Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Super!! Cok iyi gidiyorsun! Her gun aydin olsun artik!:))[/QUOTE]

çok teşekkür ederim :)))

ben kullanıyorum ama benimkinin markası goldslim..ilk gün biraz rahatsız geldi ama şimdi ayağımdan çıkarmıyorum o kadar rahat..

Selam ben de zayiflatma ayakkabisi olarak pumaninin bodytrainini kullaniyorum. gercekten ise yariyor mu bilmiyorum. mbtye gore daha ucuz. ama tasarimi cok hosuma gidiyor, o yuzden ayagimdan cikarmiyorum.

reebok'in da kalca sekillendiricisi var. ona da merak ediyorum aslinda. o da ilginc olabilir.

aslında o markayı ayakkabının şeklini tarif edemediğim için yazdım :) marka hiç önemli değil o şekildekiler benim için önemli, size daha spesifik bir soru sormak istiyorum yardımcı olursanız çokkk sevinirim :) bundan sonra yapacağınız yürüyüşlerinizde bi dikkat eder misiniz acaba ayakkabı baş parmağınıza baskı yapıyor mu, ya da baş parmak boşta kalıyor mu ? bu benim için çok önemli, bulunduğum şehirde öyle bir ayakkabıya rastlamadım deneyemiyorum bu nedenle netten sipariş verebilicem ancak. kısacası baş parmağınızın durumu ne :))

aslında o markayı ayakkabının şeklini tarif edemediğim için yazdım :) marka hiç önemli değil o şekildekiler benim için önemli, size daha spesifik bir soru sormak istiyorum yardımcı olursanız çokkk sevinirim :) bundan sonra yapacağınız yürüyüşlerinizde bi dikkat eder misiniz acaba ayakkabı baş parmağınıza baskı yapıyor mu, ya da baş parmak boşta kalıyor mu ? bu benim için çok önemli, bulunduğum şehirde öyle bir ayakkabıya rastlamadım deneyemiyorum bu nedenle netten sipariş verebilicem ancak. kısacası baş parmağınızın durumu ne :))

:)) bende baş parmak çook rahat ama şöyle ufak bir ayrıntı var; normalde 35 numara ayakkabı giyerim bu ayakkabı 36 numara;yokmuş küçüğü..:1:

Tarif tam yazamam malesef cunku hep kafama gore yapiyorum ama mutlaka sut tozu kullan diyebilirim. O zaman kurabyeler biraz daha kitir oluyor. Ben internette en cok Simla'nin ve İlkay'in tarifleri begendim. İkisine de sonsuz tesekkurler! Bak istersen.

Simlaya bakmadım bi bakayım canım sağol

:)) bende baş parmak çook rahat ama şöyle ufak bir ayrıntı var; normalde 35 numara ayakkabı giyerim bu ayakkabı 36 numara;yokmuş küçüğü..:1:

:))) baş parmağı sormamın nedeni 1 bir yıldan fazla bir süredir çatlatmıştım onu hala geçmez adım atarken fazla bükülmez ve canımı acıtır. o nedenle :))) biraz komik oldu farkındayım baş parmak sorusu ama napim :))))))

Tülbentlede olur. Kenarı plastik ince süzgeçlede olur. Dök ama karıştırma. 1 gece dolapta dursun bek ne hale geliyorrr...

O zaman al sana ipek brownisi

2 yumurtayı 4 kaşık takita ile çooookkk çırpıyorsunn.
8 kaşık kepek, 1 kaşık süt tozu, kakao ve kabartma tozunu ekliyorsun.
Sonra kek kıvamına gelene kadar süt koyuyorsun az bişeyyy

8 minik kalıba döküyorsun. 150 derecede pişiriyorsun.

Yarım bardak süte 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao koyup karıştırıyorsun çiğden. Fırından çıkan kekciklerin üstüne pay ediyorsunnn. Kek sıcak olacak. Hüüüüüpppp diye içine çek beni durumu oluyorrr.

Var yaaaa
Offf diyorummmm

Hepsini tek kalıba döküp arasına ve üstüne puding dökünce de yaş pasta oluyorrr ayyyy ccanım istedi. İçinde kepek yokmuş gibii. Anam babam anlamadı içinde at yemi olduğunuuu lüp lüp götürdülerr.

AFİYET OLSUNN

Akşam hemen deniycem bende splenda tatlandiric ı var aynı ölçüde koyayim dimi farketmez herhalde takitayla

Son düzenleme:
Merhaba tekrar kızlar.. Sabah 7 kalk borusundan sonra bayaa koşturmacalı geçti günüm..
Ve ancak öğleden sonra tekrar eve gelebildim ve mutfağa daldım..

