Durduk yere küsen kocaya nasıl davranılır?Fikirlerinizi bekliyorum..

Buraya cevap yazarken eşim geldi işyerime bir anda.İşi gereği buraya geliyor ara sıra.Tabi muhasebeye gitti.İşi bittikten sonra kapıdan uğradı.Muhasebede işinin olduğunu hallettiklerini falan söyledi.Bende gayet soğuk bir şekilde otur bir çay iç demek durumunda kaldım.İçmeyeceğini biliyorumda davet etmek durumunda kaldım işyerinde olunca.Yok işim var aşağıda bekliyorlar dedi gitti.Ama duruşumu hiç bozmadım...Sizce böyle yapmakla benmi konuyu uzatmış oluyorum??Ama bişey yokmuş gibi davranmakta istemiyorum artık anlasında bir daha böyle yapmasın diyorum yanlışmıyım?**

Bence ısabetlı davranıyorsunuz.
Sınır oluyorum boyle ınsanlara.
Istedıklerı zaman kusecekler,
ıstedıklerı zaman barısacaklar.
Tamam, belkı esınızı uzen baska mevzular olabılır.
Sınırlerı gerıldıgı ıcın (baska nedenlerden oturu) sıze patlamıs da olabılır.
Ama bu, ona sızı kırma hakkını vermıyor.
Boyle durumlarda sıze kucuk bır acıklama yapması yeterlı olacaktır.
'askım bugunlerde ıyı degılım, bıraz gergınım.
Senı kırmamak ıcın bıraz dınlenmeye ıhtıyacım var' demesı yeterlı olacaktır.
Her davranısın bır nedenı vardır.
Fakat sız bunu bılmedıgınız ıcın, haklı da olsa onu haksız bulursunuz.
Bunu ogrenmesı lazım esınızın.
Her ınsan su soruyu sormalı kendıne;
'bu yaptıgım, hayatımı daha mı kolaylastıracak?
Yoksa daha mı cıkmaza sokacak?'
Bugun bu soruyu sorması gereken kısı; bence esınızdır.

Son düzenleme:

Evin tüm düzeninin dört dörtlük olmasına dair gayretiniz maddi & manevi yıpranmanıza neden olmuş.Eşinizde;evdeki işler / sorumluluklar,nasıl olsa bensizde layıkıyla yapılıyor rehavetine kapılmış.Çalışan bir bayan olarak kendinizi bu kadar zorlamayın,zamanınızı çocuğunuzu ayırın.Evin sorumluluklarını eşinizle paylaşmayı,birlikte yapmayı rica & teşvik edin.Maddi imkanınız varsa eve yardımcı alın.Sizin sağlığınızdan,huzurunuzdan daha önemli değil inanın evin düzeni.

Sevgiler...

KESİNLİKLE % 10000000 katılıyorummm çok güzel demişşisn arkadaşım

ya sen şimdi kocana niye para verdin ben onu anlayamadım:26:adam hem suçlu hem güçlü bide para istiyo sende veriyosun:44:

Ay küsen erkekte hic cekilmezz yaaaa
bozma tavrini canim, erkekler küsmez de, cok rahatsiz oldugunu göster

canım senı cok ıyı anlıyorum cunku ben de calısıyorum.Çocugum yok ama buna ragmen evde işlerım oluyor.Aynen anlattıgın gıbı esım hıcbır ıs yapmaz evde ve benım yaptıklarımı da begenmez.Ben artık onun utusunu yapmıyorum bana dıyor kı senın gıbı bırını baska kım ıdare eder kı hem utu yapmazsın hem aılemle cok fazla gorusmek ıstemezsın(o her haftasonu aılesın gıdelım ve gece orda kalalım ıster)Erkekler cok bencıl yaratıklar bencee..Onlara kalsa bız hıcbır ıs yapmıyoruz.Bende senın gıbı hersey dort dorttluk olsun ıstıyorum ama bır bakıyorum kı kendıme zerre kadar vaktım kalmamıs .Bence mukemmellıyetcılıgı bırak ve kendını bıraz rahat bırakmaya calıs bırak dagılsın ve basıt yemekler yap.En azından benım gıbı ütü işini eşine yukle..Ve madıı ımkanın varsa en azından ayda bır kez temızlıkcı cagır.Temızlık yaparken de cok ınceleme.Mesela supurdun her hafta sılmee..Senın canından kıymetlı degıl ya..Yoksa ıyıce bunalıma gırersın.Esın anlamaz senı hıcc anlayıs bekleme onlar odundur cunku........

