Dün gece olanlar...

Resti çekmeme ve onca kavga etmeme rağmen abime söz geçiremiyorum napayım
Babam bile bazen abime söz geçiremiyor
Ama yengem bana destek olsa Emin’im bu kadar karışmayacak bana
O gece peşimden gelmeseydi abimi ikimiz de dinlememiş olacaktık
Ama o kocasının sözünü dinlemeyi tercih etti

Bu abinin işi gücü yok mu yahu! Ne boş g..lü adam Hayatını kızkardeşine mi adamış. Yenge de enteresan, adamın huyunu biliyorsun ,ya o sinirle kızkardeşe bir şey yaparsa diye düşünemiyor.
Ama tipik türk erkeği işte, kişi kendinden bilir işi misali, kendisinin yapıp ettiklerini şimdi kızkardeşine yapacaklar diye korkuyor.

Çok haklısınız abim herkesi kendi arkadaş çevresi ve kendi gibi çapkın sanıyor
Ama abim bana bir şey yapamaz
Ben yengem değilim o kadar ileri gidemez bunu o da biliyor

evet asıl mesele bu.
o kadar atarlanma giderlenme kız kardeşime de benim zamanında elin kızlarına yaptıklarımı yaparlar mı korkusundan. halk arasında buna gt korkusu da deniyor.

Bilmez tabi neyi bilecek , bilirse fermanini verir.

evet asıl mesele bu.
o kadar atarlanma giderlenme kız kardeşime de benim zamanında elin kızlarına yaptıklarımı yaparlar mı korkusundan. halk arasında buna gt korkusu da deniyor.

Çok haklısınız abimin arkadaş çevresi de böyle serseri tiplerden oluşuyor
O yüzden bütün erkekleri kendi gibi sanıyor

Psikopat abin kim bilir kendi evlerinde ne yapıyor o kadına?İşte böyle manyakları evlendirip salıyorsunuz başınızdan elin kızının başı yanıyor.Haydi şimdi yengen kaçmış da evlenmiş boşandıktan sonra kendi anne babanız kız bakar abinize başka masumun başını yakar.Amaç biz uğraşmayalım bu manyakla elin kızı uğraşsın

Burada tek suçlu babanız. Konuda baba nerede onu bile anlayamadım ben. Yenge görümceden intikam almaya çalışmış kocasına ispiyonlamış, abi ortalığı toza dumana katmış baba da diyor ki, "Oğlum Hafi siz evinize dönün,"

Olay gerçek mi gerçekten?

Abin dün böyle olmamış ki hep böyleymiş, yenge de ondan hallice. Benim babam olsaydı şimdiye kadar hepsinin ağzına ot tıkmıştı.

Düğüne mi, nişana mı ne gidersin abin yengeyi peşine takar baba da çıt yok.
Arkadaşa gidersin, abin yengeni gecenin bir vakti tek başına sokaklara salar, baba da yine çıt yok.
Bir sokak ötede ki mekandan eve hoşlandığın çocukla yürürsün, yengen abine ispiyonlar baba da yine tık yok.

O yüzden diyorum konu ciddi mi?

Çünkü abim yıllarca bana böyle muamele etse babam bir uyarır iki uyarır üçüncüde resti çeker. Bir de yengem işe dahil olacak, babamın cevabı bana kızsa da kızmasa da çok sert olur. "Kendine gel, kızım için ne ima ettiğine dikkat et gelin hanım. Benim kızımdan haberim var tasası sana düşmez," der. Abime de sınırı çok net çeker, bir daha da karışmasına asla müsade etmez. Hele yengem peşimden gelecek, oturtur yerine. Ne hikmetse abiniz size geldiğin zaman sizin de bir yerle gideceğiniz tutuyor.

Abinize, yengenizin gösterdiği tutumun onda birini gösterdiğinizi düşünmüyorum. Babanıza karşı da, "Sevgili değiliz ki," gibi bir savunmaya geçmeniz düşümdürücü. Şayet, "Sevgilin değilse elin adamıyla ne diye eve kadar yürüyorsun," derler insana -ki küçük bir ilçede yaşıyormuşsunuz ve sanırım eski konularınızdan anladığım kadarıyla bazı şeyleri oldukça da yanlış yerlere çekecek insanlar var etradınızda ve aileniz bu konularda biraz hassasmış. Biz de koca İstanbul'da öyle bir çevrede büyüdük. Mahallede çok samimi olduğum beraber büyüdüğüm erkek arkadaşlarım dışında hoşlandığım biriyle eve kadar yürümezdim. Bir şey varsa babam ilk benden duysun isterdim. Kimse babamın karşısına geçip hakkımda bir şey söyleyip mahçup olsun istemezdim. Mahçup olunacak bir durum mu değil ama birinin gidip babama öyle bir şey söylemesi babamı çok kötü hissettirirdi.

Başına gelen şeyin de benzerini ben taa 16 yaşlarında falanken yaşadık ablamla. Biz ablamla çok gezerdik, aynı sokakta oturduğumuz bir adam bir haftasonu babamla muhabbet ederken, "Senin kızlar akşamları çok geç geliyorlar," demiş. Babam kahvaltı da biraz azarladı bizi millete laf vermeyin diye. O kadar sinirlendim ki 32-33 yaşındaki ablam daha ağzını açmadan, elimi masaya vurdum "Sen bizi bilmiyor musun baba," diye sordum. "Ben biliyorum da..." dediği gibi, "O zaman millete, benim kızlarımdan haberim var kardeşim benim kızlarımın derdi sizi mi aldı? Benim kızlarımın eve giriş çıkış saatlerini mi kolluyorsunuz siz, diyemedin mi," diye çıkıştım. Babam daha ağzını açıp tek kelime etmedi. Bizi sıkan, gezmemize karışan birisi değildi ama bir başkasından duymak insanı rahatsız eder. Yani bugün yengen ispiyonlamasa yarın bir başkasından da duyarlardı.

