Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

arkadaşlar bir kişiyi daha dukancı yaptım...:)

benim biriciğim,tatlım,arkadaştan öte dostum,kardeşim dile kolay 19 yıllık dert ortağım atak yapıyor şu an.tek korkusu okulda-öğretmen kendisi- ikisi birada nescafe ile kaçamak yapabileceği.burdanda bahsettim kendine aramıza katılır yakında...

ben de öğretmenim ve ikisi bir arada kahve içiyorum hep yasak mıydı yoksa?eğer öyleyse atakta az vermemin sebebi ortaya çıktı

amin,Rabbim hepimizi herkesi güldürsün inşallah..:)

ben de öğretmenim ve ikisi bir arada kahve içiyorum hep yasak mıydı yoksa?eğer öyleyse atakta az vermemin sebebi ortaya çıktı

yasak tabi... bak benim gibi dukanda master yapan bir arkadaşın olsaydı ennn baştan bilirdin yanına küçük paket süt götürebilirsin,nescafe içerken kullanmak için

yasak tabi... bak benim gibi dukanda master yapan bir arkadaşın olsaydı ennn baştan bilirdin yanına küçük paket süt götürebilirsin,nescafe içerken kullanmak için

çok tatlısın
hemen her gün içtim 2 si 1 arada ama evdeyken light sütü katıyordum.çok üzüldüm ya.keşke sorsaydım sana..
yukarda bi soru sormuştum tekrar sorayım seyrin ilk günü yarın.ne şekilde önerirsin üstad sp ve ps yi

hatunlar paskalya çöreğim mayalanmaya başlamış fırında kırep içinde et var bir isim koyamadım.etimden arttı bende etli pilav deneyim dedim.kepek irmiğe benzediği için dukan helvası gibi 4 kaşığını 1 tatlı kaşığı yağda kavurdum içine minik bir soğanın yarısını minicik bir domates koydum 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı sebze kurusu ekledim hafif ezip azıcık su verdim kısık ateşte 1 dakika pişirip m2 yemek kaşığı haşlanmış et koydum.karıştırıp ıyılmış maydonozu ekledim.tadı etli bulgur pilavına benzedi.et koymadanda yapabilirsiniz.kısır yapmıştım ama ozaman kavurmamıştım.şimdi kavrulunca daha ğüzel oluyor.suyu çok oymayın.çok tane tane olmadı ama bayabir pilav oldu akşam etli krebim ve 1 kaşık pilav ve yoğurtla güzel bir öğün olacak .1 ölçüden 4 krep oldu.çok fazla ve bereketli bir yemek.bu pilavı tuturdum.iç pilavda tutura bilirsem tavuk göğsünü doldura bilirim.bunuda yakında denerim.2 gündür tarif denedim.hepsi oldu.buzlukta ayvalık tostum böreğim ve pohaçayla kekim var.sabah pohaça kek ve peynirle kahvaltı yapıyorum.öğleni süt veye yoğurtla geçiştiriyorum.aşama kendime ziyafet vereceğim kısmet olursa.

estağfurullah,burda benden çok daha deneyimli üstadlar var...:))

sp günü kural olarak 1 e 3 öneriliyor.ne kadar sebze yiyeceksen 3 katı protein yiyeceksin.tavuk,balık yada et yanında bol yeşillikli ve çeşidi zengin bir salata tabağı hazırlayabilirsin kendine,hem bağırsakların içinde iyi gelir

1-1 yada 5-5 e gelince ikisinin sonucu aynı oluyor.ben 1-1 yapıyorum çünkü hergün sadece protein yemek istemiyorum.5-2 kilosu daha azlar içindi sanırım.

sebze günleri ve mantar sevenler için bir tarifvereyim arkadaşlar:))hernekadar donbulun tarifleri gibi olmasada ben çok seviyorum,yapınca herkeste yiyor

orta büyüklükte hatta küçük sayılabilecek mantarları alıyoruz.saplarını çıkarıp içini oyuyoruz.peçeteyle güzelce siliyoruz.yıkamayalım çünkü yıkayınca mantarın vitamini gidiyormuş.birtarafta kırmızı biberle loru karıştırıyoruz.orjinal tarifte kaşar var ama kaşar light bile olsa yağı yüksek ve bize cısss.borcama yağlı kağıt koyup mantarları diziyoruz ve biberli loru mantarların içine koyuyoruz.200 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.sonrasında da leblebi gibi afiyetle yiyoruz.mis mis:))))))))yarınki menüm bu

