Dul olmak suç mu ?

Arkadaşlar, şahit olduğum ve beni çok derinden yaralayan bir olayı anlatmak istiyorum.
soyadım değişince sürücü belgemi değiştirmek için oturduğum yerin trafik şubesine gittim.
evreklarımı vermek içn beklerken daha önce evraklarını vermiş 20 li yaşlarda olduğu belli olan çok güzel ve hanımefendi duruşlu bir bayan da belgesinin hazırlanmasını bekliyodu.
işlemleri bitti ve belgesini aldı gitti. sıra bana gelince ordaki görevliler hem benim işlemlerimi yapıyor hem de kendi aralarında sohbet ediyolardı ve aralarında geçen konuşmaya istemeden kulak misfiri oldum..
benden önceki bayandan bahsediyolardı.
anladığım kadarı ile bahsettiğim bayan da boşanma sonucu soyadı değişkliği nednei ile başvuru yapmış ve o iki memur onun arkasından "ikinci el" sıfatını kullandılar.
o anda okadar üzüldim ki, bir emniyet mensubu bile bikaç dakka gördüğü, bir kadını bu şekilde sıfatlandırırsa normal, sıradan bir vatandaştan ne beklersin..
o iki memur müsvettesini hakettikleri şekilde uygun bir dille uyardım ama yine boğazıma düğümlenen şey hala orda, yutamıyorum bir türlü.. aklıma geldikçe hala sinirlerim tavan yaoıyor..
bir kadın zor anlarında sığınabileceği yer olan emniyette bile bu kafada insanlar varsa, kimden yardmı bekliceksin artık bilmiyorum yani..

pff bnde boşanıyorum ALLAH yardımcım olsun
söylenecek okadar cok şey varki bu konu hakkında ama şunu merak ediyorum namusunla şerefinle evleniyosn ve bitmesi gereken bi evliligi sonlandırdıgn zaman bu abes karsılanıyo dul damgası yiyosun peki bu evlenmeden her haltı yiyen corap gibi erkek degistiren bayanlara ne denmeli onlarda ikinci el ozamn bekarsan soyadn degismemisse ne halt ederse göze batmıyo ama namusuyla yasıyan boşanmış bayanlara bu sıfat yakıstırılıyo

Benimde kızkardeşim 28 yaşında eşini kaybetti ve 2 çocuğuyla dul kaldı. '' BİR KADININ NAMUSUNU KOCASI KORUMAZ KENDİSİ KORUR.''

Kücük kent büyük kent diye bir ayrim yok.. hangisinde cahil anlayi$siz insanlar ya$iyorsa hepsininde görü$leri dü$ünceleri ayni.. isterse en medeni ülkede ya$iyorum desin cok medeni insanim desin kafasinda elalem acaba ne dü$ünür, dul veya bekar bir bayanin arkasindan bilip bilmeden dedikodu kazanlari kaynatabiliyorsa nerde bunun medeniligi..
Ben annemde dahil olmak üzere yakin cevremden hep ayni tembihleri duyuyorum üzülüyorum hic degi$mediklerine..'' Kizim kocanin huyu iyi olsun kötü olsun idare et,dul kalsan dahami iyi valla seni hic bir yere sigdirmazlar herkes senden $üphe duyar ..Coluklu cocuklu adamlar istemeye gelir, bekar adam bekleme.. hadi onuda gec.. Alacagin sanki cokmu iyi olacak elindekine sahip cik''..
Böyle $eyleri duyunca sinirden ne yapacagimi ne söyleyecegimi $a$iriyorum.

Tbai ilk sebep bekaret kaybı. Ülkemizde namus zardan ibaret olduğu için evlenmemiş kızlara nispeten yaklaşmaz erkekler ama dul olduğunu duyunca işte nasıl olsa gitmiş, potansiyel var gözüyle, hatta namussuz gözüyle bakılıyor. İğrenç ötesi bir durum ama işte %70 hatta kadınlar bile böyle düşünüyor.

Kocasını dul kalmış akrabasından bile kıskanan zır cahiller var...

İkincisi yine bu illet toplumda kadın boyun eğmek zorunda, hizmet etmek zorunda, erim deyip gıkını çıkarmamak zorunda bunu yapmayan insanlar toplumun tü kakası oluyor. İşte dul bayanlarda susup oturmadığı için suçlu, çile çekmesi gerekiyor çünkü. Aldatılsa bile kocam yapar amaan deyip ihanete göz yumması gerekiyor çünkü. Boşanan kadınlar rahat rahat egzmek tozmak için boşanmış deniliyo, iki sıkıya gelememiş deniliyor..

