Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar çok heyecanlıyım yarın kısmet olursa alışverişimi yaptım
Şunları aldım sizce doğru mu yaptım

Lıght Hindi etli salam
Yulaf Kepeği
Yumurta
Lıght beyaz peynir
Lıght yoğurt
Lıght süt

Kitabımıda aldım bugün hemen okumaya başlayıp yarında diyete başlıyorum
:18:

hoşgeldin tatlım.... salam füme gibi şeyleri alırken sadece light olmasına bakma içeriğinde patates nişastası varsa tüketmememiz gerekiyor eğer öyle ise boşa gitmesin paketini açma en azından atak döneminde kullanma ki tam bir verim sağlayasın...

tatlım istediğin kadar içebilirsin demek isterdim ama kolanın içeriği masum değil içindeki tatlandırıcılar renklendiriciler toxic maddeler çok fazla vücut şimdi protein yüzünden yorulacak suyu ona harcayacak birde bu toxinleri uzaklaştırmak için harcayacak en iyisi limiti tutturmak... 2 bardak kolanı iç tatlandırıcılı pasta yaparsan da az ye... bende meyve suyu fabrikasında çalışıyorum tatlandırıcı renklendirici kullanıyoruz gerçekten çok zararlı... eğer evde pasta için kullandığın tatlandırıcı stevya ise kolanı 3-4 bardağa çıkabilirsin. çünkü kolada limitlenmesi gereken aspartam ace-k.... gibi tatlandırıcılar var bunlar zararlı değil sadece fazlası vücuttan atılamayıp birikiyor...

bu arada bardaklar büyük değil dimi :1::7:

vallahi allah söylettirdi sanki, benim bardaklar 500 ml alır, her türlü içerim, 2 bardak izni aldım nasıl osa:1::7:

hoşgeldin tatlım.... salam füme gibi şeyleri alırken sadece light olmasına bakma içeriğinde patates nişastası varsa tüketmememiz gerekiyor eğer öyle ise boşa gitmesin paketini açma en azından atak döneminde kullanma ki tam bir verim sağlayasın...

ayyy inanmıyorum.baktım şimdi içindekiler bölümüne patates nişastası varmış.iyiki yazmışsınız çok teşekkür ederim... Eledim hindi salamı acaba diğer aldıklarımda sorun olur mu süt peynir yoğurtta hepsi lıght onları tüketebilir miyim rahatlıkla yarın başlamak istiyorum.
2 haşlanmış yumurta bir bardak süt ve peynirle

tekrar atağa dönmen gereken bir hata değil ama eğer duraklarsan 2+2 filan yapabilirsin... sosis te yağ oranı daha azdır yemek zorunda kalırsan aklında olsun yağsız tavada sucuğu iyice pişir dilimini çok ince kes yağını akıtacaktır sonra o sucukları al peçetenin içine.... sosis içinse suda iyice kaynat yine yağını ve boyasını salacaktır öyle ye... yanlız bunlarda böyle yenebilir diye öğün planları yapma olaki zorda kalır yiyecek birşey bulamazsan böyle yap... :54:

supersin :)) ayrica gecmis olsun tekrar.

Kakaolu süt sorumun cevabını aldım çok teşekkürler tatlandırıcı almam şart oldu artık çünkit ben sadece kakao ve sütle denedim ama pek de güzel olmadı :D

Bi sorum daha var kızlar ben normal beslenme sürecinde de kabızlık çeken biriydim dukanla birlikte daha da fena bi hal aldı bu durum. Sabahları aç karna zeytinyağına izin var mı acaba? işe yarıyor mu ? keten tohumu çayı ve kabızlık çayı tüketiyorum 1.5 lt suyumu da içiyorum ama yine tık yok. Zeytinyağını düşünmeye başladım artık ıyk. Bi de buğday kepeği önerenler var. Oyy tek zor yanı bu oldu bana :14:

ayyy inanmıyorum.baktım şimdi içindekiler bölümüne patates nişastası varmış.iyiki yazmışsınız çok teşekkür ederim... Eledim hindi salamı acaba diğer aldıklarımda sorun olur mu süt peynir yoğurtta hepsi lıght onları tüketebilir miyim rahatlıkla yarın başlamak istiyorum.
2 haşlanmış yumurta bir bardak süt ve peynirle

yok güzelim süt ve yoğurtta çok dikkat etmene gerek yok zaten light olanların yağını iyice almış oluyorlar ondan kaymak yapıp sattıklarından :)))) hatta atağını atlat seyirde ben yarım yağlıları bile kullandım... ama salam sucuk olmaz bende gıda müh. yim basıyorlar patates nişastasını miktarıda artıyor o yüzden o olmaz :)

Kakaolu süt sorumun cevabını aldım çok teşekkürler tatlandırıcı almam şart oldu artık çünkit ben sadece kakao ve sütle denedim ama pek de güzel olmadı :D

Bi sorum daha var kızlar ben normal beslenme sürecinde de kabızlık çeken biriydim dukanla birlikte daha da fena bi hal aldı bu durum. Sabahları aç karna zeytinyağına izin var mı acaba? işe yarıyor mu ? keten tohumu çayı ve kabızlık çayı tüketiyorum 1.5 lt suyumu da içiyorum ama yine tık yok. Zeytinyağını düşünmeye başladım artık ıyk. Bi de buğday kepeği önerenler var. Oyy tek zor yanı bu oldu bana :14:

1 tk zyt yağı hakkımız var eğer gün içerisinde hiç kullanmıyorsan sabah içebilirsin onu içtikten sonra birde üzerine yarım çay bardağı sıcak su iç... ben de kabızlık problemi çekenlerdenim eski yazılarımda görürsün bir sürü şey denedim işe yarayan...

1 tk zyt yağı hakkımız var eğer gün içerisinde hiç kullanmıyorsan sabah içebilirsin onu içtikten sonra birde üzerine yarım çay bardağı sıcak su iç... ben de kabızlık problemi çekenlerdenim eski yazılarımda görürsün bir sürü şey denedim işe yarayan...

Teşekkürlerrr hemen bakıyorum yazılara :34:

Wisperr seni hatirlar gibiyim :) 4 ayda 5 kilo cok degil dukan yagdan verdirdigi icin verdigimiz kilolari almamiz icin insan ustu basari saglamamiz gerekiyor (ben kesinlikle o basariyi sagladim 1 ayda 3 kilo aldim :1: ) dukan gercekten en iyi diyet ama sabri zorladigi yerler de yok degil malesef en cokta disarda :/ okulunuzda mesela yagsiz kucuk yogurtlardan satilsa belki de o kacamagi yapmayacaktin ama iste bizim ulkemizde yagsiz seyler pek satilmiyor disarda :/ ama yilmak yok ekmeginide yapmissin ne guzel afiyet olsun bundan sonra oglende tostunu krebini yersin ohh :) aramiza hosgeldin/

pek hos bulamadım ya.bir tek sen hos geldin dedin.bu kadar yazan olmus bir hos geldini esirgediler. Neyse biz diyetimize konsantre olalim.
okul icin kek kostebek pasta gibi alternatifler düşünüyorum.
Sen de fazla almamissin.
bir sey soracaktım size.ben de stevya var ama tadi aci geliyor bana. Takita mi alsam acaba.gurmenette bir marka daha var.onu kullanan var mi aranızda?

bende dukan diyeti kitabı aldım ama başlamaya cesaret edemiyorum. düzenli yapan var mı başarılı olabildiniz mi? ne kadar kilo verebildiniz? benim bi on kilo fazlam var daha doğrusu fazlam yok daha zayıf olabilmek için bir on kilo takıntım var çok kilolu olmadığım için kilo vermem zor oluyor işe yarıyormu lütfen yardımcı olun

bende dukan diyeti kitabı aldım ama başlamaya cesaret edemiyorum. düzenli yapan var mı başarılı olabildiniz mi? ne kadar kilo verebildiniz? benim bi on kilo fazlam var daha doğrusu fazlam yok daha zayıf olabilmek için bir on kilo takıntım var çok kilolu olmadığım için kilo vermem zor oluyor işe yarıyormu lütfen yardımcı olun

kitabı güzelce oku bence.Kendine uygun buluyorsan yapabileceğine inanıyorsan neden olmasın istediğin kiloya ulaşırsın.Kendi kendini motive etmen çok önemli.Bende yeni başladım ama yazdan beri araştırıp okudum çok iyi kilo verenleri gördüm ve aç kalınmadığını öğrendim bu bana yetti.Kolay gelsin...