Bence annen sizde kalıyor ya muhtemelen başbaşa kalamıyorsunuz diye bir rahatsızlık olmuş eşinde.
Annen yakınsa çocuğu ona götürebilirseniz akşam da alırsınız daha iyi olur.Çünkü çok da fazla olmamış siz evleneli.Çocuk da olsa annenin sizle yaşaması(biçok gün sizle kalması yani) garip geldi bana.Ben olsam rahat edemem,eşim bi kenara ben annemle kalamam.Sonuçta sizin de kendinize ait bi hayatınız var.İyi kötü zamanlarınızda annen şahit oluyor.Bak sen bile bu nedenle gerilmişsin.Kendi sorununu çözmeye çalışırken bi yandan da annen farkedecek diye endişeleniyorsun.Bence kesinlikle böyle olmamalı.
Bi de eşin demiş ya "Bundan sonra böyle muhatap olmayalım birbirimizle ömrümüzün sonuna kadar"
heralde artık yaşantınızın hep böyle gideceğini düşündüğü için bu şekilde davranıyor.Ben eşimden biliyorum kendisi evde otur çocuğuna bak derdi heralde böyle bi durumda annemle kalmak istemezdi
kesinlikle
hem evde ikiniz kalırsanız işleri yetiştiremediğin için ona da sorumluluk yüklersin.
ben yemek yapacağım sen çocuğu uyut diyebilirsin mesela :97:

Durduk yere küsen koca öncelikle umursanmaz.Umursadiginizi anlarsa herzaman yapar.

Inadina neseli olunur takmiyorum hesabi (sinirden delirsende belli etmiyceksin)

O icerde baska biseyle ilgilenirken baska bir odada hareketli bi sarki acilip müzige eslik edilir ( bu arada ev isleriyle eskisi kadar ilgilenilmez uyduruk yemekler yapilir özenilmez)

Gelip özür dileyene kadar taviz verilmez özür dileyincede burnundan getirilir

Teşekkür ederim bayanlar yorumlarınız için..
Minikkelebek bu konuda haklısın.Annem haftaiçi bizde kalıyor ama mecburen.Çünkü evi sobalı.Çocukta 1,5 yaşında yerinde durmuyor.Kendi evimizdeki gibi dolaşmak istiyor.yazın anneme götü
rüyorduk ama kışın mecburen annem geliyor.Cumadan evine gidip pazartesi sabah geliyor bize.Eşimle annem çok iyi anlaşmalarına rağmen haliyle rahat edilemeyen durumlarda olabiliyor.Örneğin yatarak tv izlemeyi eşim ancak biz yattıktan sonra yada haftasonu seyredebiliyor.Ama herkes fedakarlık yapıyor.Bakıcıya da güvenemem.Annem fedakarlık yapıp bakıyor.Ben sıkıntı çekiyorum.Yavrum bizi özlüyor.Eşimde bazı şeylerden ödün verecek mecbur başka çare yok.Çalışmamı istiyorsa o da fedakarlık yapacak....

Haftasonundan bahsedeyim size:
Eşim bişey yokmuş gibi konuşmaya devam edince bende konuşmaya başladım.Aslında uzatacaktım ama sinirlerimi kendimi daha fazla yıpratmak istemedim.Dünde çekip konuştum.Niye böyle yaptığını??Haftaiçi benim kendisiyle fazla ilgilenmediğimi, annemle muhabbet edip oturduğum için öyle davranmış.Haftasonu çok iyisin benimle yanlızken çünkü evde konuşacak başka kimse yok benle iyi geçiniyorsun ama haftaiçi bana minnetin ihtiyacın yokm gibi davranıyorsun dedi.Biraz düşündüm ve bu konuda haklı olduğunu anladım...Bende ona hatalarını söyledim.O da kabul etti.Şu an bir problem yok.Haftasonu duygusal anlamda da biraz daha yakınlaştık.İyiyiz bakalım....

iyi çok şükür arkadaşım
bak en azından konuşmuş eşin seninle geçiştirmemiş
seninde onu anlamaya çalışman takdire şayen..
ev huzursuzluğu çok kötü..eşin senden şefkat bekliyo kötü niyet yok oda sevdiğinden senii
sevmese seni ilgisizlik umrunda olmazdı eşinin..
herzaman poazitif olmaya çalış
mutlu günlere...