Nasıl değişir? Kendilerinin veya çok yakınlarının başına geldiği zaman yani kendilerine dokunduğu zaman zihniyetler yavaş yavaş değişir. Bne görüyorum dul kadına böyle böyle diyen, büyük büyük konuşanları ya kendisi boşanmak zorunda kaldı yada kardeşi, akrabası dul kaldı..

Son düzenleme:
Dullara yakıstırılan yaftalar varya o yaftaların cogunu evlı hatunlar yapıo ancak etiketli oldukları ıcın kondurulamıyor.

ben karsiyim dul kadin sacmaliklarina....evlilik etiket degil bence...duyuyoruz evli oldugu halde neler yapanlar var....Allah korusun....yaaa kendini bilmeyen cok insan var....ne yapacaksin kimin ne olacagi belli olsa oda belli degil konusan konusan herkes kendine eder valla.....etme bulma unyasi kardesimmmm hangi konuda olursa olsun ....sirf dulluk degil yani

gerçekten içler acısı.

dul olmak herkesin başına gelebilir. gün gelir boşanan kadın hakkında atar tutarlar ama hiç düşenmez kadın "acaba eşim vefat etse benim için de böyle düşünürler mi?" ya da bir erkek demez ki " ben vefat etsem eşimin hakkında böyle şeyler düşünülmesi hoşuma gider miydi?"

yüzde 90 müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve peygamberimizin ilk eşi Hz Hatice'nin daha önceden evlendiğini hepimiz biliyoruz.

bence insanlar düşünmeyi bilmiyor, yoksa her şey bu kadar ucuz olmazdı.

gerçekten içler acısı.

dul olmak herkesin başına gelebilir. gün gelir boşanan kadın hakkında atar tutarlar ama hiç düşenmez kadın "acaba eşim vefat etse benim için de böyle düşünürler mi?" ya da bir erkek demez ki " ben vefat etsem eşimin hakkında böyle şeyler düşünülmesi hoşuma gider miydi?"

yüzde 90 müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve peygamberimizin ilk eşi Hz Hatice'nin daha önceden evlendiğini hepimiz biliyoruz.

bence insanlar düşünmeyi bilmiyor, yoksa her şey bu kadar ucuz olmazdı.

daha çok erkeklerin dul abayanlardan beklentileri olur e avucunu yalayıncada laf çıkarır kadınlarsa eşlerinin bu yapıda olduğunu bildikleri çin dul bayanları sewmezler ve laf çıkarırlar çünkü niyeyse artık dul bayanları
rakip olarak görürler

Bayan öğrencilere de veya bekar bayanlara da aynen böyle davranıyorlar.ben de yanlız kalıyorum mesela.Babam gelebiliyor abim gelebiliyor kuzenlerim gelebiliyor ama farklı gözle bakılıyor hemen.bazıları selam bile almıyor.Malesef böyle kadına yüklenen bir yük gibi bu.

5 sene "DUL" kaldim nefret ediyorum cok itici bir kelime benim icin
ama cok dik basli ve asi bir insandim
bosanmami prim olarak goren erkek musvedelerine gereken dersi her seferinde verdim
utanma duygummu olmaliydi bosandigim icin?
anlasamadim ve ayrildim! bunun hesabinimi vermeliydim topluma!
kisisel ve insani hakkimsa bosanmak bosanirim olmuyorsa
elin kirosu elin kendini bilmezi elin namus abidesi bana laf soyleyecek diye cekmelimiydim kendimi?

cok moralimi bozan durumlar oldu
girdigim isten patronun esi kiskandigi icin cikarildim!
sadece erkekler calisabilir o isyerinde kadinin esine sarti..
babam yasinda o igrenc biyikli erkeklerin yilisik bakislarina maruz kaldim
yalniz yasadigim icin.. basimi egip aman yanlis anlamasinlar diye yurumekten vazgectim
cemkirdim her seferinde.. rezil ettim hatta..

salyali bakislariyla bakanlari tepeden tirnaga suzup dalga gecerek yurudum..
hep benden on onbes yas buyuk erkekleri iki cocuklu erkekleri
gosterttiler bak bu adamda bosanmis tanisin diye..
hem o adami eksik gorduler bu dusnceyle hem beni :)

ne oldu kendimden alti yas kucuk biriyle ve hic evlilik yapmayan bir erkekle evlendim
benim secimimdi simdi 2 sene olacak ve cok ama cok mutluyum o insanla
zorluklara ragmen..

kendinize sayginiz varsa bosandiginiz icin kendinizi eksik gormeyin
calisin okuyun eglenin gezin bu dunyaya bir kac kendini bilmezin
yapistirmak istedigi etikete tukurmeyi basarin!!

yaşadıklarımı bire bir anlatmışsın arkadasım ne kadar zor böyle yaşamak (o kadar moralim bozuluyorki ..

