Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Aknaz'in %2 yagli peynirini tuketiyodum. kilo vermemde cok degisiklik olmadi.

O yuzden bembeyaza geri donus yaptim %8 yagli.

Peynirde yag orani azaldikca kirec gibi bir sey oluyor. Bazisini cok etkiliyor, beni etkilemedigi icin vazgectim, dayanamadim.

her sebze gunumda kivi yemeye devam ediyorum. kabizliktan ziyade meyvesizlikten dolayi. gerci bagirsaklarda cok iyi durumda degil ama. kivi mevsimi gecince ne yaparim bilmiyorum.

mandalinciler ne yaptiklarini paylasirlarsa memnun olurum

Son düzenleme:
Aknaz'in %2 yagli peynirini tuketiyodum. kilo vermemde cok degisiklik olmadi.

O yuzden bembeyaza geri donus yaptim %8 yagli.

Peynirde yag orani azaldikca kirec gibi bir sey oluyor. Bazisini cok etkiliyor, beni etkilemedigi icin vazgectim, dayanamadim.

her sebze gunumda kivi yemeye devam ediyorum. kabizliktan ziyade meyvesizlikten dolayi. gerci bagirsaklarda cok iyi durumda degil ama. kivi mevsimi gecince ne yaparim bilmiyorum.

mandalinciler ne yaptiklarini paylasirlarsa memnun olurum

Meyveyi hiç aramam ama uzun vadede yemeyince ciddi vitaminsiz kalmaktan korkuyorum. Acaba haftada 1 de olsa 1 elmacık yesek kaçamak gb. çok etkiler mi diyeti? canım hiç istemiyor ama vitamin hapı kullanmak yerine haftada 1 zararı olmaz sanki?

Meyveyi hiç aramam ama uzun vadede yemeyince ciddi vitaminsiz kalmaktan korkuyorum. Acaba haftada 1 de olsa 1 elmacık yesek kaçamak gb. çok etkiler mi diyeti? canım hiç istemiyor ama vitamin hapı kullanmak yerine haftada 1 zararı olmaz sanki?

dukan chatte eger cok arzu ediyosaniz, arada bir meyve jokeri veriyorlar.

kiviyi de dukanchatte duymustum zaten. Kabizlik sorunu cekiyorsaniz, her gun 100 gr ravent tuketin eger onu bulamiyosaniz bir kivi yiyin diyordu.

Bazi arkadaslar gunde bir mandalin yemenin duraklamayi kiracagini, mandalinin zayiflatma islevi oldugunu soyluyorlar(kaynak Aliye) baskalari ise duraklama yaptigini soyluyordu(yirmi)

Ben kiviyi denedim sonuctan memnunum ama herkeste bunye farkli tabi, mandalinciler vardi bi de onlarin sonuclarini cok iyi bilmiyorum. mesela elma bana iyi gelmiyor biliyorum. diyete baslamadan once bir tek elmayi kestigim zaman2-3 kilo vermistim.

Ama meyve riskli is, baskasinin demesine gore olacak sey degil. dusunun kafaniza yatarsa deneyin, eger duraklama yapmiyosa devam edin.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...
Bilgisayar ve sayfa devamlı açık benim, takipteyim burayı ama yazmaya fırsatım olmuyor...
Hoş yazmadığım da hayırlı olmuş anlaşılan, yaşanılanlardan sonra :9:
Bir daha umarım böyle şeyler yaşanmaz, cezalı arkadaşlarıma da geçmiş olsun diyor, konuyu kapatıyorum...

Gelen gidenim çoktu bu hafta da...Annem de burada halen, gündüzleri de biz gezmeye gidiyoruz fırsat buldukça...
Diyet iyi gidiyor ama küçük de olsa kaçamak yapıyorum ben ara sıra :17:
Yılbaşı biraz disiplini bozdu, belki de annemin varlığı etkiliyor bilemiyorum...
Kilo verme hızım aynı ama yine de silkelenip kendime gelmem gerekli:34:

günaydın, bu sabah tartıldım ve 87.6 yım:)

yaniiii 25 kilo gitti... yani Erzuruma geldimmmmm:72:

harikasin azra, seni takip edemiyorum, en son 20 diyodun sanki. hangi arada 5 kilo daha verdin:))

cok tebrikler.

