Arkadaşlar yarından itibaren 5 gün kongre için İstanbul'da olacağım. Geçen ay da 1 hafta şehir dışı seyahatim olmamıştı. Tek bir öğün çin yemeği hariç69:) diyetimi bozmamıştım. Bu sefer hiç bozmadan dönmeyi hedefliyorum. Yarın sabah evden çok erken çıkacağım için bugünden yulaf kepekli bisküvilerimi yapıp hazır etmeyi planlıyorum. Bana şans dileyin de kongrede bol bol et yemekleri çıksın :)))
hoşgeldin pelin aramıza..yulaf kepeği konusunda oldukca şanslısın çünkü benim zamanımda ocakta başladım resmini anca görüyodum.:)).geçen hafta arifoğlu baharatçısından ru-sheim marka edindim..arkadaşlar rossman ve fitiz marketlerden temin ediyolardı nettende siparişi var..yani hemen hemen heryoldan bulunuyo artık..gojiberry de asai berry değil onuda ben malatya pazarından buluyorum..migrosların içinde var mesela açık olarak alabilirsin..protein günlerinde 1 çorba kaşığı sebze günlerinde 1,5 kaşık yenebiliyodu sanırım...ayrıca bende senin kilondaydım sakın veremem die düşünme şuanda 77.400 üm...inan bana kurallara uyarsan yürüyüş yaparsan vermemen mümkün değil...yulafı asla ihmal etme ki ben geçen haftaya kadar hep yulaf ezmesi kullandım buna rağmen verdim..7 gün atak yeterli olur bence ben 5 yapmıştım..dukan diyet tariflerim sayfasındanda yemek çorba tatlı seçenekleri bulabilirsin..ne kadar çeşitli yemeklerin olursa o kadar kolay olur diyeti yapman..kolaylıklar diliyorum cnm..ayrıca parafin kullananı duymadım ama gerekte yok Mustlunun dediği gibi yap hepimiz öyle yapıyoruz..
kızlar merhaba, ben de dukan diyetine yeni başlayanlardanım.
Bugün başladım uygulamaya ve size sormak istediklerim var. Benim kilolarım bi hayli fazla olduğu için atak evresini 7 yada 10 gün tutmak istiyorum. Ama sanırım saf protein kabızlığa yol açacak, dukan kitapta parafin yağından bahsetmiş kullanılabilir diye, ayrıca kabızlık içinde parafin yağı kullanın demiş. Bu yağ hakkında bilgisi olan var mı, yenilebilir olduğunu bilmiyordum ben:44:
aşk hikayesi özeldir karışmak istemem ama bir kere giden ,her fırsatta gider sakın unutma.psikolojini kimsenin bozmasına izin verme canım güçlü ol.hayatını sen yönet başkalarının eline bırakma bu bir abla tavsiyesidir.dukandaşların adına öpüldün....
Hoşbulduk canımcanım hoşgeldin ben 16 mayısta başladım 109 kilo olarak ortalama 40 gün oldu ve şuan ki kilom 98 toplam 11 kilo vermiş bulunmaktayım ve bu arada hiç yürüyüş yapamadan ama yarından itibaren yürümeye başlayacağım.Canım inan ve kendine güven kilolar gittikçe gözlerine inanamayacaksın.Başarılar.
Merhaba, aynen dediğiniz koşullarda pişirdim ama tencereye sığsın diye verdiğiniz ölçülerin yarısını yaptım. Yağsız kakao koydum, biraz tarçın koydum. Benim tatlandırıcım yoktu bir çay kaşığı esmer şeker koydum itiraf ediyorum (ama yetmedi, o ayrı) Bez buharı iyi mi çekmedi anlamadım benim kekler baya nemli oldu. Sonra ben onları mikrodalya fırına attım, üstüne tavada evirdim çevirdim nihayet kuru bi kıvama geldi afiyetle yedimÇok teşekkür ederim yöntem için, bir dahakine tatlandırıcı işini çözüp, buharı daha iyi emen havlumsu bir bez kullanıcam. Tencereden ilk çıkardığımdaki görüntüsünü de ekledim. Tekrar teşekkür ederiiiiim.
