Dükkanımı satıp satmamakta kararsızım

Dükkanı satayım mı?

• Sat. Ev al

OY: 25 27,2%
  • Sat. Parayı faize yatır

OY: 0 0,0%
  • Satma, dursun

OY: 67 72,8%

• Ankete Katılan
    92
Bizde alırken öyle düşündük. O zaman dükkanın kira geliri daireden çoktu ama şimdi dükkanın kirası benim oturduğum ev ile başa baş oluyor.
Dükkanı satıp ev alayım deseniz de 4,5 milyona oturulacak bir ev anca alırsınız
Bir evden fazlası etmez o yüzden kiranın başa baş olması normal geldi bana
Dükkan kiranız neden bu kadar düşük muhit mi iyi değil

Başkent Üniversitesi kampüsünü geçince. Etimesgut olarak geçiyor. Toplu konutların olduğu sitenin çarşısında. Emlakçı atıl bir yer diyor.

Ben olsam dükkanı satmam. Etimesgut öyle atıl bir yer değil. Ama kiranız az. Şimdi satsanız doğru düzgün bir yer almazsınız. Ankara’da kaşmir sitelerinde 10000 diyorlar satılık dairelere. Bağlıca da bile 3+1 ler 4 trilyon civarında diyorlar. Herkesin kendi tercihi ama ben Paramı ben faize koymam. Alkol alırım ama faiz bana doğru gelmiyor

Dükkan 110 m2 ve ayrıca deposu var. Mevcut kiracı çıkarsa yine başka marka talip olabilir. Toplu konut sitesindeki çarşıda. Bizim çarşıdaki diğer dükkanlar küçük. Berber var, kırtasiye var.
Bende kirada oturmaktan bunaldım açıkcası. Ev sahipleri ile gerilim yaşamaktan bıktım. Kendi evim olsun istiyorum. Dükkanı satarsam ancak eli yüzü düzgün bir daire alabilirim.

kurumsal zincir market için kira çok düşük. 3+1 evler 15 bin şu an. dükkan satma taraftarı olmam açıkçası

Sakın arabanın tamiri için para lazım demeyin, kendime oturacak ev alırım kalanla arabayı tamir ettiririm de demeyin. O adam kuruş kuruş ödesin tamir parasını.
Hayır bafelix, aşk olsun. Bu sefer ben karışmıyorum. Beni dinleseydi öderdim de. Ama ben onu her ikaz ettiğimde, yavaş sür dediğimde tersledi. Kredi çekti. 45 bin tl tuttu tamiri. Ama kaza yapan çocuklar dava açmış. Belki ondan manevi tazminat gelir yüklü. Avukata sordum. Seni bağlamaz dedi.
Bir dükkanım var Ankara’da. Epi toplu 2 kere belki gördüm. Şimdi ben Antalya’da yaşıyorum. Ama aileme ortaklığın giderilmesi davası açacağım. Hayatıma yön vermek istiyorum. Antalya’da da bir bağım kalmayacak. Kafam çok karışık.

Kendi evinizi alabilecek ayrı bir finansman yaratamayacak iseniz, satıp evinizi alın. Ben de hem kiracı hem dükkan sahibi hem de ev sahibiyim. Sabit bir şehirde yaşasam hemen kendi oturacağım evimi alırdım. Umarım dükkan kira artışınızı önceki yıllarda %25 ile kandırmamışlardır sizi. Çünkü kira artış zammında sınırlama yoktu.

Kira guncellemesi yapamiyor musunuz? Bu sene kiralasaniz 150 bine falan verirsiniz bence.

Yapracik ya da Toki turkuaz'dan bahsediyoruz sanirim, ikisi de artik atil yerler degil... Emlakciniz bu isten komisyon aliyor ve sizi egale ediyor olabilir.

I hate emlakci milleti.

