- 21 Temmuz 2014
- 883
- 1.210
- 113
- Konu Sahibi okyanusprensesi000
-
Birakin yesin dursun kendini.Yengem aklınca benden intikam almak istedi ama olan yine ona oldu
Abim küçüklükten beri hep böyle kısıtlar kıskanır
Artık büyüdüğümü de kabullenemiyor
Ama bu kıskançlığı bir tek bana yapıyor
Yengemi hiç kıskanmaz umursamaz
24 yalındayım ve öğretmenim
bundan sonrasını okudukça kendi kendime "bunları yazan bir öğretmen. maaşını alan, meslek sahibi bir öğretmen." deyip durdum. neden mi? konunuzu okurken gözümde kapıdan dışarı bırakılmayan, okutulmamış, çaresiz, mazlum bir yeşilçam kızı profili canlandı da o yüzden. ve böyle bir profile uygun davranışları sergileyen kişiyle meslek sahibi bir öğretmeni bağdaştıramıyorum bir türlü. bağdaştırmak istemiyorum. kusura bakmayın...
umarım konunuz fake'tir. çünkü çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarının hayatlarında kendilerine örnek alacakları güçlü kadınlara ihtiyacı varken bir öğretmenin böyle bir profilde o çocukların karşısına çıkması çok ama çok üzücü.
Belki konu sahibi ücretli öğretmen olabilir.Ücretli öğretmenlere verilen maaş kuş kadar olduğu için kendine farklı bir ev tutamıyor olabilir.O verdikleri ücretle geçinmek imkansız gibi bir şey kendimden biliyorum çünkü
Babana helal olsun. Ya yengenin fişeklerine babanda abin gibi gaza gelseydi. Ya baban la abin sana fiziksel bir zarar verseydi bunun vebalini nasıl ödeyecekti o pis kadın, işte kadın kadının en büyük düşmanı. Canım abinler defolup gidince o babanın ellerinden öp , arkanda durduğu için teşekkür et ve asla onu üzecek hiç bir şey yapmadığını ve ilerde de yapmayacağını söyle. Gerçekten gözlerim doldu. Şu Türkiye de senin baban gibi babaların sayısı artsa keşke , o zaman Türk kadını en yüksek yerlere gelirdi. O yengenle bir daha ömrü billah tek kelime etme. Abine zaten diyecek laf yok Allah’ın çağ dışı kalmış mağara adamı . Tekrar tekrar yazmış olacağım ama o babanın lütfen ellerinden öp, hatta benim içinde öp. Allah onun gibi tüm babalardan razı olsun başımızdan eksik etmesin
dediğiniz doğru olabilir ama güçlü olmak sadece maaş sayesinde olacak birşey değil. insanın tavrıyla, hayata karşı duruşuyla ilgili birşey. güçlü bir kadın olabilmek için çok maaşa gerek yok. oysa ben "hoşlandığım çocuk", "eve yürüyerek geldik başka hiçbir şey olmadı", "benim gözlerim doldu" vs. ifadeleri okudukça güçlü bir kadının, bir öğretmenin yazdıklarını değil evden dışarı çıkması yasak bir ergenin yazdıklarını okur gibi hissediyorum.
hem maaşı az da olsa çok da olsa öğrenci yetiştirmiyor mu? öyleyse o çocukların karşısına mazlum yeşilçam kahramanı olarak değil güçlü bir kadın olarak çıkmak zorunda.
Ben güçlü olmak sadece maaşa bağlıdır demedim.Tabi ki yaşadığı duruma bir şekilde karşı koymalı.Zaten abisiyle konuşmasını ve bu duruma karşı çıkmasını öneren bir mesajda yazdım kendisine.Ancak kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek var ki o da kendi kurallarını koymak istiyorsan paran olmalı.Yoksa başkalarına göre yaşamak zorunda kalırsın.Ne kadar güçlü olursan ol,paran yoksa ya da azsa hiçsin insanların gözünde maalesef bu böyle
Not:Öğretmenler süper kahraman değildir.Onların da yaşadığı ve karşı koyamadığı kötü durumlar ve olaylar olur.
