Çok üzgünüm sadece gördüğüm kabus o kadar gerçekçiydi ki hissettiklerimin şiddetini anlamanız açısından rüya olduğunu yazmadım.Aklım çıktı ama
Keşke önce rüya olduğunu yazsaydınız
kalbim duracak sandım okurken
Dünya elbette kötü ama böyle kötü düşünerek yaşayamayızÇok üzgünüm sadece gördüğüm kabus o kadar gerçekçiydi ki hissettiklerimin şiddetini anlamanız açısından rüya olduğunu yazmadım.
Amin özellikle mübarek 3 aylarda bol bol dua edelim.Elbet var.suriye mesela.hergun bombalar içind e insanlar.bebekler ölüyor. Ve ben suriye ye 5km yanında bir köyde görev yapıyorum.bir sınır var ve hayatlar tamamen farklı.oraya bakıyorum ne acılar yaşanıyor diyorum.kalbim sıkışıyor.Allahim yardımcısı olsun herkeisn
Evet çok haklısınAmin özellikle mübarek 3 aylarda bol bol dua edelim.
korku filmi korktum .Her şey güllük gülistanlıktı. Kızım Alçin'im doğmuştu kundaktaydı. Mutlu bir aile sofrasındaydık. Babam eşimle beraber ekmek almaya gitmişti onları bekliyorduk. Sonra birden bombalar üstümüze yağmaya başladı. İnsanlar kundaktaki bebeklerini ağaç dallarının arasına saklıyordu düşmanlar bulup öldürmesin diye. Sonra babamın ruhu geldi yanıma o kadar saf ve masum görünüyordu ki. Elinde ekmek poşedi... Poşedi uzattı bana. Babama sarıldığım an onun aslında öldüğünü ve ruhunun yanıma geldiğini anladım. İçim kan ağlıyordu. Daha sıkı sarıldım babama. Eşim yanıma geldi. Onun ölmemiş oluşu bir nebze teselli etmişti. Teyzemin bebeğini ve kızımı ağaç dallarının arasına saklamıştık. Onları almaya gittik. Ağaçlar sıra sıraydı ve çoğu yanmıştı. Bilerek ağaçları da hedef almışlar soysuzlar. Ağaçlardaki o kundaktaki bebekler kül olmuştu. İnsanlar acı çığlıklar atıyordu. Teyzem bebeğini görünce acı bir çığlık attı. Acı ama onların benim bebeğim olmadığına seviniyordum. Kendi kızımı göremeden uyandım kabustan kalbim o kadar sıkışmış nefesim öyle daralmış ki uyandım. Muhtemelen benim güzel kızım da yanmıştı.
Evet bu gördüklerim sadece bir kabustu arkadaşlar yaşamadım. Ama hepimiz çok iyi biliyoruz bu acılar yaşanıyor hatta belki şu an bile bebekler ölüyor. Gördüklerim dünyanın gerçek yüzüydü. Dünya bebek öldüren korkaklarla dolu. Doğumuma 2 ay kaldı ve sanırım ben böyle bir dünyaya bebek getireceğim için pişmanım.
Ben de kabusu görürüken gerçek sanıyordum çok gerçekçiydi. Normalde pek duygusal değilim öyle kabusa falan ağlamam ama uyanınca kendimden geçtim ağlamaktan. Ve kabus olduğuna tam sevinemedim. Ben yaşamıyorum ama dünyanın bir yerinde başka insanlar bunun bin katını yaşıyor.gerçek sandım okurken hayırlara vesile olsun inşalah Allah sevdiklerinizden ayırmasın
evet güzel bir empati olmuş sizin için .. yakın zamanda hamileliğinde etkisiyle bilinçaltınızda bazı şeylerden etkilendiniz sanırımBen de kabusu görürüken gerçek sanıyordum çok gerçekçiydi. Normalde pek duygusal değilim öyle kabusa falan ağlamam ama uyanınca kendimden geçtim ağlamaktan. Ve kabus olduğuna tam sevinemedim. Ben yaşamıyorum ama dünyanın bir yerinde başka insanlar bunun bin katını yaşıyor.
Hamilelikten sanırım zaten oluyormuş garip rüyalar kabuslar falan. Ama hiç de saçma bir rüya değildi. Dünyanın nasıl bir cehennem olduğunu daha iyi anladım.evet güzel bir empati olmuş sizin için .. yakın zamanda hamileliğinde etkisiyle bilinçaltınızda bazı şeylerden etkilendiniz sanırım
Ben de böyle bir şey düşünüyorum özellikle oradaki çocuklara bir şekilde yardımım dokunsun istiyorum. Ama sadece maddi değil manevi bir yardım. Keşke o çocukları görüp vakit geçirebilsem.Maalesef ahlanıp vahlanmakla olmuyor işte. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Mülteci çocuklarla ilgili gönüllü olarak bir saha çalışmasına katılmıştım. Yaşadıkları travma yürek yakan cinsten. Bu konuda çalışan birçok sivil toplum kuruluşu var onları araştırın, bağışçı olarak ya da gönüllü olarak destek olmanız mümkün.
Ben de böyle bir şey düşünüyorum özellikle oradaki çocuklara bir şekilde yardımım dokunsun istiyorum. Ama sadece maddi değil manevi bir yardım. Keşke o çocukları görüp vakit geçirebilsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?