Dün bir bugün iki kayınvalidem beni sinir ediyor :((

evt sanki karşısında çocuk var bana akıl veriyo aklınca. Ben sonuçta kendi anneme daha fazla gidebilirim yeri gelir 3 de giderim 5 de giderim eşimin haberi oldugu sürece kimseye laf düşmezki ne bekliyor yani kaç senelik annemin yerine onumu koyacağım hayret bişey yaa eşim oraya tek gitmesini istemiyormuş napıyım yani öyle denk gelirse ki kayınvalidemde biçok yere kocası olmadan gider bende eşime dedim annen madem böyle istemiyor niye kendisi heryere babansız gidiyo o zaman dedim ki beni ilgilendirmezde bana öyle diyor ya ondan yanii

ya bide nereden öğreniyo senin nereye gittiğini, uydudan mı takip ediyo napıyo:27:

eşim oraya gitti diyelim tek olunca beni soruyolar nerde diye eşimde annemde oldugumu söylüyo ögrenmiş oluyolar

eşim oraya gitti diyelim tek olunca beni soruyolar nerde diye eşimde annemde oldugumu söylüyo ögrenmiş oluyolar

ben ilk eşimin ailesiyle tanıştığımda bana nereye gidersem bizim haberimiz olcak biz aynı bina oturuyoruz çıkıp kayınvalideme söylüycekmişim.

Aman 1 kere bile söylemedim eşime de dedim senden başkasına kimseye söylemem ne öyle çocuk gibi halada söylemem onlar baskı kurmaya çalıştılar üzerimde ama nafile ben hayatta kendimi hiç ezdirmem

ya canım bence bunu yapmayın işte, tamam topluma göre hayatımız belirlemicez ama bizim toplumda bu hoş karşılanmaz malesef, tamam sen haklısın kimseyi ilgilendirmez ama bence kaynanaya eşine beraber git, zamanla dın dın dın oğlunu dolduramaz hem sen varken, senin kaynanada o potansiyel var gibi çünkü
kendi annenede beraber gittiğin iz hariç, eşin işteyken git ekstradan

Bakın onların her lafını dert etmeyin...
Ben olsam inadına eşim gittiğinde bile bile bir bahane bulur gitmezdim hoop doğru annemmin yanına...
Sen sensen ben de benim der çıkardım...
Eşimin yanında sıkıştırıyor mu? Üste çıkar siz bana bunları demiştiniz ben de beni sevmediğinizi düşündüm oyüzden gelmek istemedim çok kırgınım çok...
Kayınvalidesi kızınızın szie gelmesine karışsa üzülmez miydiniz? Ayrıca annem de çok üzüldü, ben kızımı onlara verdim diye benimle görüştürmek mi istemiyorlar diyor derim dumura uğratırım orada ne olduğunu şaşar kalırlar...

Aman Allah'tan kayınvalidem akıllı kadın anladı huyumu suyumu 2-3 ayda da neye nasıl tepki vereceğimi biliyor.

ben ilk eşimin ailesiyle tanıştığımda bana nereye gidersem bizim haberimiz olcak biz aynı bina oturuyoruz çıkıp kayınvalideme söylüycekmişim.

Aman 1 kere bile söylemedim eşime de dedim senden başkasına kimseye söylemem ne öyle çocuk gibi halada söylemem onlar baskı kurmaya çalıştılar üzerimde ama nafile ben hayatta kendimi hiç ezdirmem

ne kadar komik ya, iyi yapmışsın canım:13:

ya canım bence bunu yapmayın işte, tamam topluma göre hayatımız belirlemicez ama bizim toplumda bu hoş karşılanmaz malesef, tamam sen haklısın kimseyi ilgilendirmez ama bence kaynanaya eşine beraber git, zamanla dın dın dın oğlunu dolduramaz hem sen varken, senin kaynanada o potansiyel var gibi çünkü
kendi annenede beraber gittiğin iz hariç, eşin işteyken git ekstradan

canım özellikle olan bişey değil öyle denk geldi yoksa eşime demedim sen annene git ben gelmiyorum demedim yada eşim gel anneme beraber gidelim demedi illa deseydi giderdim bişekilde.

ne kadar komik ya, iyi yapmışsın canım:13:

ben öyleyim walla zaten çalışıyorum kimseyi gördüğüm yok en çok kendi annemi görüyorum.:3: Ama benim kayınvalidem ileri görüşlü hiç birşeye karışmaz. Ama yardımda etmez.:1: Ben doğumda annemle o kadar temizlik yaptım bi kere yardım etmedi. Hep annem o yüzden annem için kimseye laf söyletmem başdan nasıl alıştırırsan öyle gider.

canım özellikle olan bişey değil öyle denk geldi yoksa eşime demedim sen annene git ben gelmiyorum demedim yada eşim gel anneme beraber gidelim demedi illa deseydi giderdim bişekilde.

o zaman bunu sölersin canım anne özellikle olmadı yoksa neden gelmeyim küçük şeylerden sorun yaşamayalım lütfen diyebilirsin

