Durumu sürekli kötü olan insanlar...

Normal olan dusunce bu iste. Hani calismasi lazim. Ama yok anneme anlatamiyorum. Yengemlerin durumu cok iyi ama onlara 1 kisi bile el acmiyor. Ve evleri bizimkinden daha huzurlu. Annem surekli birilerine biseyler veriyor ama ev surekli huzursuz. Anlamadim valla.
üzüldüm annenize ne yapacağını şaşırmış durumda bence
ben tedavi ile gebe kaldigimda annemde hic yapmayacagi biseyi yapip önüne ilk cikan dilenciye 200 tl vermis öyle adamiş icinden insan darda kalinca gozu bazi seyleri gormuyor önemli olan benim niyetim diyordur icinden

Gerçekten ihtiyacı olan ama böyle kapı kapı dolasmayan, eşi hasta ve ya vefat etmiş olan kucuk cocuklari olan insanlara verseniz daha iyi olmaz mı?
Sadakayı Allah kabul eder tabi biz bilemeyiz ama bana yetişkin oğlu kızı olan bir kadına vermek mantıklı gelmedi.

Bu arada dün bir adam gördüm kebapcinin önünde durmuş selpak satıyordu. Millet selpak alayım falan diye yaklaşınca da yemek alsana diyordu. Orta yaşlı sağlıklı bir adam. Cok yüzsüzce geldi bana.
Bi nene var o geliyor ona birsey demiyorum cunku cok yasli hasta, kizi da esinden siddet gormus,kafasina darbe almis o zamandan beridir zihinsel hasta... ona verebilir ama bugun anlattigim kadina artik uzulmuyorum

Sürekli dilenci dilenci yazılması beni rahatsız etti nedense, dilenci dediğiniz kişiler kapilara geliyormu ki. Bide bu yüzü yıllarca annen vermiş normal sürekli gelmeleri annen koca kadın bu saatten sonra değişmez Allah mükafatını verir inş. Kullanıliyor olsada sadaka sadakadır size bi zararı olmaz ciddi paralar vermiyorsa tabi
Yok ciddi paralar vermiyor o kapiya gelenlere. Dilenci dememin nedeni dilenmeleri. Mahallede ki butun evlerin zillerine 2 3 yasindaki cocuklariyla basiyorlar. Yillardir yapildigi icin diyorum. Amcam polise vericem artik gelme dedi babamda istemiyor kiziyor ama annem gizlice veriyor.

üzüldüm annenize ne yapacağını şaşırmış durumda bence
ben tedavi ile gebe kaldigimda annemde hic yapmayacagi biseyi yapip önüne ilk cikan dilenciye 200 tl vermis öyle adamiş icinden insan darda kalinca gozu bazi seyleri gormuyor önemli olan benim niyetim diyordur icinden
Evet kiz kardesim hasta diye yapiyor. Ama kiz kardesim ergenlik doneminde, cok cabuk sinirleniyor. Asla el kaldirmam ona ama o sinirlenince dovuyor gozu hicbirseyi gormuyor. Annem de iyi olsun diye veriyor

Malesef kullanıyorlar
Bizimde yılda bir gelen bi amcamız var
Yiyecek giysi çıkartırım
Geçen zeytinyağ ve salçayı almadı mesela
Onlardan evde var kızım sen kullanırsın yada başka ihtiyacı olana gider
Allah razı olsun dedi
Bir mont bide meyve aldı onca çıkardığım şeyden
İhtiyacı olan utanıyor çekiniyor
Sizinkiler market gibi kullanmaya başlamış

Malesef kullanıyorlar
Bizimde yılda bir gelen bi amcamız var
Yiyecek giysi çıkartırım
Geçen zeytinyağ ve salçayı almadı mesela
Onlardan evde var kızım sen kullanırsın yada başka ihtiyacı olana gider
Allah razı olsun dedi
Bir mont bide meyve aldı onca çıkardığım şeyden
İhtiyacı olan utanıyor çekiniyor
Sizinkiler market gibi kullanmaya başlamış
Bize 2 haftada bir geliyor bahsettigim kisi. Ilklerde uzuluyordum empati kuruyordum ama artik kuramiyorum. Bi soz var "Mutlu degilsen,suclusun." Diye. Kadin hep kocasinin cektirdiklerinden anlatiyor. Kocasi simdi gorumcesinde kaliyormus bosanmak istiyormus. Ama kadin bosanmayacak bence cunku "ayip". Ama bu durum onlarin tabiriyle daha "ayip" degil mi? Oglu askerde ve Allah bilir o cocuk neler cekiyodur parasiz... cok uzucu ama yapilanda bencillik gibi geliyor. Simdi ben kinamis mi oluyorum ? Korkuyorum oyle olmasindan.

