Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

selamun aleykum dostlar bende aranıza henüz katıldım yaklaşık 5 ay önce bende 9 haftalık bebeğımı kaybettım ne zor bir duygu bilirim .en kötüsüde insan zaman geçtikçe hele bırde yenı hamılelık haberını alamadıkca daha cok canı yanyor.ben hemşireyim eşimde kardiyoloğdur yardım edebılecegım her konuda yanınızdayım allaha emanet olun

evet nazar olayıda var...
bizde de hemen herkese söylememek gerek derler...
ama benim hamileliklerim hep yatarak geçtiği için dışarıya çıkmayınca komşular hemen anlıyor...
bunlar neysede benim bu son 4 aylık düşüğümden 3 gün önce kardeşimin düğünü vardı...
ve o düğünde görümce olarak biraz göze çok battım....
karnım falanda bayağı belliydi ve her görende sen niye ayaklandın yatsaydın deyip durdu...
ben 3 ay bitince kalkmıştım ve maşallah durumumuzda çok iyiydi...
ama olmayınca olmuyor işte....

aleykümselam
hoşgeldin arkadaşım...
çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın...
inş yakın zamanda yine hamile kalır ve salıcakla kucaklarsın...

Son düzenleme:
[kardeşim hayırlı ugurlu olsun öncelikle.hepimiz çıkmazlarda bazen bocalarız ama mucizelerin adı yaradan dır bunu bazen unuturz.yaradan senın mucızenı şımdı naıp etmiş hayırlı ugurlu olur inşallah.stres herşeyin düşmanı ençokta hormanların dedıgın gıbı relaks olmak lazım.

Slm arkadaşlar ben uzun zamandır forumları takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.10 gün önce 12 haftalık bebeğimi kürtajla aldılar.9.haftada bebek ölmüş.Çok üzülüyor insan gerçekten ama şimdi daha iyiyim Allah sabrını veriyor gerçekten.Rabbim isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin.

Geçmiş olsun canım. Biz de daha bir kaç hafta öncesine kadar farklı topiklerde yazıyorduk ama kısmet işte... Dediğin gibi inşallah en doğru zamanda tekrar hamilelik heyecanını yaşar, bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Son düzenleme:
Kızlar bu arada ben düşük yapalı 9 gün oldu, kanamam bitti. Doktorum 6 ay bekle demişti ama içime sinmedi, başka iki doktora da gittim, ikisi de alanında referans aldığım kişiler. Yeni bulgulara göre beklemeden oluşan gebeliklerin daha sağlıklı seyrettiğini söylediler. Hatta psikolojik durumuna göre sen karar ver dediler. Bana kalsa hemen tekrar çalışmalara başlarım ama aynı sıkıntıyı yaşamaktan korkuyorum. 7 haftalıktı bebeğim ve kürtaja gerek olmadan kendiliğinden düştü. Gelişimi 5 haftalık falanmış. Oluruna bırakayım diyorum. Korunmayayım, ne zaman kısmet olursa gelsin. Zaten yaşım 30. Beklemek istemiyorum daha

Son düzenleme:

bu işler nasip işi... hastalık çıkmadığı sürece 12 haftadan küçük düşüklerde sorun olmaz diye düşünüyorum.

ben perşembe günü patolojiden sonucumu alayım ona göre 1 adet dönemi beklemeyi düşünüyorum sadece.. o da hormonlarım için biraz normale dönsün diye...
aldırıp hiç adet görmeden doğuranda var. aylarca bekleyip korunup yine aynı hüznü yaşayan da..
doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kalanlar üzerine içtiği halde düşük yapmayan da var.
ne yazıldıysa kaderimize onu görücez. ne zaman kendini iyi hissedersen en doğru zaman diye düşünyorum umarım bu sefer şanslı bir gebelik olur.

Dediğin gibi şans işi... Ben de o yüzden şansa bırakıyorum. Bebeğime sağlıksız teşhisini koyup gönderen metabolizmam, hamile kalacağı dönemi de bilsin artık bi zahmet :)

aleyküm selam canım...
sanada cok gecmişler olsun rabbim birdaha yaşatmasın inş..
yardım edeceğin konusundada allah razı olsun söylemen bile yeterli canım..

sevgili arkadaşım 5 gebelıgınde sonlanmasıyla ilgili sanırım genetik bir tarama yapılmıştır öyle değilmi sebep olarak sana ne sunyorlar.
evet canım genetik araştırmamız,kromozon testlerimiz hepsi yapıldı ve hiçbir sorun olmadığı sadece şansızlık olduğu söylendi bende anlamıyorum 5 tanenin neresi şansızlık oluyor..ankaradaki dr. hamile kaldıktan sonra 3. ayda gel sürekli takip yapalım demişti üçünden sonra son iki hamileliğim 5 ile 8 haftalar arasında gitti...artık zaten normal yolla düşünmüyoruz tüp bebeğe gidicez..belki tüpte bu şekilde sonlanmaz diye düşünüyoruz hayırlısı artık...sadece sağ tüpüm tıkalı ama sağ tüp tıkalı 3. gebelikten sonra cekilmişti rahim filmi ve daha sonrasındada tek tüple bile 2 kez hemile kaldım..
canımmmm cok gecmiş olsunn...bende aralık 7,de kürtaj oldum..acılarımız cok taze rabbim sabır ve dayanma gücü versin hepimize...

hayatım benimde dr. beklemeye gerek yok dedi ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman tekrardan deneyebilrisin demişti bende senin gibi hemen çalışmalara başlayıp tekrardan hamile kalmak istiyorum..ama bende cok ama cok korkuyorumm eşimde aynı korkuları yaşamamak adına tüp bebeğe gidelim diyor ocakta bakalım gidicez görüşmeye..

canım orasını sen bilirsin ama sanırım istesende biraz zor olur,çünkü düşüğünü yeni yapmışsınrahmin henüz toparlanmadığı için ilişki sırasında canın acıyabilir.ben 40 günümü doldurmak istemiştim ama eşim 30 günlük gibiyken artık duramadı,ama canım çok acımıştı,bende bir süre daha bekledim.ne zamanki 40 ı çıktı o zaman acımamaya başladı.

