Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Arkadaşlar dün düşükten sonra ilk kez ilişki oldu eşimle. Doktor 10 gün süre vermişti. Tam 11. gündü dün. Ağrı sızı hiç olmadı. Sanki hamilelik ve düşük yaşamamışım gibi. Olumlu bir durum sanırım bu. Resmen azmettim çabucak toparlanmaya :)

Arkadaşlar merhaba,
ben de 7.haftada düşük yaptım. Doktor 3 ay korunmam gerektiğini söyledi. Bu durumda olan arkadaşlar doğum kontrol hapı kullanıyorlar mı? Benim yaşım hayli geçkin olduğundan yumurtalarım çok önemli. Doğum kontrol hapları yumurtlamayı önlüyor diye biliyorum. Bu konuda öneriniz var mı? Hepimize kolay gelsin.

doktor prezervatif önerdi bize ama ben sevmiyorum onu ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım hep eşim korundu

esen doğum kontrol haplarını pek çok doktor önermiyor düşük sonrası. Prezervatif en iyisi bu durumda.

Dün tam 40.günümdü akşam leke geldi, şimdide yavaş yavaş sökülecek gibi. Ben regliden sonra bebek hemen düşüneceğim. Doktor korunmanı gerektirecek bi durum yok diyor, sıkı sıkı tembihledi düşün sakın korunma diye, bende düşünüyorum. Biraz geç hamile kalanlardanım ben, bakalım ne zaman tutacak bebeğim. Mevlam hayırlar versin sağlıklı sıhatli bu günümüzü aratmasın.

bugün 1 hafta oldu...

kontrole gittim. patoloji sonucum temiz çıkmış.
dr. 2 adet dönemi korunun dedi..

ocak - şubat... inşallah mart-nisan gibi tekrar müjde veririm... ve bu sefer kalıcı olur...

bugün 1 hafta oldu...

kontrole gittim. patoloji sonucum temiz çıkmış.
dr. 2 adet dönemi korunun dedi..

ocak - şubat... inşallah mart-nisan gibi tekrar müjde veririm... ve bu sefer kalıcı olur...

benim de bugün 2 haftam doldu dün ve önceki gün kasıklarımda rahatsız bir his vardı yumurtluyormuşum gibi:44: bir de 3-4 gündür akıntım normal rengine döndü ve çoğaldı doktor bana bu ay yumurtlayabilirsin o yüzden kesin korunun demişti adet olana kadar adet olunca da kendim ateşle yumurtlamamı takip edeceğim muhtemel yumurtlama dönemine yakın kontrole gideceğim bakalım yumurtam ve rahmim ne durumda diye doktor öyle söyledi bana

Canım benim de bugün 2 hafta doldu. Farklı bir doktora gittim bugün. İlk doktorum 6 ay korun demişti. Bugün gittiğim muayene etti, her şey normale dönmüş, psikolojik olarak hazırsan ilk yumurtlamanda bile hamile kalmanda sakınca yok dedi. Bakalım...

Karar vermek oldukça güç. Benim doktorum 3 adet geçsin diyor, bir başkası 6 ay diyor, biri de hemen başlayabilirsiniz demiş. Yaygın bir görüş de düşükten hemen sonra kolay hamile kalınabileceği. 3 ay 5 ay beklerken bu şansı da kaçırabiliriz yani. Bunun tek bir yanıtı niye yok sanki!

Ben şöyle düşünüyorum, vücut sağlıksız bebeği teşhis edip gebeliği düşükle sonlandırabiliyorsa, hamile kalma zamanını da ayarlayabilir. Madem doğal seleksiyon süreci kusursuz bebekler için çalışıyor, doğru zamanı da belirleyebilir. Açıkçası beklemenin belli bir yaştan sonra daha olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Bir sonraki hamilelikte de her şeyin yolunda gideceği garanti değil ki. Burada bazı arkadaşlar 5 düşükten bahsetmiş. Her biri için 6 ay ara vermeye kalkarsak fiziksel olarak hazır olayım derken psikolojimiz bozulacak. Tedaviyle hamile kalan arkadaşım düşükten sonra adet bile görmeden tekrar hamile kaldı, şimdi bebeği kucağında. Bütün doktorlar da farklı şeyler söylediğine göre ben akışına bırakıyorum. Ne zaman olacaksa olsun, hayırlısı olsun diyorum.

