Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

somnuna yetis guzelim insAllah beben yoldadir test icin erken olabilir bnm de cikmadi adeti 2 gecince yptim
bekledim iki yerlesme kanamsi oldu 7-8 gun sonra cikti cok sukur gec döllenme olmus:16:

inşallah cnm inşallah dediğin gibi olur,bi yandan yine korkuyorum,acaba psikolojik diyemi?ama gurbet güzelim bnm kendimide dinlemiyom tatlım,valla belirtimde var ne yapcam beklicem artık kendimi örgüye veriyom,kafamı dağıtmak için evet cnm ne zaman yapsam bi dahaki testi?

cnm bnm bende kilo aldım ne zamn bebek düşündük sigarayı bıraktım,çok içerdim çok elimden düşmezdi neyse ki bıraktım,bu aralar diyete başladım iyi gidiyo kilo verebiliyom
birde cnm kan pıhtısından sakın korkma bi bebeğin gelsin iğneye başlıcan sanırım.bnm çok yakından bi arkadaşımda öleydi iğne vuruldu karnından,şimdi bi kızı var birde bnm kuaförüm ondada vardı,oda bu ay oğlan doğurcakmış,gebeliğin için engel deil,o yüzden rahat ol...

cnm iyisin dimi, testler ne durumda,bu ay yine bende tuhaf belirtiler başladı,yumurtlamadan 2 gün sonra,göğüs şişmesi,kasık ağrısı.mide yanması başladı,4 gün önce test yaptık tek çizgi belki çok erken,ama belirtiler hala devam ediyo adete 6 günüm var,seni belirtiler ne zaman başlamıştı ve ne ilk belirtilerini yazarmısın cnm...

canim kan testim iyi cikti,hcg'm duzgun yukseliyormus ama kahverengi lekeler korkuttu beni tabii,pazartesi ilk ultrasonumuz var,orda belli olur her sey,cok heyecanliyim.

canim benim iki hamilelikte de belirtiler erken basladi ve tamamen ayni belirtiler yasadim o yuzden hamile kaldigimi anlamistim bunda da:cok ruya gormeye basladim,dis etlerim kaniyordu,idrarim garip kokmaya basladi ilac gibi boyle...ellerimden ayaklarimdan alevler firliyordu. bir de gripmisim gibi bir halim vardi,sanki hasta oluyorum gibi,hatta ilk hamileligim plansizdi ondan anlamamistim ilac falan almistim hasta oluyorum diye bir turlu de gecmiyor bu hastalik hali demistim...bu ikincisinde agzimda metalik tat oldu ve goguslerim cok hassaslar,buyuduler ve cok aciyorlar,gogus ucum kabardi ve bir yere degince cok aciyor.ilkinde olmamisti bu son ikisi...bir de bu ikincide kasiklarim agriyor,igne batiyor gibi oluyor ve de sanki regl gelecekmis gibi regl sancisinin daha hafifi ama sanki reglim geliyor saniyorum.bu belirtilerin cogu erken cikti bende dedigim gibi.

ben erken yumurtladigim icin reglimden once pozitifi yakaliyorum,herkeste farkli oluyor zamanlama canim.ama belirtiler cikinca baya erken yaptim testi negatif cikmisti. sonra coook silik bir ikinci cizgi cikti,her sabah tekrarladim gitgide koyulasti o cizgi ama yani ilk cizgiyi gorsen buyutecle gorulecek gibiydi.

bence en erken adetine 1-2 gun kala yap canim,genelde herkes adet gunu ya da adet gecince daha saglikli sonuc aliniyor yazmislar ya da kan testine git,ben Turkiye'de olsaydim direk kana giderdim herhalde.

inşallah cnm inşallah dediğin gibi olur,bi yandan yine korkuyorum,acaba psikolojik diyemi?ama gurbet güzelim bnm kendimide dinlemiyom tatlım,valla belirtimde var ne yapcam beklicem artık kendimi örgüye veriyom,kafamı dağıtmak için evet cnm ne zaman yapsam bi dahaki testi?

