• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

bu konuda bilgisi olan arkadaşlaaar ben cuma dr gittiğimde yumoş 17mm di yaa bana bu akşam veya yarın akşam çatlar demişti yani cuma cumartesi çalışma yap dedi kısaca peki bu 17mm yeterlimi yahu ufak diilmi küü...bide bugünden sonrada pek faydası olmaz dimi çalışmaların artık 18. günüm yani :1closedeyes: ayrıca ben çatlama ağrısı filanda hissetmedim sağ tarafımda :utangac:

18 mm yeterli büyüklükte olduğunu duymuştum hiç belli olmaz ne zaman tutacağı.

rapunzel, bildiğim kadarıyla kürtaj sonrası rahimde yapışıklık veya tüplerin kapanması usulüne uygun yapılmayan kürtaj sonucu ortaya çıkabiliyor. Her zaman olabilicek bir şey değil yani. Kürtaj sonrası gelişebilicek bir enfeksiyon tüplerin kapanmasına yol açabiliyormuş. Ama bunlar çok ender görülen durumlar temiz şartlarda yapılan başarılı bir kürtaj sonucu bu sorunlar olmaz herhalde.
Bir de onlarla uğraşmayalım yani Allah korusun.

canım cok saol...burda okudum bazı olumsuz seylerle...acaba dedım..
rahımde yapısıklık olunca adet gormuyomusn zaten..
temız kosullarda yapıldı dıye bılıyorum ınsallah kotu seyler cıkmaz..
o da cıkarsa vay halımıze..zaten zor oluyor onla bırlıkte artık hıc olmaz

bu konuda bilgisi olan arkadaşlaaar ben cuma dr gittiğimde yumoş 17mm di yaa bana bu akşam veya yarın akşam çatlar demişti yani cuma cumartesi çalışma yap dedi kısaca peki bu 17mm yeterlimi yahu ufak diilmi küü...bide bugünden sonrada pek faydası olmaz dimi çalışmaların artık 18. günüm yani :1closedeyes: ayrıca ben çatlama ağrısı filanda hissetmedim sağ tarafımda :utangac:

ıstenılen sevıyede cunku folukul gunde1-2 ml buyuyor..17-20 arası catlamıs oluyor..
sperm zaten 3 gun yaasdıgı ıcın cok sorun olmayabılır..allah verdıkten sonrada neden olmasın

canım benim hoşgeldin ya özlettin kendini burcucum .nerelerdesin sen .
çalışmalardaymışsın ay inşallah güzel heberini duyarız bu ay .
benim çalışmalar p.tesi itibariyle bitti.çünkü çok fazla sancım var kasıklarım batlamak üzere dr um da ilişkiyi yasakladı.portakal gibi kocaman yumoşlarım çatlamış.herşey yolunda şafak sayıyorum artık.of aslında çok keyifsizim gögüslerim berbat acıyo,kasıklarım çok ağrıyo ve de çok sinirliyim,sanırım bunların hepsi ilaçlar yüzünden.umarım güzel haberler verebilirim.
progestan verdi dr um.tam bir leyla gibiyim onları içtikten sonra çok kötü oluyorum ya .ama içmek zorundayım.hamiş kalırsamda aspirin kullanmaya başlıycakmışım.
benden haberler şimdilik bu kadar canlarım.
aramıza yeni, katılan arkadaşlarolmuş.herkesi öpüyorum ve de çook geçmiş olsun diliyorum yeni gelen arkadaşlarıma.umarım en kısa zmanda allah gönüllerinden geçeni verir.
burcucum hülyadan benim de haberim yok doğrusu umarım iyidir ve bebeği de sağlıkla büyüyodur.aylinciğimin kayınvalidesi onda kalıyodu hafta sonu gitmiş.bir kaç günde kendi annesindeydi arkadaşının nikahı varmış yani aylinciğimiz geziyo bol bol:))gayet iyi allaha şükür.

bundan sonra arayı çok uzutma olurmu özletme kendini.çook öpüyorum canımcım.

