20 yasindayim canim. Belkide soyledigin gibidir. Umarim cabuk gecer bu his. Cildiracak gibi oluyorum gercekten
emin ol söylediğim gibi.... çok küçüksün daha neler görecek yaşayacaksın bu kadar önemsiz bişey ki sakın derdini küçümsediğimi düşünme ama değmeyecek biri için üzülerek kendine zarar vermene gerek yok bu yüzden söylüyorum hayat daha neler gösterecek sana umarım herşey gönlünce olur
Size saldırana saldırmayın! Eski bildiğiniz yöntemleri uygulamayın.Öfkelenmeyin.Savaşmayın.Saldırmayın!Küsmeyin, kırılmayın.Kabahati kendinizde aramayın.
Peki, saldırana cevap vermeyip sessiz mi kalacağız?
Hayır. O zaman da kendimizi değersiz hissederiz.Bize saldırı geldiğinde. 'duygusuzca' yani acıma, öfke, korku, suçluluk, küsme, panik ile değil, sadece karşımızdakinin bu saldırıyı kendi korkusuyla yaptığını algılamalıyız. Bu, bizim de onun karanlığının girdabına çekilmemizi engelleyecektir.Korkular bulaşıcıdır.Onun korkusunu görüp, kendimizi soyutlamalıyız.
Hatta onların korkularına 'saygı' göstermeliyiz.Sessiz kalmalıyız.
Ki, saldırıları bir duvara çarpsın...
Benim içmde korku uyandırmasın...
Hızla koşup duvara toslasanız ne olurdu?
Duvar size saldırıda bulunmazsa, çarpış hızınız kadar yara alırsınız, öyle değil mi ?
Duvar olun, korkmayın, duruşunuzu bozmayın.Fikirlerinizden caymayın.Mesela sadece cinsellikle yaklaşmaya ısrar eden ya da aniden aramayı kesen bir erkeğin söylediği sözler sizi yaralamasın.Fikrinizi değiştirmesin.Sadece kendi içinizde onun size uygun olmadığını bilin ve yolunuzda yürümeye devam edin.Bu sizi, "başkasını bulamam" diye korkutmasın.
Eğer siz de silahlarınızı kuşanıp kavga etmeye ya da küsmeye başlarsanız, sizde ona saldırmış olursunuz.Bu evrende bir başka korku dolu insanın size saldırabilmesi için açık kapı bırakır.Yani karma yaratır.
Aslında Giden Erkek yoktur
Seda Diker
Genç Bayan =)
Konunu okudum bugün ve buradaki yorumları da elimde bu kitabı okurken bu sayfa o kadar denk geldi ki yaşadıklarınla
paylaşmak istedim, tavsiye ederim
Buradaki bayanlar ne kadar da haklılar.
Verdiğin kararın sana yeni mutluluklar getirmesini dilerim Rabbim'den =)
Ben Azerbaycanda yasiyorum burda aslinda evlenen kadar erkekte kizda ailesiyle yasar tabi ayni sehirlerdeyse. Onun icin ben ihtimal vermiyorum kizin evine gittigine. Ya kizin ailesi misafir gitmistir kizda bu zaman cagirmistir yada ev kiralamislar bi kac gunluk. Cunki bana uc gundur onunlayim dedi.
