durumu olmayan sevgilim ve ailem baskısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
herkese teşekkür ediyorum üniversite okumadım evlenmek te ben 2 senedir uzak mesafe çekiyorum özlüyorum ailem de. diyor seneye olabilir ama onlar uzatıyor napacağım bilmiyorum artık
bide düzgün anlatsanız?
adamın iş gücü yok doğru düzgün.. neyine güvenip evlenecek sizinle?

ailesi size geldi diyelim babanız oğlumuz ne iş yapıyor dediklerinde ne diyecekler
bide sevgiliniz kim ki aileniz hakkında konuşuyor

önceki konunuz da öyle açıp kaçmışsınız genelde.. buna inşallah cevap verirsiniz S Semiha AY

21 yaşında evlenirseniz pişman olacağınıza yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Başka da yorumum yok.

Kendi 21 yaşımı düşünüyorum da... Üniversitedeydim, en büyük derdim yarın ne giysem, şu ödevin tarihi ne zamandı falandı herhalde. Genceciktim, umut doluydum, çok mutluydum ya.
En güzel yaşlarınızı niye günün birinde illaki karşılaşacağınız sıkıntılara kurban veriyorsunuz ki erkenden? Koca kaçıyor mu? 21 değil de 28 yaşında evlenince değeriniz mi düşüyor nedir?

Ayrilin. 21 yasindaki kafaniz 29 yasindaki kafanizla bir olmayacak bir kere. Ayrica bir kiza 6/8 sene bekle kadar sacma bir durum olmamaz. Siz 29 yasinda ben bunun neyini sevmistim diyeceksiniz. Kendi hayatinizin ve geleceginizin kiymetini bilin. Sonradan pisman olmanin faydasi yok cünkü

21 yaşında ne evliliği böyle,acelenmi var çocuk.
O kadar kızıyorum ki bazen bu şartlarda olan ailelere,şuda bir gerçek coğrafya kader derler ya doğru aslında.

Umarım sevgilini 12-13 yaşında bir çocuk filan değildir. Hadi yaşınızın genç olmasını geçtim hiç görüşmediğiniz biriyle nasıl evlenmeyi planlıyorsunuz? Ailesi nasıl, kültürel uyum var mı, ekonomik durumlar nasıl gibi gibi 150 soru olması gerekirken aklınızda, derdini “ailem başka birileriyle evlendirir aman ilk sevgilim kaçmasın” olmamalı. İlk sevgilinizle duygusal bir yakınlık yaşasanız yine anlarım ama görmemişsiniz, elele tutuşmamışsınız, bir cafede oturmamışsınız nasıl bağlandınız böyle? Lütfen bu yaşta başınızı yakmayın. Bir 3-5 sene durun, olgunlaşın. Sonra kanlı canlı önünüze çıkan biriyle anlaşırsanız evlenirsiniz.

Herkese teşekkür ederim benim ailem zorla evlendirme taraftarı değil aslında ben onu beklemek ve beklememk arasında kaldım beklemek zor istemiyorum ama ailemle de tanıştı annem babamla ilk tanışan insan oydu okul konusunda haklısınız okumadım ama çalışma fırsatım var çalışıp biraz geriye atmak istiyorum bu konuyu çünkü sanki hayatımın merkezi o olmuş gezip eğlenmek düşünmemek istiyorum bu yazdıklarınız bana iyi geldi etrafımda kimse yok ben yazdım buraya. Herkese teşekkür ederim zaten ben olgın bir insan değildim kafa olarak çocuk kaldığımdan bu başıma gelmişti

Canım ya ilk askim onunla evlenirim hayaller kurdum vs. Emin ol geçiyor bunlar. Hayatta tek adam o değil daha 21 yaşında sanki dünya da adam bitmis gibi ne bu başkasıyla evlenemem halleri. Uzaktan uzağa para yok is güç yok bekle deyip duruyor 6 sene sonra seni birakmayacagininda garantisi yok. Çalış oku gez toz yüz yüze bile gelmediği birisine gerçekten bu kadar bağlanmak sana da saçma gelmiyor mu

Kız hatırlasana sahur topicine gelip saydırmıştı

Kimlikle alakası yok, en azından olmadığımız biri gibi davranmıyoruz bir gün öyle bir gün böyle kapiş?
Den ne konusuyosun kösede ya? Biri..kutusu acil mi dedi? Sen beni tanimiyosunki nerden bilceksin Nasil biri oldugumu? Tirnagim olamayacagin bellide bu konu ile ne alakaaa

Den ne konusuyosun kösede ya? Biri..kutusu acil mi dedi? Sen beni tanimiyosunki nerden bilceksin Nasil biri oldugumu? Tirnagim olamayacagin bellide bu konu ile ne alakaaa
Konu sahibine sorduğum soruya neden sen cevap veriyorsun? İkinci üyeliğin falan mı?

Bence kaç bu çocuğa Sarah ve Musa 2 olarak TVye çıkarsınız hdsgdsfsjsdgdç Sarah sefalete dayanamayıp ülkesine dönmüştü sanırsam
Evet, ülkesine dönmüş başka biriyle evlenip sarışın sarışın yeni bebekler yapmış kendisi. Musa'dan olan oğlan da Türkçe dahi bilmiyormuş, babası ile de iletişim yok. O da Avrupalı olmuş çıkmış.

Senin önce gerçek bir ilişki nasıl olur bunu öğrenmen gerek.el ele tutuşursun,gezersin,birlikte yemek yersin, sosyal aktivite olur,arkadaşlarını tanırsın vs....2 yildir uzaktan görmediğin,hangi rengi seviyor,hangi yemeği seviyor, neden korkar bilmediğin bir adamla evlilik düşünmek büyük cesaret..büyük olasılıkla hiç sevgilin olmadığı için, bu adamla aşk oyunu oynuyorsun..kesin işi yoktur, askerliğini yapmamıştır,parasi yoktur..neden evlendin seninle? Evde oturup düğün hayalleri kuracağını üniv oku..evlilik laylaylom bir elin yağda bir elin balda kurumu değil.. annen evde çamaşır, bulaşık, fatura ödemesi beklemez...sen kendine gerçek bir erkek arkadaş bul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…