- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #10.961
aleykümselamselamun aleykum dostlar bende aranıza henüz katıldım yaklaşık 5 ay önce bende 9 haftalık bebeğımı kaybettım ne zor bir duygu bilirim .en kötüsüde insan zaman geçtikçe hele bırde yenı hamılelık haberını alamadıkca daha cok canı yanyor.ben hemşireyim eşimde kardiyoloğdur yardım edebılecegım her konuda yanınızdayım allaha emanet olun
Slm arkadaşlar ben uzun zamandır forumları takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.10 gün önce 12 haftalık bebeğimi kürtajla aldılar.9.haftada bebek ölmüş.Çok üzülüyor insan gerçekten ama şimdi daha iyiyim Allah sabrını veriyor gerçekten.Rabbim isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin.
Kızlar bu arada ben düşük yapalı 9 gün oldu, kanamam bitti. Doktorum 6 ay bekle demişti ama içime sinmedi, başka iki doktora da gittim, ikisi de alanında referans aldığım kişiler. Yeni bulgulara göre beklemeden oluşan gebeliklerin daha sağlıklı seyrettiğini söylediler. Hatta psikolojik durumuna göre sen karar ver dediler. Bana kalsa hemen tekrar çalışmalara başlarım ama aynı sıkıntıyı yaşamaktan korkuyorum. 7 haftalıktı bebeğim ve kürtaja gerek olmadan kendiliğinden düştü. Gelişimi 5 haftalık falanmış. Oluruna bırakayım diyorum. Korunmayayım, ne zaman kısmet olursa gelsin. Zaten yaşım 30. Beklemek istemiyorum daha
bu işler nasip işi... hastalık çıkmadığı sürece 12 haftadan küçük düşüklerde sorun olmaz diye düşünüyorum.
ben perşembe günü patolojiden sonucumu alayım ona göre 1 adet dönemi beklemeyi düşünüyorum sadece.. o da hormonlarım için biraz normale dönsün diye...
aldırıp hiç adet görmeden doğuranda var. aylarca bekleyip korunup yine aynı hüznü yaşayan da..
doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kalanlar üzerine içtiği halde düşük yapmayan da var.
ne yazıldıysa kaderimize onu görücez. ne zaman kendini iyi hissedersen en doğru zaman diye düşünyorum umarım bu sefer şanslı bir gebelik olur.
aleyküm selam canım...selamun aleykum dostlar bende aranıza henüz katıldım yaklaşık 5 ay önce bende 9 haftalık bebeğımı kaybettım ne zor bir duygu bilirim .en kötüsüde insan zaman geçtikçe hele bırde yenı hamılelık haberını alamadıkca daha cok canı yanyor.ben hemşireyim eşimde kardiyoloğdur yardım edebılecegım her konuda yanınızdayım allaha emanet olun
evet canım genetik araştırmamız,kromozon testlerimiz hepsi yapıldı ve hiçbir sorun olmadığı sadece şansızlık olduğu söylendi bende anlamıyorum 5 tanenin neresi şansızlık oluyor..ankaradaki dr. hamile kaldıktan sonra 3. ayda gel sürekli takip yapalım demişti üçünden sonra son iki hamileliğim 5 ile 8 haftalar arasında gitti...artık zaten normal yolla düşünmüyoruz tüp bebeğe gidicez..belki tüpte bu şekilde sonlanmaz diye düşünüyoruz hayırlısı artık...sadece sağ tüpüm tıkalı ama sağ tüp tıkalı 3. gebelikten sonra cekilmişti rahim filmi ve daha sonrasındada tek tüple bile 2 kez hemile kaldım..sevgili arkadaşım 5 gebelıgınde sonlanmasıyla ilgili sanırım genetik bir tarama yapılmıştır öyle değilmi sebep olarak sana ne sunyorlar.
canımmmm cok gecmiş olsunn...bende aralık 7,de kürtaj oldum..acılarımız cok taze rabbim sabır ve dayanma gücü versin hepimize...Slm arkadaşlar ben uzun zamandır forumları takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.10 gün önce 12 haftalık bebeğimi kürtajla aldılar.9.haftada bebek ölmüş.Çok üzülüyor insan gerçekten ama şimdi daha iyiyim Allah sabrını veriyor gerçekten.Rabbim isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin.
Kızlar bu arada ben düşük yapalı 9 gün oldu, kanamam bitti. Doktorum 6 ay bekle demişti ama içime sinmedi, başka iki doktora da gittim, ikisi de alanında referans aldığım kişiler. Yeni bulgulara göre beklemeden oluşan gebeliklerin daha sağlıklı seyrettiğini söylediler. Hatta psikolojik durumuna göre sen karar ver dediler. Bana kalsa hemen tekrar çalışmalara başlarım ama aynı sıkıntıyı yaşamaktan korkuyorum. 7 haftalıktı bebeğim ve kürtaja gerek olmadan kendiliğinden düştü. Gelişimi 5 haftalık falanmış. Oluruna bırakayım diyorum. Korunmayayım, ne zaman kısmet olursa gelsin. Zaten yaşım 30. Beklemek istemiyorum daha
canım orasını sen bilirsin ama sanırım istesende biraz zor olur,çünkü düşüğünü yeni yapmışsınrahmin henüz toparlanmadığı için ilişki sırasında canın acıyabilir.ben 40 günümü doldurmak istemiştim ama eşim 30 günlük gibiyken artık duramadı,ama canım çok acımıştı,bende bir süre daha bekledim.ne zamanki 40 ı çıktı o zaman acımamaya başladı.
