Dükkanımı satıp satmamakta kararsızım

Dükkanı satayım mı?

  • Sat. Ev al

    OY: 25 27,2%
  • Sat. Parayı faize yatır

    OY: 0 0,0%
  • Satma, dursun

    OY: 67 72,8%

  • Ankete Katılan
    92

duruguzel

Only positive vibes 💕
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
7.413
24.417
298
Antalya
İyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
O paraya eli yüzü düzgün, senin kirana yetebilecek kira getirebilecek 1 ev alınır anca. 2 tane çıkmaz. Kiracı koyduğunda sorunsuz devam edebilecek misiniz ikili ilişkilerinize, şu an kurumsal yer karşında muhatap var düzgün kiranı veriyor.
Kiracı açısından bir de bu açıdan bak.
 
Bende hiçbir zaman faize sıcak bakmadım. Ana para eriyor sonuçta. Ama kime sorsam “şu kadar faiz veriyor. O parayla en iyi semtte kirada oturursun” filan diyorlar.
 
Bende hiçbir zaman faize sıcak bakmadım. Ana para eriyor sonuçta. Ama kime sorsam “şu kadar faiz veriyor. O parayla en iyi semtte kirada oturursun” filan diyorlar.
O diyenlerle 3 sene sonra bir daha konuş
Benim kayınpederim evlendiğimiz sene bankadaki parasıyla ev alabiliyordu. Şimdi sıfır araba bile alamıyor. 8 senede eridi gitti. Köpek gibi pişman
Annemin arkadaşı da ev satıp faize koydu. O zaman faizi emekli maaşımdan yüksek diyordu. Şimdi ana parasıyla sattığı evin yarısını bile alamıyor. Çok pişman.
Gayrimenkulden faize dönen ağlar şu ortamda net.
 
Khomyuk tamam khomyuk. O fikri tamamen eleyim. Bende hiçbir zaman mantıklı bakmadım faizle geçinmeye.
 
Taşınmazlar her zaman değer görür satmayın hele ki şu dönemde.
 
Satma dursun ama bence kirası çok düşük. Kirada işe yarar bir güncelleme yapman gerek. Daire kirası fiyatına dükkan kirası olmaz.
Evet pelin. 5’er senelik senelik sözleşme yaptık. Bana da kirası düşük gelmişti ama Ankara’nın atıl bir yerinde diyor emlakçılar. Çarşıdaki diğer dükkanlarda bu ayarda ama en azından benimki kurumsal firmada sorun yaşamıyorum. Başkent Üniversitesi’ni geçince toplu konutların olduğu bir sitede.
 
Gizemli bende 2 çocuk var. Alacağım ev en az 3+1 olmalı. Ailemle bir mahkeme sürecim var. Ortaklığımızı bitireceğim. O sonuçlanana kadar bu dükkanla ilgili bir karar vermek istiyorum. Ama yorumlardan durması daha mantıklı gibi geliyor.
 
Faiz işi tamamen saçmalık bana göre kısa vadede güzel gibi görünüyor ama uzun vadede para çöp oluyor

Aslında uzun yıllardır orada oldukları için kira düşük kalmış biraz.. kurumsal parayı düzenli öderde istediğin zamı yapamazsın o sıkıntısı olur hal böyle olunca da yıllar geçtikce kirası düsük kalır ..

Satıp kendi evinizi alsanız üzerine para da kalır ama 2. Ev alınmaz diye düşünüyorum

Kiracı olduğum için Yüksek ihtimalle satıp kendime ev alırdım kalan parayıda değerlendirirdm
 

Bu düzende bi kaç sene sonra dahada değeri artar dükkanın. Bence hiç satma. Zaten yeni birşey alsan herşey ateş pahası.
 
Merhaba, kurumsal marketler ile ilgili çevreyi ve piyasayı okumalısınız. Evet dükkan kiranız düşük kalmış ancak, market çıkınca başka yerlere kolayca kiralanabilir bir noktada mı? Böyle market zincirleri her yerde mahalle aralarında da yer açıyorlar. Çevrede marketin kiralayacağı başka alternatifler oluştu mu? Eğer mahalle arası ise ve dükkan için alternatifler oluştu ise, kurumsal kiracılı dükkan olarak satın. Sözleşme süresinin seneye biteceğini ve seneye yeniden sözleşme yapılacağını söyleyin. Sattığınız para ile kirada kalacağınıza düzen kuracağınız benim diyebileceğiniz evinizi alın.
 
Cherry Bu sene %50 zam hakkımız varmış. O zaman 16,5 bin tl tekabül ediyor. Şirket üzerinden kiraladılar. Benim şahsımdan kabul etmediler. Aslında daha fazla. %20’si stopaj diye kesiliyor. Eylül ayında ailemle meseleler için Ankara’ya gideceğim. O zaman rayiç kiraları sorarım ama bana piyasaya göre normal dediler. Etimesgutta atıl bir yerde kalıyor dedi emlakcılar.
Eşim src belgesi için sınavda şu an Bize kambur olmasın yeter. Ona boyundan büyük misyonlar yüklersem hayal kırıklığı yaşarım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…