Dün akşam evime gelen ordu

Ya da yanında ikramını getir ne bileyim bi tepsi börek al kek yapın falan belki evlerinde yok konu sahibinin.

Aynen dimi ? Madem bu kadar kalabalık geliyorsun kızın işini kolaylaştıralım de biz bir şeyler aldık kızım sen sadece cayı hazırla dersin tabakları hazırlamasına yardım edersiniz o kadar adamsınız madem

Artık öyle yapıp soracağız , daha en başında eşim dedi ki gelmeden önce haber verin ki kendi misafiri çok sever ama baştan da söyledi adabı da bu işin budur zaten . halası da sağolsun haber verdi ama biz çekirdek aile olarak gelecekler sanmıştık.

Sen kendin sor cnm bundan sonra ben mesela arayıp akşam kaç gibi gelirsiniz yemeği ona göre hazırlayayım diyorum onlarda yok biz çaya gelcez diyorlar kurtuluyorum :KK53:

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar

ayy içim bayıldı...3 ayda bıktırdılar seni.sakın poğaca borek falan yapmabi kaç gelirler sadece cay gorunce ,bidaha gelmezler.ayyyy bu ne yaaa..valla kurtulamazsın onlardan......anlayıssız ınsanlardan hıc hoslanmıyorum.

Neyseki sadece altı çocukla gelmişler ya on onbeş tane getirselerdi peşlerine takıp :D

Biz balayından döndük daha bir haftalık evli bile değiliz düşün balayında 3 gün kalmıştık işte herneyse daha bir hafta dolmadan eşim arandı ne zaman gelelim diye. ve geldiler.
Sizinkiler biraz düşüncesizmiş kuzum :KK11: baştan nasıl tutarsan öyle gidermiş. Madem öyle işte böyle deyip baştan sıkı tut işleri bence

Sadece çay ikramı akıllıca olmuş. Çok iyi yapmışsın.

Ama pet bardaklara fanta kola da fena olmazmis :KK45:

Son düzenleme:
Ayıp etmissin tarzi yorumlara şaşırdım doğrusu. Misafir fe misafirligini bilsin bi zahmet 2 kişi beklerken 24 kişiyle karşılaşan kisinin daha ne yapmasıni bekliyorsunuz ki. Yok gelin marifetli denir en azindan bilmem ne. Adamin sucu yok değil valla. Kusura bakmasin kendi akrabaları. Kalabalik gelmeyin diyemiyorsa kalkip o da cay demlesin ya da dağıtsın, yikasin madem. Tabi bardak yetiyorsa. Ben de 15 16 bardak var mesela. Iki kisi bi bardak ancak :KK45:

Haklısınızda eşiniz ne yapsın adam ya
siz gitmeyin zamnla onlarda gelmez artık
iyi yapmışsiniz eger ikramlık olursa hep gelirler:)

Huylarını bildiğiniz için bizim kadar şaşırmamışsınızdır en azından.
Böyle gelinmesi daha iyi olmuş bence. Birkaç gün önceden 30 kişi geleceklerini bildirselerdi bir şeyler yapmak zorunda kalacaktınız. Ama gün içinde bildirildi ve sayı belirtilmedi. Bir beklenti içine giremez kimse bu şartlarda. Hala sizi yormak istemedi gibi geliyor bana. O yüzden bu şekilde geldi misafirliğe. Çok mu iyi niyetli düşünüyorum bilemem. Ama ben olsam bu yükten bir çay, bir çerez ile kurtulduğum için sevinirdim.

Çay ikramı ile niye ayıp etmiş ya kimileri öyle demiş de.

Belki paraları yok,30 kişiye servis için bir şeyler almak dünya para.

Ayrıca çok kaba bir davranış.Sonuçta böyle gelineceğini nereden bilsin daha huylarını bilmiyor ki tam insan haber eder,ona göre kadın da durumu bilir.Kapıyı aç karşında 30 kişi.Korkunç.

Allah affetsin bende cat kapi gelen misafiri sevmem. Valla ben herkese kendi ailemde dahil acik acik soyledim beni bir kac gun oncesinden arayin ona gore hazirligimi yapim diye. Alinan oldu tabi Ama Valla kusurabakmasinlar ikimizde calisiyoruz...

Bir evde 32 kişi:KK57:
Haklısın sonuna kadar
Öyle ordu halinde yeni gelin evine mi gidilir yahu
Ben de olsam sadece çay ikram ederdim:işsiz:
Eşin alışkın olabilir ama artık iki kişisiniz seni de düşünmeli:işsiz:

Biz de sürü halinde takılmayı seven bir sülaleyiz eşim de hiç sevmez kalabalığı ben akrabalarımı topluca eve hiç davet etmedim

Biz gittiğimizde de eşim yemeğini yer bir çay içer eve geri döner ben oturmaya devam ederim

Eşler birbirine saygı duymalı

Hani evliliğin üç temeli var ya sevgi, saygı, hoşgörü... işte o saygı bence tam olarak da bu:işsiz:

Ben kesinlikle herkesin içinde o halaya lafı sokardim.
Aslında bir çay koyman iyi olmus tepkini belli etmis ama bir yandan da ben pek dogru bulmadim en azından bir tuzlu tatlı ikramlik alinabilirdi.
Ama vicdan yapma sakin dogru olan senin yaptığin şu durumda.
Hala dedigin kisiye lafini söyle bilsin. Mumkunse evine bir yığın insan getiremeyecegini anlasın. Görgü yetişme tarzi adap diyorum susuyorum.

Çay bile koymazdim.kusura bakmayin halsizim uyumam lazim ama eşim sizle oturur der onu ordusuyla başbaşa birakirdim.:110::KK17::uykucu:

valla haklısın özellikle çalışan insalar için pazar günü iş stresi zaten öğleden sonra başlıyor birde üstüne o kadar misafir ve birde gece yarısına kadar oturmaları insana şaka gibi geliyor :) halaya sert bir şekilde değilde daha tatlı bir şekilde söyleseydin keşke. bu tip durumlarda bırakın alttan alan siz olun kötü olan eşiniz olsun :)

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
ben ayıp karşıladım kesinlikle.
haklısın diyemem
biskuvi bile ikram etsen olurdu . ama bi daha gelmeyin der gibi yapmışsın
kesinlikle surat asmadım demişsin ama alttan vurmuşsun bence yumruğunu .

Konu basligini her gordugumde guluyorum :halay::halay:

Ben misafir severim. Ha 30 kisililte gelebilir ust uste oturduklari surece onada bisey demem. Yeterki bi isin ucundan tutsunlar. Restorana gelmis gibi toplanip bana gelip oturup yemek yediklerinde hos olmuyo. Bilmeem anlatabldimmi :dondurma:

Back
X