İşte kastettiğim tam da bu. Vücut kendi doğal sürecini ayarlıyor, zorlamamak lazım dediğin gibi. Bir de her bünyede farklı oluyor, ben doktorların bu 6 ay, 1 yıl ısrarını çok anlamıyorum o yüzden. Zaten hepsi farklı bir şey söylüyor. Dediğin gibi, vücut seni uyarıyor zaten zamansız birşey yaptığında. Offf zaman çabuk geçsin

Geçmiş olsun canım. daha ben beta hcg yi öğrendim, doktora bile sormadan, bütün herkese hamile olduğumu duyurdum o seviçle, ağzım kulaklarımda tabi, millet sormadan ben herkesi arayıp hamileyim diyorum. Kaç aylık dediklerinde ay bile değil 4-5 haftalık. ilk hevesim, heycanım, canım, ciğerim, nazaramı geldi naptı, yavrumu 18 haftalıkken kaybettim. benle birlikte hamile olanlar güzel ilerliyor. Bir daha allah nasip ederse, şu çenemide tutabilirsem 4-5 aylık olup karnım belirene kadar söylemiyeceğim. inşallah yapabilirim. Çok yakınlarım söylerim o kadar.
fadik meraba, benim 39.gün oldu bebeği kaybedeli. ne zaman regli olurum 4 gözle bekliyorum. sen regli oldunmu, hemen düşüneceğim ben bebek, öbür ayda regli olmasın deriz artık.
Sen ara verecekmisin yoksa düşünecekmisin.

Mayısta 7 haftalıkken, eylül ayında da 6 haftalıkken 2 düşük yaşadım. araştırmalara başladık. bir kısım tahlillerim çıktı bir kısmı bu cuma çıkacak kısmetse. şimdilik sorun yok. umarımda yoktur, tesadüftür, geçmiştir. derdi,tasası kederi ile 2010 kötü bi yıl olarak hafızamda..

Yeni yılda önce sağlık huzur istiyorum. sonrada buraya yazan, okuyanlar için sağlıkla kucaklarına alabilecekleri bebekler diliyorum. ben ve benim gibi olan herkes için..

Tatlım inşallah 2011 hepimize sağlıklı hamilelikler, güzel bebekler verir. Bu topikten çıkacak her güzel habere ihtiyacım var şu anda. Umarım tesadüftür dediğin gibi ve eb güzeli, en sağlıklısı senin için hazırlanıyordur bir yerlerde

senemo, dileklerin için çok teşekkürler.. umarım öyle olur.. motivasyonumu bozmamaya çalışıyorum ama ara ara ya tekrar olursa tedirginliği var üstümde. bunu kimseye bellide etmemeye çalışmak insanı daha çok yoruyor.

Aynı korku hepimizde var ama zaten hayatta her şeyin başına gelme ihtimali yok mu? O yüzden, başına gelmemiş şeyler için endişelenmek, evrene olumsuz mesaj göndermektir sadece. Olumlu düşünelim, ama olumsuz şeylerin de bizler için olduğunu unutmadan... Burada duygularımızı paylaşıyoruz. Günler geçtikçe kabullendim, isyan etmek anlamsız. Allah vermesin, ne zor durumlar yaşayanlar var, bebekleri kucaklarında şimdi. Nefes alıyoruz hala, sağlıklıyız. Allah eşlerimizi bize bağışlasın, yine olur. Gidenler de melek oldu diyoruz. Napalım. Hayat böyle bir şey. Bu da yaşanacakmış. Bir daha da olursa yine sabrını verir ama şimdiden düşünerek üzme kendini.

merhaba canım...
ben 40 gün dolunca hemen adet oldum...
şuan da yeni temizlendim...
maşallah bir sorun yoktu diğer adetlerim gibi oldu...
eşimle henüz net konuşamdık ama ben 3 ay yada bir adet daha beklemek istiyorum...
dr da 3 ay demişti...
eşim biraz korkuyor onu razı etmem lazım...
doğumdan sonra daha dr bile hiç gitmedim...
bir kere dr a gideceğim dedim ne için dedi bebek için dedim...
pek olumlu bakmadı erken olduğunu düşünüyor...
ama ben 3 aydan fazla beklemek istemiyorum...
aslında bende tam hazır sayılmam ama zor hamile kalıyorum...
doğum ve kürtajdan sonra hamile kalma şansı biraz yüksek olurmuş bu yüzden 3 aydan fazla beklemek istemiyorum...
canım sen dr a danıştın mı en azından 2 adet görsen daha iyi olmaz mı

kürtaj olmayanlara genelde daha kısa bir zaman veriyorlar...
dr size neden 6 ay vermiş anlamadım...
ben bütün düşüklerimde 3 ay korundum...
haaa 3 ay sonra hemen oldumu yok yıllarca bekledim...

bence 3 ay dolunca dr a muayene olup sorun yoksa korunmayı bırakabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…