Son düzenleme:
simlanın şu portakal kabuğu reçelini ben de yapıcam kaç gündür aklımda, buzlukta öyle bekliyo portakal kabuklarım. ben tabi donbul hanım kadar becerikli olmayıp fazlaca uyuşuk olduğumdan ne zamandır reçel olmayı bekliyo garibanlar buzlukta yaparsanız sonuçları ve yapış tarzınızı da paylaşırsanız sevinirim

Şarküteri ürünleri açısından -her ne kadar şarküteriden sayılmasa da- hindi ya da tavuk füme öneririm. özellikle polonezin 1gr yağ 4 gr karbonhidrat 16 gram proteinli bi hindi fümesi var. 250 grlık bi pakette dilim dilim, uzun süre de gidiyor, fiyatını tam hatırlayamıyorum ama ben ondan kullanıyorum sucuk sosis isteğimi bastırmak adına.

seyir için de şöyle bişi söyleyebilirim naçizane. ben 5-5le başladım ve hala öyle devam ediyorum. kitaptan da biliyosunuzdur zaten bi süre sonra 1-1 ve 5-5in verdiği kilolar eşitleniyor. hangisini daha kolay yapabilecekseniz onu tercih edin bence o yüzden
bu arada kahve için de nes gold tavsiye ederim, 2si bir aradayı aratmıyo azıcık sütle yapınca

yeşilçay biz dukan yapanların henüz tam anlamyla keşfedemediğimz bi mucize bence. yeşilçay artı hareket çok çok önemli
ben her gün 3 kupa içiyorum, içmeyenler çmeye başlarlarsa bi iki hafta içinde hareketlenme görürler muhtemelen

Bugünkü menüm: ( dukan diyeti atak 3. Gun)

Sabah: 3 kucuk parça yağsız ızgara tavuk + 1 bardak çay

Ara: yağsız sütlü kahve

Öğle: yağsız sütlü kahve

Ara: yağsız küçük Ton balığı

Aksam saat 19.45: 1 yumurta + 1 buçuk kasık yulaf kepeği + 2 kasık yağsız süt + 3 catal yağsız beyaz peynirden yapılmış krep, 2 bardak Pepsi max sekersiz

Saat 8den sonra su dışında birşey yemiyorum, içmiyorum :) bakalım yarın kaç gram gidecek!!!

20 dakıka yürüyüş

Dukan dıyetıne tamamen Sadık kaldım bugun de :)

merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bende kilozedelerdenimyaza düğünüm var ve karar verdim dukana başladım bugün atak evresinin 5.günüydü en son sabah tartıldığımda 2 kilo gitmişti.burası çok hoşuma gittigüzel paylaşımlar yapıyorsunuz.insanın kendine yol arkadaşalrı bulması kadar güzel bişey olama herhalde tek başına yol katetmek diyeti zorlaştıran kısım olsa gerek :) yarın seyir evresine başlıcam 1+1 mi yoksa 5+5 mi hangisini öneriyorsunu?birde ben atak evresinde light ayva suyu içtim sizce yanlışmı yaptım:44:

öncelikle hoşgeldin doğru yerdesin... ben de diyetin daha başında sayılırım ama bildiğim kadarı ile cevaplandırayım. ayva bir meyva old. için yasak lightta olsa olmaz içeriğinde şeker vardır muhakkak. meyve ve sularını tüketme derim duraklama yaşarsın. onların yerine süt, ayran, şekersiz kola tüketmeni öneririm.. tabiki yeşil çay baş tacı

ben 1+1 yapıyorum. kitaptada bu öneriliyor. 5+5 zor gibi geliyor bana tabiki sen bilirsin sonuçta diyeti sen yapıyorsun. sana hangisi kolay gelirse.

bugünki menüm;

sabah : pastırmalı yumurta,peynir,salatalık,domates,light sütle nescafe
öğlen : yumurtalı taze fasulya kavurması
aksam : işe geldim ki ne tesadüf taze fasulye genelde pek sebze cıkmaz dıye evde sebze yeyıp garantıye alıyım dedım ama

toplamda 1-1.5 lt cıvarı su,3 fıncan yesil cay,ara da kucuk kutu süt,akşamda yatmadan 1 kase yogurdumu yerim.bugun sebzesi bol bi p+s günü oldu mecburen,işyerinde ne yemek cıkacagını önceden bildirmedıklerı için bazen böyle pişti oluyoruz:)

sonunda bitti geçmiş.
bugün tantitoniden 10 liraya muffin kabı aldım yarın da fırın alcam.
bide bugün termal şortum gelmiş. alırken kendimi küçük bişi görüp 38-40 beden almıştım ilk başta içine giremedim çıkardım ablam giydi az esnetti. sonra o çıkardı tekrar girdim. annem ben ve ablamın zorlamasıyla içine girebildim nihayet bizimkiler bi kaç gün çıkarma mümkünse hergün böle uğraşcaz mı diyo ama görseniz popo dümdüz göbüş yok gibi duruyo mutlu oldum bi an. içine girerken ki çabalarımı kameraya çekip burda paylaşmak isterdim. eminim gülmekten kırılırsınız. ilk defa içine giremediğim bişi için bu kadar güldüm.