Sizi kullanıyorlar gibi duruyor. Aylık ne kadar para veriyorsunuz? Ciddi bir miktar mı? 30 yaşına gelmiş ve keyfi olarak çalışmayıp dilenen insana 1 kuruş bile vermezdim doğrusu. Annenizi resmi kurumlara para vermeye ikna edin.

emektar dilencilerimiz...
Emektar dilencilerimiz derken?
Kusura bakmayın ama ne emektarlığı ya? :D başkasının kazandığı parayı kendini acındırarak toplamak mı emektarlık oluyor? :D
Hanımefendi emek demek çalışıp çabalayarak alın teriyle parayı kazanmak demek,dilencilerde böyle birşey durum söz konusu değil. O zaman herkes dilensin,kimse bileğinin hakkıyla çalışıp maaş almasın. Bir saçmalamayın ya bariz bir şekilde kullanılıyorsunuz.

Bırak ya milletin enayisi siz değilsiniz ailenizi kullanıp sömürüyorlar o kadın da boşanaydı yalan hepsi, görüyoruz tv’lerfe senden benden zenginler, kız kardeşinizin durumunu kullanıyorlar onun tedavisi yok annene anlat bu duygu sömürüsü yapan kadını besleyince Kız kardeşin iyileşmicek zekatı vs verin ama bunlar kullanıyo adamı.

Sizi kullanıyorlar gibi duruyor. Aylık ne kadar para veriyorsunuz? Ciddi bir miktar mı? 30 yaşına gelmiş ve keyfi olarak çalışmayıp dilenen insana 1 kuruş bile vermezdim doğrusu. Annenizi resmi kurumlara para vermeye ikna edin.
Para vermiyoruz gelen kadina. Annem erzak dolduruyor. Kizi gelmiyor annesi geliyor. Ihtiyaclari var ondan geliyorlar diyodum ama 4 5 kere falan geldi daha da gelecek gibi. Ama gelirse ben konusucam bi sekilde. Annem babamdan gizli veriyor genelde. O yuzden bi kuruma falan bagis yap desem zaten parasi yok :/ sadece yiyecek veriyor... bi kere su parasi icin abimin ona emanet ettigi 300 tlyi vermisti o kadar.

Emektar dilencilerimiz derken?
Kusura bakmayın ama ne emektarlığı ya? :KK70: başkasının kazandığı parayı kendini acındırarak toplamak mı emektarlık oluyor? :KK70:
Hanımefendi emek demek çalışıp çabalayarak alın teriyle parayı kazanmak demek,dilencilerde böyle birşey durum söz konusu değil. O zaman herkes dilensin,kimse bileğinin hakkıyla çalışıp maaş almasın. Bir saçmalamayın ya bariz bir şekilde kullanılıyorsunuz.
Onu bunu meslege donusturdukleri icin dedim...

Bırak ya milletin enayisi siz değilsiniz ailenizi kullanıp sömürüyorlar o kadın da boşanaydı yalan hepsi, görüyoruz tv’lerfe senden benden zenginler, kız kardeşinizin durumunu kullanıyorlar onun tedavisi yok annene anlat bu duygu sömürüsü yapan kadını besleyince Kız kardeşin iyileşmicek zekatı vs verin
Bir dahaki gelisinde annemle sesli bi sekilde konusucam ki duysunlar. Ben bisey yapmasam valla annem bana zorla yaptirir. Ama kadinin"kizim calismaktan bikmis."demesi beni sinir ediyor. Kimse calismak istemez ki.

Sizi kullanıyorlar. Alışkanlık edinmisler.. bence bir yerden yardım alın, muhtardir vs dir..rica edin gelsinler ailenizle konuşsunlar.bagiriyor ablam demissiniz. Hani bu konuda.. aklıma da bişey gelmiyor..

Para vermiyoruz gelen kadina. Annem erzak dolduruyor. Kizi gelmiyor annesi geliyor. Ihtiyaclari var ondan geliyorlar diyodum ama 4 5 kere falan geldi daha da gelecek gibi. Ama gelirse ben konusucam bi sekilde. Annem babamdan gizli veriyor genelde. O yuzden bi kuruma falan bagis yap desem zaten parasi yok :/ sadece yiyecek veriyor... bi kere su parasi icin abimin ona emanet ettigi 300 tlyi vermisti o kadar.

Annenin parası olsa verecek demek ki. İyi ki de yok.

Yağlı kapı bulmuşlar duyan gelmiş,
Bundan sonra gelene dert yanın bari durumumuz kötü geçinemiyorum diye...

Yağlı kapı bulmuşlar duyan gelmiş,
Bundan sonra gelene dert yanın bari durumumuz kötü geçinemiyorum diye...
Annemle sesli konusucam duysunlar diye. Annem demisti zaten evde kimse calismiyor diye biz artik ortak degiliz diye. Yine de geliyorlar. Bi dahaki geldiginde bagiricam mutfakta anneme. Hayir boyle biri de degilim ama ayni seyi baskalarinin bize yapcagini sanmiyorum. Annem bugun tartisirken agzindan kacirdi bi akrabamiza da zamaninda boyle yardim yapmis. Kadinin kizi kuafor salonu acti annemler evlerine gitti, kadin yemek vermemek icin 1000 takla atmis. Getirdigi yemekte de full sac cikmis. Ki kadin bize de geliyor hep bi kizlarini benden ustun tutma, bi laf sokma.

Back
X