öncelikle yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. ben "siz güçlü olmak sadece maaşa bağlıdır dediniz" demedim. sadece para konusunun işin küçük bir boyutu olduğunu vurgulamak istedim. yani mesajımda sizi veya görüşlerinizi eleştirmeye çalışmıyordum. para konusunun öneminin farkındayım. çok parasız günler yaşadığım oldu. ama hayata duruşun netse para ikinci planda kalabiliyor. yani demeye çalıştığım şey maddi anlamda birşeyler yapamasanız bile insanların size saygısını asıl belirleyen şey sizin dik duruşunuz, hayatla mücadele ederken gösterdiğiniz tavrınızdır. bunu anlatmaya çalışmıştım.
Koskoca ogretmen olmus bir kiz kimle gorusecegine konusacagina yuruyecegine karar verebilir bence bukdr seviyeszce bir davranis hic olmamis bnce yengeyse yengeligini bilip kicini kirip evinde otursun size gelipte mikser gorevini ustlenecegine zaten insan calisip yoruluyo aksama kdr birde bolesine yobaz gerizekali birinin triplerini cekemezdim iyi sabirliymssn haddini bilsin bence abini hele cok ayipladim sanki seni opusurken yada farkli bir durumdami gornuste davranisa bakarmsn annenin tepkisini koymasi lazimdi sakin ola o yengen olacak mahlukata kendini ezdirme seni evde gormek isteniyorum dostmsn dusmanmsm de benim heligimi deligimi arayacagina otyrda evinde kadinlik yap derdim bn olsamMerhaba kızlar
Mantıklı birilerinin yorumlarına öyle muhtacım ki...
24 yalındayım ve öğretmenim
Dün okul çıkışı müdür yardımcımızın bebeği olduğu için bir yerde oturup kutlayalım dedik
Evime 1 sokak ötede bir kafede oturduk öğretmenler arkadaşlarla
Anneme de haber verdim nerede olduğumu
1-2 saat oturdum tam kalkacağım sırada hoşlandığım çocuk geldi benim burada olduğumu biliyormuş
İstersen eve kadar beraber yürüyelim dedi
Ben de kabul ettim eve yürüyerek geldik başka hiçbir şey olmadı
Her neyse akşam annem komşuya beni yolladı yardım etmem için
İşim bittiğinde eve bi geldim salon darmadağın bağırışlar
Abim diyor ki sen gel buraya gel hesap vereceksin
Dedim noluyor
Meğer yengem abime beni bir çocukla baş başa yürüdüğümü söylemiş
Annem zaten hoşlandığım çocuğu biliyordu ona anlatmıştım
Babama dedim ki baba sadece eve kadar yürüdük ben kötü bir şey yapmadım
Biz onunla sevgili değiliz ki dedim
Tabi abim esti gürledi kıyamet koptu oraları anlatmak istemiyorum
Benim gözlerim doldu tabi babam bunu görünce
Abime hafi oğlum siz yarın evinize dönün amcanı dükkanda yalnız bırakma benim kızım hafta içi çalışıyor bu kadar misafirlik yeter dedi
Bence bu cevap sana yeterli abi artık sus dedim abım bir şey diyemedi
Abim yengeme baya kızmış bağırmış kardeşimi niye hemen alıp gelmedin diye
Yengem de yanındaki çocuktan korktum nasıl öyle bir şey yapayım diye
Abim daha da sinirlenmiş yengemin üzerine yürümüş babam olaya girmiş
Annem dediki yengenin üzerine gitme odanda yatıyor
Gittim odama baktım ağlamış öylece duruyor
Sen var ya çok zavallısın yenge
Abimin gözüne girmek için onun seni sevmesi için mi böyle bir şey yaptım yoksa geçen sefer seni bıraktığım için intikam mı almak istedin
Bu zavallılığını neye borçluyuz dedim
Abimin odasına gitme çok sinirli
Eğer yüzün varsa annemle babamın yanına git
Yoksa tuvaletin kapısının önünde oturabilirsin dedim
Baktım içini çekiyor bir şey demedi
O gece odamda kaldı ben de bir şey demedim çünkü gerçekten acıyordum
Ne hissedeceğimi şaşırdım o kadar bunaldım ki
Lütfen mantıklı yorumlar yapın
Geliyorum bekle derken hani söylerken imali söylersin ya 'geliyorum bekle çok beklersin ' der gibi söylediğini düşünüyorum ben. @Isabellla öyle yazınca gerçekten geliyorum bekle demiş gibi anlaşılmış.malum mesajlar ruhsuz olur vurgu pek anlaşılmaz .
Belki de ama onun üzerine yengenin beklemiş olması bana böyle düşündürmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?