Düşük Puanlı Sağlık Bölümü Okusaydım keşke,felaket pişmanım

itü ehb ve bilg okuyan tanıdıklarım var üst düzey şirletlerde çalışmalarına rağmen 38 yaşından sonra özel sektörte yükselemeyen biri harvardda okusa gözünün yaşına bakmazlar dedi.
kısaca özel sektör iyi okula kötü okula bakmadan herkesin suyunu çıkartıyor ne odtülüler global şirketlerden atıldı

benim neyime mühendislik zar zor bulduğum işte aldığım para max 20k olacak
2 senelik okuyup 1 milyonuncu olan kuzenlerim 55k alıyor şu an tıbbi sektreter olarak
Allahım keşke ben de milyonuncu olasaydım yata yata üni hayatının dibine vura vura okurdum şimdi de mis gibi para alıyor olurdum
Ah sen keşke, tedavi olsan

itü ehb ve bilg okuyan tanıdıklarım var üst düzey şirletlerde çalışmalarına rağmen 38 yaşından sonra özel sektörte yükselemeyen biri harvardda okusa gözünün yaşına bakmazlar dedi.
kısaca özel sektör iyi okula kötü okula bakmadan herkesin suyunu çıkartıyor ne odtülüler global şirketlerden atıldı

Ne ODTÜlüler sirket CEOluguna da yükseldi, kendi isini de kurdu sen bu kafayla gidersen anca yerinde sayarsın kızim. Adam gibi dizini kırıp çalışmaya gönlün yoksa birak bence de git sekreter ol .

Bilgisayar mı okudunuz? İlk zamanlar asgarinin biraz üstüne razı olacaksınız malesef eğer üniversiteyi yata yata bitirdiyseniz... 2-3 yıl kasıp kendinizi geliştirip iyi yere geçmeye çalışacaksınız. Bunun başka yolu yok.

38 den sonra evet sektör zor oluyor, takip etmesi, adapte olması vs. Ama şimdiden hırslı olup gözünü tepeye dikersen öyle olmaz işte. O aşamada artık yönetici olmaya, yandan yandan kendi işini kurmaya çalışacaksın. Bütün o teknik birikim ve yönetim tecrübesi nereye gidiyor sanıyorsunuz?

38 yaşında adamları işten kovuyorlar, dımdızlak ortada kalıyorlar, sokaklara düşüyorlar zannediyorsunuz herhalde. O adamlar o zamana kadar zaten güzel yatırımlar yapmış ve kendi işlerini kurmuş oluyorlar. Tutarsa da gelsin milyonlar, yatlar, katlar... Tutmazsa yine orta-küçük ölçekli firmalarda Senior olarak çalışabiliyorlar, 50 ye kadar yolu var.

Çevrenizde çok sağlıkçı var sanırım. Her şeyden önce çevrenizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

hayatım boyunca tıbbi sekreter laborant olup kpss ile atanmış birininn rahatlığına ulaşmak mümkün değil
O zaman tekrar sınava girin, kazanın okuyun… eğer mühendislikten mezun olmamışsanız ön lisans kpss ile atanın. Madem istediğiniz bu, yapın o zaman.

Bu arada tıbbi sekreterler en son atamada 54’le atanmadı diye biliyorum. Bayağı yükseldi taban puan.

benim neyime mühendislik zar zor bulduğum işte aldığım para max 20k olacak
2 senelik okuyup 1 milyonuncu olan kuzenlerim 55k alıyor şu an tıbbi sektreter olarak
Allahım keşke ben de milyonuncu olasaydım yata yata üni hayatının dibine vura vura okurdum şimdi de mis gibi para alıyor olurdum

Yav destekli sallayın be, nere alıyor o parayı. Yeminle şu sitenin karabasanı gibisiniz aynı. Ne zaman bir konunuzu okusam 3 gün işim rast gitmiyor.

Koülüsün diye kendini teselli etme şekli mi bu? Bizim gelin, ablası, eniştesi vs. hep Odtü, İTÜ mezunu. Mesela biri Ford’da çalışıyor, endüstri mühendisi. En son yüz bindi maaşı. Koç Holding’in de tüm nimetlerinden faydalanıyorlar. Hafta sonu tatil. Hafta içi üç gün evden çalışıyor. İki gün ofiste. Sırf bu yüzden kilo aldığından bahsediyordu hatta. Hiç öyle bir dünya yok. 😁

Koülüsün diye kendini teselli etme şekli mi bu? Bizim gelin, ablası, eniştesi vs. hep Odtü, İTÜ mezunu. Mesela biri Ford’da çalışıyor, endüstri mühendisi. En son yüz bindi maaşı. Koç Holding’in de tüm nimetlerinden faydalanıyorlar. Hafta sonu tatil. Hafta içi üç gün evden çalışıyor. İki gün ofiste. Sırf bu yüzden kilo aldığından bahsediyordu hatta. Hiç öyle bir dünya yok. 😁
Zaten hep tanıdıkları var :27:

💣 lazım olur

Kusura bakma vizyonun yok.
Kimya mühendisi olacaktin değil mi, hangi kimya mühendisi 20 k alıyor?
Kimya Teknikeri ve Teknisyeni ortalama 17 - 35 arası alıyor. Kimyageri saymıyorum bile.
Kaldı ki dil öğrenip yurt dışında tonla imkanın varken, sen gelmişsin burada sekreter övüyorsun.
Gidip iki yıl oku atan al 50 55 k devlette. Sen onuda yapamazsın.
Gerçekten ailene çok üzülüyorum, ne hayalleri vardır senin için.

Back
X