ben de senin gibi düşünüyorum ama ilk adetimi göreyim içim rahatlasın ondan sonra korunmam heralde doktor kontrolünde içim rahatlarsa

bu arada ben kürtaj olalı 2 hafta oldu 4 gündür kasıklarım bir garip yumurtluyormuşum gibi ara ara ağrı giriyor bazen iğne batması gibi oluyor 1-2 gündür de göğsüme aynı şey oluyor göğsümdeki şişlik 1. haftada bitti normalde ama 1-2 gündür ağrım yok da ara ara keskin ağrı giriyor göğsüme iğne batıyor gibi ve bu şikayetlerle beraber baş ağrısı da şiddetli olarak var ben bu yaşadılarımı hormon dalgalanmasına bağlıyorum sizce de öyle mi hormonlarım iyice düştü sanırım onun yan etkisi olarak yaşıyorum bunları galiba :26: akıntım gayet iyi sanki yumurtluyor muşum gibi ıslaklık var

Benzer şeyler bende de oluyor canım. Şişliklerim indi. Akıntı varsa yumurtlama dönemin gelmiş olabilir. Birkaç hafta içinde adet olursun diye tahmin ediyorum. Ben de adet olduktan sonra tekrar denemeyi düşünüyorum ama doktorum da çok iyi ve ona güveniyorum. Kendiliğinden olan düşüklerde içeride parça kaldıysa veya kürtajda rahim içi çok hırpalandıysa beklemek öneriliyormuş. Bunun dışınd mantığı yok, o eski bir inanış doktorlar arasında dedi. Bilimsel dayanağı yok falan dedi. Sabırsızım ya ben de çok :) Bir de ilişki sırasında ağrı sızı olmayınca iyice ikna oldum. Ama yine de dediğin gibi iç rahatlığı olur bir dönem bekleyince.

sanırım bende düşük yapıcakbebeğim gelişmiyr çok zor bir durum RABBİM KİMSEYE YAŞATMASIN hayırlısıyla inşlh tekrar anne olururz kızlar bizim durumumuzda olan çok kişi var hatt ilk geveliklerin yüzde 85 bu sonucu verirmiş Allah taşıyamıycağımız ykü vermez Elhrdlrh s.a

inşallah sorunsuz güsel sağlıklı yumurtaların olur da bu sefer sağlıklı spermi seçerler...

benim ki 2 adet dönemi dedi. ben zaten 1 adet dönemi düşünüyordum. bence sizde 3 ü geçirmeyin.
zaten vucut hazır olduğunda tutuyor.
evet canım herşeyin hayırlısı olsun. ve inanıyorum ki kaderimizde olanı yaşıyoruz.
madeöm vucut sağlıklsızbebeği gönderiyor. neden ikili test,üçlü test.. birde amniyosetez yapılıyor. sonuçlar olumsuz çıkıp bebişler gidiyor. bazen metabolizöa da coşuyor yani of...
ne gelirse Allahtan deyi salıcaz kndimizi artık napalım. bu kurabiye değil ki alalım ekleyelim şekil verelim...

off canım yaa çok üüldüm. inşallah bir mucize olurda bebeğin toparlanır.

merhaba kızlar bende 1 hafta önce düşük yaptım.kanamam azaldı iyice bitecek gibi ilk ne zaman adet olunur düşükten sonra bide doktor 6 ay korun dedi banada çok uzun geliyor.25 ide devirince yaşalndım gibi geliyo.

çok geçmiş olsun arkadaşım....
rabbim bir daha yaşatmasın...

kaç haftalık düşük yaptığında önemli...
eğer bebeğin erken zaman da daha küçükken düştüyse normal adet gibi veya biraz fazla sürer kanaman...
diğer adetinide normal adet zamanında olursun...
benim 7 haftalık düşüğümde öyle olmuştu...

ama 4 aylık erken doğum yaptım onun kanaması fazla sürdü ve 40 gün sonrada adet oldun...
yani bebek büyük olduğunda tamamen lohusa sayılıyorsun...

sağol fadik umarım bi daha olmaz bundan korkuyorum biraz.4 haftalıktı düştüğünde.son adet dönemimede uygun değilmiş zaten.galiba geç döllenme gibi birşey

sağol fadik umarım bi daha olmaz bundan korkuyorum biraz.4 haftalıktı düştüğünde.son adet dönemimede uygun değilmiş zaten.galiba geç döllenme gibi birşey

Canım bana da ilk doktorum 6 ay korunun dedi ama senin gibi benim de içime sinmedi. Benim yaş 30 bi de Başka doktora gittim, muayene etti ve her şey normale dönmüş, istediğin zaman kalabilirsin, bazı doktorlar eski kabullere göre ezberden konuşuyor dedi. Hatta bu konuda yapılmış bir araştırmayı örnek gösterdi. Bence sen de kanaman bitince muayene ol, doktor söyler ne kadar korunacağını.

mrb senemo bende senden 1 hafta sonra düşük yaptım maalesef.doktor bi problem yok dedi kan tahlillerinden sonra.ama 6 ay korun dedi başka doktoramı gitsem acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…