Son düzenleme:
hayır ya neden böyle yorum yapıyorsunuz kız akıl danışmış yangına körükle gitmeyin... canım lütfen lütfen kadını kırmamaya çalış evliliğin ilk günler sakın kimsenin lafıyla hareket etme unutma o senin eşinin annesi ve eşinle mutlu olmak istiyorsan annesiylede iyi geçinmelisin demiyorum bak ama asla kötü olmamalısın... tabi annecim neden olmasın felan gibi kelimeler kullan sonra siz benim büyüğümsünüz hatalarım olursa söyleyin elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım, sorunlarımız olursa eğer ben karşılıklı konuşurak çözmek istiyorum içimde büyütüp kin beslemek istemiyorum biz artık bi aileyiz felan de lütfen cnm bu ilk günler ele geçmez yüz göz olma sakın... hatta o seni kahvaltıya çağırmadıysa hafta sonu kur sofrayı sen çağır unutma o deliyse sen akıllsın... bak ben işe başladım burda bi kaç kız beni kıskandılar ilk günlerden iyi yere gelmemi çekemediler bana cephe aldılar her fırsatt laf soktular bi gün cvp vermedim aksine hep kibar davrandım karşılaştıysak siz buyrun siz geçin hep öncelik verdim inanır mısın şimdi kendileri gelip benle konuşmaya başladılar bende onlar gibi davransaydım ne olurdu??????????????

Şaşırdım sizin tutumunuza.. Şahsen bana aynı şeyi yapılsa bend ekayınvaliden( annenin) yaptığını yapardım. senin iki annen var. eşin annesine sen annene gidersen buna evlili denir mi?

kayınvaliden haklı üzgünüm... Sen anneni ne kadar çok özlesende bazı yörelerde anne kızın evine gelmez ve hatta derki kızım ailesine alışsın 1 ay görüşmezler... sen anne evine sık sık gidersen nasıl alışacaksın eşinin ailesine...

Ama alışcaksınız. Eşin sana anlayış göstermiş kırmamış ama daha fazla arana soğukluk girmesin 2 anneye de birlikte gidin. Eğer ayrı ayrı gezmelere başlarsınız ipin ucunu kaçırırsınız.. yani eşinizle aranızda problemler başlar.. aklınızda bulunsun !!! eşinia annesine gönderdiğin her an san akarşı doldurur.. o yüzden sen sen ol tek başına gönder me...

Hep duyardım evlenince insanların değiştiğini gerçekten öyle oluyormuş iyiki evlendik iyiki gelin olduk diye tepemize binecekler nerdeyse insanıda herşeyden sogutuyorlar

anladım canım ama işte buluttan nem kapıyolar demekki, senin aklının ucundan kötü bişey geçmiyo ama onların mekanizma çalışmaya üretmeye başlıyo demekki, acaba niye gelmedi, ne kötü niyetle gelmedi diye, senaryolar üretip kendileri bu saçmalıklara inanıp kendi kendilerine küsüyolar yine, sen noldu ki diye şok olduğunla kalıyosun, anlamıyosun bile olay ne

Son düzenleme:
Şaşırdım sizin tutumunuza.. Şahsen bana aynı şeyi yapılsa bend ekayınvaliden( annenin) yaptığını yapardım. senin iki annen var. eşin annesine sen annene gidersen buna evlili denir mi?

kayınvaliden haklı üzgünüm... Sen anneni ne kadar çok özlesende bazı yörelerde anne kızın evine gelmez ve hatta derki kızım ailesine alışsın 1 ay görüşmezler... sen anne evine sık sık gidersen nasıl alışacaksın eşinin ailesine...

Ama alışcaksınız. Eşin sana anlayış göstermiş kırmamış ama daha fazla arana soğukluk girmesin 2 anneye de birlikte gidin. Eğer ayrı ayrı gezmelere başlarsınız ipin ucunu kaçırırsınız.. yani eşinizle aranızda problemler başlar.. aklınızda bulunsun !!! eşinia annesine gönderdiğin her an san akarşı doldurur.. o yüzden sen sen ol tek başına gönder me...

bende sana katılıyorum cnm ya ne olur yani kadın öle demiş ne oluyor olur anne haklıısnız felan de yada ben düşünemedim k.bakmayın de arkadaş öle davransa eşi dahi hayran kalır kendine ve daha çoık seveceğinden eminim.. yapılan yorumları hayretle okuyorum... o yorumların çoğunu yaparsan yakında daha çok konu açmak zorunda kalırsın,, her gün sorunlar büyür büyür aile olamazsınız...

