Dün gece olanlar...

Birakin yesin dursun kendini.
Babaniz ve siz prim vermiyorsunuz ne guzel.

24 yalındayım ve öğretmenim

bundan sonrasını okudukça kendi kendime "bunları yazan bir öğretmen. maaşını alan, meslek sahibi bir öğretmen." deyip durdum. neden mi? konunuzu okurken gözümde kapıdan dışarı bırakılmayan, okutulmamış, çaresiz, mazlum bir yeşilçam kızı profili canlandı da o yüzden. ve böyle bir profile uygun davranışları sergileyen kişiyle meslek sahibi bir öğretmeni bağdaştıramıyorum bir türlü. bağdaştırmak istemiyorum. kusura bakmayın...

umarım konunuz fake'tir. çünkü çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarının hayatlarında kendilerine örnek alacakları güçlü kadınlara ihtiyacı varken bir öğretmenin böyle bir profilde o çocukların karşısına çıkması çok ama çok üzücü.

Anladığım kadarıyla babanız normal,size karşı saygılı bir insan o taraftan bir sorun yok.Abinizle oturup konuşsanız bu tavırlarına devam ederse onunla görüşmeyeceğinizi söyleseniz.Hatta bir süre görüşmeyi kesseniz Nasıl olur ? 24 yaşında ki çalışan bir kadınsınız.Haddini bildirin bence

Belki konu sahibi ücretli öğretmen olabilir.Ücretli öğretmenlere verilen maaş kuş kadar olduğu için kendine farklı bir ev tutamıyor olabilir.O verdikleri ücretle geçinmek imkansız gibi bir şey kendimden biliyorum çünkü

dediğiniz doğru olabilir ama güçlü olmak sadece maaş sayesinde olacak birşey değil. insanın tavrıyla, hayata karşı duruşuyla ilgili birşey. güçlü bir kadın olabilmek için çok maaşa gerek yok. oysa ben "hoşlandığım çocuk", "eve yürüyerek geldik başka hiçbir şey olmadı", "benim gözlerim doldu" vs. ifadeleri okudukça güçlü bir kadının, bir öğretmenin yazdıklarını değil evden dışarı çıkması yasak bir ergenin yazdıklarını okur gibi hissediyorum.
hem maaşı az da olsa çok da olsa öğrenci yetiştirmiyor mu? öyleyse o çocukların karşısına mazlum yeşilçam kahramanı olarak değil güçlü bir kadın olarak çıkmak zorunda.

Babana helal olsun. Ya yengenin fişeklerine babanda abin gibi gaza gelseydi. Ya baban la abin sana fiziksel bir zarar verseydi bunun vebalini nasıl ödeyecekti o pis kadın, işte kadın kadının en büyük düşmanı. Canım abinler defolup gidince o babanın ellerinden öp , arkanda durduğu için teşekkür et ve asla onu üzecek hiç bir şey yapmadığını ve ilerde de yapmayacağını söyle. Gerçekten gözlerim doldu. Şu Türkiye de senin baban gibi babaların sayısı artsa keşke , o zaman Türk kadını en yüksek yerlere gelirdi. O yengenle bir daha ömrü billah tek kelime etme. Abine zaten diyecek laf yok Allah’ın çağ dışı kalmış mağara adamı . Tekrar tekrar yazmış olacağım ama o babanın lütfen ellerinden öp, hatta benim içinde öp. Allah onun gibi tüm babalardan razı olsun başımızdan eksik etmesin

Çok teşekkür ederim
Babam tutucu ve sert olmasına rağmen çok merhametli birisidir bana güvenir
Yengem eğer abimle ömür boyu evli kalabilirse ben de bir daha yüzüne bakmayı düşünmüyorum

Ağabeyin ve yengen galiba seni 14 yaşında çocuk sanıyorlar.Gelmişsin 24 yaşına bu bir hata değil ki sanki seni uygunsuz vaziyette görmüş gibi tepkiler falan.Yengenize de ayrı bir gıcık oldum zaten.Onlarla iletişimini mümkün olduğunca kesmeni öneririm.