pek hos bulamadım ya.bir tek sen hos geldin dedin.bu kadar yazan olmus bir hos geldini esirgediler. Neyse biz diyetimize konsantre olalim.
Sen de fazla almamissin.
bir sey soracaktım size.ben de stevya var ama tadi aci geliyor bana. Takita mi alsam acaba.gurmenette bir marka daha var.onu kullanan var mi aranızda?

Hoşgeldin canım.Bende 6 günlüğüm bu sitede sen tecrübelisin tavsiyelerini bekleriz.Hepimize kolay gelsin.:56:

kitabı güzelce oku bence.Kendine uygun buluyorsan yapabileceğine inanıyorsan neden olmasın istediğin kiloya ulaşırsın.Kendi kendini motive etmen çok önemli.Bende yeni başladım ama yazdan beri araştırıp okudum çok iyi kilo verenleri gördüm ve aç kalınmadığını öğrendim bu bana yetti.Kolay gelsin...

teşekkür ederim yardımın için:)

Bugün 6 günlük atağımın son günüydü sabah tartılacağım bir değişiklik olmazsa -3 kilo ile ilk evreyi bitirmiş oluyorum.Yarın birazcık sebze tüketeceğim için çok mutluyum.yarınki üç öğünümde de biraz sebze tüketsem sorun olurmu? Birde bir türlü lor bulamıyorum hepsi yağlı sizler lor olarak ne marka tüketiyorsunuz.

son yediğim atak menüm
sabah:2 haşlanmış yumurta
ara:bir parça lıght peynir+jambon+bir parça çemeni alınmış pastırma
öğlen:yağsız tavuk pirzola kızartması+biraz lıght yoğurt
akşam:yulaf krep+köfte+zero cola bir bardak

2.5 lt su , 2 bardak sade şekersiz nescafe

arkadaşlar kabızlık problemi için bi çay markası var her yerde satılan bilindik bir marka değil o yüzden biraz zor bulunuyor. bende tatile gittiğim zaman ordan zayıflama çayı olarak almıştım çok güzel bağırsakları çalıştırıyor ve harika iştah kesiyor yemekten tam 20 dakika önce içilmesi gerekiyor yarım saati geçirmezseniz (yemek için) daha etkili oluyor. bir kutudan 100 adet çıkıyor ve günde iki kere kullanım yeterli oluyor benim aldığım yerde 20 tl idi. hatta yaşadığım yerde bulamadım ama çokda gezmedim zaten aldığım yerdede aktardan almıştım. markayı öğrenmek isteyenler özelden mesaj atabilirler. bu arada bir buçuk hafta içerisinde yediklerimede dikkat ederek ve düzenli yürüyüş yaparak (30dk) beş kilo verdim zaten tokluk hissi veriyor ben sadece yediklerimin çok yağlı olmamasına ve abur cubur olmamasına dikkat ettim. okuduğunuz için teşekkürler özelden mesaj atabilirsiniz.

kızlar yarın ilk günüm 3 günlük atak sürem var
kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta
2 dilim lıght beyaz peynir
1 bardak lıght süt içmeyi düşünüyorum
sizce nasıl?