Sağolun.Evet ev huzursuzluğu çok kötü oluyor.Tüm gün işyerinde bunalıp eve atmak isterken kendini, evede gitmek istemiyosun bu sefer.Eşimin içinde art niyet yok evet ilgi bekliyormuş meğer.Bende annemin yanında daha dikkatli davranıcam artık.
Tabi ev işine gelince huylu huyundan vazgeçmiyor.Üşengeç benim eşim.Ne var evin halinde diyor.Çoraplarını sabah yine mutfakta buldum.Bin defa dedim banyoya at diye ama 2 gün yapsa 3. gün yine eskiye dönüyor.
haftada yada maddi duruma bağlı olarak 15 te yardımcı almaya karar verdim.Başka çare yok.daha az kendimi yıpratıp çocuğuma daha fazla vakit ayıracağım.Bu hafta sonuda temizlikle falan çok uğraşmadım.Sadece yemek yaptım ve gezdik...

Çok sevindim senin adına.Tahmin etmiştim annenin sizde olmasıyla alakalı olduğunu.Sonuçta sen de olsan akşam eve yorgun argın geldiğinde kayınvalidenin yanında çok da rahat edemezsin.
Ama tabi ki çocuğun bakımı da zor bi konu çalışan bayan için.Bakalım ben ne yapıcam
Demekki sadece cümleleri hatalı kullanmış eşin
Neyse bundan sonra ikiniz de birbirinize daha anlayışlı yaklaşma fırsatını bulacaksınız.

ha bi de bu erkekler çok acaipler.anneden falan da kıskanabiliyorlar baksana
Hatta ben kardeşimin resmini telefonumun arka planına koymuştum.Eşim buna içerlemiş benim resmimi hiç koymuyosun diye bana patlamıştı
çocuk gibiler.İlgi bekliyolar,önemsenmek istiyolar :84:

Asıl ilgiyi ben beklerken,eşim yine üste çıkmayı başardı.Ondan önce keşke ben küsseymişim ilgisiz kaldım diye

Öfff!!!!
bu erkeklerin afra tafrasından,tavır,tribinden,nazlarından niyazlarından,küslüklerinden fenalık geldi.
eşiminde böyle atakları oluyor arada bir.Az önce yaşadık hatta birini.
Benim ki küs kalamıyor,bizim sorunumuz ortada hiçbirşey yokken soğuk konuşması.
kısa ve kesik cümleler kurması.
Hani bi problem olur anlarım,ama hiç bir sorunumuz yok.Aksine normal zamanlarda çok
üstüme düşer,bunaltıcak derecede sever beni.a'dan Z'ye herşeyimle ilgili alakalıdır.
Beni kendimden çok düşünür.ama gel gör ki çocuk gibi.
Şimdi bende umursamıyorum artık,kızıyorum,bağırıyorum anlamıyor.
klasik cümlelerimiz var mesela''haklısın''''bişey yok''''ben bişey yapmadım ki''
Şu an yanımda değil ama olsa saçlarını tek tek yolasım var öyle kızgınım
her konuda mükemmele yakın olduğumu düşünüyorum,hem yapımda var detaycılık
hem de çaba harcıyorum.Ama gel gör ki yaranamadığımı düşünüyorum böyle zamanlarda.
Bir arkadaş söylemiş ya nerde kendiini düşünen rahat kadınlar orda fedakar yapıcı onarıcı eşler işte.
Hayatın düzeni dengesi ne biçim işliyor anlamadım.
Bu defa kararlıyım tavırsa tavır!bu tripleri uzattığı sürece hakettiği muameleyi görür.
senin adına sevindim arkadaşım neyse ki anlamış hatasını aslında haklı olduğu bir konu ama
kendisini yanlış ifade etmiş.haklıyken haksız duruma düşmüş.
Bakalım biz nasıl düzelticez o huyunu.

Ortada bişey yokken niye soğuk konuşuyorki mutlaka bir sebebi vardır.Bende durduk yere küstü diyordum ama sebebi varmış meğer 3 gün sonra açıklladı.Evet haklıydı ama küsmesine gerek yoktu.Ben ne yaptım bu sefer umursamadım iyice fitil oldu.Aslında sürdürecektim falan dedi.bende sürdürseydin bende sürdürürdüm dedim.
Bu arada şimdi iyiyiz ama ilerde yine neye ne zaman küsecek diye düşünmektende kendimi alıkoyamıyorum.Yani huylu huyundan vazgeçmiyor.Bişey oldumu düşüveriyor o suratları hemen...

Malesef arkadaşım bu konuda hep anı kurtarıyoruz ama kalıcı bi çözüm bulamıyoruz.Genlerinde varsa yapçak bişey yok :89:
SÜrekli tetikteyiz aman küsecekler nası davransak da engel olsak diye.Sonunda haksız olan taraf oluyoruz.En iyisi küsen kocaya bişey olmamış gibi davranmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…