dul biriyle evlenmek?

boşanmış olup, bekar genç erkeklerle evlenen çok
 
İnsanlar boşanmış olabilir, çocuğu olabilir, tekrar evlenmek isteyebilirler bunlar çok doğal şeyler..
Ama hep şunu savunurum boşanmış bir erkek boşanmış bir kadınla evlenmeli..
Neden mi ?
Düşünsenize sevdiğiniz adam ilk kez sizin için damatlık giyecek, ilk kez sevdiği kadinı gelinlikle görecek, ilk kez balayına gidecek, ilk kez kız istemeye gidip nişan yüzüğünü sizin için takacak..
Şimdi ilk kez gelinlik giyecek bir kız yukarıda yazdığım duyguları daha önce tatmış ve çocuğu olan birini ister mi hayatında ?
İlkler hep özeldir derler kimse kimsenin boğazına bıçak dayayıp evleneceksin demiyor bu duyguları sevdiği kadınla evlenip tatmış sonra da ayrılmış bir insabla ben yapamazdım.. Aklıma hep geçmiş gelirdi.. O kadınla hep ister istemez kendimi karşılaştırırdım hele birde çocuğu varsa aklımdan hiç çıkmazdı..
Benim ark 32 yaşında boşandı bir çocuğu var.. Aynı yaşta boşanmış bir adamla evlendi.. Ve şu an ikisi de ikinci baharlarını yaşiyor
Rabbim herkesin yuvasını kötülüklerden sakınsın
 
Konuyu okurken tükendim yemin ediyorum. Size laf anlatmaya çalışan arkadaşların yerine ben sinir oldum. Okuduğunuzu anlama güçlüğü mü çekiyorsunuz kuzum siz?

Bi' takmışsınız evlenme cüzdanı da, evlenme cüzdanı. Ben bunun sevgiliniz için bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum. 5 yıl önce aldığınız hediyenin ya da herhangi birinden kalan hatıranın anlamı var mı şu an sizin için. Aynı şekilde atmamışsa da o evde duran sehpadan, vazodan falan farkı yoktur o cüzdanın. Hâlen geçmişte eşiyle yaşadığı evde yaşıyorsa ya da eşyalarını alıp eşinin evinden çıkıp gittiyse kalmış olması gayet olağan üstelik. Boşanma sürecinde olan birinin "dur şu cüzdanı da bir yırtıp geleyim, " diye düşüneceğini sanmıyorum.

Pastane nişanı yapıp ayrılınca ilk iş birlikte çekilmiş fotoğraflarını yakan insanlar değil bunlar sonuçta. 30'unu aşmış, çocuğu olan olgun insanlar. Haliyle onu imha edeyim, bunu atayım kafasıyla yaşamamaları normal. Asıl siz buradan bakınca hiç 28 yaş tecrübesine sahip biri gibi durmuyorsunuz. Kafa ergenlik seviyesinde kalmış gibi biraz. 42 yaşında bir insana iyi sabır imtihanı olursunuz harbiden.

Siz sevgilim evlenmek istiyor demişsiniz de, bence tam tersi. Adam artık kuşkucu, takıntılı oluşunuzdan evlenmek için dile getirmeden alttan alta yaptığınız psikolojik baskıdan nasıl yıldıysa "evlenelim de kurtulalım, yeter ki ikna ol" durumuna gelmiş.

Çocuğu olmasını falan geçtim, evlenmeyin bence siz. Adam sizinle değil geçmişinin çöplüğünde yaşar durur takıntılarınız yüzünden. Hattâ o adam sizi sevmiyor. Eski karısına aşık hâlen, o yüzden evlenme cüzdanını saklıyor. -muhtemelen duyup gaza gelmek istediklerin bunlar.- Çocuğu da var zaten. Sakın evlenmeyin.
 
Bir çocuk bin kumaya bedel demişler...benim okuldan bir arkadaşım üvey annesine babasının sevmediği şeyleri babam çok sever diye anlatıp dayak yediriyormuş kadına
Annesine anlatıyormuş gitmediğinde oradaki komşu arkadaşına izlettirip babasına anlatıyormuş her çocuk aynı olmaz tabi ama sizi sevmezse işiniz çok zor
 
Konu başlığı çok itici çok
sen ona bu sıfatla yaklaştığın sürece de bence de olmaz bu iş
 
 
Sen evlilik yapmadıysan 3 5 kez daha düşün derim... Ayrıca çocuk sorumluluğu var bu çok büyük br sorumluluk şahsen ben bu sorumluluğu kaldırabilecek güçte biri değilim bu sebeple çocuklu birini tercih etmem.

Ve çalkalantılı bir ilişki diyorsun acele karar verme.
 
Ama seviyoruz birbirimizi ve çok mutluyuz mutlu olduğumuz zaman da o da var yani
 
Önyargılı olmamak Lazım ama yine ya bence önemli olan kafaların uyuşması
 
Bizimkisi çocuk değil ama artık en azından 18 yasında o çok kötü bir çocukmuş
 
Evet aynen bunları duymaya ihtiyacım vardı benim kendimle ilgili alamadığım takıntılarım vardı o Yüzden aynı şeyi sorup dürüyorum
 
Bana sürekli sen benim ilk aşkımsın diyor
 
Bu sözünüz çok ağır kalbim Kırıldı
 
Evlenmeyin sakin kusura bakmayin ama siz omrunu yersiniz o adamin daha alti ustu atilmamis bir kagida bu anlami yukleyip surekli 30 sayfa boyunca ama evlilik cuzdanini niye atmamis diye sormussunuz (takinti derecenizin farkin damisiniz insanlar acaba anlama sikintisimi var diye dusunmus ciddi ciddi)
O adam o kadina asik oldu evlendi bir yuva kurdu bir evlat sahibi oldu yurumedi sevgi bitti saygi bitti ayrildi
Bosanmis dahi olsa evlat sahibi yapan buyuten bir kadina eminim hala saygisi minnetide vardir
Kaldiki oglunun 18 yasinda olmasi birseyi degistirmez omur boyu o anne ile bir araya gelecek bunun hastaligi var,mezuniyeti var,kiz istemesi var aile toplantisi dugunu var varda var uzarda gider
Siz bunlari kaldirabilecek yapida gorunmuyorsunuz kaldiramaz mutsuz olursunuz yol yakinken donun
Evlilik cuzdani onun hayatinin yasanmisliginin bir parcasi atmak istemeyebilir cok dogal
 
yorumlarda anlamadığım birşey var cocuklu erkekle evlenilmez miş neden ?
aynı yorumlar yerler degiştiginde farklılık gösteriyor bende bunu anlamıyorum, çifte sıtandart, kadın olunca cocuklu kadın kabul edilebilir ama cocuklu erkek kabul edilemez.

evlilik cüzdanının hala orda olmasından haberi olmayabilir yada onun için bir önemi yoktur ilgilenmiyordur, siz gördügünüzde ne tepki verdi eger hemen atıyorum dediyse sorun yok.

ayrıca sorunlar tartışmalar hop evlendik deyince bitmiyor, bence bu konuya odaklanın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…