Geçmiş olsun canım. daha ben beta hcg yi öğrendim, doktora bile sormadan, bütün herkese hamile olduğumu duyurdum o seviçle, ağzım kulaklarımda tabi, millet sormadan ben herkesi arayıp hamileyim diyorum. Kaç aylık dediklerinde ay bile değil 4-5 haftalık. ilk hevesim, heycanım, canım, ciğerim, nazaramı geldi naptı, yavrumu 18 haftalıkken kaybettim. benle birlikte hamile olanlar güzel ilerliyor. Bir daha allah nasip ederse, şu çenemide tutabilirsem 4-5 aylık olup karnım belirene kadar söylemiyeceğim. inşallah yapabilirim. Çok yakınlarım söylerim o kadar.Biliyor musunuz, şu anda hamile ya da yeni bebeği olmuş birini gördüğümde içim sızlıyor. Düşünsenize bizler de bebek beklerken o heyecan ve mutlulukla bebeğini kaybeden, bebeği olmayan, hatta hayatının anlamını, eşini bile bulamamış ne çok insanın kalbini kırdık, incittik bilmeden kimbilir. Nazara çok inanırım. Sosyal paylaşım sitelerinden birindeki hesabımda bile paylaştım ben mutluluğumu, bir arkadaşım cevap yazdı ben geçen hafta bebeğimi kaybettim diye. Kimse yüreğinde kötülük barındırmaz ama göz değiyor işte. Ben şimdi bebek bekleyen arkadaşıma gidemiyorum, nazarım değer, kötü olurum diye. Büyükler diyor ya herkese duyurmayın diye, doğru diyorlar. Hem düşük vs. durumlar olunca toparlaması güç oluyor, herkes bilince daha zor oluyor içinden çıkması, hem de o heyecanla çok insanın dikkatini çekiyoruz. Allah verir de bir daha olursa 3 ay en yakınlarıma bile söylemek istemiyorm, tabi çenemi tutabilirsem :)
fadik meraba, benim 39.gün oldu bebeği kaybedeli. ne zaman regli olurum 4 gözle bekliyorum. sen regli oldunmu, hemen düşüneceğim ben bebek, öbür ayda regli olmasın deriz artık.evet nazar olayıda var...
bizde de hemen herkese söylememek gerek derler...
ama benim hamileliklerim hep yatarak geçtiği için dışarıya çıkmayınca komşular hemen anlıyor...
bunlar neysede benim bu son 4 aylık düşüğümden 3 gün önce kardeşimin düğünü vardı...
ve o düğünde görümce olarak biraz göze çok battım....
karnım falanda bayağı belliydi ve her görende sen niye ayaklandın yatsaydın deyip durdu...
ben 3 ay bitince kalkmıştım ve maşallah durumumuzda çok iyiydi...
ama olmayınca olmuyor işte....
Mayısta 7 haftalıkken, eylül ayında da 6 haftalıkken 2 düşük yaşadım. araştırmalara başladık. bir kısım tahlillerim çıktı bir kısmı bu cuma çıkacak kısmetse. şimdilik sorun yok. umarımda yoktur, tesadüftür, geçmiştir. derdi,tasası kederi ile 2010 kötü bi yıl olarak hafızamda..
Yeni yılda önce sağlık huzur istiyorum. sonrada buraya yazan, okuyanlar için sağlıkla kucaklarına alabilecekleri bebekler diliyorum. ben ve benim gibi olan herkes için..
Tatlım inşallah 2011 hepimize sağlıklı hamilelikler, güzel bebekler verir. Bu topikten çıkacak her güzel habere ihtiyacım var şu anda. Umarım tesadüftür dediğin gibi ve eb güzeli, en sağlıklısı senin için hazırlanıyordur bir yerlerde
senemo, dileklerin için çok teşekkürler.. umarım öyle olur.. motivasyonumu bozmamaya çalışıyorum ama ara ara ya tekrar olursa tedirginliği var üstümde. bunu kimseye bellide etmemeye çalışmak insanı daha çok yoruyor.
merhaba canım...fadik meraba, benim 39.gün oldu bebeği kaybedeli. ne zaman regli olurum 4 gözle bekliyorum. sen regli oldunmu, hemen düşüneceğim ben bebek, öbür ayda regli olmasın deriz artık.
Sen ara verecekmisin yoksa düşünecekmisin.
kürtaj olmayanlara genelde daha kısa bir zaman veriyorlar...İşte kastettiğim tam da bu. Vücut kendi doğal sürecini ayarlıyor, zorlamamak lazım dediğin gibi. Bir de her bünyede farklı oluyor, ben doktorların bu 6 ay, 1 yıl ısrarını çok anlamıyorum o yüzden. Zaten hepsi farklı bir şey söylüyor. Dediğin gibi, vücut seni uyarıyor zaten zamansız birşey yaptığında. Offf zaman çabuk geçsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?