- Konu Sahibi umutsuzzzzzz
-
Kendi isteğimle vermedim, zorladılar vermem için, sonrada geri ödeyeceğiz diye yemin ettiler öyle verdim dersin. Bir de oraya gideceksin sakın sinirlenip orada bağırıp çağırmaya kalkma. Ama lütfen eğer gideceksen aşırı makyaj yapma, gayet düzgün giyin, sinirlerine hakim ol hal ve hareketlerine hakim ol. onlarla sakın muhatap olma, seni kışkırtmaya çalışanda olacaktır. Avukatının yanında dur.Ziynet eşyalarımı daha 3günlük evliyken aldılar şim kendi isteğiyle verdi diyorlarmış geri vermemek için.kazanırlar mı acaba.kafam Allak bullak bin tane soru var beynimde
Sanirim bu ilk durusma ve cekismeli bosaniyorsunuz. Ocak ayinda da benim ilk durusmam vardi. Ben kendimden ornek veriyim. Bana da avukat gelmesen de olur dedi ama hakim seni gorse iyi olur dedi. Ben gittim ex kocam gelmedi. Neyse hakim yuzume bile bakmadi. Kafasi surekli dosyadaydi. Hic bir sey filmlerdeki gibi degil. Adliye korkunc bir yer. Oyle bir yerde aglayamiyorsun bile. Ben de aglarim diyordum ama o ortamda aglamayi birak duygusuzlasiyorsun. Durusma 5 dakika suruyor. Kucucuk bir salon ve kapi acik herkes girip dinleyebilsin diye. Sen oturup senden oncekilerinin durusmasini izliyorsun. Sonra mubasir senin adini okuyor ve ayakta avukatinin yanina geciyorsun. Disardan surekli gurultu geliyor hakimin dedigini zor duyuyorsun. Hakim once dosyadaki eksiklere bakiyor sonra anlasma durumu var mi diyor sonra da onunde oturan kadina yazdiriyor falan kisiye su kadar tedbir nafakasi baglanmasi diye. Sonra bir sonraki durusma gununu veriyor. Muhtemelen 1 ya da 2 ay sonrasina. Avukatlar uygundur diyor. Sonra onun ve senin tarafindan durusmaya gelecek sahitlerin adlari yazdiriliyor ve tek kelime etmeden salondan cikiyorsin. O arada hakimin yazdirdiklarini avukatlar imzaliyor. O kadar. Istersen git sen bilirsin. Ben gitmistim ve cok buyuk hayal kirikligina ugradim. Bu arada bu donem cok yipratici. Allah yardimcin olsun. Bir de sunu soyleyim burda herkes donuna kadar al falan diyor da verilen nafakalar cok komik sadaka gibi. O paralarla erkekler 10 kadin daha bosar. En fazla onun maasinin 1/4unu alabiliyorsun. Bosanana kadar verilen nafaka da bu miktardan daha az oluyor ama altinlarini alirsin merak etme. Bir de ortak aldiginiz ev araba varsa yarisi senin. Tazminatlarda da avukatlarin yazdigini alamiyorsun maalesef. Onlarda dusuk oluyor. Allah yardimcimiz olsun. Sormak istedigin birsey olursa cekinmeden sorabilirsin. Benim ikinci durusmam martta. Kolay gelsin.
Altınları aldıklarını inkar etmiyorlar sadece gönül rızamla hibe ettiğimi yazmışlar.avukatım bişey olmaz diyo ama ben yinede merak ediyorum be olacak ne yapacam diye.
Canım umarım tez zamanda kurtulursun.....
Ne soylerlerse soylesinler dugun CdLerin varsa onlar delil avukatina ver. Her halukarda altinlar kadinin oluyor. Sadece yazili olarak altinlatimi gonul rizamla verdim geri almayacagim diye bir kagit varsa alamazsin. Onun disinda aliyorsun merak etme. Hem bunlar icin daha cok erken. Bunlar ilk durusmada konusulmuyor. Bir de anladigim kadariyla biz hic konusmayacagiz bizim yerimize avukatlar konusuyor ve taniklar dinleniyor. Onun disinda hersey evraklar uzerinden yuruyor. Cocugun olmadigi icin sanslisin. Ben dava dilekcesini okudugumda esimi hic taniyamadigimi anladim. Korkunc yalanlar soylenebiliyor. Ben durustlukle kendimi savunmaya calisirke, sonucta bir oglum var ve omur boyu birbirimizin yuzune bakacagiz, esim giderek cirkeflesiyor. Dikkatli ol. Sanirim bu yuzden cekismeli bosanma diyorlar. Ben Allah a havale ettim. Yine de oglumun gelecegi icin haklarimi istiyorum. Sevgiyle kal.
