Dusuk sonrasi hamileler buraya

Melegimiz89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
267
160
103
36
Merhaba arkadaslar,

Subatta 9 haftalik dusugumden sonra cok sukur tekrar hamileyim . Haydi gelin hislerimizi ve korkularimizi paylasalim.

Ben suan hamileligimin 5. haftasindayim. Uc hafta sonra kontrolum var.. Beklemekte sabirsizlaniyorum ama malesef yurt disinda oldugum icin oyle kafama gore kan takibi yaptirip ultrasonla baktiramiyorum. Sadece bir hafta one mi alsam randevumu diye dusunuyorum.

Korkularim var. Mesela gecen hafta surekli sol kasigimda batma vardi ve migdem cok bulaniyordu. Simdi bayagi azaldi ve bu kafami cok karistiriyor. Sizde durumlar ne?
Bi yandanda cok umutluyum. Busefer insallah saglikli bir sekilde buyur bebegim ve butun hamile olanlarin bebisleri :)

Merhaba,

Ben de maalesef Eylul ayinda bir dusuk yasadim. 38 yasindayim, iki tane dunyalar guzeli cocugum var. Ancak esim de ben de ucuncu bebegi cok istiyoruz. Ben de yurt disindayim ve bu sitede kendime destek ariyorum. Burada konusacak hic kimse yok.

Dusugun etkilerini hala ustumden atamadim ve ustunden bir ay gecmesine ragmen adet de gormedim. Adet gordukten sonra insallah yine denemelere baslayacagiz.

Seni cok tebrik ederim. Insallah bu sefer bebegini saglikla kucagina alacaksin! :)

Buradan haberleselim mi?

Sevgiler,

Slm kizlar bende ekimin 19.da 13 haftalik bebegimi kalp atisi durdugu icin kaybettim ve 4 gun once tekrar hamile oldugumu ogrendm ve kurtajdan sonra hic adet gormeden kaldim Rabbim tum isteyenlere nasip etsin insallah

Slm kizlar bende ekimin 19.da 13 haftalik bebegimi kalp atisi durdugu icin kaybettim ve 4 gun once tekrar hamile oldugumu ogrendm ve kurtajdan sonra hic adet gormeden kaldim Rabbim tum isteyenlere nasip etsin insallah

Hamileliginiz hayirli olsun. Bebeginizi kucaginiza saglikla alin insallah :)

Ben yukariya yanlis yazmisim, benim de dusugum Ekim'in 27'sinde oldu. Hala adet de gormedim. Bugun 32.gun dusugun basladigi gunden bu yana. Normal mi acaba?

Siz yumurtlama gunu takip edebildiniz mi? Benim doktorum bana yumurtlama olmadigi bir ay olmus dedi. Bilmiyorum ne zaman adet gorecegim. Sinir ve sikinti da yapiyor acikcasi.

Merhaba canim,

Sonunda yazan birileri cikti :). Oncelikle cok cok gecmis olsun. Dusun etkisinden bende uzun zaman kurtulamamistim. Zamanla azalsada hamile kaldigimda yeni bebege odaklandigim icin biraz daha rahatim. Allah insallah size ucuncuyude nasip eder.

Ben dusukten 4 hafta sonra lekelenme seklinde adet gordum. Ondan bir ay sonrada 3 hafta boyunca adet oldum. Bitti bir hafta sonra yine adet oldum. Ondan sonra adetim duzene girdi. Tam vakti zamaninda oluyordum ve 3 duzenli adet gordum hamile kaldim. Darisi basina insallah.

Suan 10+5 teyim. 3 ultrasondan sonra hala tamamen rahat degilim. Hatta suan kafamdaki dusuncelerle savasiyorum adeta. 5/12 tekrar kontrolum var ozaman 12 haftalik olacagim. Insallah ondan sonra biraz keyfini cikarabilirim.

Kesinlikle haberleselim :)

Selam canim,

Bebeginin kalbi 13 haftada mi durmus yoksa 13 haftalik kontrolundemi ogrendin. Benim bebegimin kalbi 9 haftada durmus ama bende 3 hafta sonra ogrenmistim.

Insallah bu hamileligin saglikli gecer ve saglikli bir bebek alirsin kucagina..