Hayat benim hayatım, annemin babamın bana karışmaya hakkı yok diyen biri olsa, haklısın derim ama senin için ailen önemli gibi ve önemliyse bunları düşünmeliydin.

Yengenin ve abinin zaten haklı bir yanları yok onlara düşmez. Fakat onlar öyle yapıyorsa onlara kızdığınızdan kat ve kat babanıza kızmanız gerekir.

Bana baba ile abi iyi polis kötü polisçilik oynuyor gibi geldi. Sanki babanın abine karşı yumruğunu masaya vurmaması, yengenin peşinden gelmesine engel olmaması abinizi destekliyor, böylece sizi kontrol altında tutuyor gibi geldi. Seneler evvel abim ablama çıkışır gibi oldu, babamın abime bir adı ile hitap etmesi yetti. Bizi asla ezdirmezdi babam. Hele anneniz ortalarda bile yok.

Bir de garip olan baban onları evlerine gönderdi ama sizi karşısına alıp nedir ne değildir diye sormadı mı? Çünkü babam katıdır ama bana güvenir gibi şeyler demişsiniz ama ne kadar güvenirse güvensin alır bir karşısına bu çocuk kimdir nedir diye bir konuşur.

Gelelim yengeniz hakkında söylediklerinize. Ne yapmış olursa olsun, konu içeriğinde hakkında söyledikleriniz bir eğitimciye yakışır şeyler değil. Abiniz kadına gözlerinizin önünde şiddet uygulasa bana kalsa çekirdek alıp çitleyerek izlersiniz.

Yok abim hevesini aldı, yok aklı küçük yok bilmem ne... midem bulandı. Yengem böyle şeyler yapan biri olsaydı bir defa restimi çekerdim yeterdi ama ne olursa olsun bir kadın olarak hakkında öyle şeyler söylemezdim.

Babam konusunda şöyle haklısınız
Evin tek erkek çocuğu olduğu için bütün aile tarafından küçüklüğünden beri çok pohpohlanarak büyütüldü
Ben de normalde abimin gitme dediği her yere gittim şu zamana kadar
Abimin yaptığı anca işte böyle lafla esip gürlemek yoksa bir şey yaptığı yok
Babam da abimi tanıdığı için olay büyümesin diye bir şey demiyor
Bir laf söylese abim susar evet ama dediğim gibi konuşup konuşup susacağıni biliyor
Ben de abimi takmıyorum istediğim her yere gidiyorum
Yengeme gelirsek abimle ben tartışırken o öylece kenarda oturup izliyorsa abim ona bağırırken de ben çekirdeğimi alıp izlerin
Abim şu zamana kadar yengeme hiç vurmadı yani yengem öyle diyor
Öyle bir şey olsa tabi ki ne kadar sevmesem de yengemi tutarım

Yalnız biz onları evlendirmeyecektik
Yengem zorla bize kaçtı yengemin babası evlensinler dedi
Biz zorla abimi evlendirdik
Yoksa abım evlilik insanı değil

Eğer dediğiniz gibi olursa yeni yengenin bana ve aileme 10 metreden fazla yaklaşmasını yasakladığını söyleyeceğim
Bunu şart koşacağım artık !
Asıl sorun abin.Abin karakterini düzeltmedikçe yengeler de abine uyar.Suçun büyüğü abide.Abini siz bile düzeltemiyorken elin kızı hayatta düzeltemez.O yüzden evlenmez inşallah bir daha.

Asıl sorun abin.Abin karakterini düzeltmedikçe yengeler de abine uyar.Suçun büyüğü abide.Abini siz bile düzeltemiyorken elin kızı hayatta düzeltemez.O yüzden evlenmez inşallah bir daha.

Yengeler niye abime uyuyor?Evlenince beyin aklıyla mı hareket ediliyor?
Biz de abime uyalım o zaman onun gibi olalım

Yengeler niye abime uyuyor?Evlenince beyin aklıyla mı hareket ediliyor?
Biz de abime uyalım o zaman onun gibi olalım
Abin misafir olduğu evde ortalığı dağıtıyorsa evde yengene neler yaptığını tahmin edebiliyor musun? Korkudan abinin lafından çıkamıyor işte.Öyle insanlarla yaşamak nasıl bir zulüm biliyor musun?Alın o zaman abinizi yanınıza atın yengeyi hep birlikte yaşayın bakalım bir hafta sonra abi aklıyla hanenizde kaç kişi hareket ediyor? Senin kocan umarım böyle psikopat olmaz.İnsan evlenince yapmam dediği şeyleri yapıyor.Bu sitede kocasından korkusuna boşanamayan öğretmenler var.Hatta şiddet görenler var.Yani evlenmeden önceki aklım var fikrim var kariyerim var güçlü kadınım lafları bir bakmışsın evlenince sönmüş.

Ben zaten yaklaşık 20 senedir abimle aynı evde yaşadım
Yengem 2-3 senedir yaşıyor
Hiç de abimin baskılarına boyun eğmedim kendimi yetiştirdim öğretmen oldum
Abimden korkmuyorum ki o benim abim
Ben de abimden korkup onun her dediğini yapan biri olabilirdim ama olmadım
İşte yengemle bu noktada karakterlerimiz ayrılıyor
Her insan kendi yaşantısını kendi belirler
Yengeme de hayatında mutluluklar
Umarım kimse onun kadar karakterini kaybedecek kadar ezilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…