Kızlar daha önceki konulardan durumumu biliyorsunuz.boşanma aşamasındayım ve duruşma günüm belli oldu bu hafta içi. Ama ben ne yapacağımı bilmiyorum gitmelimiyim? Gitmemelimiyim.gidince ne yapmalıyım.kafam çok karışık nolur akıl verin.
canım avukatının yanına geçersen sana soru sorma yetkisi vermiş oluyorsun. Dava esnasında çok çirkinlesiyorlar bu konuda haklısın. Boşanma davası bittikten sonra ziynet davası açılıyor.
Ziyne davasi ayri bir dava ve bosanma ile birlikte acilabiliyor. Dava yuruyor ama karar icin bosanmanin bitmesi bekleniyor. Ziynet davasi acmak icin bosanmanin bitmesini beklemek gerekmiyor.
Sanirim bu ilk durusma ve cekismeli bosaniyorsunuz. Ocak ayinda da benim ilk durusmam vardi. Ben kendimden ornek veriyim. Bana da avukat gelmesen de olur dedi ama hakim seni gorse iyi olur dedi. Ben gittim ex kocam gelmedi. Neyse hakim yuzume bile bakmadi. Kafasi surekli dosyadaydi. Hic bir sey filmlerdeki gibi degil. Adliye korkunc bir yer. Oyle bir yerde aglayamiyorsun bile. Ben de aglarim diyordum ama o ortamda aglamayi birak duygusuzlasiyorsun. Durusma 5 dakika suruyor. Kucucuk bir salon ve kapi acik herkes girip dinleyebilsin diye. Sen oturup senden oncekilerinin durusmasini izliyorsun. Sonra mubasir senin adini okuyor ve ayakta avukatinin yanina geciyorsun. Disardan surekli gurultu geliyor hakimin dedigini zor duyuyorsun. Hakim once dosyadaki eksiklere bakiyor sonra anlasma durumu var mi diyor sonra da onunde oturan kadina yazdiriyor falan kisiye su kadar tedbir nafakasi baglanmasi diye. Sonra bir sonraki durusma gununu veriyor. Muhtemelen 1 ya da 2 ay sonrasina. Avukatlar uygundur diyor. Sonra onun ve senin tarafindan durusmaya gelecek sahitlerin adlari yazdiriliyor ve tek kelime etmeden salondan cikiyorsin. O arada hakimin yazdirdiklarini avukatlar imzaliyor. O kadar. Istersen git sen bilirsin. Ben gitmistim ve cok buyuk hayal kirikligina ugradim. Bu arada bu donem cok yipratici. Allah yardimcin olsun. Bir de sunu soyleyim burda herkes donuna kadar al falan diyor da verilen nafakalar cok komik sadaka gibi. O paralarla erkekler 10 kadin daha bosar. En fazla onun maasinin 1/4unu alabiliyorsun. Bosanana kadar verilen nafaka da bu miktardan daha az oluyor ama altinlarini alirsin merak etme. Bir de ortak aldiginiz ev araba varsa yarisi senin. Tazminatlarda da avukatlarin yazdigini alamiyorsun maalesef. Onlarda dusuk oluyor. Allah yardimcimiz olsun. Sormak istedigin birsey olursa cekinmeden sorabilirsin. Benim ikinci durusmam martta. Kolay gelsin.
Evet aynen öyle. Lakin söyle bir yol izlemiştik boşanma davasında tazminat nafaka talep ediliyor, ziynet davası içinde bilir kişi belli bir tutar çıkartıyor. Dolayisi ile iki dava aynı anda görülünce bir tarafı zenginleştirip bir tarafı yoksulluğa itiyor diye hakim miktarlarda azaltma yapabiliyor. İlk davayı sonlandirip ziynet davası açmak mantikli. En azından karşı taraf ziynet davası açıp acmayacagini bilemediği için savunmasında bu davayı koz olarak kullanamıyor.
Senin eşimde yalan yanlış bitin bahaneler yazmış mı? Çok canımı acıtıyor bunca fedakarlığın arkasından bunları duymak
Ben bunu bilmiyordum. Ben ziynet ve boşanma davasını aynı anda açtım. Sanırım hata yaptım. Yine de teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?