Mısır ekmeği (ilkayın tarifi ben buğday kepeğide ekledim)
5 kaşık yulaf kepeği
1 kaşık buğday kepeği
2 yumurta (benimkiler L boy eğer küçükse 3 bile koyabilirsiniz)
1 paket hamur kabartma tozu
1 bardak yağsız süt ve az tuz

Hepsini karıştırıp fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine döktüm..
Kalın olunca içini pişirmeyi pek başaramıyorum, böyle ince dilim gibi oluyor.
Ben 6 parçaya bölüp 1 kaşık kepek yerine her bir parçayı yiyorum..

Eee tabi fırın öyle tek birşey için çalışmaz :1:

ZEMMUFF galiba bir tarif vermişti.. Karnabahar tarifi ile birleştirip birşey uydurdum ben de..

Önce karnabaharı az haşladım..
Sonra tavukları çok ince doğrayıp soğan ve çok az yağ ile kavurdum. Baharatlarını da ekleyip altını kapattım.
Dikdörtgen borcama önce karnabaharları sonra üstüne tavuklu harcı döşedim..
Bu böyle kuru olmaz diye bir tatlı kaşığı kadar salçayı az yağlı sütle(yarım çay bardağı kadar) çırpıp üstüne gezdirdim..
En üste de biraz light kaşar rendesi (yağ oranı yüksek ben evdekilere vereceğim üstünü) az da maydanoz doğru ekmeğin yanına..

Bcerebilirsem foto da ekleyeceğim :16:

Eklentiler

• $2012-12-08-010.webp
    $2012-12-08-010.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
dukan dieytiyle toplamda 12 kilo verdim. verdim ama bin pişmanım aşırı protein yüzünden önce diş taşı oluştu ve sonra bu durum diş eti çekilmesine kadar ilerledi doktorum sürekli ilaçmı kulanıyorsun dıye sordu lazer ve ilaç tedavılerınden oluşan sancılı bir süreç geçirdim tedavi sürecinde rejıimimden bahsetiğimde hastalığın nedeni belli oldu.dieti bıraktım 12 kılonun çoğunu sadece normal bir koruma yaptığım halde geri aldım ve hala ara ara diş eti kanamaları yaşıyorum. elbette herkesin bünyesi farklıdır ama benden tavsiye bu diet sürecinde diş eti kanaması yaşan arkadaşlarım hemen diş doktoruna gitsin doktora bu dieti uyguladını sölesin hekimin değerlendşrmesi sonucuna göre kendiniz zaten karar verirsiniz. sonuçta ben ağızımda hiç geri gelmicek bir diş yerine fazla kilolu olmayı tercih ederim

selam kızlar bugun ki menüm

sabah:omlet

öğlen:yulaf kepekli yogurt

ikindi:sütlü kahve

akşam:et sote ve ayran

kızlar ben günde 2 yemek kaşığı yulafı yiyemiyorum çok geliyo acaba yanlış mı yapıyorum kaybım olur mu ?

iyi akşamlar ben aranıza yeni katıldım bu diyeti yapmak istiyorum. benim abartılacak bir kilom yok aslında bu halimi seviyorum da asıl sorun 55 kilo ya çıktığımda adet düzensizliği yaşıyorum artık diyetlerden bıktığım için bir türlüde başlıyamıyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kizlar yarin dogumgunune davetliyiz. Eşimle yanimizda goturebilecegimiz pasta tarifine ihtiyacim var. Telefondan girdigim icin arama yapamadim. Burada denenmiş ipek pastasi vardi tarifi olan yazabilir mi?

Kizlar yarin dogumgunune davetliyiz. Eşimle yanimizda goturebilecegimiz pasta tarifine ihtiyacim var. Telefondan girdigim icin arama yapamadim. Burada denenmiş ipek pastasi vardi tarifi olan yazabilir mi?

Al canım, az önce okumuştum bende, yardımım dokunsun :54:

O zaman al sana ipek brownisi

2 yumurtayı 4 kaşık takita ile çooookkk çırpıyorsunn.
8 kaşık kepek, 1 kaşık süt tozu, kakao ve kabartma tozunu ekliyorsun.
Sonra kek kıvamına gelene kadar süt koyuyorsun az bişeyyy

8 minik kalıba döküyorsun. 150 derecede pişiriyorsun.

Yarım bardak süte 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao koyup karıştırıyorsun çiğden. Fırından çıkan kekciklerin üstüne pay ediyorsunnn. Kek sıcak olacak. Hüüüüüpppp diye içine çek beni durumu oluyorrr.

Var yaaaa
Offf diyorummmm

Hepsini tek kalıba döküp arasına ve üstüne puding dökünce de yaş pasta oluyorrr ayyyy ccanım istedi. İçinde kepek yokmuş gibii. Anam babam anlamadı içinde at yemi olduğunuuu lüp lüp götürdülerr.

