durumu olmayan sevgilim ve ailem baskısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Semiha AY

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2021
55
32
18
Merhaba, herkese iyi akşamlar. Size içimi dökmek istiyorum çünkü anlatabileceğim kimsem yok lütfen kötü şeyler yazmayın zaten çok kötüyüm
Benim iki senelik sevgilim var, oyundan tanıştık. Ben doğulu aile kızıyım, o da antepli. Onunla tanıştığımda ailem tabiki karşı çıktı, yapma etme, diye ama ben dinlemedim çünkü çok güzel sevdi beni çok kibardı. Gerçekten çok iyi insan ama sorun şu ki biz söyleyemedik kimseye oyundan olduğunu sakladık 2 sene geçti şimdi 21 yaşına geldim. Akrabalar olsun eş dost beğeniyor istiyor. Ailem dindar bekleyeni var diyor ama nereye kadar deriz diyor ayıp karşılanıyor diyorlar 2 senedir çok kez davet ettik bize ama bu aileme karşı terstir ailem sırt benim için kabul etti aile gelmedi bile 2 senedir . 2 Senedir hiç birikimi yok ev alacağız diyorlar .6/8 sene arası bekle diyor ailem de bekleyemeyiz diyor bunu söyleyince ailen seni evden kovuyor diyor bir sürü laf söylüyor anlatmadığım daha çok şey var uzak mesafe ilişkisi beni yoruyor napacağımı bilmiyorum nolur birşey söyleyin ilk sevgilim di evleniriz diye çok hayal kurdum ben

6 8 sene uzaktan iliski mi yurutcekmissin yani. Uzaktan iliski mi olur. Iki cilvelesir birakirsin en kotu 10 yil uzaktan ne anlican acaba. Ben bekarken her iliskimde cok ciddiydim hayalimde hepaine damatlik giydirdim. Illa hayal ettin diye olcak.degil. az mantikli ol aileni dinle. Bu bi iliski degil

Hemen evlenmeni gerektirecek ne olabilir?

Ailen seni seviyor, el üstünde tutuyor belli ki.

Senin sözüne göre davranıyorlar ne güzel.

Baskı falan da yaşamıyorsun demek ki.

Ailenin davet etmesi zaten uygun degil. Onlarin geleceğiz, ne zaman müsaitsiniz demesi gerekiyor. O bile yok.

Ayrica sevgilin kim oluyor da ailen seni evden gondermek istiyor diyor?

Yüzyüze geldiniz mi 2 yılda?

Şimdi bana 21 yaşımı verseler...
O kadar kötü örnek olduğu halde işini mesleğini eline almamış kadınlarımızın hala evlenme derdinde olmalarını gerçekten anlamıyorum

Herkes doktor avukat olmasın olamaz zaten kimisi aşçı olsun kimisi pastacı olsun kimisi terzi olsun ama koca eline bakmayacağı yalnız kalsada kendine yeteceği bir mesleği olsun

Bir adama güvenip geleceğini ona bağlamak çok büyük bir kumar.

Bir adama güvenip geleceğini ona bağlamak çok büyük bir kumar.
İşin kötü yanı sevgiliden olumlu yanıt alınmazsa diğer alternatif te evlilik

Bu aileler ne diye 18 yaşını geçen çocuklarını evliliğe teşvik ediyor sorsan kimsede mutlu değil ben çektim çocuğumda çeksin der gibi

Uzak mesafe ilişkisi için 6/8 sene çok fazla bence de beklemeyin evlilik içinde küçük aslında yaşınız ama
Şuan nişanlanıp 2-3 sene sonra evlenseniz bile o nişanlılık dönemi rahat geçeceğini düşünmeyin sizi daha çok boğup mutsuz edecek aileler dahil oldukça okumuyormusunuz , bi kaç sene de kurslara gidebilirsiniz okul yoksa sonra evliliği düşünün belediyenin kursları oluyor elinzde bi beceriniz yeteneğiniz olsun hayat bu ne olacağı belli olmaz

Herkesin koşullları ve kültürü farklıdır. 21 yaşında evlenilmez diyemiyorum. Eğitimine devam etmediysen, çalışma hayatın yoksa küçük bir ilçede yaşıyorsan ve bunları değiştirmek adına birşey yapmadıysan ya da yapmıyorsan niye evlilik düşünüyorsun diyemem. Burada ne evlenmesi diyen arkadaşlar lütfen koşulları daha farklı düşünsün. Ancak tecrübesizliğinizden dolayı arkadaşlar uyarıyor. Uzaktan ilişkide kimseye güven olmaz. İlişki yüzyüze başlamıştır ya da yüzyüze gelinip o güven alınmıştır bir derece uzaktan ilişki devam edebilir.
İlginç olan karşı tarafın evlilik niyetinizi belli etmenize rağmen uzun süreler beklemenizi istemesi. Yollarınızı ayırın derim.

"Başına bir şey gelmeden evlensin" mantığı. Yoksa dayanamaz biriyle yatar ve adı çıkar korkusu taşıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…