bi kaç ay önce yeni taşındığım eve babam 2 kardeşim geliyordu annem yok benim ..hep erkek geliyor diye biton dedikodu etmişler sormadan etmeden nerdeyse polisi arayacaklarmış ..gülsemmi ağlasammı bilememiştim ..hiç Allah korkusu yokmu sizde diyebildim sadece

Benim annem de ben çok küçükken boşandı. Yalnız bir bayan olarak büyüttü beni. Çocuğunu babasız bırakmayı hiç bir kadın istemez. ancak babalı bir evde mutsuz büyümesindense bunu tercih etti. hayaatında verdiği en doğru kararlardan biriydi bence. sıkıntılar yaşamadı mı? elbette yaşadı hem de izmir gibi bir yerde yaşıyor olmamıza rağmen ama her zaman en büyük destekçisi anneannem ve bendik.
hiç bir kadının böyle şeylerle itham edilmesi kabul edilemez. şimdi ben de yalnız yaşıyorum ve evet bana da selam vermeyen komşularım vs oluyor. ancak inanın hiç umrumda değil. zaten küçücük beyinlerinin içinde sıkışmış insanlara ben de selam vermeyi layık görmüyorum
bu konudaki düşüncelerim de bu tarzdaki insanlar yüzünden gün geçtikçe sert bir hal alıyor. nasıl bir erkeği yaptıklarından dolayı çoğu insan yargılamıyorsa bir kadını da yargılayamazlar. ister evlenir ister boşanır ister beraber yaşar isterse gününü gün eder. insana saygısı olan biri olaylara bu şekilde bakar ama tabii bizim ülkemizde insana saygı olmadığı için..

Ben anlamıyorum niye bu insanlar bu kadar düz mantık düsünüyor?
Kim ister bosanmayı, insan bosanmak icin evlenmiyor ki?
Yürümeyecek bir evliligi sürdürmek daha dogrusu sürdürmeye calısmak ne kadar mantıklı?
Niye ceksin ki insan??

ben 2 ay önce kocamdan ayrildim. sadece 3 ay evli kaldim, ama siddet vardi, ayrilmak zorundaydim.

aslinda ben cahil bir insan degilim, ama malesef eski esim beni kendine benzetmeye calisiyor.

ondan ayrildikdan sonra "sen artik dulsun.bu halinle sen nasil yasayabilirsin.senin hakkin inthar" diye sözler etti. benim aglamami "tamam ben böyle yasayamam, gel barisalim dememi bekledi"

ama ben " ne var bunda dedim.tek evlenip ayrilan kadin ben degilm. namus dedigin kadinin iki bacak arasinda degil" dedim ama telefonu kapatikdan sonrada cok agladim

daha gencim tabiki tekrar evlenip bir mutlu yuva kurmak istiyrm ama arasira o piskopatin sözleri aklima geliyor ve cok üzülüyrm ..
beni bu halimle baska bir erkek kabul eder mi gercekten?? bilemiyrm.
malesef bizim tomplumda "dullara" hala farkli gözle bakiliyor...

Son düzenleme:
hemen bende yazayım 2 satır şuraya
yakın sayılacak zamanda bende boşandım...
84 doğumluyum gencim güzelim herkesi üzerim
1 defa ağlamadım üzülmedim, çünkü sevgi saygı herşey bitmişti
1 gün içinde karar aldım ve boşandım...
3 gün sonra evime ailemin yanına geri döndüm
eşyalarımı bırakıp önce 1 ay sonra dönüp tekrar 3 hafta deliler gibi gezdim
döndüm işe başladım ama kimseye asla söylemedim geçmişe dair birşeyleri...
iş yeri sonuçda dedikodusu bitmez...
bir kaç ay sonra sevgilimle tanıştım...
hayatıma yeni bir sayfa açmıştım onun gelmesiyle renklendi
boşanmışım gibi bir hayat sürmeyi seçmedim...
bu evden çıkarken nasıl çıktıysam aynı şekilde geri döndüm...
bekarken yaptığım şeyleri DUL olarakda yaptım...
halada dul olarak görmüyorum kendimi... ailemde aynı şekilde hiç hissettirmedi bana bunu
ama çoğunlukla benden kaynaklandı bu durum...
şuanda arkadaş çevremin %90ı biliyor...
erkek arkadaşım bekar hiç evlenmemiş ve şimdi asker
yüzüğümüzüde taktık ve evlilikden korkmuyorum.
sadece yanlış insanlardan korkuyorum
siz kelime daarcığınızdan DUL kelimesini çıkarın bakın nasıl değişiyor herşey...
gerisi fosss kim ne derse desin zerre enterese etmiyor

tsk ederim cnm :) ne güzel yazmissin..bana cok moral verdin.sagol

sana ve nisanlina da mutluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…