Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba Dukancılar,

Geçen haftaya göre sadece 200 gr. ama olsun..2 haftada 77.3'den 74.7'ye inmiş oldum.
Çalışma yeri için light sütler, yoğurtlar ve her tür füme et rejimi kolaylaştırıyor.

Hepimize kolay gelsin..

Sevgiler

gr gr eriyoruz. birden kg olarak versek her yerimiz sarkar ..pörsük pörsük oluruz $evil.gif

gr gr eriyoruz. birden kg olarak versek her yerimiz sarkar ..pörsük pörsük oluruzEki Görüntüle 227340

evet ya ben o kadar kilo verdim valla sarkma falan olmadığı gibi toparlanmada var...göbeğim mesela en problemli bölgemdir orası bile toparlandı hayret valla:)sanırım proteinin katkısı büyük bu konuda...göğüsler dışında sarkan bişeyim yok gibi:))onları zaten yıllar önce kaybetmiştim bu diyetle alakası yok..kilo ala ala vere vere gitmişti zavallılar..ama onlarada alıştım takmıyorum çok güzel toparlayan sutyenler var onlarla idare ediyoruz işte nabalım:)

tabi ki var canım çalışan bayan :34:

ben önceden köfte yapıyorum buzluğa atıyorum mesela ya da hazır köfte alıyorum sabah 10 - 15 dakikamı alıyor elektrikli ızgaraya atıyorum hemen, ya da aynı şekilde ızgara tavuk yapıyorum yanına ya ekmeğimden alıyorum ya da ince krep yapıyorum saklama kabına biraz salatalık turşusu veya sebze günümdeysem göbek domates salata vs alıyorum krebe sarıp dürüm gibi yapıyorum veya ekmeğimin arasına koyup hamburger gibi yapıyorum veya dışarda yiyceksem full bir tabak tavuk döner vs yiyorum veya sebze günümdeysem evde salatalık malzemeleri yıkayıp poşete koyuyorum büyük kaseye doğrayıp üstüne ufak bir light tonbalığı açıp döküyorum turşulu göbekli çok güzel oluyor limonlu limonlu bak canım istedi şimdi :1: ben işyerine getirmek için çok çeşit bulabiliyorum pek sıkıntı olmuyor yani :34:

yahu bunların hepsini yiyip ayda 7 - 8 kilo nasıl veriyorsunuz :53: ben sabahları 2 dilim ekmek domates-salatalık öğlen yoğurtla yemek akşamda salata yiyorum ayda 4 kilo anca gidiyor.

ben dukan diyetini uygulayabileceğimi sanmıyorum ya :43:

yalnız öglen sadece süt içiyorsun ??? böyle az yiyerek kg veremezsin baştan sölim. dolu dolu yiyebildiğin kadar protein tüketmelisin süt yogurtla ana ögün geçiştirilmez
[/QUOTE]

dogru soyluyorsunuz ama oglen sıcagındada buz gıbı sut ıcmek hosuma gıttı.bakalım belkı bıraz bırseyler eklerım.

evet ya ben o kadar kilo verdim valla sarkma falan olmadığı gibi toparlanmada var...göbeğim mesela en problemli bölgemdir orası bile toparlandı hayret valla:)sanırım proteinin katkısı büyük bu konuda...göğüsler dışında sarkan bişeyim yok gibi:))onları zaten yıllar önce kaybetmiştim bu diyetle alakası yok..kilo ala ala vere vere gitmişti zavallılar..ama onlarada alıştım takmıyorum çok güzel toparlayan sutyenler var onlarla idare ediyoruz işte nabalım:)

haklısın .yağlar gidiyor kasımız değil.yavaş ama emin adımlarla ...spor yapsak (gelenden ,gitmelerden + sıcaktan 1 aydır yapamıyorum.)kasımız daha artacak ve dah diri olacağız ama....işte o zaman BO DEREK oluruz. güzel hayalEki Görüntüle 227345

siz bildiğin deli gibi yiyorsunuz yaa :) arada başka şeylere vakit kalıyor mu :)) anam kızın biri döner - ıce tea yiyor ben ağzıma koyamıyorum bunları

ben iki aydır sporu bıraktım:5::5:
biri beni dövsün:14::14:
bende sporu bırakmaktan olduğunu düşündüğüm sarkmalar var. daha çok üst bacakta. bide bende olmayan bi şey vardı kg verince o çıktı.. göbek ! evet yanlar eriyince göbekçıktı.. :53::53::53:
geçen hafta kursta bi kız arkadaş durup birden bire. yolanda sen kg verdin dedi. hadi yaa dedim ne zamanadan beri ? yani ilk geldiğinde bu kadar ince değildin dedi. bu benim yagdan verdiğimi gösteriri. çok sevindim. çok yavaşta olsa sonuç alabilmek güzel şey.şimdi benim spor yapabilmemlaızm. belki eliptik bisikleti terasa atıp gün battıktan sonra çaışabilirim :26:

[sıze=3]bakın ne bulduuuuuummm:))) bizim diyete bikini diyeti diyolar :60:

bikini diyetiyle haftada 3 kilo ünlülerin beslenme uzmanı fransız pierre dukan’ın tatile çıkmaya hazırlanan, ancak fazla kilolarından şikâyetçi olanlar için hazırladığı ‘bikini’ diyeti proteinle zayıflatıyor
[/sıze]02:30 | 18 temmuz 2011 [ımg]http://i.milliyet.com.tr/yenianaresim/2011/07/18/bikini-diyetiyle-haftada-3-kilo-1491842.jpeg[/ımg]

dış haberler servisi
dünyaca ünlü franmsız beslenme uzmanı pierre dukan, tatile gitmeden önce kiloları nedeniyle endişelenenler için hızla kilo vermeyi sağlayan bir rejim yayımladı. Kişilerin sağlıklı zayıflamalarını amaçlayan diyetin ana kuralı, az yağlı olan protein bakımından zengin yiyeceklerle beslenmek, günde en az 20 dakika yürümek ve 2 litre su içmek.
Aşama aşama uygulanan diyet alınan sonuca göre 10 güne kadar uzatılabiliyor. ilk aşama olan “kısa şok dalgası”nda yalnızca protein grubundan besinler tüketiliyor. Dukan, hazmı zor olan proteinlerin sindirimi esnasında vücudun daha uzun süre tokluk hissettiği ve böylece abur cubur tüketimine gerek kalmadığı için diyet programının protein ağırlıklı başlandığını ifade etti. Diyet sırasında listede bulunanlar dışında bir şey yemek yasakken, listedekilerden istenildiği kadar ve istenildiği zaman yenmesi ise serbest.

ilk gün neler yeniyor?
diyete başlarken ilk gün izlenecek beslenme listesi ise şöyle:
Kahvaltıda, yağda iki yumurta, öğlen istenildiği kadar dana jambon yeniyor. Atıştırma olarak yumurta, yulaf kepeği ve doğal vanilla aromasıyla hazırlanan ev yapımı kurabiye tüketilebilir. Akşam yemeğinde ise, küp küp doğranmış dana eti soya sosu ve baharatla yarım saat marine edilerek, tavada çevrilmiş soğanlar ilave edilerek çok yüksek ısıda kısa süre pişiriliyor. Dukan, tatlı olarak ise, limonlu cheesecake önerisinde bulunuyor.

o da dukan’la zayıfladı
dünyaca ünlü latin şarkıcı jennifer lopez ve model gisele bündchen da hamilelik sonrası dukan diyetiyle formlarını geri kazandıklarını açıklamıştı.

neler serbest?
işte diyet boyunca yemenin serbest olduğu besinler:
- kırmızı et grubundan yalnızca yağsız biftek veya dana eti yenilebilir. Fakat bunlar sadece ızgara, fırınlama veya yağsız haşlama şeklinde pişirilebilir.
- derisi alınmış tavuk ve hindi.
- sığır veya tavuk böbreği.
- beyaz etli, yağlı, dondurulmuş, kızartılmış, konserve, füme olması farketmeksizin tüm balık türleri.
- günde en fazla 2 yumurta. Kolesterolü olanlar yumurta sarısını haftada 3-4 kere yemeye özen göstermeli.
- tüm yağsız süt ürünleri. Yağsız meyveli yoğurt, günde en fazla 2 kase tüketilebilir.
- tatlandırıcı, baharat, sirke, limon suyu, turşu, soğan, hardal, az tuz, şekersiz ketçap ve sakız da arzu edildiği kadar tüketilebilir.

araştırmacı dukancı:1: Teşekkürler paylaşım için:71:

bende sporu bırakmaktan olduğunu düşündüğüm sarkmalar var. daha çok üst bacakta. bide bende olmayan bi şey vardı kg verince o çıktı.. göbek ! evet yanlar eriyince göbekçıktı.. :53::53::53:
geçen hafta kursta bi kız arkadaş durup birden bire. yolanda sen kg verdin dedi. hadi yaa dedim ne zamanadan beri ? yani ilk geldiğinde bu kadar ince değildin dedi. bu benim yagdan verdiğimi gösteriri. çok sevindim. çok yavaşta olsa sonuç alabilmek güzel şey.şimdi benim spor yapabilmemlaızm. belki eliptik bisikleti terasa atıp gün battıktan sonra çaışabilirim :26:

SEN BANA ,BEN SANA DÖVEYİM bende yapamadım... ama başlıyacağım. $2zhsags.gif $boxed14rt.gif

berri n ciğim nerdesin ya özledik seni.çok az giriyorsun..bak gözden uzak olunca oklavada bize uzak oluyor.kaçamaklar başladı

merhaba dtsly, öncelikle şunu belirtmek isterim bu diyet 4-5 kilo verdiren şok diyetler yada kür gibi bişi deil..lütfen ukalalık olarak algılama eğer gerçekten dukan yapacaksan 4 aşamasınıda yapman gerekir..öbür türlü 4 kiloyu çabukcak verirsin ve normale dönünce aynen geri gelir dierlerindende bi farkı kalmaz...bence kesinlikle kitabı al hayat boyu klavuz olacak birçok değerli bilgi var besinler hakkında..dağla deve deil 15-20 tl neye vermiyoruzki? yulaf kepeği hakkında google dan biraz araştırma yaparsan ne kadar faydalı olduğunu göreceksin yani zayıflamak için deil genel olarak herkesin yemesi gereken bişimiş ben bu diyette yulafı hayatıma kattığı için çok mutluyum...zaten dukanla ömür boyu yenmesi gerekiyo..alınan karbonhidrat sadece yulafta var bizi ayakta tutan halsizliği önleyen bence yulaf..illa kepek olmasıda şart deil tabi o olsa daha iyi ama en azından ezmesini kullan..ben 20 gündür kepeğini kullanıyorum hep ezme kullandım buana kadar...4-5 kiloyu verdikten sonra 50 gün güçlendirme yapman gerekiyo..şimdi bunların gerekçelerini belki bne anlatamam adam gibi ama kitabı alırsan tam olarak nedne yapılması gerektiğini açıklıyo detaylarıyla..güçlendirme evresinde başka yiceklerde ekleniyo listelere...benim fikrim bu arkadaşım sanada kolaylıklar dilerim mantığını anladığın anda çoook kolay olacak zaten..sevgiler:)

aşkolsun ukalalık olarak algılayacak olsam burda sıze danısmam zaten.sızden yardım isterken bana yol gostermenızden gayet memnunum.4 asamayıda yapmaya kararlıyım zaten.zaten bu kadar uzun sureden sonra ıster ıstemez hayat tarzı halıne gelecektır.kıtap konusunda da haklısın.
en kısa zamanda kıtabı edınecegım ve okuyacagım.ama bu arada da kıtap bıtene kadar hazır baslamısken devam edecegım sızden aldıgım tavsıyelerle.ayrıca ogle ogunumude daha guclu yapacagım.hersey ıcın cok cok tesekkurler.
ben bu destekle 4-5 kılodan sonra bıraz daha vermekte ısteyebılırım:7:

bu arada su kılo cızelgesı nasıl olcak yaa

günaydın herkese...bende onu düşündüm geçenlerde..lütfen bırakmasın kimse:59: benim yolum bi hayli uzun olduğundan sanmıyorum güçlendirme evrem 1 yıl sürecek..aslında hepimiz kio almaya çok elverişli olduğumuzdan kendi açımızdan bırakmamamız lazım..ne olsa zayıflasakta sapıtmamak için burda olmamız lazım die düşünüyoum kızlar:)

Bırakmayız Sadecam merak etme, daha güçlendirmeye geçip başarımızın tadını çıkaracağız.:65:

yolitaamm ne tatlısın sen öle..ay bayıldım çok şeker görünüyosun şimdi yüzünüde gördüm daha evvelden koyduğun resmin baş kısmına yüzünü oturtcam hayalimdeki yoli o olcak:)) sarkma içinde özellikle bacaklar için yürüyüş çok etkili ama çalışanlar için vakit yok tabii..ama bisikletlede gayet başarılı sonuç alırsın ihmal etme tatlım..

aşkolsun ukalalık olarak algılayacak olsam burda sıze danısmam zaten.sızden yardım isterken bana yol gostermenızden gayet memnunum.4 asamayıda yapmaya kararlıyım zaten.zaten bu kadar uzun sureden sonra ıster ıstemez hayat tarzı halıne gelecektır.kıtap konusunda da haklısın.
en kısa zamanda kıtabı edınecegım ve okuyacagım.ama bu arada da kıtap bıtene kadar hazır baslamısken devam edecegım sızden aldıgım tavsıyelerle.ayrıca ogle ogunumude daha guclu yapacagım.hersey ıcın cok cok tesekkurler.

