- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #14.321
Bazı el kitaplarında ümmü sübyan (sıbyan) denen bir cinin bulunduğu, bunun hamile kadınlara musallat olup, onların çocuklarını düşürdüğü anlatılır. Bunu ispat etmek için de hadis diye şöyle bir söz nakledilir: “Yeni doğan çocuğunuzun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursanız ona ümmü sıbyan denen cin dokunamaz”. Ama araştırıldığında hiçbir hadis kaynağında böyle bir hadisin bulunmadığı görülür. Aksine bunun mevzu/uydurma olduğu bildirilir. (Bkz. Zehebî, Mîzan IV/397;Heysemî, Mecmauz-zevâid; Tahrîcul-İhyâ II/61) Bu söz muhtemelen bölgesel kültürlerden ve mitolojilerden geçmiş batıl bir inanıştır. Müslümanlar da bunu bilahare hadis diye nakletmişlerdir. Zaten burada bir çelişkinin bulunduğunu görmek de zor değildir. Çünkü bu sözde ümmü sıbyanın çocuk doğduktan sonra zarar verebileceğinden söz edilirken, söylentilerde onun anne rahmindeki çocuğu düşürdüğü anlatılır. Yeni doğan bebeğin sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunması sünneti vardır ve bu başka bir şeydir. Hadis diye nakledilen bu söz ise, bu doğru bilgiye yanlış şeyler katarak vermeye çalışmaktadır.
Cinlerin bazen insanlara vesvese vermek gibi küçük zararlarının dokunması mümkündür, ama bunun çaresi temiz olmak, banyo ve tuvalet edebine riayet etmek ve her meşru işe besmele ile başlamaktır. Bunlara uyulduktan sonra cin denen varlıkların insanlara zarar verebilmeleri söz konusu olamaz ve onlar sanıldığı kadar da güçlü varlıklar değildir. Bir hadisi şeriflerinde Efendimiz (sav): “Cinsel ilişkiye başlarken bismillahi’l Azîm. Allahümme cennibne’ş-şeytane ve cennbi’ş-şeytane mâ-razektenâ, derseniz çocuğunuza cinler ve şeytanlar zarar veremez” buyurmuşlardır. Anlamı şudur: “Yüce Allah’ın adıyla. Allah’ım! Bizi şeytandan, şeytanı da bize vereceğinden uzaklaştır”. Bunu Arapça’sı ile söylemek şart değildir. Türkçe de söyleyebilirsiniz.
erkek bebek iyidir derler hadi hayırlısı inşallah canım
ben doktorluk kısmı atlattım
kendimi de olacağına inandırdım
bu defa da hamile kalamıyorum iyi mi
ayrıca arkadaşlar, bilen varmı, ben adetimin 20. günü ovulasyon testinde pozitifi gördüm.
normalde 12 nisan adetimin 16. günü olması lazımdı ama negatif çıktı test.
yani adetin 20. günü ovulasyon olurmu ki?
Neeslem hamile kalabiliyorum fakat bebek tutunamiyor
Dr ole dedi perde engelliyormus demekki
Perde yakinlatina yerlesinsr beslenemiyor
Kurtajdan 6 hafta sonra dedi dr rahim filmi cekilsin
Sonrasinda bakilir
kızlar hepiniz bana bişeyler yazmışınız,beni duygulandırdınız,sizi merakta bırakmayım dedim yarın randevu aldık gidiyoz sonunda eşimle,umarım iyi heberlerle dönerim,ben herşeye hazırlıklıyım içimden bi ses olmıcak diyo ama bklım,kelebeğim çatladın dimi,:))))))
slm kızlar,
ben de aynı forumdaydım Ekim anneleri 2013 de.
maalesef bende 6 Mart ta kürtaj oldum.yazmıştım da zaten hatırlamış olabilrsiniz
ayrıca arkadaşlar, bilen varmı, ben adetimin 20. günü ovulasyon testinde pozitifi gördüm.
yarıldık burda kızzkızlar hepiniz bana bişeyler yazmışınız,beni duygulandırdınız,sizi merakta bırakmayım dedim yarın randevu aldık gidiyoz sonunda eşimle,umarım iyi heberlerle dönerim,ben herşeye hazırlıklıyım içimden bi ses olmıcak diyo ama bklım,kelebeğim çatladın dimi,:))))))
ben de epidural normal istiyorumKuzum bu kadar kafana takma herseyin hayirlisi, benm kocama gorede ben her ay hamileyimde simdiye 8 tane bebek dogurmus olmaliydimDusukten sonra benimde kac ay yumurtlama
olmamisti simdide 15-18. gunler arasinda oluyor bakalim keske hamile kalsakta yeni yila catir catir dogursak..