hmmm unutmayım markasını onuda denerim bitince
arkadaşlar jambon,sosis vs alırken yağ oranının yanında içeriğinde patates nişastası var mı ona bakmak gerekiyor.
evet yaa patates nişastası yazıyo :44:

gideyim azıcık yürüyeyim kan dolaşımım hızlansın

Tebrikler kızlaaaarr

Eki Görüntüle 650566

eksik varsa bugünlük, ve haftayalık , idare edin. Herekse mutlu günler, mutlu haftalaarr.. :79:

Perşembelerin gönlümdeki kraliçelerinden kıdemlisi (öteki Lisabella saolsun oda bizim yarıştakini hazırlıyor), artık donatılacak yerin kalmadı altınla başka mücevheratlara geçmeden önce benim için en önemli olanı söylemek istiyorum çünki ben bugün 78,5 le 20 kiloyu fazlasıyla vermiş bulunmaktayım. Gönlün güzelki bizi desteklemen kendinden zaman fedakarlığı etmen bile bunun açık itirafıdır. Benim aklımda hep öyle kalacaksın gönlü güzel arkadaşım...
itiraf ediyorum tartı faciasıydı vs.ydi derken ben dijitalde gördüğüm kiloyu foruma yazmaya çok çok çok utanmıştım. Hoş sadece küsürattan kıssamda tez zamanda çok şükür toparlamıştım o açığı. İşte öyle bir psikolojiydi benimkide o zaman, itiraf ederek rahatladımmı hayır, şimdi nasıl pişmanım bu konuda bilemezsiniz. Nasıl birşeydi o halim şimdi bilmiyorum bile bu güzellik bütün kötü görüntüleri unutturdu bana. Hatırlatıyorum gri kabanıma girmek için parçalanıyordum şimdi gri kabanımı kat kat kazakla giyiyorum da banamısın demiyor. Gelinlik dedim hoş az bişi dar olsada korsajsız girmiş bulunmaktayım, şimdi yazıyorum nasıl bir duygu fırtınası yaşıyorum bilemezsiniz, gözlerim doluyor 20 kilo dile kolay bu 20 kilo bende nasıl bir ağırlık yaratıyordu da o kadar karamsardım kimbilir... Kimseye anlatamazsın, kimse görmesin yediklerimi diye gizli gizli yemeye çalışırsınız yada ay neyse ben çok buhranım bugün sanırım özgüven böyle birşey, BEN BUNU YAPABİLİRİM demek böyle birşeymiş. Herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar ben görmeyi bile hayal edemediğim kilolardayım şuanda ve sadece 101 günde vücudumun beşte birinin arkasından bir eyvallah dedim gitti.... Şimdi de burada diyet yapan ve deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlarıma bir eyvallah diyorum hakkıma gelen her türlü iyiliğinizden faydanızdan yana hakkınızı helal edin. Rabbim merhametini ve şifasını esirgemesin üzerimizden...

kizlar ben 66 oldum toplam 2 kilo gitti cok sukur :) bildirime yetisemedim, islerim vardi, bi de saat farkindan dolayi da zor oluyor.
1+1 seyir e devam

bugun kahvaltida
bulabildigim en az yagli peynir, 2 dilim yulaf kepegi ekmegi (1 kasik yulaf kepegi ediyor), domates, salatalik, cok azicik sucukla menemen.

oglen
kabakli tavuk kofteleri, yagsiz yogurt.

aksam evde balik var, bi bakayim canimiz ne isterse artik :)

dun balkabagindan patates kizartmasi gibi firinda bi sey yapmayi denedik baharatli ama guzel olmadi.
yogurda tuz katip peynir yapmaya calistim, sanirim o da olmadi.
iskender yaptik ama o guzel oldu, sadece yogurt ve tursu ile yedik kepek hakkimiz bitmisti.

bugun hala 1 kasik kepek hakkim var, 0.5 lik tahinli pankek dilimi var yanimda, birazdan yesil cay yapip onla yiycem.
aksama da 1 dilim ekmek hakkim kaliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…