hayır ya neden böyle yorum yapıyorsunuz kız akıl danışmış yangına körükle gitmeyin... canım lütfen lütfen kadını kırmamaya çalış evliliğin ilk günler sakın kimsenin lafıyla hareket etme unutma o senin eşinin annesi ve eşinle mutlu olmak istiyorsan annesiylede iyi geçinmelisin demiyorum bak ama asla kötü olmamalısın... tabi annecim neden olmasın felan gibi kelimeler kullan sonra siz benim büyüğümsünüz hatalarım olursa söyleyin elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım, sorunlarımız olursa eğer ben karşılıklı konuşurak çözmek istiyorum içimde büyütüp kin beslemek istemiyorum biz artık bi aileyiz felan de lütfen cnm bu ilk günler ele geçmez yüz göz olma sakın... hatta o seni kahvaltıya çağırmadıysa hafta sonu kur sofrayı sen çağır unutma o deliyse sen akıllsın... bak ben işe başladım burda bi kaç kız beni kıskandılar ilk günlerden iyi yere gelmemi çekemediler bana cephe aldılar her fırsatt laf soktular bi gün cvp vermedim aksine hep kibar davrandım karşılaştıysak siz buyrun siz geçin hep öncelik verdim inanır mısın şimdi kendileri gelip benle konuşmaya başladılar bende onlar gibi davransaydım ne olurdu??????????????

Çok haklısın arkadaşım...:71:

evt canım birde eltim her allahın günü orda evine yatmaya gidiyo bitek alıştırmışlar bunu ben daha önceleri söylüyodum eşime benden bu şekilde beklemesinler ben yengen gibi olamam hergün hergün annenlere gidemem diyordum şimdi bendendemi aynı şeyi bekliyolar anlamadım yaniii

sevdem daha nişanından önce eşinin ailesiyle ilgili konular açıyordu,o zamanda demiştim sen daha çok konu açarsın diye,haklı çıktım.evlendin hemen 2 konu,arkasıda kesilmez:50:

bende sana katılıyorum cnm ya ne olur yani kadın öle demiş ne oluyor olur anne haklıısnız felan de yada ben düşünemedim k.bakmayın de arkadaş öle davransa eşi dahi hayran kalır kendine ve daha çoık seveceğinden eminim.. yapılan yorumları hayretle okuyorum... o yorumların çoğunu yaparsan yakında daha çok konu açmak zorunda kalırsın,, her gün sorunlar büyür büyür aile olamazsınız...

Ne alakası var niye tamam desin sen haklısın desin yahu??
Daha çok tepesine çıksın her şeyi diretsin diye mi?
Herkes bir değildir...
İşyerimde acayip kıskanç bir bayan var her şeyi kıskanır istisnasız...
Diğer arkadaşlarıma göstermediğim tevazuyu ona gösteririm ama gene de her şeyi kıskanır en son pikniğe gidiliyordu ve benim işim olmadığı için o gün beni de çağırdılar ve o bayanın işi vardı, verdiği tepki "inşallah bir şey çıkar da eğlenemz o yemekleri yiyemezsiniz" oldu...
Şimdi böyle insanlara ne kadar iyi davranırsan davran nato kafa nato mermer...
Ne malum konu sahibinin kayınvalidesinin iyi laftan analayacağı, kız demekki emretme potansiyelini görmüş rahatsız olmuş olacak iş mi bu yani...
Hep bu alttan alma zihniyeti yüzünden ezilen kadınlar furyasında bir gıdım azalma olmayacak...
Fikrini söyleyip kendini savunmak ne zaman saygısızlık oldu...

evt canım birde eltim her allahın günü orda evine yatmaya gidiyo bitek alıştırmışlar bunu ben daha önceleri söylüyodum eşime benden bu şekilde beklemesinler ben yengen gibi olamam hergün hergün annenlere gidemem diyordum şimdi bendendemi aynı şeyi bekliyolar anlamadım yaniii
Eeeehh... İşte belli ne kadar halden anladığı kayınvalidenin....
Azıcık yumuşaklık gördü mü bağlıyor ellerini kollarını....

Evlilik sizin dediğiniz gibi kayınvalideyi memnun etmekten geçmiyor malesef.
Aile kurmuş iki insanında kendi hayatı, kendi fikirleri, kendi istekleri var, neden kayınvalideniz çizdiği kurallarda yaşamak zorundalar. Arkadaş isterse kendi ailesine günde 1000 kere gider, kayınvalideye ilgilendiren birşey söyleyebilir misiniz bu konuda, merak ettim açıkçası, ona ne.
Bu kişiler bir yuva kurmuş, iki insan nereye, ne zaman ,ne kadar gideceğinin kararını kendisi karar verebilirler.He veremez deniliyorsa, o zaman bu iki insanı yetişkin yerine koyup evlendirmesinler. Aman büyükler kırmayın , dediklerini yapın anlayışınızda iseniz, bunu da herkes yapmak zorunda değil gerçekten, siz yapabiliyorsanız ne ala.
Bu büyüklere göre , evlenmeyi hatta çocuk sahibi olmayı becermiş insanların, nedense kendi hayatları hakkında karar alma yetkileri yok, ne akıl ne mantık.

hah işte sebebi belli oldu .aynısını senden de bekliyorlar tabi.bence gözlerini neye alıştırırsan öyle kalır.
bende aynı binada oturdum kaynanamla tuvalete gitsem ona söylememi bekledi.arkamdan onca laf etti ama ben sadece hoşkalın deyip çıktım.çok zor allah yardımcınız olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X