Canim ben yumurtlamami yakaladim akintidan. Insallah sende hamile oldugunu ogrenirsin cnm bnm belkide hamilesin arada bi test yap bak derim kürtaj oldugumuz icin anlayamioruz tam olarak

Selam canim,

Bebeginin kalbi 13 haftada mi durmus yoksa 13 haftalik kontrolundemi ogrendin. Benim bebegimin kalbi 9 haftada durmus ama bende 3 hafta sonra ogrenmistim.

Insallah bu hamileligin saglikli gecer ve saglikli bir bebek alirsin kucagina..
Canim 13 haftalikken kontrole gittim 9+5 te kalmis bebegim 20 gundur öluymus icimde mecbur kurtaj oldum

Allah razi olsun senden! Kendi durumuma benzer bir durum bu cunku benim de aynisi oldu. Tam 4 hafta sonra lekelenme basladi (yani bu gectigimiz Cumartesi), Pazar gunu cok az lekelenme oldu. Dun de bitti. Ben de anlamadim ne oldugunu. Adet miydi simdi bu?

Doktoru aradim, bu adet degil dedi. Iki hafta sonra normal kanama seklinde adet gormezsen gel hormonlarina bakacagiz dedi.

Senin deneyimine gore olsa hersey daha da beklemem lazim, oyle mi? Bir ay sonra lekelenme, sonra yine bir ay adet, sonra bir daha adet. Senin bir de ikinci adetin cok uzun surmus. Bu esnada korunmak da lazim o zaman. Gerci benim aklimin ucundan bile gecmiyor su anda esime yaklasmak, dusuk sonrasi depresyondan midir nedir...

Ama sonunda hamile kalmissin ya :)))) Benim doktorum dusukten sonraki hamilelikler genelde cok saglikli gecer dedi :) Insallah oyle olacak seninki de.

Canim ben yumurtlamami yakaladim akintidan. Insallah sende hamile oldugunu ogrenirsin cnm bnm belkide hamilesin arada bi test yap bak derim kürtaj oldugumuz icin anlayamioruz tam olarak

Olabilir miyim acaba ya? Ama lekelenme oldu bu haftasonu, hic sanmiyorum. Simdi bosu bosuna hamilelik testlerine para da vermek istemiyorum. Icime kurt dustu simdi :)

Olabilir miyim acaba ya? Ama lekelenme oldu bu haftasonu, hic sanmiyorum. Simdi bosu bosuna hamilelik testlerine para da vermek istemiyorum. Icime kurt dustu simdi :)

Ama hic bir belirti yok. Yani ne bir gogus siskinligi, ne baka birsey. Ustune ustluk lekelenme oldu ve hatta adet olacak misim gibi canim surekli cikolata vs istiyor. Yok ya, hic sanmiyirum hamile oldugumu.

Benimki adetten sayilmisti ve sadece 4/5 gun surmustu. Dusukte cok kan kaybettigim icin olabilirmis ve yumurtlama olmadan rahim son bir kez temizlik yapiyor diyende oldu.

Bebegin kalbinin durdugunu ogrendim ve kurtaj olmak istemedim. Dogal yolla dustu. Okadar minikti ama elleri ve ayaklari bile vardi.. Sonra doktor aslinda icinde parca kalmismi diye bakmama gerek bile yok, hersey oldugu gibi cikmisti plasentasina kadar.. Parcalanma yoktu. Yinede bakti ve rahmimin tertemiz oldugunu soyledi.

Ikinci adetim cok uzun surdu evet. Benim arkadasimdada 14 gun surmustu dedim normal herhalde, pek takmadim. Sonra hastaneyi aradim randevu aldim. Hemen arkasina kanamam kesildi.. Bende okadar alttan bakilma ve kontrollerden bikmistim ki iptal ettim. Hastanede o bolume gitmeyi birak yanindan bile gecmek istemiyordum artik. 3 hafta adet oldugum icin bir hafta sonra yine adet oldum. Sonrada hic gununu sasmadi. Ilk iki ay ovulasyon testi kullandim. Doktorum korunmana gerek yok. Zaten korunma suresini tipta bi aciklamasida yokmus. Daha cok psikolojik toparlanmak acisindan iyiymis. Yumurtlama gunlerimi bulsamda hamile kalamadim. Dedim herhalde uzun surecek.

