- 26 Şubat 2015
- 2.037
- 4.652
- 333
Dükkanı satıp ev alayım deseniz de 4,5 milyona oturulacak bir ev anca alırsınızBizde alırken öyle düşündük. O zaman dükkanın kira geliri daireden çoktu ama şimdi dükkanın kirası benim oturduğum ev ile başa baş oluyor.
Başkent Üniversitesi kampüsünü geçince. Etimesgut olarak geçiyor. Toplu konutların olduğu sitenin çarşısında. Emlakçı atıl bir yer diyor.Dükkanı satıp ev alayım deseniz de 4,5 milyona oturulacak bir ev anca alırsınız
Bir evden fazlası etmez o yüzden kiranın başa baş olması normal geldi bana
Dükkan kiranız neden bu kadar düşük muhit mi iyi değil
Dükkan 110 m2 ve ayrıca deposu var. Mevcut kiracı çıkarsa yine başka marka talip olabilir. Toplu konut sitesindeki çarşıda. Bizim çarşıdaki diğer dükkanlar küçük. Berber var, kırtasiye var.Merhaba, kurumsal marketler ile ilgili çevreyi ve piyasayı okumalısınız. Evet dükkan kiranız düşük kalmış ancak, market çıkınca başka yerlere kolayca kiralanabilir bir noktada mı? Böyle market zincirleri her yerde mahalle aralarında da yer açıyorlar. Çevrede marketin kiralayacağı başka alternatifler oluştu mu? Eğer mahalle arası ise ve dükkan için alternatifler oluştu ise, kurumsal kiracılı dükkan olarak satın. Sözleşme süresinin seneye biteceğini ve seneye yeniden sözleşme yapılacağını söyleyin. Sattığınız para ile kirada kalacağınıza düzen kuracağınız benim diyebileceğiniz evinizi alın.
kurumsal zincir market için kira çok düşük. 3+1 evler 15 bin şu an. dükkan satma taraftarı olmam açıkçasıİyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Hayır bafelix, aşk olsun. Bu sefer ben karışmıyorum. Beni dinleseydi öderdim de. Ama ben onu her ikaz ettiğimde, yavaş sür dediğimde tersledi. Kredi çekti. 45 bin tl tuttu tamiri. Ama kaza yapan çocuklar dava açmış. Belki ondan manevi tazminat gelir yüklü.Sakın arabanın tamiri için para lazım demeyin, kendime oturacak ev alırım kalanla arabayı tamir ettiririm de demeyin. O adam kuruş kuruş ödesin tamir parasını.
Kendi evinizi alabilecek ayrı bir finansman yaratamayacak iseniz, satıp evinizi alın. Ben de hem kiracı hem dükkan sahibi hem de ev sahibiyim. Sabit bir şehirde yaşasam hemen kendi oturacağım evimi alırdım. Umarım dükkan kira artışınızı önceki yıllarda %25 ile kandırmamışlardır sizi. Çünkü kira artış zammında sınırlama yoktu.Dükkan 110 m2 ve ayrıca deposu var. Mevcut kiracı çıkarsa yine başka marka talip olabilir. Toplu konut sitesindeki çarşıda. Bizim çarşıdaki diğer dükkanlar küçük. Berber var, kırtasiye var.
Bende kirada oturmaktan bunaldım açıkcası. Ev sahipleri ile gerilim yaşamaktan bıktım. Kendi evim olsun istiyorum. Dükkanı satarsam ancak eli yüzü düzgün bir daire alabilirim.
İyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Evet pelin. 5’er senelik senelik sözleşme yaptık. Bana da kirası düşük gelmişti ama Ankara’nın atıl bir yerinde diyor emlakçılar. Çarşıdaki diğer dükkanlarda bu ayarda ama en azından benimki kurumsal firmada sorun yaşamıyorum. Başkent Üniversitesi’ni geçince toplu konutların olduğu bir sitede.
Hayır kumarbaz. Öyle çok işlek bir yerde değil. Bak sarı sayfalarda buldum benim çarşıda bir dükkan kiralık. Tabii kaç senedir boşta bilmiyorum. 45 m2 için 7,800 tl istemiş. Benim dükkan 110 m2 Ama fiyatlandırması nasıl olur bilmiyorum. Eylül ayında gideceğim Ankara’ya. Kendim araştıracağım.Kira guncellemesi yapamiyor musunuz? Bu sene kiralasaniz 150 bine falan verirsiniz bence.
Şu etapta yapamam. Aileme dava açacağım. O ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. 5’er senelik sözleşme yaptığımız için %50 zam yapabilirsin dediler 2 senedir. Önceki seneler benim oturduğum daireden çok fazla getirisi vardı.Kendi evinizi alabilecek ayrı bir finansman yaratamayacak iseniz, satıp evinizi alın. Ben de hem kiracı hem dükkan sahibi hem de ev sahibiyim. Sabit bir şehirde yaşasam hemen kendi oturacağım evimi alırdım. Umarım dükkan kira artışınızı önceki yıllarda %25 ile kandırmamışlardır sizi. Çünkü kira artış zammında sınırlama yoktu.
Eğer 4.5 gibi bir değeri varsa 2 ev alın birinde oturun birini kiraya verin,kiralar en az 10 bin zaten aynı yola çıkarsınız iki mülkünüz olur kira da vermemiş olursunuz.4.5milyonluk dükkanın kirası çok az bu aradaİyi günler arkadaşlar.
Toki Turkuaz’daki çarsıda kumarbaz. Diğer dükkanlar küçük. Berber var, kırtasiye var. Gelecek sene sözleşmemiz bitiyor. Diğer market zincirleri de talip olur diye düşünüyorum. Çünkü çok konut var.Yapracik ya da Toki turkuaz'dan bahsediyoruz sanirim, ikisi de artik atil yerler degil... Emlakciniz bu isten komisyon aliyor ve sizi egale ediyor olabilir.
Başkent Üniversitesi kampüsünü geçince. Etimesgut olarak geçiyor. Toplu konutların olduğu sitenin çarşısında. Emlakçı atıl bir yer diyor.
Açabiliyoruz succu. Ama bana denilen piyasa değeri de yaklaşık bu kadar. Eylül’de Ankara’ya gideceğim. Kendim araştıracağım.Dükkan kirası çok düşük kalmış emsal davası açamıyor musunuz?
Rahmetli babam orası ilk yapıldığında almıştı. Bizde yatırımlara hep kendi karar verirdi. İstanbul’da 1+1 dairelerimiz vardı. Onların kiracıları çok sorun çıkardığı için elden çıkardı. Bu dükkan kurumsal bir firmada diye tuttu. Keşke yaşasaydı ona sorardımİyi ki bir dükkan almışsınız . Şimdi çok pahalandı her şey . Çok iyi yatırım . Yatırımınızı iyi değerlendirin . İsteğiniz sonuca ulaşırsınız umarım . kolay gelsin
Kendinize ev alınİyi günler arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?