hoşbulduk, teşekkürler.:93:
101 kiloyum ben
aslında yağ kullanma ihtiyacı hissetmiyorum, henüz yeni başladım tabi ilerde nasıl olur bilemiyorum. Umarım çok fazla kabızlık şikayeti yaşamam, goji berryi ilk defa duydum sayende acai berry gibi bişey mi? bide yulaf kepeğini nereden temin ediyorsunuz, sanırım pek bulunmuyor:44:
canım bu resimdekiler kepekle oldu dimi.eeee un olmayınca fazla kabarmaz tabi. öyleyse olay bitti olmuş yani bir dahakine daha iyi olacakdır.şeker işi kötü olmuş ama bi seferlik dimi.afiyet şeker olsun canım imkansızlıkda valla iyi bu dukanda bile fincan kek o hhhh:)
umarım kabızlık sorunun hallolur canım, sebzeler işe yarayacaktır muhtemelen. Bir de bolbol su iç hem ürikasitin vücuttan atılması için önemli, çok fazla protein tüketiyoruz. Hemde kabızlık sorununa iyi geleceğini umudediyorum. 70.7'ye çıkmanın sebebi tuz da olabilir, 9 gram tuz vücutta 2 litre kadar su tutabiliyomuşBen de gene haft basladim ve atak diyetini 5 gun yaptim. Kabizlik yasadim. Yulaf kepegim daha gelmedi. Sanirim sebzeye baslayinca hallolur. Kisacasi yulaf kepegin yoksa kabizlik olabilirdi. Mitosis diktat et. Arkadaslar Ben de 72.4 le basladim. Iki gun sonra 70.1 I gordum. Bu Sabah 70.7 ciktimkabizliktan midir?? Neyse bugun sebze yedim. Duzelir heralde.
hoşbulduk, teşekkürler.:93:
101 kiloyum ben
aslında yağ kullanma ihtiyacı hissetmiyorum, henüz yeni başladım tabi ilerde nasıl olur bilemiyorum. Umarım çok fazla kabızlık şikayeti yaşamam, goji berryi ilk defa duydum sayende acai berry gibi bişey mi? bide yulaf kepeğini nereden temin ediyorsunuz, sanırım pek bulunmuyor:44:
Canım arifoğlu baharatta bi şansımı deneyeyim bakalım olmadı ben de fitiz yada rossmandan temin ederim. Bilgilendirmen için teşekkürler ayrıca çok güzel kilo vermişsinBen Ankara'daki Fitiz Diyet Marketten aldırdım. İnternet adresleri goggleda çıkıyor, kargo da yapıyorlarmış. Bir de rossman mağazalarından alıyor arkadaşlar. Goji berry ise Türkçesi kurt üzümü olan bir meyve. Kurutulmuşunu alıyoruz. Malatya pazarı gibi kuruyemişçilerde ve bimde bulunuyor. Kitapta yok ama Dukanın web sitesinde var. Ataktaki miktarı hatırlamıyorum ama seyirde protein günlerinde 1 kaşık, protein+sebze günlerinde 2 kaşık yeniyor.
Arkadaşlar yarından itibaren 5 gün kongre için İstanbul'da olacağım. Geçen ay da 1 hafta şehir dışı seyahatim olmamıştı. Tek bir öğün çin yemeği hariç69:) diyetimi bozmamıştım. Bu sefer hiç bozmadan dönmeyi hedefliyorum. Yarın sabah evden çok erken çıkacağım için bugünden yulaf kepekli bisküvilerimi yapıp hazır etmeyi planlıyorum. Bana şans dileyin de kongrede bol bol et yemekleri çıksın :)))
Canım arifoğlu baharatta bi şansımı deneyeyim bakalım olmadı ben de fitiz yada rossmandan temin ederim. Bilgilendirmen için teşekkürler ayrıca çok güzel kilo vermişsin
ben bu arada bişey sormak istiyorum, dukanın sitesinde ideal kilo hesaplama yaptığımda benim için 67 kiloyu öneriyor.Aslında gerçekten bir çok sağlık problemimden kurtulabileceğim bir kilo ama aç gözlüyüm sanırım biraz. Ben 60'ın altına inmeyi planlıyordum, uzun sürecek olsa da. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler, 67'nin altına inmek mümkün olur mu diyet süresi uzatılarak:44:
Dukanın açıklamalarını okuyunca belirlenen idaal kilo insanın kafasına çok yatıyor, En son ne zaman 67ydim hatırlamıyorum bile sanırım 5-6 yıl olduPelincim; evet azmedersen inebilirsin kendi hedeflediğin kiloya ama Dukan orda sordugu sorularla ve bu dıyetle ınebılecegın ve tum asamalara uydugun takdırde hayat boyu koruyabılecegın kılodan bahsedıyor.
Ben de bana 58 kg vermıstı burda tıcker ımı ılk basta 57 yaptım ama sonra dıyetı yaptıkca Dukanın verdıgı ıdeal kıloma ınıp guclendırmeye gecmeye karar verdım; tabıı kacamaklarım yuzunden bır turlu ınemedım o ayrı
Dukanın açıklamalarını okuyunca belirlenen idaal kilo insanın kafasına çok yatıyor, En son ne zaman 67ydim hatırlamıyorum bile sanırım 5-6 yıl oldu
67'ye inmek bile gerçekten biçok şeyi değiştircek, nerdeyse 35 kilo, umarım başarbilirim:97:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?