Ben güçlü olmak sadece maaşa bağlıdır demedim.Tabi ki yaşadığı duruma bir şekilde karşı koymalı.Zaten abisiyle konuşmasını ve bu duruma karşı çıkmasını öneren bir mesajda yazdım kendisine.Ancak kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek var ki o da kendi kurallarını koymak istiyorsan paran olmalı.Yoksa başkalarına göre yaşamak zorunda kalırsın.Ne kadar güçlü olursan ol,paran yoksa ya da azsa hiçsin insanların gözünde maalesef bu böyle

Not:Öğretmenler süper kahraman değildir.Onların da yaşadığı ve karşı koyamadığı kötü durumlar ve olaylar olur.Bunları öğrencilere verdiği eğitimle bağdaşlaştırmak saçmalıktır.

öncelikle yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. ben "siz güçlü olmak sadece maaşa bağlıdır dediniz" demedim. sadece para konusunun işin küçük bir boyutu olduğunu vurgulamak istedim. yani mesajımda sizi veya görüşlerinizi eleştirmeye çalışmıyordum. para konusunun öneminin farkındayım. çok parasız günler yaşadığım oldu. ama hayata duruşun netse para ikinci planda kalabiliyor. yani demeye çalıştığım şey maddi anlamda birşeyler yapamasanız bile insanların size saygısını asıl belirleyen şey sizin dik duruşunuz, hayatla mücadele ederken gösterdiğiniz tavrınızdır. bunu anlatmaya çalışmıştım.

son olarak öğretmenler süper kahraman olmasa bile öğrencilerine haliyle, tavrıyla, tutumlarıyla örnek olması gereken kişiler olduğunu düşünüyorum. benim gözümde mesleğin gerektirdiği sorumluluğun bilincinde davranmaları bir zorunluluktur. yaşadığı ve karşı koyamadığı kötü durumlar olsa da yaşadığı olaylar karşısındaki tavırları önemlidir. ben konu sahibesinin tavırlarında böyle bir şey göremedim ne yazık ki.

Son düzenleme:

Estağfurullah esas siz kusura bakmayın. Sizin çevrenize göre dik duruşunuz,ve tavırlarınız önemlidir.Bence de olması gereken budur.Benim çevrem çok maddiyatçı sanırım onların düşünceleri beni de etkiledi.

Koskoca ogretmen olmus bir kiz kimle gorusecegine konusacagina yuruyecegine karar verebilir bence bukdr seviyeszce bir davranis hic olmamis bnce yengeyse yengeligini bilip kicini kirip evinde otursun size gelipte mikser gorevini ustlenecegine zaten insan calisip yoruluyo aksama kdr birde bolesine yobaz gerizekali birinin triplerini cekemezdim iyi sabirliymssn haddini bilsin bence abini hele cok ayipladim sanki seni opusurken yada farkli bir durumdami gornuste davranisa bakarmsn annenin tepkisini koymasi lazimdi sakin ola o yengen olacak mahlukata kendini ezdirme seni evde gormek isteniyorum dostmsn dusmanmsm de benim heligimi deligimi arayacagina otyrda evinde kadinlik yap derdim bn olsam

baban karışmazken abine ne oluyor. Allah'ım ya dengesiz işi yok mu gitsin evinde kendi işleriyle uğraşsın

Belki de ama onun üzerine yengenin beklemiş olması bana böyle düşündürmedi

Yenge anlamamış olabilir . Abinin korkusuna da beklemiş olabilir. Hatta yenge ,beklerse , sıkıntı çekerse kocasının ona üzüleceğini, ona ilgi göstereceğini de düşünmüş olup beklemiş de olabilir. Ama öyleyse de istediğine ulaşamamış o ayrı.

Belki de ama onun üzerine yengenin beklemiş olması bana böyle düşündürmedi

Yenge anlamamış olabilir . Abinin korkusuna da beklemiş olabilir. Hatta yenge ,beklerse , sıkıntı çekerse kocasının ona üzüleceğini, ona ilgi göstereceğini de düşünmüş olup beklemiş de olabilir. Ama öyleyse de istediğine ulaşamamış o ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…