canım benim çok sağol...iş güç derken boğuluyoruz kimi zaman işte :1no2:
neyse izindeyim ve rahatım şimdiii a.s
ben aspirine şimdiden başladım dr başla dedi...ecopirin içiyorum günde bi tane...
umarım bu ay hamiş kalabilirim...ama stres de yapmamaya çalışıyorum çünkü olumsuz etkliyooo...
:CüvCüv: olmak dileğiyleee....tekrar görüşürüz...bye

kızlar herkese iyi akşamlar,ben bugün doktora gittim kontrolüm vardı,yumurtam çatlamışkaydirigubbakcemile2 çok şükür yumurtlamada bi problem yok ama doktor bu cumartesi progesteron testi yaptırmamı istedi.ilk kez yaptırcam bu testi.eğer 7nin altında çıkarsa hamilelik gerçekleşmez dedi,biraz moralim bozuldu tabi çünkü bi problem yok ve hamile kalamamamın sebebi bu progesteron olabilir.düşük çıkacak diye çok korkuyorum.
fundacım sana doktor progesteron hap verdi kullanıyosun dimi,sen bu testi daha önce yaptırmışmıydın canım?
doktorum eğer düşük çıkarsa 2-3 ay daha deneyin sonra progesteron iğnelere başlarız dedi.aklım karıştı,neden hemen başlarız demediki.zaman kaybı olmazmı o zaman.off yaa karmakarışık oldum:1no2:
normal yolla hamile kalabileceğime inanıyo doktorum ama zaten 6 aydır deniyoruz biz,artık zaman kaybetmek istemiyorum.
düşündüm taşındım,düşük çıkarsa nisan sonu adet olunca bidaha fsh, lh ve eşimin sperm testini yaptırıp gidicem doktora ve tedaviye başlamak istiyorum dicem.en iyisi bu sanırım..:çok üzgünüm:

aynen öyle canım sakınan göze çöp batar...rahat davranman bebeği strestende korur tabiki ama dr gitmendede fayda olacağı kanaatindeyim...ben olsan hiç beklemezdim...dr gider tam emin olurdum herşeyden ondan sonra rahatlardım yinede sen bilirsin...olacağın önüne geçilmez ama tedbiride bırakmamak lazım...ne kadar geçmişti günün?

günüm bugün geçti aslında ama ben 26 günde bir hastalanıyorum. yani bugün 1 ay doldu. 4 gün geçti benim hesaba göre. bugün prodüktör de yaptım. sağlam bir koyu renk pozitif çıktı. diğer yaptıklarım dandik ucuz testlerdendi ve biraz silikcene çıkmıştı.

peki bu yumoş 1 gün tutunabilir dimi şansımız 1 günde saklı sanıyorum yanılıyormuyum :utangac:

melikecim ben doktora gittiğimde yumoşum 23mmdi ve doktor bu gece çatlar dedi hakikaten ertesi sabah çatladı yumurtam,akıntımdan anladım.
kişiye göre değişiyo sanırım çünkü bazılarınınki 20mmde çatlıyo.
bence bi gün şansımız var canım,bilimsel olarak 36 saat deniyo ama bence 24 saat yumurta yaşıyo,spermle buluşursaaa:CüvCüv:
ben doktora gittiğim gün başladım ve hergün ilişki oldu bakalım hayırlısı artık.bugünde yumoşun çatladığını öğrendim.sönmüş fıssss diyedelikafadulden
kısmet artık,rabbim dualarımızı kabul eder inşallah...:Saruboceq:

ayy kuzular herkeze koccaaaamaaan bır merhaba.uzun zamandır yoktum pc dekı virüsten dolayı.inşalah güzel haberler vardır kacırdıgım.busıralar bı hamiş cıktımı özlemcım.yakın gecmısı bı okuyup geleyım.pc de hala virüs mevcut.artık kapanmadan nekadar okuyabılırsem :sm_confused:

aayy gecmısı okuyum dedım ama cok uzun okadar vaktım yok fakat funda72 hamişmiş cook sevındımm,d,ger sayfalarda hamiş haberide vardır inşalah.ben tekrar ugrarım kızlaröpüyorum hepinizi ve hep dua edıyorum hayırlısı olsun die.bebişleriniz size gelmek için can atıyorlar.enkısa zamanda orta katınıza bı kelebk konar inşallah.