Ben fazla miymintiyim ama normal dogum yapmaya kararliyim yeterki yavrucum sagliklica tutunsun insallah
rica ederim canım ben de bi ara araştırmıştım benim bi arkadaşımda olduğunu söylemişlerdi sene başındaCanım, çok teşekkür ederim, zahmet edip konuyu güzelce araştırmışsın, biz de bilgilenmiş olduk. ben de muska işlerinden korkuyordum zaten:)
önceki gebeliğinde hamile kalırken problem yaşadın mı bilmiyorum ama eşim hep şunu söyler zamanı gelmeden gül açmazmış ne yapsak da boş. yeterki bu sefer sağlıklı sıhhatli olsun. hayırlı doğum hayırlı evlatlar nasip eylesin. benim ablam 40 yaşında hamile kaldı ve DR ona dediki sen neyine güveniyonda hamile kalıyon o kadar kızdı yani tehlikeliydi. hamileliğinde çok kanaması oldu, şekeri çok çıktı. ama sonra da çok tatlı bir paşa doğurdu. inşallah bizede nasip olacak.
minikkelebek, canım, inş. hamilesindir ve seni yanıltıyordur olmayan belirtiler. valla bendede yine belirti yok, yine de bir tarafım belki hamileyimdir diyor tabi :)
Rabbim inş. yüzümüzü güldürür, hayırlısı tabi.
yrn3, oy canım bugün pozitifi görmüşsün, hadi kolay gelsin,
inş. cumartesiye kadar yakalarsınız doğru zamanı.
sanırım benimde öyle, yani pozitifi gördükten 2-3 gün sonra yumurtlama oluyor, bence :)
ewpat, canım inş. önce sen güzel haberlerle gelirsin yarın ve sonrada minikkelebek, ben, ve diğer arkadaşlarımız. benim bat 26 sanırım, belli değil.
afyo, esmiras, tepeler, mahtuana, sheflera, ve diğer arkadaşlar çok çokkk geçmiş olsun, önümüzdeki aylarda güzel haberlerinizini yazın inş.
tepeler, canım, bendüşük yaptım sonrasında küçük bir operasyon... ve 5 ay boyunca detim normal değildi, az ve çok koyu renkli falan filan işte... ve daha yeni yeni düzelmeye başladı sanırım, hala bir farklılık var aslında. eğer seninde öyleyse, inş. daha çabuk düzene girer adetin.
gurbetgüzelim, valla çok sevindim düşüğe neden olan perdeymiş meğer, hadi bundan sonra daha kolay artık, kolay gelsin çalışmalarında :))
kızlar hangi birinize yazıcamı şaşırdım valla,nesle,minik kelebek,yrn,essela,mahtuana,tepeler,deli asena ayy unuttuğum varsa alınmayın emi kızlar,bnde heyecan başladı şimdiden ama önceden de yazdığım gibi,olumsuz bi vaka olursa üzülmek yok öle diyom kendimi teselli ediyom napıym yahu..eee tmm bebek yoksa niye adetim gecikti yahu neyse sorularım cvbı yarında saklı...