Azra süpersin canım...Esra'nın dediği gibi seni takip etmekte zorlanıyoruz, çok hızlısın kuzum...
Aman nazar değmesin...Maşallah diyeyim ...:nazar::nazar::nazar:

kiviyi de dukanchatte duymustum zaten. Kabizlik sorunu cekiyorsaniz, her gun 100 gr ravent tuketin eger onu bulamiyosaniz bir kivi yiyin diyordu.

Bazi arkadaslar gunde bir mandalin yemenin duraklamayi kiracagini, mandalinin zayiflatma islevi oldugunu soyluyorlar(kaynak Aliye) baskalari ise duraklama yaptigini soyluyordu(yirmi)

Ben kiviyi denedim sonuctan memnunum ama herkeste bunye farkli tabi, mandalinciler vardi bi de onlarin sonuclarini cok iyi bilmiyorum. mesela elma bana iyi gelmiyor biliyorum. diyete baslamadan once bir tek elmayi kestigim zaman2-3 kilo vermistim.

Ama meyve riskli is, baskasinin demesine gore olacak sey degil. dusunun kafaniza yatarsa deneyin, eger duraklama yapmiyosa devam edin.

Yeşil elma zayıflatır diye biliyordum demek ki kilo aldırdığı da oluyormuş. pazardan kivi alıyım ben de madem Dukan da müsaade ediyorsa onun dediği meyveyi yemekte fayda var. Teşekkür ederim canım tavsiyen için;)

Raventi bugun ilkkez duydum hakkindaki ulaşabilidgim internet bilgisi asağıda. 100gr derken, aşağıdaki gibi bir çay yapmaktanmi bahsediyorusunuz?

Ravent Faydaları

İştah açar.
İshali keser.
Vücudu kuvvetlendirir.
Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Çok miktarda kullanılırsa ishal yapar.
En iyisi kurtsuz olanıdır, karaciğer tıkanıkla.rını açar, müzmin sıtma ve vücudun su toplamasına (siroz) karşı faydalıdır.

Ravent Nasıl Kullanılır? 1 kaşık kurutulmuş bitki kökü 1 bardak su içinde önce kaynama noktasına kadar ısıtılıp sonra ateş kısılarak 10 dakika daha ısıtılması sürdürülür. Böylece hazırlanan çaydan, sabah ve akşamları olmak üzere, günde iki kez birer bardak içilir.

Uyarı: Ravent kökü, idrarı sarı ya da kırmızı renge boyayabilir. Basuru olanlarda ve hamilelerin kullanılması zararlıdır.

Raventi bugun ilkkez duydum hakkindaki ulaşabilidgim internet bilgisi asağıda. 100gr derken, aşağıdaki gibi bir çay yapmaktanmi bahsediyorusunuz?

Ravent Faydaları

İştah açar.
İshali keser.
Vücudu kuvvetlendirir.
Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Çok miktarda kullanılırsa ishal yapar.
En iyisi kurtsuz olanıdır, karaciğer tıkanıkla.rını açar, müzmin sıtma ve vücudun su toplamasına (siroz) karşı faydalıdır.

Ravent Nasıl Kullanılır? 1 kaşık kurutulmuş bitki kökü 1 bardak su içinde önce kaynama noktasına kadar ısıtılıp sonra ateş kısılarak 10 dakika daha ısıtılması sürdürülür. Böylece hazırlanan çaydan, sabah ve akşamları olmak üzere, günde iki kez birer bardak içilir.

Uyarı: Ravent kökü, idrarı sarı ya da kırmızı renge boyayabilir. Basuru olanlarda ve hamilelerin kullanılması zararlıdır.

dukan chate gore yesil yaprakli bir bitki. tek basina yemek icin sevimsiz. o yuden tatladiriciyla haslayip yiyorlar.

doguda ravent yerine isgin diye bir bitki varmis onu kullaniyorlar. benzermis.

kitapta da yaziyodu ravent, yanlis hatirlamiyosam.