ayy kuzular herkeze koccaaaamaaan bır merhaba.uzun zamandır yoktum pc dekı virüsten dolayı.inşalah güzel haberler vardır kacırdıgım.busıralar bı hamiş cıktımı özlemcım.yakın gecmısı bı okuyup geleyım.pc de hala virüs mevcut.artık kapanmadan nekadar okuyabılırsem :sm_confused:

tuğbişim canımmm,özlettin kendini yaa.iyi olmana sevindim tatlım,hep güzel haberler alalım bundan böyle inşallah.
biz bıraktığın gibiyiz tatlım,funda72 en yeni hamilemiz.maşallah artık yavaş yavaş muratlarımıza ericez sizinde dualarınızla canım.
biz zamanımızı bekliyoruz artık,hayırlısı.
özletme kendini bidaha bu kadar canım,aaaaa kız senin miniğin cinsiyeti kesinleşmedimi hala? söyle bakalım annesi teyzeleri merak ediyooo:emir_bebek:
dikkat et kendinede meleğinede bitanem...

iyi gezmeler tatlişkom,kafanı dağıt iyice arkadaşım.bu bekleyiş çok zor bilirim.
yumoşların çatır çatır çatlamış hee,oh oh maşallah inşallah minikleri kapmışlardır:utangac:kaydirigubbakcemile3
güzel haberler bekliyorum bu ay senden canım.
bişi sorcam fundam yaa,normalde bi kadında kaç yumurta oluşur bi bilgin var mı?
ay sorma canım ya şimdi günler geçmek bilmez bana.canım bende bu ay 3 tane büyüdü.ama diğer seferde yani hamiş kaldığımda 5 tane büyümüştü o zman dr um kesin çoğul gebelik olcak gözüyle bakmıştı bi istisnayla tek olmuştu.yani birden fazla yumurtan olabiliyo .ben adetliyken ilk kontrolüme gittiğimde 7 tane bir tarafta 6 tanede bir tarafta yumurtam vardı iğnelerle 3 tanesi kocamaaan olup çatladı
ohhhh ne güzel çatır çatır çatlasın bebiş gelsin hadi canım hayırlısı olsun gelsin artık bebişin. darısı hepimizin başına

inşalllah esracıminşallah hayırlısıysa gelsin bebeğim
canım gayet iyi yumoşunun büyüklüğü hemen çatlatma iğnesi vurdurup ertesi günü de gün aşırı ilişkide bulunmalısın.neden faydası olmasın ki ,geç döllenme diye bişi var sonuçta.bence hemen iş başına.marş marş
kızlar herkese iyi akşamlar,ben bugün doktora gittim kontrolüm vardı,yumurtam çatlamışkaydirigubbakcemile2 çok şükür yumurtlamada bi problem yok ama doktor bu cumartesi progesteron testi yaptırmamı istedi.ilk kez yaptırcam bu testi.eğer 7nin altında çıkarsa hamilelik gerçekleşmez dedi,biraz moralim bozuldu tabi çünkü bi problem yok ve hamile kalamamamın sebebi bu progesteron olabilir.düşük çıkacak diye çok korkuyorum.
fundacım sana doktor progesteron hap verdi kullanıyosun dimi,sen bu testi daha önce yaptırmışmıydın canım?
doktorum eğer düşük çıkarsa 2-3 ay daha deneyin sonra progesteron iğnelere başlarız dedi.aklım karıştı,neden hemen başlarız demediki.zaman kaybı olmazmı o zaman.off yaa karmakarışık oldum:1no2:
normal yolla hamile kalabileceğime inanıyo doktorum ama zaten 6 aydır deniyoruz biz,artık zaman kaybetmek istemiyorum.
düşündüm taşındım,düşük çıkarsa nisan sonu adet olunca bidaha fsh, lh ve eşimin sperm testini yaptırıp gidicem doktora ve tedaviye başlamak istiyorum dicem.en iyisi bu sanırım..:çok üzgünüm:

gözün aydın canım yumoşlar büyüyüp çatlamış.ohhh.evet canımm progestan eksikliği hamiş kalmayı engelleyebiliyo.benim daha önceki tedavilerimde yapılmıştı hepsi.ben şimdi progestan kullanıyorum canım günde 3 tane 8 saatt bi içiyorum.benim daha önce normal çıkmıştı bu testin sonucu canım .

