- 28 Şubat 2017
- 576
- 1.283
- 33
- Konu Sahibi Bones and Stones
-
Bir tuhaflık olduğunu anladım ve engelledim hemen. Bir akşam kız kıza dışarı çıktık. Kızlardan biri foto paylaşmış. Hemen msj attı bu saatte ne işiniz var dışarıda, eve dön, sen evine dönmeden uyuyamam demiş. Nasıl yani dedim kendi kendime. Cvp yazmadım bile. Mesajı okuyup da niye cvp vermiyosun, senin yüzünden sürekli sakinleştirici alıyorum yazınca direkt engelledim. Engelledikten sonra başka hesaptan yazmış. Hemen engeli kaldır, ben bunu kaldıramam, yıkılırım demiş. Wallahi başıma iş aldımOKB farklı bir şey, yani bu anlattığınızla alakası yok. Daha basittir OKB takıntıları, temiz olmadığını düşündüğünden el yıkamak, kapı kilitlemek falan filan gibi ritüelli zararsız hareketleri vardır. Bir de Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu vardır ama o da anlattığınız gibi bir durum değil. Bu arkadaş sizi saplantı haline getirmiş, anasını babasını aracı sokup size ulaşmaya çalışıyor gibime geliyor. OKB yatırılacak kadar ciddi boyuta ulaşmaz, anne babası yalan söylüyor muhtemelen. Ya şizofrenik durumları var ama öyle olsa konuşmalarından kendini belli ederdi diye düşünüyorum yani anlardınız bir anormallik olduğunu. Bence anasını babasını kendine zarar vermekle falan tehdit edip size ulaşmaya çalışıyor ya da yatırılacak kadar ciddi başka bir problemi var sizden gizleniyor. Ama ben yatırıldığını falan düşünmüyorum.
Bir tuhaflık olduğunu anladım ve engelledim hemen. Bir akşam kız kıza dışarı çıktık. Kızlardan biri foto paylaşmış. Hemen msj attı bu saatte ne işiniz var dışarıda, eve dön, sen evine dönmeden uyuyamam demiş. Nasıl yani dedim kendi kendime. Cvp yazmadım bile. Mesajı okuyup da niye cvp vermiyosun, senin yüzünden sürekli sakinleştirici alıyorum yazınca direkt engelledim. Engelledikten sonra başka hesaptan yazmış. Hemen engeli kaldır, ben bu kaldıramam demiş. Wallahi başıma iş aldım
Ya inanılmaz bir durum. Hangi şehirden geldin diye sormuştu bana masadayken. Yazlıkçı bunlar. Ben de geldiğim şehri söyledim. Sonra attığı bi mesajda " bana yaşadığın şehri söyledin, beni o şehire mi çapıracaktın, belki de evine çağıracaktın" yazmış ya.
Numaramı bilmedikleri için arayamazlar. Ama instagram üzerinden ve çeşitli hesaplarla yazıyorlar. Sinirim bozuldu. Birkaç gün bekleyip devam ederse işlemlere başlamayı düşünüyorum. Eğer yalansa veya hastalık üzerinden ajitasyon yapıyorsa pişman edeceğim. Eğer gerçekse ve tanıya ilişkin rapor sunulursa yapacak bişey yok. Allah yardımcısı olsun.Şizofrenisi falan olabilir belki, yakın zamanda taburcu ettilerse. Yani benimki tahmin tabi, tanı koyduğum falan yok belki de ailecek uyduruyorlar oğlanın huyu böyleyse. Şöyle yapın, siz avukatsınız zannediyorum. Anne ararsa sizi tekrar anneye çocuğu hastanede ziyaret etmek istediğinizi söyleyin hastane adı ve ziyaret saatlerini öğrenin. Sonra hastanenin psikiyatri kliniğini arayıp bu oğlanla ilgilenen doktorla konuşun. Normalde hastalarla ilgili dışarıdan kişilere bilgi verilmez ama avukat olduğunuzu işte böyle bir durum yaşandığını kısaca özetleyip hukuki yollara gideceğiniz için bilgi almak istediğinizi belirtirseniz belki hastanın hangi tanıyı aldığına dair bilgi verebilirler ya da daha önceden böyle saplantılı hareketler yapıyor muymuş size onu söyleyebilirler belki. Belki ama. Denemekten zarar gelmez.
Numaramı bilmedikleri için arayamazlar. Ama instagram üzerinden ve çeşitli hesaplarla yazıyorlar. Sinirim bozuldu. Birkaç gün bekleyip devam ederse işlemlere başlamayı düşünüyorum. Eğer yalansa veya hastalık üzerinden ajitasyon yapıyorsa pişman edeceğim. Eğer gerçekse ve tanıya ilişkin rapor sunulursa yapacak bişey yok. Allah yardımcısı olsun.
