- 10 Nisan 2014
- 42.597
- 114.001
- 798
iyi bir talip bulup evden gitsin diye yetiştiriliyor bazı kızlar.eskilerde kaldı sanıyordum ama bitmemiş bazı yörelerde.okutmak masraf yapmak bile istemiyorlar kızlara.İşin kötü yanı sevgiliden olumlu yanıt alınmazsa diğer alternatif te evlilik
Bu aileler ne diye 18 yaşını geçen çocuklarını evliliğe teşvik ediyor sorsan kimsede mutlu değil ben çektim çocuğumda çeksin der gibi
Duzenli olarak uzak mesafe ilişkisi yapan biriymiş. Oncekiler de mesafeliymiş. Neden bilmiyorum.Yüzyüze geldiniz mi 2 yılda?
İkinci üyeliği misiniz?Sarki söyledi
ailede tuhaf.taliplere henüz küçük evlenmeyi düşünmüyor demiyorlar da bekleyeni var diyorlar.asıl bu şekilde adı çıkıyor dar görüşlü yerde.direkt sevgilisi var demek olmuyor mu?"Başına bir şey gelmeden evlensin" mantığı. Yoksa dayanamaz biriyle yatar ve adı çıkar korkusu taşıyorlar.
Hangi koşulda olursa olsun bunu değiştirmek için evlenmesin zaten işi bir zanaati yoksa böyle böyle değişecek gelişecekHerkesin koşullları ve kültürü farklıdır. 21 yaşında evlenilmez diyemiyorum. Eğitimine devam etmediysen, çalışma hayatın yoksa küçük bir ilçede yaşıyorsan ve bunları değiştirmek adına birşey yapmadıysan ya da yapmıyorsan niye evlilik düşünüyorsun diyemem. Burada ne evlenmesi diyen arkadaşlar lütfen koşulları daha farklı düşünsün. Ancak tecrübesizliğinizden dolayı arkadaşlar uyarıyor. Uzaktan ilişkide kimseye güven olmaz. İlişki yüzyüze başlamıştır ya da yüzyüze gelinip o güven alınmıştır bir derece uzaktan ilişki devam edebilir.
İlginç olan karşı tarafın evlilik niyetinizi belli etmenize rağmen uzun süreler beklemenizi istemesi. Yollarınızı ayırın derim.
Bazi kültürlerde erken degil iste. Bir akrabanin beni derslerime motive etme şekli, "zayif alirsan evlendiririz" idi. Yaşım 16 17 civarı. Bunlari duya duya büyüdüm. Annem de saf miydi neydi, bir sey soylemiyordu. Yani üyenin o durumunu anlayabiliyorum biraz.ailede tuhaf.taliplere henüz küçük evlenmeyi düşünmüyor demiyorlar da bekleyeni var diyorlar.asıl bu şekilde adı çıkıyor dar görüşlü yerde.direkt sevgilisi var demek olmuyor mu?
Doğuda görev yapan bir akademisyenim. Şartlar inanın ki çok farklı. Burada en kalifiye elemanlar dahi iş bulamıyor. İş sahası yok. İnsanlar evlenmiyor çünkü evlenebileceği kendi yaşantısına uygun olduğunu düşündüğü kişiler bu şehirlere gelmek istemiyor. Gelenler ise çalışamıyor çünkü iş yok. Ailelerde genelde tek kişi çalışabiliyor. Birçok kadın arkadaşımın eşleri kalifiye olmalarına rağmen evde çocuk bakıyor. İş kurmaya kalkılsa pazar yok bir yıl anca dayanıyor işletmeler.Hangi koşulda olursa olsun bunu değiştirmek için evlenmesin zaten işi bir zanaati yoksa böyle böyle değişecek gelişecek
Bie kültürde toplumda yanlış yapılıyor diye devam mı edilmeli 21 yaş evlilik için çok erken
Fake msin aySarki söyledi
Haaa sen fake üyeydin doğru. Dua gruplarına katılıp sahur topicine ben inanmıyorum falan yazmıştın. ŞaşırmamSarki söyledi
Bahsettiğin ilişki mantıklı değil. Sen de mantıksız bulmuşsun ki buraya sorup içini rahatlatmak istiyorsun. Kendine meşgale bul. Bu senin için film izlemek olabilir, kitap okumak olabilir, arkadaşlarınla gezmek spor yapmak gün yapmak örgü örmek diyet yapmak olabilir. İşe girmek için çabala. Sana çalışmak çok uzak mı geliyor? O zaman ilerde en azından hiç denemedim pişmanlığı yaşamamak için dene. O çocuğu unutmaya çalış. Biriyle evlenmeye çalışma akışına bırak. Hayalin evlenmek ise, emin ol evleneceksin:)herkese teşekkür ediyorum üniversite okumadım evlenmek te ben 2 senedir uzak mesafe çekiyorum özlüyorum ailem de. diyor seneye olabilir ama onlar uzatıyor napacağım bilmiyorum artık
çok teşekkür ederim o kadar iyi geldiki yarın bunu tekrar okuyacağımBahsettiğin ilişki mantıklı değil. Sen de mantıksız bulmuşsun ki buraya sorup içini rahatlatmak istiyorsun. Kendine meşgale bul. Bu senin için film izlemek olabilir, kitap okumak olabilir, arkadaşlarınla gezmek spor yapmak gün yapmak örgü örmek diyet yapmak olabilir. İşe girmek için çabala. Sana çalışmak çok uzak mı geliyor? O zaman ilerde en azından hiç denemedim pişmanlığı yaşamamak için dene. O çocuğu unutmaya çalış. Biriyle evlenmeye çalışma akışına bırak. Hayalin evlenmek ise, emin ol evleneceksin:)
2 Senedir hiç birikimi yok ev alacağız diyorlar .6/8 sene arası bekle diyor ailem de bekleyemeyiz diyor bunu söyleyince ailen seni evden kovuyor diyor bir sürü laf söylüyor anlatmadığım daha çok şey var uzak mesafe ilişkisi beni yoruyor napacağımı bilmiyorum nolur birşey söyleyin ilk sevgilim di evleniriz diye çok hayal kurdum ben
Ailenin davet etmesi zaten uygun degil. Onlarin geleceğiz, ne zaman müsaitsiniz demesi gerekiyor. O bile yok.
Ayrica sevgilin kim oluyor da ailen seni evden gondermek istiyor diyor?
21 yaşındasın. Gözlerini aç, Kendi korkunç geleceğini inşa ediyorsun şuan.
İnşallah buradaki öneriler aklını başına getirir. Evlilikte maddiyat çok önemlidir; sevmek inan ki yetmiyor, sevince samanlık da seyran olmuyor. Kendini geliştirip meslek sahibi olacağına böyle bir uzaktan sevgiliye bağlanıp hayatını karartma. 6-8 sene beklemek ne yaa !? 21 yaşındasın daha, aceleye gerek yok, bu halde evlenirsen başın göğe ermeyecek.Kendine meşgale bul. Bu senin için film izlemek olabilir, kitap okumak olabilir, arkadaşlarınla gezmek spor yapmak gün yapmak örgü örmek diyet yapmak olabilir. İşe girmek için çabala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?