fundacım sence benim tek yumurtayla şansım var mı canım?kafam allak bullak oldu yaa,progesteron normal çıksa bile hamilelik olmayabiliyo yani.şimdi daha iyi anladım.ama ümidimi yitiriyorum sanki yavaş yavaş,bugün pek iyi değilim ben.
allahım sabır versin,rabbim tez zamanda dualarımızı kabul etsin.
canım inşallah senden mutlu haberi alıcaz bu ay ben inanıyorum.beklemekte bu işin heyecanlı yanı,olsun hepberaber bekleşiriz canım,senin kırmızılar gelmesin yeterkiii...

ben bugun yaptırdım unıversıte hastanesınde hıc para odemedım..
kan pıhtılasması ve genetık testı..
bebgın kalp atımı durdugu ıcın pıhtılasmaya onem verdıler..onla ılgılı ne kadr test var yaptırdım 2 hafta sonra cıkacak..

merhaba canım teşekkür ederim bilgi için. Senin bir düşük mü vardı? Kendi dr um bana bir düşükte araştırılmıyor bu 2 yada daha fazla düşüklerde bakılıyor demişti. Hastanede soruyorlar mı sen nasıl yaptırdın testleri bilgi verirsen sevinirim.

cevaplarınız için çook teşekkür ederim fıstıklar...fundacım dr bana çatlama iğnesi falan vermedi sadece tüm testlere baktı sen normalsin herşeyin iyi eşinde sadece hareket problemi var dedi isterse ameliyat olsun dedi istersen aşılama yaptır dedi yani yumoşumu pek önemsemedi gibi .. problem harekette olunca...ya bu dr ne dediğide belli dil off eşim 3 tane ürolağa gitti ilk ameliyat dedi 2. herşey iyi dedi evicap zince verdi 3. dr da hiç bişi yok dedi hap bile vermedi gelde seç hangine inanırsın şimdi...hareket problemi var diyen benim dr...inşallah düzgün bi yerde en kısa vakitte şifamızı buluruz...

merhaba canım teşekkür ederim bilgi için. Senin bir düşük mü vardı? Kendi dr um bana bir düşükte araştırılmıyor bu 2 yada daha fazla düşüklerde bakılıyor demişti. Hastanede soruyorlar mı sen nasıl yaptırdın testleri bilgi verirsen sevinirim.

canım merhaba.. bende 1 kez düşük yapmıştım saolsun doktorum çok ilgilendi ve şöyle demişti: normalde en az 3 düşükten sonra hastanelerde tahliller yapılıyor.. ama ben sana yaptırıcam dedi beni tahlilin yapılacağı hastaneye sevk etti .. bende orda yalan söyledim vallahi napim..tahilli yapacak doktorlar bana daha önce düşük yaptınmı dedi bende evet 3 kez yaptım dedim...

ama ne kadar mantıksız bişey neden ilk düşükte önemsemiyorlar benim mantığım almıyor.. bende hiçbir düşük sebepsiz değildir..araştırılmalı..

neyse tahlil sonuçlarımda kan pıhtılaşması çıktı..ve şuan 2,5 aylık hamileyim ve kan pıhtılaşmasını önleyici iğne kullanıyorum.. ya tahlilleri yapmasalardı belki bu bebeğimde düşecekti.. düşük düşük kaç düşük yapıyo yazık kadınlarımıza yaa insanda psikoloji kalmıyo vücüt kalmıyo..haksızlık bu bence ... ve ben herkese diyoruminat edin ne gerekirse yapın ama bir kez de olsa düşük yaptığınızda nedenlerini araştırın

allah herkese sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin

Back
X