- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #11.001
mrb senemo bende senden 1 hafta sonra düşük yaptım maalesef.doktor bi problem yok dedi kan tahlillerinden sonra.ama 6 ay korun dedi başka doktoramı gitsem acaba
dediğin gibi yapıcam geliba senemo.senin kaç haftalıktı düştüğünde.kaç günde bitti kanaman beni tam 1 hafta oldu bitti gibi bugün
Sağol canım inşallah hepimiz iyi haberler paylaşırız burada.benm çok ağrım oldu acil gittik doktora düşeceğini söyledi.düşünce gelirsin dedi eve geldikten sonra o kadar çok ağrım oldu ki düşecekse düşsün artık dedim.giderim bitince kanamam doktora.sağol senemocum umarım yakında ii haberlerini alırız
kızlar ya düşükten sonra adet olana kadar nasıl korunuyorsunuz
eşim korundu...kızlar ya düşükten sonra adet olana kadar nasıl korunuyorsunuz
merhaba arkadaşlar,
yazdıklarınız benim için çok faydalı oldu. hepinize tşk ederim.
bende geçen hafta düşük yaptım6 haftalıktı düştüğünde. iş yerindeyken kanamam başladı hemen izin alıp doktora gittim,kesesinin göründüğünü tedbir için yazdığı iğneyi yaptırmamı ve evde dinlenmemi söyledi. bir hafta yerimden hiç kalkmadan yattım ama malesef tutunmadı. kendiliğinden düştü doktor müdahaleye gerek yok dedi. o anda şaşkınlıktan hiç bişey sormak gelmedi aklımıza.
ama şimdi kafama takılan sorular var : tekrar ne zaman ilişkiye girilebilir, şu an için bir tehlike oluşturur mu? korunmamız gerekir mi yoksa oluruna mı bırakmalıyız?
bir de gebelikten 1 ay önce folik asite başlamıştım, doktorum artık bırakabileceğimi gereğinin olmadığını söylemişti ? çoğu yerde de kullanılması gerektiğini okudum.
anlayacağınız takıldım kaldım ben, ne yapsam bilemiyorum
merhaba arkadaşlar,
yazdıklarınız benim için çok faydalı oldu. hepinize tşk ederim.
bende geçen hafta düşük yaptım6 haftalıktı düştüğünde. iş yerindeyken kanamam başladı hemen izin alıp doktora gittim,kesesinin göründüğünü tedbir için yazdığı iğneyi yaptırmamı ve evde dinlenmemi söyledi. bir hafta yerimden hiç kalkmadan yattım ama malesef tutunmadı. kendiliğinden düştü doktor müdahaleye gerek yok dedi. o anda şaşkınlıktan hiç bişey sormak gelmedi aklımıza.
ama şimdi kafama takılan sorular var : tekrar ne zaman ilişkiye girilebilir, şu an için bir tehlike oluşturur mu? korunmamız gerekir mi yoksa oluruna mı bırakmalıyız?
bir de gebelikten 1 ay önce folik asite başlamıştım, doktorum artık bırakabileceğimi gereğinin olmadığını söylemişti ? çoğu yerde de kullanılması gerektiğini okudum.
anlayacağınız takıldım kaldım ben, ne yapsam bilemiyorum
Canım kanamam bittikten birkaç gün sonra eşimle ilişkiye girdim. Korunmuyorum da, oluruna bıraktım. Benim de az sürmüştü kanamam. Değerlerim de normal olunca korunma gereği duymadım. Bu konuda pek çok görüş var. En yaygın olanı bir kez adt gördükten sonra korunmayı bırakmak yönünde. Ben oluruna bırakıyorum ama sen içine sineni yap. Ayrıca folik asidin de gebelikten önceki 3 ay ve ilk 3 ayında alınması gerektiğini biliyorum ve şimdi kullanıyorum. Zaten normalde de kandınların kullanması gereken birşey. Hamileyken günde 3 tane içiyordum, şimdi 1 tane içiyorum. Onu iç bence, zararı olmaz.
bende ıkı kez bu acıyı yasadım,ılk bebegım 11 haftalıkdı karnımda oöldü,ıkıncı bebegım 6 haftalıkdı ben dusurdugumde,kendım evde dusurdum kanamam vardı yogun bı sekılde,fakat kalan parca ılacla dusmeyınce tekrar kurtaj olmak durumunda kaldım ve eylul ayından berı korunuyoruz,ama benım bıldıgım kadarıyla yanı doktorumun yonlendırmesıyle ılıskıye 15 gun gırmek zaten yasaktı,yanı sonrasında kontrol oluyosun kı ıcerde bırıkmıs kan pıhtı gıbı bırseyler olmaması ıcın cunku bır sonrakı gebelıge rahımın temızlenmıs olması gerekır,o yuzden hemen ılıskıye gırmek ssakıncalı demıstı doktorumuz,ılk 3 ay ben korundum ama artık subata kadar esım koruncak,ve bu meyanda ben ocakdan ıtıbaren folıkasıt kullanmaya baslıcam ama gunde bır tane sen neden 3 tane ıcıyodun acıkcası anlamadım? ayrıca tekrarlayan dusuklerınız yada kayıplarınız varsa 2 veya daha fazla testler uygulanıyo,kan,rahım ıcı testler falan yanı dusugunuz bır tane bıle olsa bence bu testlerı yaptırın kı bır daha acı yasamayın bence ...
kızlar ya düşükten sonra adet olana kadar nasıl korunuyorsunuz
merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin.aynı acıları yaşayan biri olarak bende aranıza katılmak istedim .Bende iki defa düşük yaşadım ilk bebeğiminin 12 haftalıkken kalbi durdu, ikinci bebeğimin ise 8 haftalıkken sekiz martta kalbi durdu, çok kötü günler geçirdim , tekrar hamile kalmak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
geçmiş olsun arkadaşım....
peki düşüklerden sonra test falan yaptırdın mı?
kalp atışı durduğu için kan pıhtılaşma olasığı yüksek...
bu testleri yaptırmadan bence hamilelik denemeyin....
Yaptırdım canım ,pıhtılaşma, kromozom, tiroid, rahim filmi ve bir çok test yapıldı ama hiçbirşey çıkmadı sonuçlar temiz çıktı,doktorum önlem amaçlı bu sefer aspirin kullan dedi, ne yapacağımı bu yüzden şaşırdım artık ,hamile kalmaya bunun için korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye.Rabbim büyük inşallah bir daha yaşatmaz, şimdilik umudumu aspirine bağladım inşallah işe yarar.
Tatlım eğer test sonuçların temiz çıktıysa genelde doktorlar birden fazla düşük olsa bile kötü tesadüf olarak görüyorlar. O yüzden tekrar olmayabilir. Sen içini ferah tut. Bir de sebebi belli olmayan düşükleri dış etkilere de bağlayabiliyorlar ; iyi yıkanmamış sebze-meyveler, hormonlu gıdalar, cep telefonları, mikrodalga fırınlar, kablosuz internet ağı vs. Ben o yüzden bir daha hamile kalabilirsem dışarıda yemek yememeye, sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeye, radyasyon yayan aletleri fazla kullanmamaya dikkat edicem. Son yıllarda artan ve sebebi bulunmayan düşüklerin daha başka açıklaması olamaz gibi geliyor. Bir de pozitif ol. Düşük, aklımızın bir köşesinde sadece kötü bir ihtimal olarak kalsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?