Dünya görüşü farkı

Eşimle dünya görüşü değil ama aile yapılarımız, yaşam tarzlarımız tamamen farklı.

Eşim çocukluk aşkım, tanıdığım günden itibaren hep aynı lafları duydum çevremden " Ne yapacaksın ağa dizisi mi çekeceksin?" ; " Alır seni altından kafese koyarlar, nefes bile alamazsın."

Her şeye kulak tıkadım. Iyı ki tıkamışım. Tavrım hep belli ve netti benim bu yüzden bir gün bile üzülen ben olmadım.
En basiti " Ama gelinin bilmem kaç metrelik kolyesi yok derler, gelin hanım bindallı giymemiş diyecekler." diye kayınvalidem çırpınırken ben kot elbisem, bez ayakkabılarımla evden çıkmış oluyordum.

Demem o ki; siz net olursanız kimse sizi üzemez; baskı yapamaz.

Bir de eşiniz olacak kişinin her halükarda arkanızda olması mühim tabi.

Ya tabi ki sorunlar olacak tabi kiiii. Ama bu sorunları kolay atlatabilmek sana ve eşinin ailesine bağlı. Onların da sana uymayan şeyi olacak senin de onlara. O yüzden mutlu olmak istiyorsan alttan almayı kabul ederek başlamalısın. Karakterini bir analiz et ben alttan alabilir miyim hoşgörülü olabilir miyim diye sor kendine ilkönce

Ben açıkçası çok karşıyım. Allah da korusun. Şimdi herşey güzel oluyor. Fakat aile içine girince ya gelin bazı konuları üzerine alınıyor ya da kv ve ekibi.erkekleri bu sebeple çok eleştiriyorum. Ya arkadaşım ya kendine uygun birini bul. Bir kadının hayatıyla oynama. Kendine benzetmeye çalışma.
Kadınlara da kızıyorum. Bizim aşkımız herşeyin üstesinden gelir. Hayır arkadaşım o aşk çileyedir. Adama değil. Erkekler evlenince fabrika ayarlarına geri dönerlerrrr.

Benim ailem de esimin ailesi de esim de mutaassib, ben de onlara biraz daha serbest biriyim..ilk evlenecegimiz zaman esimin akrabalari laf etmisler "aaa basi acik gelin mi aliyorsunuz cikcikcik" fln..o zaman oturup konustuk, hatta babam beni istemeye geldiklerinde kizim boyle ve asla kimsenin kendisini degistirmesine izin vermez, bu konuda onu uzmeyeceginize guvenebilir miyim fln demisti (ay simdi hatirlayinca duygulandim).. 4yildir evliyim Allaha sukur hic bir sknti yasamadim, bu durum esinize ve ailesine dogrudan bagli...sadece esinizin sizin yaninizda olmasi da yetmez bence..
Umarim hakkinizda hayirlisi olur :)

Erkek arkadaşınızın görüşleri farklı biriyle arkadaşlık yapması farklı,kendi hayatını birleştirmesi farklıdır kanımca. Bu konuda iki örneğim var. Bir mutaassıp arkadaşım kız arkadaş veya eşi olacak kişinin ne bikini giymesine ne alkol almasına karşı;ama ailemle olacağı ortamlarda bunu belli etmesin der. Ailecek yazlığa gittiğinde kıyafetle denize girmeli der,başbaşayken bikini mayo giyebilir der. Bu yüzden terkedildi. Diğer bi tanıdğım da mutaassıp bir çocukla evlendi. Kız da aşırı hayatı olan biri değil normal denizde bikini giyer,arada alkol alır mekana giderse,oruç da bi tutar iki tutmaz. Evlenince eşine ayak uydurmak zorunda kaldı. Eşi bunları yapacaksın diye dayatmadı ama “Allah korkusundan yapmazsan hoşuma gider” dedi. Nitekim kız da eşine uydu ama bikaç sene sonra kendini baskılamaktan bi gün patladı.Evlilikleri yara aldı. Siz ilişkinin gidişatına göre gözlemleyin. Şu an çok yeni bişey söyleyemez belki. İlerde sizden beklentileri olacağına dair işaretler verir zaten.

Kırmak değil mesele, bunun böyle olduğuna inandığınız için ürküyorsunuz şuan. Sizin hayatta alacağınız kararları bile etkiliyor, şüphe duyuyorsunuz.