cnm bende erken ögrendim sayilir valla yaklasik 3 haftalikken gec döllenme olmus bnm adete bakarak 6. haftada dra gittim sadece rahim gebelige hazirlaniyor dedi gec döllenme dedi haftaya gel bakalim dedi 5 haftalikken keseyi gördum

bnm belirtiler adet iki hafta kala ayaklarim dondu resmen sadece bu belirti vardi
Allah Alllah dedim noluyor bide bnm goz amaliyatim vardi hic kafaya takmadim goze odaklandim
neyse amaliyat gununde birgun önce adet olmam lazimdi olmadim amaliyattan bir gun sonada testim negatif cikti
dedim hamile degilim sonra iki gun leke ,iki gun daha bekledim bisey yok hemen test yaptim pozitif cikti
gebelik testi topiginde var resimlerim
bunun uzerinde 6 haftayi hesap ederek dra gideyim dedim normalde 8 haftalikken aliyorlar
bnm dusugum olduu icin erken aldi dr
gittim birsey göremedi sadece bebegin yatagini gösterdi buraya gelecek dedi
fakat testleri basimdan gecenleri anlattim gec döllenme dedi kan tahlili istedi kesinlestirelim dedi 155 beta hcg cikti var gebelik daha yeni dedi
bekleyelim bir hafta sonra gel dedi gittim cok sukur kesemiz gorundu 5 haftaliksin dedi artik sati baz almiyoruz iki haftadan yine gidicem
uykum cok var sik sik idrara cikiyorum belim agriyor ve akintim var midem cok agriyor istah sifir bazen
bide tereyagina as eriyorum
ha bide agzim kupkuru geceleri resmen yutkunamiyorum meme uclari hassas
göbek aldi basini gidiyorrr:49::51:

cnm bnm bende kilo aldım ne zamn bebek düşündük sigarayı bıraktım,çok içerdim çok elimden düşmezdi neyse ki bıraktım,bu aralar diyete başladım iyi gidiyo kilo verebiliyom
birde cnm kan pıhtısından sakın korkma bi bebeğin gelsin iğneye başlıcan sanırım.bnm çok yakından bi arkadaşımda öleydi iğne vuruldu karnından,şimdi bi kızı var birde bnm kuaförüm ondada vardı,oda bu ay oğlan doğurcakmış,gebeliğin için engel deil,o yüzden rahat ol...
bunları okumak çok iyi geliyo canım sağol
inşallah ben de onlar gibi şanslı olurum.kabusum oldu iğneler
hem de işe yaramazsa yada yavrucakta bi sorun olursa diye korkuyorum
düşüklerden sonra bi şekilde toparlandım ama şu korkularımı yenemiyorum bi türlü :26:

Gunaydin kizlar
Herkese hayirli gunler diliyorum. Kelebekcimm haydi canim masallah masallah insallah tutuverir bebis bu ay uzun zamandir bekliyosun canim sakin igneden filanda korkma hic biseycik hissetmezsin. Benimde yumurtlama tarihim muhtemelen haftaya bakalim. Bata buta daha 3 hafta var. Bu bekleyis hic bitmezz :(

kuzum naber ya okul bittimi şimdi senin? :1:
bu bekleyiş öyle bi biter kiii bak ben kürtaj olalı bile 3,5 ay oldu
hatırlarsan 2 ay beklemem hemen yapacam diyodum artistlik yapıyodum :52:
eşek gibi de bekledim,zaman bi şekilde geçiyo da inşallah sağlıkla olsunlar azcık daha bekleriz
3 hafta bişey değil bi bakıyoz sabah bi bakıyoz akşam olmuş
benim yumurtlama olayı bitti sıra beklemede
iğne olayına da kendimce çözüm buldum işyeri hekimine yaptırıcam :52:
hafta sonları allah kerim :6:

bunları okumak çok iyi geliyo canım sağol
inşallah ben de onlar gibi şanslı olurum.kabusum oldu iğneler
hem de işe yaramazsa yada yavrucakta bi sorun olursa diye korkuyorum
düşüklerden sonra bi şekilde toparlandım ama şu korkularımı yenemiyorum bi türlü :26:

kuzum naber ya okul bittimi şimdi senin? :1:
bu bekleyiş öyle bi biter kiii bak ben kürtaj olalı bile 3,5 ay oldu
hatırlarsan 2 ay beklemem hemen yapacam diyodum artistlik yapıyodum :52:
eşek gibi de bekledim,zaman bi şekilde geçiyo da inşallah sağlıkla olsunlar azcık daha bekleriz
3 hafta bişey değil bi bakıyoz sabah bi bakıyoz akşam olmuş
benim yumurtlama olayı bitti sıra beklemede
iğne olayına da kendimce çözüm buldum işyeri hekimine yaptırıcam :52:
hafta sonları allah kerim :6:

Bitti yavrucum okul bitti, su araya birde bebis isini bitirebilsem super olucak :9: anoomm korkma bu kadar igneden kiz kocana ogretirsin yapar o sana igneyi, Olmadi ben gelip yaparim sana :1: Zaman cok cabuk geciyor canim baksana bizim ilk dusukten beri 7-8 ay olmus eger tutmus olsaydi doguruyorduk bu zamanlar, boyle dusununcede icimi korku sariyor anam ben nasil dogurucam diye :1:
Saglikli olsunlar saglikli tutunsunlarda artik her turlu sanciyi cekmeye raziyim :49:

kızlar yorumlarınız için çok tşkür ederim,çok bilgili oldu bnm için,umarım iyi haberler veririm sizlere,bnm belirtiler halen devam ediyo bilmem inşallah iyidir,en belirgin olanı göğüslerimin şiş ve acıyo olması bu ay sanki farklı bnm için içim bi tuhaf yada heyecan bastı diyelim,adete 5 gün kaldı,benden bu kadar kızlar,sizde kendinizi yormayın,yatın uyuyun bol bol,temizlik felanda yapmayın eviniz pis olsun boşverin kızlaar...değmezmi ufaklara?

sana bişey söliyimmi tatlım,kız senin yaptığın şeye sadece ve sadece kuruntu derler,sende bi problem yok, ne güzel gebelik oluyo işte tmm düşük olmuş Allah bir daha yaşatmasın,ama bu kadar sıkıntı yapma cnm bnm....

Bitti yavrucum okul bitti, su araya birde bebis isini bitirebilsem super olucak :9: anoomm korkma bu kadar igneden kiz kocana ogretirsin yapar o sana igneyi, Olmadi ben gelip yaparim sana :1: Zaman cok cabuk geciyor canim baksana bizim ilk dusukten beri 7-8 ay olmus eger tutmus olsaydi doguruyorduk bu zamanlar, boyle dusununcede icimi korku sariyor anam ben nasil dogurucam diye :1:
Saglikli olsunlar saglikli tutunsunlarda artik her turlu sanciyi cekmeye raziyim :49:
oh ne güzel tam zamanı ya bebeği biraz büyütüp kariyere devam edersin :1:
tatlım eğer bizim bebeklerimiz dursaydı ve sezeryan olsaydık ben bu hafta doğuma gidiyodum :52:
bu arada kocam hastaneye girerken bile fena oluyo iğne konusuna hiç gelmeyelim bile :60:
bayılıyo :52:
şimdi sorup duruyo hergün mü olucan nası olucan niye olucan :52:
ben de normal doğumdan yanayım şekerim :ssz:
yumurta kapıya dayanınca nolur bilemem :27:

sana bişey söliyimmi tatlım,kız senin yaptığın şeye sadece ve sadece kuruntu derler,sende bi problem yok, ne güzel gebelik oluyo işte tmm düşük olmuş Allah bir daha yaşatmasın,ama bu kadar sıkıntı yapma cnm bnm....

canım ya keşke sadece kuruntu olsa
gebelik olmasına oluyo ama sonrası da çok önemli hatta daha önemli.
çünkü allah korusun sağlıksız bir bebek de olabilir veya ileri zamanlarda karnında ölme riski var
bu pıhtılaşma denen şey çok fena
7 düşük yapan bile var pıhtılaşma topiğinde :50:
1 defa düşük yapmış olsam bu kadar etkilenmem belki ama 1 değil tam 2 tane.
allah tekrarını yaşatmasın hiçbirimize,
umudum tabi ki var iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum ama elimde değil bazen acaba acaba diyorum :31:

Kıslaaaarrr ben deli dehşet grip oldum.. Öksürük baş ağrısı ateş burun tıkanıklığı.. Her türlü... Eşim, eşimin kardeşleri topluca virüslendik :)) Ben de rapor aldm işe gitmedm eşimle benm annemde kaldık 1 gece 2 gün :) ama annem saolsun vitamin bombardımanına tuttu beni valla bugn kendi evmdeym ama ilk güne göre daha iyiyim tabi. Hep yatyrm terliyrm flan... Öksürdükçe hapşurdukça kasıklarım ağrıyo :( Fasülyeyi düşünüyrm ne alemdedir die :) Allahın iznyle bi atlatim de şunu da rahatlıcam valla. Minikkelebek bu kan pıhtılşma dururmunu nasıl anlıyolar yani kan testinde INR flan mı bakıyolar. Benm de 1 düşük 4 haftalıkken ama hiç bakmadk şimdi de öle bişey sorgulanmadı. Yani bunun ayrımı nasıl yapılıyo? Dktr mutlaka sorardı die düşünüyrm ama... Kaçınçı haftalarda düşük oluyo mesela? Ayy insan herşyden şüpheye düşer oluyo... Canm Allah senin de gönlüne göre nasip eder inş.en güzelini, hepimize inşallah...

Kıslaaaarrr ben deli dehşet grip oldum.. Öksürük baş ağrısı ateş burun tıkanıklığı.. Her türlü... Eşim, eşimin kardeşleri topluca virüslendik :)) Ben de rapor aldm işe gitmedm eşimle benm annemde kaldık 1 gece 2 gün :) ama annem saolsun vitamin bombardımanına tuttu beni valla bugn kendi evmdeym ama ilk güne göre daha iyiyim tabi. Hep yatyrm terliyrm flan... Öksürdükçe hapşurdukça kasıklarım ağrıyo :( Fasülyeyi düşünüyrm ne alemdedir die :) Allahın iznyle bi atlatim de şunu da rahatlıcam valla. Minikkelebek bu kan pıhtılşma dururmunu nasıl anlıyolar yani kan testinde INR flan mı bakıyolar. Benm de 1 düşük 4 haftalıkken ama hiç bakmadk şimdi de öle bişey sorgulanmadı. Yani bunun ayrımı nasıl yapılıyo? Dktr mutlaka sorardı die düşünüyrm ama... Kaçınçı haftalarda düşük oluyo mesela? Ayy insan herşyden şüpheye düşer oluyo... Canm Allah senin de gönlüne göre nasip eder inş.en güzelini, hepimize inşallah...

gecmis olsun kendine cok dikkat et. o kasik agrilari bende de oluyor ara ara,gecen haftaya gore hafifledi ama hala oluyor ozellikle yorulunca..
benim de dusukte direk "kromozomal,bebekten oturu" dediler. kanima idrarima bakmislardi ama bilmiyorum pihtilasmaya falan baktilar mi..doktorlar direk kromozomal sebepten,simdi dusmeseydi ilerde dusecekti simdi olmasi iyi olmus sakat bebek falan demislerdi,ben de tabii o uzuntu ve yorgunlukla daha ustlerine gitmedim. benim ilkinin kalbi 7+6 da durmus ama daha once dedigim gibi ben farketmedim 3,5 hafta daha tasidim onu hic lekelenme falan da olmamisti...hamilelik belirtilerim gitmisti sadece ben de 3.ay yaklasiyor rahatladim herhalde diye yorumlamistim.

ben de salı günü bebeğimi kaybettim:(.. sekiz haftalıktı ama gelişmemiş 6 haftalık olarak gözüküyordu kalp atışlarını hiç alamadık üç doktora gittik üçü de aynı şeyi söyleyince mecbur kürtaj oldum hem de doğum günümde:( hala inanamıyorum bunları yaşadığıma ama isyan da etmiyorum allah en kısa zamanda hayırısıyla sağlıkla nasip edecek inşallah

forumu ziyaretçi olarak hep takip ettim ama mesaj yazmak bugüne nasipmiş öncelikle bu durumu yaşayan herkese çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın ve en kısa zamanda sağlıkla bebekleri kucağimıza almayı nasip etsin.iyi örnekler duymaya çok ihtiyacım var çünkü en kısa zamanda tekrar istiyorum

