• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dürüst olun ve söyleyin ben deli miyim bu yaptığım aşırı mi?

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Dün metroyla ise geldim metroda bir cocuk gördüm annesinin yaninda üstünde kiyafet yok ayağında ayakkabi yok. elinde üstünde bir fastfood zincirinin amblemi olan balon onunla oynuyor çok icerledim çok üzüldüm. Bi kackez annesine rastladım bizim is yerimize yakın metro durağının orda duruyor..neyse is yerinde oturup sohbet ettigim dost bildiğim dertlestigim bir abi var yanına gittim onun o yaşlarda oğlu var çocuğunun eski kıyafetleri var mi diye sordum vermek için ve çok üzüldüğümü söyledim. Adam yüzüme baktı ve ne uzuluyorsun ki bunlara üzülmek aşırı ve abarti dedi. Bunu değer verdiğim dertlestigim iyi bildiğim abi dediğim kişi söyleyince çok sarsildim bi an düşündüm ve artık garibana üzülmek aşırılık olmuş ha dedim ve yaninda ağladım insanlık bu hale gelmiş dedim. Neyse bugün o kişi bana alaycı ve küçümseyen bi tavırla sen delisin dedi. Ben de mi anormallik?

Dün metroyla ise geldim metroda bir cocuk gördüm annesinin yaninda üstünde kiyafet yok ayağında ayakkabi yok. elinde üstünde bir fastfood zincirinin amblemi olan balon onunla oynuyor çok icerledim çok üzüldüm. Bi kackez annesine rastladım bizim is yerimize yakın metro durağının orda duruyor..neyse is yerinde oturup sohbet ettigim dost bildiğim dertlestigim bir abi var yanına gittim onun o yaşlarda oğlu var çocuğunun eski kıyafetleri var mi diye sordum vermek için ve çok üzüldüğümü söyledim. Adam yüzüme baktı ve ne uzuluyorsun ki bunlara üzülmek aşırı ve abarti dedi. Bunu değer verdiğim dertlestigim iyi bildiğim abi dediğim kişi söyleyince çok sarsildim bi an düşündüm ve artık garibana üzülmek aşırılık olmuş ha dedim ve yaninda ağladım insanlık bu hale gelmiş dedim. Neyse bugün o kişi bana alaycı ve küçümseyen bi tavırla sen delisin dedi. Ben de mi anormallik?
Tabii ki hayır.

He, bir akıllı sen kaldıysan vay memleketin haline diyemediniz mi?

Eskiden ben de acıyordum artık acımıyorum. Üstüne, başına giyecek bulamayan adamlar devletin başındaki adama oy veriyo, cebinde beş kuruş parası yok onlar kazanınca mutlu oluyo koyduk oo yea falan. Bundan sonra gidin devlet versin, devletin görevi diyorum. Kimseye acırsam namerdim

Eskiden ben de acıyordum artık acımıyorum. Üstüne, başına giyecek bulamayan adamlar devletin başındaki adama oy veriyo, cebinde beş kuruş parası yok onlar kazanınca mutlu oluyo koyduk oo yea falan. Bundan sonra gidin devlet versin, devletin görevi diyorum. Kimseye acırsam namerdim
Velev ki dediginiz dogru olsun O küçücük çocuğun ne suçu var?

Sizin üzülmeniz son derece normal ve insani ancak o kişi de haksız diyemem.
Artık o kadar fazla suistimal var ki insanlar o kadar kötü niyetli ki ben de yardım konusunda defalarca düşünüyorum.
Ismi lazim değil bir grup var facete orada bir kadın eşim çalışmıyor 3 çocuğum var mama bez alamıyorum vs dedi herkes elinden geldigince yardim etti sonra ayni sehirde yasayan bir kişi kadinin kargolari alip pazara götürüp sattığını öğrendi.
Duygularda mesele yok kısacası,mesele insanlarin artik guvenilmez olduklari.

O küçücük çocuğun ne suçu var?
Canim onun suçu elbette yok ama sen çocuğa yardim ettikce annesi de babasi da bedava kültüründen cikamayacak. Bir insan bir evlat dunyaya getiriyorsa gerekirse taşı sıkar ama o çocuğu yalin ayak gezdirmez

Güvenilir bulmuyorum pek bu gibi insanları. Belki o verdiğiniz kıyafetleri yine giydirmeyip çocuğu o halde gezdirmeye devam edip dilenecek. Maalesef kullanıyorlar çocukları. Zaten günde öyle kazanıyorlar ki istese o çocuğu gayet giydirebilir

Ben de senin gibiyim
eski işyerim çok buyuk uluslararası bir şirketti
çocuklarının eski kıyafetlerını ben de isterdim ve durumu olmayanlara verirdim

ama bana da garip bakarlardı
insanlık bu halde evet bu en iyi hali
yasadıgımız olaylardan belli değil mi?

Canim onun suçu elbette yok ama sen çocuğa yardim ettikce annesi de babasi da bedava kültüründen cikamayacak. Bir insan bir evlat dunyaya getiriyorsa gerekirse taşı sıkar ama o çocuğu yalin ayak gezdirmez[/QUOTE
Bunları ben de biliyorum ama bunları bilmem o çocuğun kavurucu asfalta yalın ayak bastığı gerçeğini yaşadığı sıkıntıları değiştirmiyor. Elimden gelen sadece üzülmek ve belki eski bi kac kıyafet vermek o da o çocuk için ailesi için değil ve bu delilik oluyor

Ben de senin gibiyim
eski işyerim çok buyuk uluslararası bir şirketti
çocuklarının eski kıyafetlerını ben de isterdim ve durumu olmayanlara verirdim

ama bana da garip bakarlardı
insanlık bu halde evet bu en iyi hali
yasadıgımız olaylardan belli değil mi?
Ne diyim deli olduk garip olduk.

Iste sorun şu ki sen yardim etsen dahi anne belki de o ayakkabiyi kiyafeti giydirmeyip ayni seye devam edecek. Biz bazen fazla iyi niyetli ve saf olabiliyoruz ama bence bu işi devlete birakmak en iyisi devlet arastirip öyle veriyor olmazsa zaten çocuğu elinden aliyor ailenin

Iste sorun şu ki sen yardim etsen dahi anne belki de o ayakkabiyi kiyafeti giydirmeyip ayni seye devam edecek. Biz bazen fazla iyi niyetli ve saf olabiliyoruz ama bence bu işi devlete birakmak en iyisi devlet arastirip öyle veriyor olmazsa zaten çocuğu elinden aliyor ailenin

Dilendigini yazmadigi icin yazmadim ama oyle bi durumsa dediginiz dogru. Burada bir uye anlatmisti galiba. Cocuga bir cift ayakkabi almis, ayaklarini ciplak gorunce uzulmus. Ayni cocugu bikac gun sonra yine dilenirken ve ayakkabisiz gormus. :) alsan da giymiyor veya giydirmiyorlar zaten.

Cocuklar oy kullanamaz.

Adamla konusmayi kesin. Bos yerden iyi bilmissiniz. Bazilarina göre yaninda biri ölse umurlarinda olmaz kendileri göbegi büyütebilsin yeter. Siz insanliginizi yitirmeyin

Back
X