AFİYET OLSUNN

müthiş oldu Yarabbim, patlıcanı közledim bir yandan tavada kepeği kavurdum az biraz sütü koydum içine patlıcanı doğradım sonra light kaşarı ekledim kim dermiş dukan diyeti yapıyorum diye aynısının tıpkısı oldu ben beğendi yiyorum arkadaşlar şuanda hünkar beğendiiiii

Bugün hep yiyesim var yaa :50:...
Yiyorum yiyorum doymuyorum...
Sp günü olmasından mı anlamadım...
Canım çok sebze istiyor, salata yemek istiyorum belki ondan...
Ya da Ales sonucumun istediğim gibi olmamasından dolayı yaşadığım hayal kırıklığından :50:

Açımmmmmmmmmmmm:27:

kızlar ben günde 2 yemek kaşığı yulafı yiyemiyorum çok geliyo acaba yanlış mı yapıyorum kaybım olur mu ?

ya bilmiyorum tecrubeli arkadaslar ne der ama yulaf kepeginin artmasi (atakta 1.5 iken seyirde 2 sonra 2.5 en sonda 3) bir anlamda odul gibi dusunulmus olabilir tok tutup zararli besinlere saldirmamak icin.1 kasigini yogurduna katmissin ya digerinide omletine katsaydin olurdu hakkini tuketmis olurdun diye dusunuyorum..

Ya da Ales sonucumun istediğim gibi olmamasından dolayı yaşadığım hayal kırıklığından :50:

hemen bir kupa yeşil çayy o bitince az tatlandırıcılı yoğurt ye hadiiii Alese üzüldüm ama hayırlısı olsun ummadığın anda birşeyler değişir bu sisitemde

Ben denedim az önce yapımı cok kolay güzeldi oldu ama insan yine önce yapılan tatlıları arıyor ama denediğim en güzel tarifi istersen biraz yyulaf kepeginin yanına bugday kepegide koy belki yulaf kepeginin tadını alır biraz

İradenize hayranım!! Ben ilk zamanlar tatlısız hiç duramıyordum.)) Yapay mapay.. hiç farketmezdi..:))) Tekrar mutlu yıllara!!!

teşekkür ederiiiiim 30 yaşındayken inşallah dukanla formda olacağım...
Kendi kendime nazar değdirdim sanırım az önce bir kase yoğurt yedim üzerine tatlandırıcı koyarak, ya ben bu tatlandırıcının çok tatlı olduğunu sanırdım takita marka almıştım ben şöyle bir serpme yaptım yok olmadı bir seprme daha yaptım az biraz tatlandı yine de iyi geldi doğrusu sütüm bitmiş evde aranıp duruyordum ne yapsam ki diye, ben soğuk süt içmeden günü kapatamam da çocukluk alışkanlığı.

ben bugün bombaları patlatıyorum ya sabah onca pastaya dayandım da akşam saat 7den sonra yemeyim kuralımı 3 defa bozdum önce bir küçük kase tatlandırılıyazan yoğurt, sonrada peynir ama yarım kibrit kutusu kadar.

kendi kuralınızı bilemem ama dukanın önerisi sadece yatmadan 2 saat önce yemek yeme işini bitirmemiz...Çok acıktıysanız bir kase yoğurt vs yiyebilirsiniz, suçluluk duygusu duymanıza gerek yok bence...Tatlandırıcı olayında malesef takitanın tadı çok az, splenda biraz pahalı ama en iyiisi :34:

seccil arkadaşım valla sürekli menülerini yazıyorsun, bende seni her seferinde uyarıyorum ama nafile...Kilo çizelgende yok kaç kilosun, ne kadar vermek kilo vermek istiyorsun bilmiyorum ama menülerinde proteine ağırlık versen....Öğlen yulaf kepekli yoğurt yemişsin....Bu en fazla ara öğünlerde yenebilecek bir şey.... Yulaf kepekleri yoğurta katmak yerine, kendine kek , poğaça, pizza, kurabiye, krep, gözleme, helva yaparak değerlendirsen, emin ol 2 kaşık yulaf kepeği yerine keşke daha fazla hakkım olsaymış diyeceksin....

iyi akşamlar ben aranıza yeni katıldım bu diyeti yapmak istiyorum. benim abartılacak bir kilom yok aslında bu halimi seviyorum da asıl sorun 55 kilo ya çıktığımda adet düzensizliği yaşıyorum artık diyetlerden bıktığım için bir türlüde başlıyamıyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Abartılacak bir kilonuz yoksa bu diet size uygun değil...Ayrıca adet düzensizliği demişsiniz, bu diette bazı kişilerde adet düzensizliği yapabiliyor...dieti merak ediyorsanız ilk 30 sayfayı okursanız, birazda internette araştırmayla az çok diet hakkında bilgi sahibi olacaksınız...Dieti yapmaya karar verirsenizde ilk olarak dukanın kitabını netten okuyun, çoğu sorunuzun cevabı zaten kitapta mevcut, anlamadığınız yerler olursa da biz her zaman burdayız...

aynı bende bugün böyleyim kafayı yicem.eşim için kurabiye yaptım.ondan bende bi güzel yedim.ilk kaçamağım.
daha 9. günüm hemen kaçamak yaptım.ama birdaha yapmicam.

Back
X