Ben 38, çocuk 26 yaşında. Belki daha küçüktür de. Sevgilim olur musun? yazdığında " evlat ben 38 yaşındayım ve bir gönül ilişkisi düşünmüyorum" yazmıştım. Cevap şu; " beni beğenmedin ve beni başından savmak için yaşını büyük söyledin"Çocuk tam olarak kaç yaşında?
Bence çocuk yapiyor tüm bunları, bilemedim.
Ya da okb değil şizofrendir o.
Ortak ark.haberi var mı olanlardan?
Arasın olayı öğrensin.
Verdiği numaraları sorgulat bence kime ait, arkadaşlarının no bile vermiş olabilir.
Ararsan da eşin falan varsa o arasın bence.
Ben olsam insta. Dondururum hemen.
Edit: eşin falan arasın dememdeki sebep, yani rahatsızlık duyduğunuzu, israr ederse sikayet edeceginizi falan konussun.
Senin sesini duyup ilgilendiğini görürse daha da abartabilir.
Şimdi anne ve babasını da engelledim. Cvp da yazmadım. Arkadaşlarıma da yazıp duruyormuş. Söyleyin ona engeli kaldırsın, yoksa gider bulurum yazmış. Normal değil bu çocuk. Normal olsa hukuken yapacak şey çok da. Zaten şey yazmış ; " nefes almak bana haram, bi balkondan atlamaya bakar mutluluk" !!!Ulaşırlarsa tekrar o zaman yazın madem, "Tamam hastane adını verin ben gelip ziyaret edeceğim" diye. Yok mok haber alırsa sizden biz çıkarırız onu gibi saçmalarlarsa bilin ki uyduruyorlar hastaneye yatma olayını. OKB'li değil kesinlikle, illa bir tanı aldıysa ya kişilik bozukluğu ya da şizofreni gibi bir rahatsızlık, korkmayın diye söylemiyorlar. Oğlan muhtemelen anne babayı kendine zarar vermekle tehdit ediyor.
Şimdi anne ve babasını da engelledim. Cvp da yazmadım. Arkadaşlarıma da yazıp duruyormuş. Söyleyin ona engeli kaldırsın, yoksa gider bulurum yazmış. Normal değil bu çocuk. Normal olsa hukuken yapacak şey çok da. Zaten şey yazmış ; " nefes almak bana haram, bi balkondan atlamaya bakar mutluluk" !!!
Evet dün bende okudum bu yazıyı.Inanamadım yaşananlara,yaşadıklarına.Bu röportajı mutlaka okuyun ve kendinizi koruyun Adam bu derece saplantılıysa kolay kurtulamazsınız.Valla üzgünüm ama bu durumda bu adam hastaysa da değilse de yapabileceğin hiçbişi yok.Bu ülkede hukuk var, devlet seni korur sanıyosan çok çok yanılıyosun.Çok değil sanırım daha dün Ayşe Arman "Elif öldürülürse sorumlusu önlem almayan devlettir" diye bir yazı yazmış googledan aynen bu başlıkla aratıp bulabilirsin.Kızın yaşadıkları senin durumun gibi başlıyor.
Ben senin yerinde olsam hiç polise bile şikayet edip yerimi adresimi numaramı bulabilme ihtimalini göze almam.Direkt bi süre tüm hesaplarını falan kapa bence hatta numaranı değiştir.Dediğim yazıyı okursan nedenini daha iyi anlarsın.Henüz çok geç değilken kendini unuttur.
Okudum şimdi. Dehşet verici. Yani insanın bütün sosyal medya hesaplarını kapatası geliyor. Zaten hiçbir faydası yok ki..Valla üzgünüm ama bu durumda bu adam hastaysa da değilse de yapabileceğin hiçbişi yok.Bu ülkede hukuk var, devlet seni korur sanıyosan çok çok yanılıyosun.Çok değil sanırım daha dün Ayşe Arman "Elif öldürülürse sorumlusu önlem almayan devlettir" diye bir yazı yazmış googledan aynen bu başlıkla aratıp bulabilirsin.Kızın yaşadıkları senin durumun gibi başlıyor.
Ben senin yerinde olsam hiç polise bile şikayet edip yerimi adresimi numaramı bulabilme ihtimalini göze almam.Direkt bi süre tüm hesaplarını falan kapa bence hatta numaranı değiştir.Dediğim yazıyı okursan nedenini daha iyi anlarsın.Henüz çok geç değilken kendini unuttur.
Böyle sacma bir sey mi olur yahu. Anası babası da ruh hastası herhalde. Rahatsız etmeye devam ederlerse "bir kere daha benimle iletisim kurmaya calısırsanız sikayetci olacagım" diyin bari. Ne tuhaf insanlar varOf şu an hastanede tedavi görüyormuş. Ebeveynleri zaten kendi numaralarını yazıp aramam için yalvarıyorlar. Aramayacağım. Saatlerce okusam bitmez yazdıkları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?