Son düzenleme:
Offf ben ne farkettim biliyormusunuz kepeği ihmal ediyormuşum yaa haftaiçi yanımda krep götürüyorum ama bugün okulda çekmecelerime baktım yarım krepler küflenmiş ben bu krepleri azını da akşama yerim diye saklıyordum 4 parça krep vardı dünde yemeyi unutmuşum biraz önce yoğurdun içine kattım biber ve naneyle az da tuzladım yedim birde diyorum ben kabız olmazdım nooluyo diye aman arkadaşlar kepek yemeyince kabız olunuyor tecrübeyle sabittir. Ayrıca karbonhidrat seviyesini sıfırlarsak protein, vücuttaki üre oranını iyice arttırıp böbreklere zarar verebiliyormuş aldığımız az miktar karbonhidrat (kepek) insülin dengesini ayarlamaya yardımcı oluyormuş yani uzun mesafe kısa mesafe farketmez hepsi böbreklere zarar verebilir. KEPEK OLMADAN ASLA KIZLAR

Ben dukan ile gecen sene tanistim, kitabini da aldim okudum hatim etcem yakinda:))

Gecen sene 3 gun atak evresine 2.5 kg vermistim, gelinligim icin hirs yapmistim sonra seyor meyir kalmadi tabi, gorunce -2.5 i:)))

Ama bu sene kararliyim... 3 Ocak`ta 66 kg ile basladim, Atakta 3. gunum ve bugun tartildigimda ibreyi 64 te gorunce bir ciglik atmisim esim yataktan firladi:)))

Beni tatlisizlik yoruyor biraz ama onu da tatlandiricilarla halletmeye calisacagim... Ayrica cok guzel tatli tarifleri de var internette, tatliseverler duyrulur:) Linki asagida paylasiyorum...

Hamurişi Ve Tatlılar

Hem hamurisi he de tatli ne guzel di mi:))))

Benim Atak surem dukan amcanin sitesindeki teste gore 4 gundu ama ben 5 gun yapmaya karar verdim, cunku dun gece biraz kacamak yaptim ve cikolata yedim:(((

Uzaticam bakalim, Dukan amcam beni affetsin:)

Merhaba arkadaslar, bende bugün dukan diyetine basladim hayirlisi bakalim, sabah tartildim 86 kiloyum az önce yine tartildim 85,5 ciktim yani birseyler yememe ragmen üstüne eklenmedi hatta azaldi. Bende Süte karsi alerji oldugu icin peynir süt yogurt yiyemicem, krep yapmak isterdim kendime malesef yapamicam bu yüzden sabah 1 tane yumurta yedim, öglen ton baligi ve yulaf kepegi ile köfte yaptim aksam da firinda balik yaptim yedim. Benim atak evresi 5 gün sürecek, insallah pes etmicem devam edicem ve ideal kiloma ulasacagim. Sizin yazdiklarinizi okudukca iyice hevesleniyorum cok iyi geliyor bana. Bakalim yarinim nasil gececek 😊

Merhaba arkadaslar, bende bugün dukan diyetine basladim hayirlisi bakalim, sabah tartildim 86 kiloyum az önce yine tartildim 85,5 ciktim yani birseyler yememe ragmen üstüne eklenmedi hatta azaldi. Bende Süte karsi alerji oldugu icin peynir süt yogurt yiyemicem, krep yapmak isterdim kendime malesef yapamicam bu yüzden sabah 1 tane yumurta yedim, öglen ton baligi ve yulaf kepegi ile köfte yaptim aksam da firinda balik yaptim yedim. Benim atak evresi 5 gün sürecek, insallah pes etmicem devam edicem ve ideal kiloma ulasacagim. Sizin yazdiklarinizi okudukca iyice hevesleniyorum cok iyi geliyor bana. Bakalim yarinim nasil gececek 

Canım süt alerjisi seni çok zorlar hele yoğurt bence çok önemli birşey dukanda ben öğünlerimde muhakkak yoğurt yiyorum valla, ayakta alkışlarım seni eğer dayanabilirsen. Acaba başka birşey mi denesenki? Süt ürünleri önemli bir protein kaynağı gerçi sen hayatından mecburi çıkarmışsın ama ne bileyim kendimle kıyasladım biranda :)

Ya aslinda alerji bende degil bir yasinda oglum var onun alerjisi var bende onu emzirdigim icin yiyip icemiyorum sütü ve 2 yasina kadar emzirmeyi istiyorum alerjisi gecsin diye. Bu arada calcium hapi felan aliyorum süt yerine. Keske baska deneyebilecegim birseyler olsa da öyle uygulasam ama bildigim kadariyla yok :( neyseki Allah tan atak sadece 5 gün sonra sebzede yiyebilcem yani sebzede cok önemli benim icin. Dukan sayfasindaki test i yaptim ve 04.haziran da ideal kilonuza ulasacaksiniz diyor insallah basaririm..