İlişkinizde herhangi bir konuda baskı görmediyseniz endişe etmeyin hiç. Bu dünya görüşü dediğimiz şey herkesin kendi yaşayış biçimi. 1 evin içinde 2 farklı kafa birlikte bulunabilir. Tek kriteriniz; sevgilinizin ilişkide ki genel tutumu olsun.

Ben ateistim esim degil gerci o da cok fazla dini seyleri yapmiyor ama ateist degil o beni boyle kabul ediyor bende onu öyle aramizda bunun kavgasi olmadi hic

Arada uçurum bir fark varsa elbette ki sorun olur ama çok büyük değilse hemen hemen dengeliyorsa olur.

Arkadaşlıklarımda dünya görüşlerimizin farklılığını önemsemem, saygı duyabilirim.
Söz konusu evlilik olunca saygı bir yere kadar idare eder, bir yerde tıkanır diye düşünüyorum.

Açıklık, kapalılık çok basit mesele bence ama günümüzde böyle çok iyi giden evlilikler var.
Daha ciddi farklılıklar mutsuzluk sebebi olabilir.

İki dr arkadasım var .İkiside cok iyidirler ,hosturlar..Ama aynen sizin gibiler .
Kadının ailesiyle görüsmüyor damat .Sorun tamda bu .
Kadın panik atak oldu .
İki cocuk var ,ama cok zor durumları.

Kayinvalidem daha küçücük kızıma etek altına Tayt giydirmemi istemişti.
Tabii ki böyle birşey mümkün olmadı ama çok can sıkıcı değil mi ?
Asla kabul etmeyin bu da benden tavsiye.

Ilk başlarda böyle başlıyor, sonra hakimiyet kurma çabası başlıyor. Umarım sizinki öyle olmaz ama benim konularımı okumanızı tavsiye ederim. İlişkinin 3. Yılından sonra ortaya çıktı bizde bu durumlar. Şimdi malum son

Kardesi tesetturlu diye size de bu baskiyi yapacak diye birsey yok. Kardesinin tercihidir bu.
He ama oyle baski kuracak biri olsa sizi boyle görüp yanasmazdi sanirim. Zaten isler ciddiyete donmeye basladigi zaman bu konuyla ilgili alisveris yapacaksinizdir

Ben yapamam. Hayata aynı pencereden bakamadığım biriyle bir ömür geçiremem. Tabii ki eşimle her zaman her konuda aynı fikirde olmayacağız ama buradaki konu biraz daha hassas.
Çevremde de şahit oldum erkeğin iş ciddiye binmeden önce çok rahat takılıp, işin içine aileler girdikten sonra kadını kendi aile yapısına çekmeye çalıştığına.
Kesin çizgileriniz varsa sorun yaşarsınız. Bazı erkekler "evlenince nasılsa benim ailemin görüşlerine tabi olacak" diye düşünüyorlar çünkü. Dini konular da en çok böyle düşündükleri konulardan biri.

Olmaz bnce ilerde sorunlar cıkar smdi daha yeni cicim gunleri evlenip isin icine girince baslar konusmaya ama dini yonden guzel es olur derim ben

Herkesin kişiliği aile yapısı farklı bunu yaşamadan ve onunla konuşmadan bilemezsin belki evlendiğinin ertesi günü kapatanlardandır.belkide görüşüne saygı duyanlanlardandır. Onunla konuş biz bilemeyiz ki

Benim erkek arkadaşımın aileside muhafazakardır. Bende aksine açığım hem dış görünüş hem görüş olarak. Annesi o kadar tatlı o kadar iyi bir kadın ki, her türlü görüşe saygısı var. Erkek arkadaşım da keza öyle. Yetiştirilme tarzı tamamen. Kim olursa nasıl olursa olsun insanları çok seviyorlar, bir inancı olmayan insanlarla da çok iyi arkadaşlar mesela. Hem de yıllar yılı. Bu tamamen karakter meselesi. Herkes aynı olacak değil ya. O zaman ne farkımız kalırdı birbirimizden, seri üretim gibi. Sorun olacak olsa senin de erkek arkadaşın zaten baştan sana sıcak bakmazdı. Başlardı eleştirilere yada bir ima illa ki olurdu. Ama öyle bir durum olmamış. Bu mevzuyu yüz yüze ve açık bir dille konuşman en sağlıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…