hamsiyi iyice ayıkladım güzelim tavaya önce buğday kepeğimden serptim üstüne hamsileri dizdim. koydum kısık ateşe birde kapak kapadım. süper oldular tabi vazgeçilmez baharatım acılı köri baharatımı ekledim... hiç kızartırmıyım kızzz :) ayrıca hamsiyi dışarda yemek riskli tavada yaptık diyorlar ama yağ ekliyorlar :(

havuç konusunda haklısın ama bağırsaklarım çok kötü durumda dukandan 6-7 ay önce 2 ay kadar karatay yaptım. hayatımda yaşamadığım bir sorun ortaya çıktı, kabızlık. sonrasında doktora gittim verilen ilaçlarla ve derhal rejimi bırakarak çözdük. şimdi de korkuyorum açıkcası aynısını yaşayacağım diye sebzeyi onun için çok artırıp çeşitlendiriyorum iş yerindeyken sınırlı sebzem olduğundan öyle 2 ara öğün üstüste havuç olmuş :(

arkadaşım geçmiş olsun...biliyorsundur ama tekrar hatırlatmak adına söylüyorum lütfen aç karna light kefir iç lütfen birde onu dene..bende işe yaramıştı.birde phyto lax ve kayısılı form çay yeşil çay.üçünü bardakta demleyip iç.çok iyi geliyor..

ya hiç sorma ben bu kiloya gelince hep bir aşağı bir yukarı oluyorum. dün eşimle biraz yürüdük bir alışveriş merkezinde eşim tartıya çıktı. normalde evde 90 gelen adam 92,2 çıktı. bende perş. sabah itibariyle 83,2 oldum. tam kırdım galiba duraklamayı demiştim ki bende çıktım tartıya tartı 87,9 u gösterdi. eşimde takılma bak benide fazla gösterdi filan dedi. tabi benim surat moral filan gitti. neyse eve geldik yemek yedik filan canım kocam tartıya gitti bak şimdi yanlış olduğunu göreceksin dedi çıktı tartıya 92 kg geldi benim benzim iyice attı neyse ben çıktım tartıya 85 geldim. ama alışverişten sonra yemeğimizi filan yedik ben yaptığım kabak tatlımı filan yediydim. bu sabah yine 84 geldim. sanırım bu dönemi duraklama dönemi ilan etmem lazım :( ayrıca dışardaki tartılara da çıkmamam lazım. akşam gidip hemen uyudum tartıya çıkmakda motivasyonumu etkiliyor :(

Allahtan dediğin gibi güzelim gözle görülür bir sıkılaşma var... birde reglim gelirse çözerim inşallah...

çok zor biliyorum ama biraz sabır.bunun mükafatını güçlendirmede bile alacaksın eminim.moralin bozulmasın bende çok üzülüyordum bir gün ağladım bu nedir dedim yaa benimle başlayanlar 15-20 kilo verdiler ben böyle kaldım diye nasıl canım sıkıldııı.eşim annem kardeşim bırak booş ver bak işte demekki bu kadar verebiliyorsun dediler.ama inat ettim :)

geçen bir arkadaşımla karşılaştık beni görünce çok şaşırdı.ayy ne güzel kilo vermişsin fln neyse duraklaman geçmiş sen dahada kilo vermişsin dedi evet dedim verdim hedefime ulaştım dedim.yan yan bakıp sende ki de ne inatmış dedi:53:
normalde inatçı değilimdir ama bu veremediğim kilolara takmıştım valla :1:

Sen de fazla almamissin.
Bana da demediler canim olsun zamanla insallah eskisi gibi bir ortam olur :)
Cok iyi dusunmussun hatta arkadaslarin onu yedigini gorup birde zayifladigini gorunce hayrete bile duseceklerdir :1: ben malesef yemekhaneden yemek zorundayim ve oglen genelde sebze yiyorum ama ders programini bi sekilde ayarladim sp gunlerimi haftaicine de yaydim 1+1 yerine 1+1+2+1 tarzinda gittigi de oluyor 2 gun ustuste sebze yedigim yani :/ stevia aciymis hic almadim ama en sagliklisi da oymus :/ takita formtat60 ve splenda kullaniyorum donusumlu olarak splenda daha iyi formtat60 tam seker gibi degil ama karamellesme ozelligi yonunden cok iyi .birde takitada ustunde kek resimli olan bu formtat60 olmasina dikkat et canim 2 cesidi daha var onlar bize uygun degil

Back
X