Hamile kaldigim ay tatile gittik. Okadar kafam rahattiki. Yedim ictim gezdim hic birsey dusunmedim. Hatta o ay gec yumurtlama olmus. Hic takip bile etmedim. Normalde her sabah kalkip derecemide olcerdim onu bile yapmadim. Sadece seffaf akintim gelip gidiyordu dedim galiba yine yolunu sasirdi bu yumurta :) Hamilelik testi pozitif olunca okadar sasirdim ki. Hic ama hic beklemiyordum. Cok ugrasmamak gerek diyorlardi demekki dogruymus.

Simdi 6+6, 8+3 ve 9+0 da kontrole gittim. En son iki ultrasonda bebek haraktr bile etti bi kac kez :).

Bir de hergun meryem suresini dinlemeye baslamistim. Isyerimde bile kulagimda yani. Onunda bi faydasi olduguna inaniyorum. Aciklamasini okursan anlarsin..

Cevabin icin cok tesekkur ederim :) O kadar iyi geldi ki :) Benim de iki cocugum hic deneme meneme yapmadan oldu, daha dogrusu kizi kaza kursunu idi, oglum da biray icerisinde sadece uc deneme sonunda geldi.

Yalniz benim ovulasyonu mutlaka takip etmem gerekiyor. Kizim da ve oglum da oldugu gibi maalesef keyfe birakmamam gerekiyor: hem yastan dolayi hem de halimiz kalmiyor yorgunluktan (cocuklar+is+ev isleri vs). Yani bebek icin hedefleme yapmasak, kendi haline biraksak haftada bir kere iliski ile hamile kalamam diye korkuyorum.

Bu arada benim bebegimin dogum tarihi 19 Haziran olacakti. Seninki 20 Haziran olarak gozukuyor. Insallah seninki cok saglikli olur, hem hamileligin hem de bebeginin kendisi :)

Dusukte yasadigin seyler icin de cok uzgunum. Inan ki yalniz degilsin, benzer seyleri ben de yasadim.

Meryem Suresi'ne de bakacagim :)

Cok tesekkurler,

Merhaba. Ben de Eylül ayında düşük yaptım 6 haftalık şu an 5 haftalık gebeyim. 1 kez adet olup hamile kaldım. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Merhaba. Ben de Eylül ayında düşük yaptım 6 haftalık şu an 5 haftalık gebeyim. 1 kez adet olup hamile kaldım. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Merhaba,

Cok gecmis olsun Hepimiz bu aciyi biliyoruz, kimsenin basina gelmesini dilemem.

Adeti dusukten kac gun sonra gordunuz? Benim bugun 33.gunum ve sadece lekelenme oluyor 28.gunden beri. Dusuk Ekim 27'de oldu.

Sağolun. Eylül ün sonunda kanamam oldu düşük yaptım. 1 hafta kadar sürdü kanama. En son 8 ekimde kan verdim bhcg değeri sıfırlanmıştı. 24 ekimde adet oldum. Tam kanama olmadı mı sizde. Doktorum 40 güne kadar adetin olmayabilir demişti.

Maalesef tam kanama olmadi bir turlu, 4-5 gundur koyu renk lekelenme seklinde bir geliyor bir gidiyor. Iki haftaya kadar tam adet gorursun dedi doktor ama bilmiyorum. Ben de hemen denemek istiyorum bebek icin. Boyle bekle bekle, cok zorlasiyor.

Ben tesekkur ederim canim :)

Evet bence sen isini sansa birakma. Lekelenmeden 10 gun sonra ovulasyon testine baslayabilirsin. Hangi ulkede kaliyorsun bilmiyorum ama Hollanda'da bir site var bayagi uyguna geliyor. Her sabah vucut isinida olcebilirsin. Farkli applerden takip edebiliyorsun yumurtlama gununu o sekilde.

Senin icin cok uzuldum canim. Kaybettigimiz bebekler bizi cennette bekliyorlar :) oyle dusun. Vardir bi sebebi.. Belki dunyaya gelseler mutsuz olacaklardi. Bilemiyoruz. Sadece kendini suclama (ben cok sucladim zamaninda). Iki tane evladinda varmis, hem dusun okadar kisi sadece tedavi ile hamile kalabiliyor. Demekki oluyor sende ama bebekte bi sorun vardi ki vucudun atti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…