Kira guncellemesi yapamiyor musunuz? Bu sene kiralasaniz 150 bine falan verirsiniz bence.
Hayır kumarbaz. Öyle çok işlek bir yerde değil. Bak sarı sayfalarda buldum benim çarşıda bir dükkan kiralık. Tabii kaç senedir boşta bilmiyorum. 45 m2 için 7,800 tl istemiş. Benim dükkan 110 m2 Ama fiyatlandırması nasıl olur bilmiyorum. Eylül ayında gideceğim Ankara’ya. Kendim araştıracağım.

Eklentiler

• E82D99B6-AE99-4196-9064-629CE4B9145A.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 99
Şu etapta yapamam. Aileme dava açacağım. O ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. 5’er senelik sözleşme yaptığımız için %50 zam yapabilirsin dediler 2 senedir. Önceki seneler benim oturduğum daireden çok fazla getirisi vardı.

Eğer 4.5 gibi bir değeri varsa 2 ev alın birinde oturun birini kiraya verin,kiralar en az 10 bin zaten aynı yola çıkarsınız iki mülkünüz olur kira da vermemiş olursunuz.4.5milyonluk dükkanın kirası çok az bu arada

Yapracik ya da Toki turkuaz'dan bahsediyoruz sanirim, ikisi de artik atil yerler degil... Emlakciniz bu isten komisyon aliyor ve sizi egale ediyor olabilir.
Toki Turkuaz’daki çarsıda kumarbaz. Diğer dükkanlar küçük. Berber var, kırtasiye var. Gelecek sene sözleşmemiz bitiyor. Diğer market zincirleri de talip olur diye düşünüyorum. Çünkü çok konut var.

Ev fiyatları Ankara’da baya arttı . Hepsiemlak sitesine girip bakın isterseniz. Ona göre karar verin aklınızdakine uygun bir eve yeter mi emin olun ona göre karar verin .
Türkiye’de faizler çok düşük . Enflasyonun çok altında . İstediğiniz aylık için yeterli olur mu . Bankalarla 32 günlük faiz oranlarını inceleyin . Araştırma yapın .,
Yani iyi düşünerek karar verin . İyi ki bir dükkan almışsınız . Şimdi çok pahalandı her şey . Çok iyi yatırım . Yatırımınızı iyi değerlendirin . İsteğiniz sonuca ulaşırsınız umarım . kolay gelsin

Başkent Üniversitesi kampüsünü geçince. Etimesgut olarak geçiyor. Toplu konutların olduğu sitenin çarşısında. Emlakçı atıl bir yer diyor.

Ankara'yı çok bilmiyorum da son gittiğimde Etimesgut'ta idik. Hiç atıl bir yer gibi durmuyordu. Hatta yeni çok güzel villa siteler yapılıyordu baya gelişmeye açık bir alan gibiydi.

Dükkan kirası çok düşük kalmış emsal davası açamıyor musunuz?
Açabiliyoruz succu. Ama bana denilen piyasa değeri de yaklaşık bu kadar. Eylül’de Ankara’ya gideceğim. Kendim araştıracağım.
İyi ki bir dükkan almışsınız . Şimdi çok pahalandı her şey . Çok iyi yatırım . Yatırımınızı iyi değerlendirin . İsteğiniz sonuca ulaşırsınız umarım . kolay gelsin
Rahmetli babam orası ilk yapıldığında almıştı. Bizde yatırımlara hep kendi karar verirdi. İstanbul’da 1+1 dairelerimiz vardı. Onların kiracıları çok sorun çıkardığı için elden çıkardı. Bu dükkan kurumsal bir firmada diye tuttu. Keşke yaşasaydı ona sorardım

Şuanda en iyi yatirım aracı ev gibi gözüküyor olabilir lakin oda bir depreme bakar ama kira konusunda tamamen haklısınız faize gelecek olursak ilk bı kac ay iyi veriyor sonrasında düşürüyorlar ama şu dönem için en mantıklısı o gibi..

Kendinize ev alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…