başarılar cnm hoşgeldin sende aramıza o zamnnn:) yanlız sahiden az yemekle kilo verilmiyo benim yediklerimi görseniz çüş oha falan dersiniz kesin:)) eşim şok oluyo..babam benim yemeyerek zayıfladığımı zannedip hasta olcam die evham yapıyodu...geçenlerde ayıptır sölemesi mangal sofrasında ki bize uygunda olduğundan benim tabak coşmuş haldeydi babam inanamadı sevindi adamcaz:)) ikidebir ablama soruyomuş yoksa hapmı içiyoda zayıfladı bu kadar die...ablamda yemin billah neyse gözüyle gördü hiç olmazsa...bugün çok sıcak olduğundan canım bişi istemedi ama genede koca dilim beyaz peynir bi dilim dil peyniri ve koca bir bardak ayranla kahvaltımı yaptım...düşünün canımın istemediği hali bu:))yürüyüşten sonra hararet yaptı ayran iyi gitti ferahladım...karpuz istediği fazla oluyo bu sıcaklarda ama ayranı tavsiye ederim kızlar bol bol için...

Son düzenleme:
canım yaa bişeyi yanlış mı yapıyorsun acaba :(( çünkü şöyle diyim ben yumruktayım ama dün doğum günüm diye öğleden sonra küçük bir dilim akşam küçük bir dilim pasta yedim, yumrukta olduğum halde yemekte misafir var diye uymak zorunda kaldım azıcık taze fasulye yedim köftenin yanında pek yumruk olmadı yani dışına çıktım ama sabah yine -600 çıktım, kaldı ki bakıyorum sen benden daha azmışsın şimdi ben seni geçtim mi :53:

o zaman yazıyorum dün yediklerimi:
Sabah 1 y.k. yulaf kepeğiyle yapılmış yağsız tavada omlet (lorlu)
yanında lor kurabiyesi (yarım kilo lora 2 yemek kaşığı yulaf kepeği ve 1 yumurtayla yapılan. İçinde tatlandırıcı vardı bir de 1 y.k. kakao)
-lor kurabiyelerinden sanırım 4-5 tane yedim ama benim kurabiyelerim ceviz kadar bile değil 2 fındık kadar yapıyorum miktarı bol olsun diye.
bi de kahve içtim yanında, kahvaltıyı sağlam yapıyorum. Kahvem de sade, kremasız.
Öğlen soğanlı yağsız kıyma kavurması yanında light kola
akşam tavuk ızgara -göğüs- yanında ayran
sonra da kahve dünyasının yoğurt dondurması

Ben bu dondurmadan yiyorum normalde hep, sorun olmuyor.
Bir de 1 saat spor yapıp 2.5 litre su tükettim. Spor sonrası normalde hep düşük çıkarım ben. :43:

canım ben tömerin dil kursuna gidiyorum ankara ünirsitesinin bu ara ara verdim gerçi ama memnunum tavsite ederim, gs üniv kursu içinde iyi olarak duydum ona da bakabilirsin

tömerin iyi olduğunu biliyorum ben de, ingilizce için english time iyi diyorlar ama ben ingilizceye gitmedim. Galatasaray'ın kursları zaten iyi!

Öğle yemeği saatiiiii :56::56::56:

Menümde tavuk döner, yoğurt, ekmek ve ice tea var ohh miisss :66:

bunları ye sen ye yasemin abla, sonra da kilo ver. Olacak iş mi? Ben alıp dururken burada :5:
hep de senden alıntı yapmışım :)))

günaydın herkese...bende onu düşündüm geçenlerde..lütfen bırakmasın kimse:59: benim yolum bi hayli uzun olduğundan sanmıyorum güçlendirme evrem 1 yıl sürecek..aslında hepimiz kio almaya çok elverişli olduğumuzdan kendi açımızdan bırakmamamız lazım..ne olsa zayıflasakta sapıtmamak için burda olmamız lazım die düşünüyoum kızlar:)

canııım çok tşkr ederim:) evet tarifi yok bendeki deişimin:) gardrop yenilemek benim için süper tabi ama eşim şakayla karışık takılıyo:)yaza girerken almıştım bişiler onlar bile büyük gelmeye başlayınca biraz beklemeye karar verdim..şu ara almıyorum pek zaten zayıf olunca insan herşey yakışıyo beaa:))
Sadeca,maşallah çok güzel kilo vermişsin.Canım hepsini Dukan diyeti ile mi verdin?Ben de kitabı sipariş ettim,kargo bekliyorum.

Son düzenleme:

Ben spora gittiğim zaman mutlaka eliptik bisiklete de biniyorum. Süper çalıştırıyor bence harika bir kardiyo egzersiz.

Aşağıdaki linkte çizelgenin hazırlanması basamak basamak anlatılıyor:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html

Back
X