Bizde alırken öyle düşündük. O zaman dükkanın kira geliri daireden çoktu ama şimdi dükkanın kirası benim oturduğum ev ile başa baş oluyor.Neden satacaksınız dükkan en iyi yatırım bence
Bende hiçbir zaman faize sıcak bakmadım. Ana para eriyor sonuçta. Ama kime sorsam “şu kadar faiz veriyor. O parayla en iyi semtte kirada oturursun” filan diyorlar.2 ev alsanız daha fazla kira geliri elde edersiniz. İleride de birine geçip oturursunuz.
Faiz gelirine ben doğru bakmıyorum ama tamamen kişisel tercihim.
Dükkanın yeri kıymetli ileride daha da artarsa değeri bırakın kalsın
O diyenlerle 3 sene sonra bir daha konuşBende hiçbir zaman faize sıcak bakmadım. Ana para eriyor sonuçta. Ama kime sorsam “şu kadar faiz veriyor. O parayla en iyi semtte kirada oturursun” filan diyorlar.
O diyenlerle 3 sene sonra bir daha konuş
Benim kayınpederim evlendiğimiz sene bankadaki parasıyla ev alabiliyordu. Şimdi sıfır araba bile alamıyor. 8 senede eridi gitti. Köpek gibi pişman
Annemin arkadaşı da ev satıp faize koydu. O zaman faizi emekli maaşımdan yüksek diyordu. Şimdi ana parasıyla sattığı evin yarısını bile alamıyor. Çok pişman.
Gayrimenkulden faize dönen ağlar şu ortamda net.
Taşınmazlar her zaman değer görür satmayın hele ki şu dönemde.İyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Evet pelin. 5’er senelik senelik sözleşme yaptık. Bana da kirası düşük gelmişti ama Ankara’nın atıl bir yerinde diyor emlakçılar. Çarşıdaki diğer dükkanlarda bu ayarda ama en azından benimki kurumsal firmada sorun yaşamıyorum. Başkent Üniversitesi’ni geçince toplu konutların olduğu bir sitede.Satma dursun ama bence kirası çok düşük. Kirada işe yarar bir güncelleme yapman gerek. Daire kirası fiyatına dükkan kirası olmaz.
Gizemli bende 2 çocuk var. Alacağım ev en az 3+1 olmalı. Ailemle bir mahkeme sürecim var. Ortaklığımızı bitireceğim. O sonuçlanana kadar bu dükkanla ilgili bir karar vermek istiyorum. Ama yorumlardan durması daha mantıklı gibi geliyor.O paraya eli yüzü düzgün, senin kirana yetebilecek kira getirebilecek 1 ev alınır anca. 2 tane çıkmaz. Kiracı koyduğunda sorunsuz devam edebilecek misiniz ikili ilişkilerinize, şu an kurumsal yer karşında muhatap var düzgün kiranı veriyor.
Kiracı açısından bir de bu açıdan bak.
İyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Cherry Bu sene %50 zam hakkımız varmış. O zaman 16,5 bin tl tekabül ediyor. Şirket üzerinden kiraladılar. Benim şahsımdan kabul etmediler. Aslında daha fazla. %20’si stopaj diye kesiliyor. Eylül ayında ailemle meseleler için Ankara’ya gideceğim. O zaman rayiç kiraları sorarım ama bana piyasaya göre normal dediler. Etimesgutta atıl bir yerde kalıyor dedi emlakcılar.Kira az değil mi, bence bir revizyon yap panpa. dükkanın getirisi genel olarak çok, dükkanım olsa asla satmazdım. Hatta çocuğa bırakılacak en iyi yatırım, hayatboyu kirayı topkarlar. Ev parasını da 5 para etmez kocan getirsin, adamın bir faydasi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?