Lisa canım senin somon tarifini yaptım valla :16:

Çook tekrar teşekkürler tarif için...

$DSC_0061.webp

Birde fırında ilkayın sitesindeki bisküviler var yarın için... bakalım onlar nasıl olacak...

Ya aslinda alerji bende degil bir yasinda oglum var onun alerjisi var bende onu emzirdigim icin yiyip icemiyorum sütü ve 2 yasina kadar emzirmeyi istiyorum alerjisi gecsin diye. Bu arada calcium hapi felan aliyorum süt yerine. Keske baska deneyebilecegim birseyler olsa da öyle uygulasam ama bildigim kadariyla yok :( neyseki Allah tan atak sadece 5 gün sonra sebzede yiyebilcem yani sebzede cok önemli benim icin. Dukan sayfasindaki test i yaptim ve 04.haziran da ideal kilonuza ulasacaksiniz diyor insallah basaririm..

Canım sen kitabı okudunmu? Emziriyormuşsun kuzum, emziren anneler için atak ve seyir önerilmiyor direkt güçlendirmeden başlıyorsun. Ablamda başlamak istiyordu benim onun içinde dikkatlice okudum ve araştırdım. Canım biraz bekle istersen bak 1 sene daha emzirmek istiyormuşsun bebişin var. Yazdıklarım sinirini bozacak ama yazmadan da geçemedim hani. Hamile olanlar için emzirenler için diye ayrı ayrı bölümler var kitapta. Hatta ablam keşke hamile olsaymışım ya o daha etkili olacakmış vs demişti analiz yaptığımız zaman. Yine de herşeyin en iyisini sen bilirsin.

Lisa canım senin somon tarifini yaptım valla :16:

Çook tekrar teşekkürler tarif için...

Eki Görüntüle 597177

Birde fırında ilkayın sitesindeki bisküviler var yarın için... bakalım onlar nasıl olacak...

Ya onlar soğan mı? Kızlar cidden bana bir haller oldu soğan delisi oldum ya nooluyorrr? Sabah kalkar kalkmaz yemem lazım bugün sp günüm yiyememmmm ay soğanından çok canım çekti :((((( winnieee akşam akşam soktun ya aklıma soğanı helal olsun çok güzel görünüyor ve eminim şuan en emin yerdedir MİDENDEE oooooh yarasın arkadaşıma (sağlık açısından kilo açısından değil) Şu hazır tavuk dönerlerden denedim ben yağ oranı %8 di yarım pakete az yaklaşmıştı ama güzel gitti hani yoğurtla

Canım atak senin sütünü bozar aman diyim.. Kitabını bir daha oku istersen emzirenler saf protein günü yapamıyorlar.. Sütündeki üre artıyordu..
Birde zaten süt ürünleri almadan olmaz bu iş.. Dukan etle birlikte mutlaka kalsiyum alınımını öneriyor hatta bunun için ekstra hap kullanan bile var..
Bence biraz daha araştır bir yanlışlık yapma olur mu?

Canım sen kitabı okudunmu? Emziriyormuşsun kuzum, emziren anneler için atak ve seyir önerilmiyor direkt güçlendirmeden başlıyorsun. Ablamda başlamak istiyordu benim onun içinde dikkatlice okudum ve araştırdım. Canım biraz bekle istersen bak 1 sene daha emzirmek istiyormuşsun bebişin var. Yazdıklarım sinirini bozacak ama yazmadan da geçemedim hani. Hamile olanlar için emzirenler için diye ayrı ayrı bölümler var kitapta. Hatta ablam keşke hamile olsaymışım ya o daha etkili olacakmış vs demişti analiz yaptığımız zaman. Yine de herşeyin en iyisini sen bilirsin.

Kitabim var canim okudum da oglum 1 yasinda oldugu icin yani ek meyve sebze yemek felan yedigi icin fazlada önemsemedim. Yoksa tabiki haklisin yeni dogmus olsa asla bebegime böyle birsey yapmam..

Back
X