kızlar yorumlarınız için çok tşkür ederim,çok bilgili oldu bnm için,umarım iyi haberler veririm sizlere,bnm belirtiler halen devam ediyo bilmem inşallah iyidir,en belirgin olanı göğüslerimin şiş ve acıyo olması bu ay sanki farklı bnm için içim bi tuhaf yada heyecan bastı diyelim,adete 5 gün kaldı,benden bu kadar kızlar,sizde kendinizi yormayın,yatın uyuyun bol bol,temizlik felanda yapmayın eviniz pis olsun boşverin kızlaar...değmezmi ufaklara?
ucundan ucunda yapiyom temizlik cnm bnm bosverr minigim saglikli gelsinde gerini bosverr
insALLAH kasim sonuna yetisirsin bcm merakla bekliyorum senii
ben de salı günü bebeğimi kaybettim:(.. sekiz haftalıktı ama gelişmemiş 6 haftalık olarak gözüküyordu kalp atışlarını hiç alamadık üç doktora gittik üçü de aynı şeyi söyleyince mecbur kürtaj oldum hem de doğum günümde:( hala inanamıyorum bunları yaşadığıma ama isyan da etmiyorum allah en kısa zamanda hayırısıyla sağlıkla nasip edecek inşallah

forumu ziyaretçi olarak hep takip ettim ama mesaj yazmak bugüne nasipmiş öncelikle bu durumu yaşayan herkese çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın ve en kısa zamanda sağlıkla bebekleri kucağimıza almayı nasip etsin.iyi örnekler duymaya çok ihtiyacım var çünkü en kısa zamanda tekrar istiyorum

gecmis olsun Rabbim yasatmasin birdaha cnmmm
bnmde ilk dusuk 10 haftalikti fakat 6 haftalik gorunumde kalbi durmustu olacak insALLAH olacak umudluyum bn
ikincinin de yeri iyi degil rahim agzindaydi o nedenle dustu ama buyumustu herseye ragmen

bak yine hamisim umudumuzu kaybetmedik cok sukur Mevlam herseyin iyisini bilir bizim icin bu gunlerde gececek cnm bunu unutmaa

canim cok gecmis olsun. Allah bir daha benzer acilari yasatmasin insallah. ben de senin civarlarda kaybettim bebisimi,kalbi durmustu,gelismesi durmustu. kurtajdan sonra 1 kez regl oldum ve gene hamile kaldim...pazartesi de ilk ultrasonumuz var. arada kahverengi lekelenmem oldu o yuzden cok heyecanliyiz. insallah bu sefer iyi haberler alabiliriz.

geçmiş olsun kız dikkat et kendine gelir gelmez çocuu hasta ettin yaa hayret bişiiiy :9:
portakal yemiyomusun sen bakim kendine bakmıyo musun :20: :1:
canım pıhtılaşma testini genetik laboratuvarda yapıyolar
genellikle tekrarlayan düşüklerde doktorlar yapıyolar,gerçi şimdiki aklım olsa ilk düşükten sonra yaptırırdım
ama pahalı bir test o yüzden doktorlar hemen vermiyolar sanırım.
2. bebekte genetik incelemede bişey çıkmadı,yani sağlıklı bebeği kaybettim
pıhtılaşma erken düşük veya ileri haftalarda maalesef kötü şeylere yol açabiliyormuş
çünkü kan pıhtılaştığı için bebek beslenemiyo ve sorun oluyo
benim ilki 8 haftalıktı kalp atışları yavaşladı ve düştü,2. düşükte ise 7. haftada bebeği göremedik çok küçükken ölmüş sanırım
o yüzden iğneler işe yaramazsa diye çok korkuyorum :18:

gecmis olsun kendine cok dikkat et. o kasik agrilari bende de oluyor ara ara,gecen haftaya gore hafifledi ama hala oluyor ozellikle yorulunca..
benim de dusukte direk "kromozomal,bebekten oturu" dediler. kanima idrarima bakmislardi ama bilmiyorum pihtilasmaya falan baktilar mi..doktorlar direk kromozomal sebepten,simdi dusmeseydi ilerde dusecekti simdi olmasi iyi olmus sakat bebek falan demislerdi,ben de tabii o uzuntu ve yorgunlukla daha ustlerine gitmedim. benim ilkinin kalbi 7+6 da durmus ama daha once dedigim gibi ben farketmedim 3,5 hafta daha tasidim onu hic lekelenme falan da olmamisti...hamilelik belirtilerim gitmisti sadece ben de 3.ay yaklasiyor rahatladim herhalde diye yorumlamistim.
canım pıhtıya bakmamışlardır baksalar haberin olurdu.
senin bebek de genetiğe mi gönderildi?
bana da ilk düşüğümde normaldir bebekte sorun vardır düşmüştür dediler ama öyle değilmiş :5:
ilkini genetiğe gönderememiştik parça kalmadığı için
ama kürtaj olduğumda yolladık genetiğe 1 ay sonra sonuç çıktı sorun yok dedi doktor sende sorun var dedi :27:

çok geçmiş olsun munis keşke hepimiz şu topiğe de ziyaretçi olabilseydik ama kısmet
ben de 2 düşük yaptım
ama sabır veriyo allah,yeniden denemeye cesaret veriyo
çok kişi var 7 düşükten sonra bebeğine kavuşanların hikayesi bile var
o yüzden sağlığın yerinde olduğu sürece şansımız var :32:

geçmiş olsun kız dikkat et kendine gelir gelmez çocuu hasta ettin yaa hayret bişiiiy :9:
portakal yemiyomusun sen bakim kendine bakmıyo musun :20: :1:
canım pıhtılaşma testini genetik laboratuvarda yapıyolar
genellikle tekrarlayan düşüklerde doktorlar yapıyolar,gerçi şimdiki aklım olsa ilk düşükten sonra yaptırırdım
ama pahalı bir test o yüzden doktorlar hemen vermiyolar sanırım.
2. bebekte genetik incelemede bişey çıkmadı,yani sağlıklı bebeği kaybettim
pıhtılaşma erken düşük veya ileri haftalarda maalesef kötü şeylere yol açabiliyormuş
çünkü kan pıhtılaştığı için bebek beslenemiyo ve sorun oluyo
benim ilki 8 haftalıktı kalp atışları yavaşladı ve düştü,2. düşükte ise 7. haftada bebeği göremedik çok küçükken ölmüş sanırım
o yüzden iğneler işe yaramazsa diye çok korkuyorum :18:

canım pıhtıya bakmamışlardır baksalar haberin olurdu.
senin bebek de genetiğe mi gönderildi?
bana da ilk düşüğümde normaldir bebekte sorun vardır düşmüştür dediler ama öyle değilmiş :5:
ilkini genetiğe gönderememiştik parça kalmadığı için
ama kürtaj olduğumda yolladık genetiğe 1 ay sonra sonuç çıktı sorun yok dedi doktor sende sorun var dedi :27:

çok geçmiş olsun munis keşke hepimiz şu topiğe de ziyaretçi olabilseydik ama kısmet
ben de 2 düşük yaptım
ama sabır veriyo allah,yeniden denemeye cesaret veriyo
çok kişi var 7 düşükten sonra bebeğine kavuşanların hikayesi bile var
o yüzden sağlığın yerinde olduğu sürece şansımız var :32:

canim benim dusuk degil kurtaj oldugu icin parcaya baktilar,gene ayni kaniya vardilar,bebekten oturu sorun dediler,benle alakali degilmis ama dusunuyorum ki ilk dusuk diye cok ciddiye almadilar bence,doktorum da demisti o kadar cok yasiyoruz ki maalesef bunu dedi,tekrarlamadikca maalesef pek ciddiye almiyorlar,cok gorulen bir vakaa onlar icin :/

Sızlerı tebrık ederım 1 ayım kaldı bende gelıyorum ınsallah arkanızdan nesle cım sanada kızacam bak panık yok korku yok rahat olun yaw bakın bana ınsallah 5. Yı dogurcam :60: kelebegım ben sana demıstım bebekte sorun yok sorunlu sensın :27: benım gıbı kabus gore gore yedık uşakların başını şaka kız azimliyiz biz yaparız 1ay sonra bakarsın artık ruyanda bana bhcg testıme :27: ahahaha yıne formuma gırdım yapıcam 5. De basarıcam :9: kızlar allah herkeze saglıklı bebekler nasıp etsın ınsallah guzel haberlerın devamını da alırız ınsallah

çok geçmiş olsun cnm,bizlerde aynı şeyleri yaşadık,acın çok yeni,çok aklına getirmemeye çalış,düşündükçe acı kaplar,burda en güzel örneğimiz nesle ve gurbet güzeli ne güzel bebekler yolda......

Back
X