Kizlar ogrendimki eski erkek arkadasim onunla birlikte olmadigim icin aldatmiss beni. Eski konumda belirtmisdim ben yakimlasmak istemiyorum diye. Bahanesi buymus. Onunda istekleri varmis. Kizlar anlamiyorum benmi cok geri kafaliyim? Yatmadigim icin aldatilmisim resmen. Cok kizginim
Merhaba kizlar. Cok kotuyum. Dun gece aldatilmisim.cok canim yaniyor. Beni aldatmis hala inanamiyorum. Ogrendigim an kendimi banyoya atdim agladim ama yinede cok canim yaniyor. Dayanamiyorum. Kendimden nefret ediyorum.ondan nefret ediyorum. Ne kadar kotu bir duyguymus. Bende onun canini yakmak istiyorum. Nasil toparlanicam ben? Bu omuzlarima yuklenmis cok agir bi yuk ;((
gercekten cok sinir oldum. kendini haala hakli goruyor. uc yil okmusmus oda insanmis onunda duygularu varmis. nefret ediyorum ya tum erkeklerden. bu kadar basit mi yani? e ben ne yapayim o zaman bende onunla aynu durumdayim bende evlenmeyi bekliyorum. cok sinirliyim halayazıklar olsun diyorum başka ne diyim....çok üzüldüm size inşallah en kısa zamanda unutur gidersiniz.size karşı cinsel beklentisi vardıysa bu yüzden bide aldattığını söylüyorsa yazıklar olsun ona.onun sevgiside size lazım değil....acınızı çok iyi anlıyorum ama böyle bi erkek evlenincede ufak bi sorunda aldatabilecek bi erkektir...onada bi bahane bulurmuş emin olun tez elden kurtulduğuna şükret canım Allah seni daha iyileriyle karşılaştırsın.hatırlanmaya değmeyecek birisi için değmez.
Madem yatmadigin icin aldatildin 3 gundur onunla ne isi var hayatim..
Bence arada duygusal bisey olmasa 3 gun onunla gecirmezdi. ihtiyacini giderir ve vicdan yapar ve itiraf ederdi yada hic bisey anlatmadan kendince hakli oldugunu dusunup konuyu kapatirdi.
Biliyorum cok zor ama lutfen yalvarmalarina af dilemelerine kulak asma. Bi kere yapan yine yapar..
Allah yardimcin olsun.
hayir 3 gundur onunla yatdim dedi bana. yasadiklarimi bir bir odeticem ona. cok hirslandim. Allaha havale ediyorum onu
Sakin ama sakin ona dönmeyin.. unutun.. ve artık hic bir sekilde biseyini duymayin.. öyle biri yokmuş gibi davranin.. Allah'tan utanmayan korkmayan kul insandan hic utanmaz..
hani demissiniz ya sadık erkek var mi falan..kesinlikle var çünkü yaklasik 2 bucuk senedir benimde sevgilim var.. kendisine okadar güveniyorum ki anlatamam hatta bazen Yusuf'um derim (Hz. Yusuf çok iffetliymis ya) .. inşaAllah sizin karşınıza da Hz. Yusuf gibi biri çıksın .. Allah'a bol bol dua edin hayırlı olanı gönlüme koy gibi sinden.. ve önemli olan karaktere aşık olmak dış görünüşe değil. . Başta çok iyi tanımaya bakın :)
Kendinize iyi bakın. . Allah yar ve yardımcınız olsun..
Allah a havale edeceksen neden ödeticem diyosun ki canım
bence ona onun gibi karşılık vermek onunla aynı seviyeye düşmektir
bende hep tipki Hz. Yusuf gibi biriyle olmak isterdin. cunki gercekten ben ona cok sadiktim. askerken bekledim kac kere ayrildik ama baska biriyle olmadim. karsilik olarakta bana ihanet etti. kendini hakli goruyor haala onunla yatmamisimda onunda ihtiyaci varmis. bu kadar basit mi olay? kesje bende onu o askerdeyken aldatsaymisim bakalim o zaman nasik okurmus.neyas yaa off
ben hep dua ederdim bana sadik olsun ihanet etmesin yalan soylemesin ama dualarim kabul olmadi. kendimi hepten yalniz hiss ediyorum
evet isim var dedi. icime dogmus gibi kac kere aradim. bu isin bi kizlami alakali dedim.oda hayir arkadasima yardim ediyorum dedim. bende yemin et bu isinin bi kizla alakali olmadigina dair ve tabikide kapadi teli. ariyordum bulamiyordum dusun artik son care olarak erkek kardesini arayip bana abini bul dedim. obaradiktan sonra konustuk isteSerefsizzz! Bi de utanmadan isim var demis aradiginda!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?