ayy negüzel ya inşallah hamilesindir çokk mutlu oluruz.... olumsuzluk olsada durmak yok yola devam canım herşeyin hayırlısı olsun çok heycanlı valla yarın ne olacak
selam
arkadaşlar ben 2 hafta önce düşük yaptım arkasına kürtaj oldum. 38 yaşındayım . 10 yaşında bir çocuğum var. bu hamilelikten önce hiç düşük ve kürtaj yoktu.normal yolla hamile kaldım. hamileliğimin başından beri her şey çok iyiydi. 2 tane prof. doktora gittim. her şey bir günün içinde oldu. kanama geldi doktora gittik. embriyonun kalbinin durduğunu söyledi doktor. ardından kanama oldu . düşük kendiliğinden gerçekleşti. ardından 15 dakikalık kürtaj işlemi gerçekleşti. parçalar patoloji ve genetiğe gitti. henüz sonuçları almadık. ikinci bebeği çok istiyordum. her şey çok iyi giderken bir günün içinde bunları yaşamamın şokunu atlatamadım. doktorla görüştük 1. reglin bitiminden itibaren tekrar deneyebilirsiniz dedi. bu şekilde yaşayan arkadaşlar ne kadar süre sonra hamile kaldınız?
cnm inşallah,ah olsa ne güzel olurdu,evet tatlım herşeye rağmen yola devam yapcak bişey yok..
kızlar hangi birinize yazıcamı şaşırdım valla,nesle,minik kelebek,yrn,essela,mahtuana,tepeler,deli asena ayy unuttuğum varsa alınmayın emi kızlar,bnde heyecan başladı şimdiden ama önceden de yazdığım gibi,olumsuz bi vaka olursa üzülmek yok öle diyom kendimi teselli ediyom napıym yahu..eee tmm bebek yoksa niye adetim gecikti yahu neyse sorularım cvbı yarında saklı...
ben de epidural normal istiyorum
ameliyat olayından çok tırsıyorum,ama kısmet olsa da 1 ocakta sezeryana da razıyımyeni yılın ilk bebeği diye telefisyona çıkarız
çok geçmiş olsun,ben ilk düşüğümde kürtaj olmamıştım 1 adet görüp yine hamile kaldım,selam
arkadaşlar ben 2 hafta önce düşük yaptım arkasına kürtaj oldum. 38 yaşındayım . 10 yaşında bir çocuğum var. bu hamilelikten önce hiç düşük ve kürtaj yoktu.normal yolla hamile kaldım. hamileliğimin başından beri her şey çok iyiydi. 2 tane prof. doktora gittim. her şey bir günün içinde oldu. kanama geldi doktora gittik. embriyonun kalbinin durduğunu söyledi doktor. ardından kanama oldu . düşük kendiliğinden gerçekleşti. ardından 15 dakikalık kürtaj işlemi gerçekleşti. parçalar patoloji ve genetiğe gitti. henüz sonuçları almadık. ikinci bebeği çok istiyordum. her şey çok iyi giderken bir günün içinde bunları yaşamamın şokunu atlatamadım. doktorla görüştük 1. reglin bitiminden itibaren tekrar deneyebilirsiniz dedi. bu şekilde yaşayan arkadaşlar ne kadar süre sonra hamile kaldınız?
allahımmmcanım hamile olursan 2013 annesimi 2014 annesimi oluyorsun minikkelebek hamileyse 2014 ün ilk annesi olacak burda
çokk güzel olur buaydan sonrada bize destek olursunuz bekleyin o bebek buraya gelecek arkadaşş
Kiz biz televizyona ciksak bikarlar bizden haaa cak cak susturun bulari diyeeBakma bende normal diyomda hani epidural
yardimi olsa harika olur aslinda
Amanin bu arada benim ovulasyon testi dun oglen pozitifti bugun negatif cikti (test cizgisi digerinin renginin yarisi kadar acik renkte)
leeeyynn ben simdi yumurtladimmi
GID GID GIDAAAAKKK YUMURTAMM SICAKKKKtavuk gibiyiz anam hayirlisi olsun bu ay ateste olcmuyom rabbime biraktim
noldu hani normal yapçaktın he noldu noldu
kız telefisyonda bizi görseler sabah programı bile yaptırırlar ben sana sölim
kamera 1 ocakta ilk doğuran kadına yani bize döner dönmez;
"biz bu çocuu yapana kadar neler çektik ateş mi ölçmedik yumurta mı beklemedik amuda mı kalkmadık saatlerce mi yatmadık silkeletmedik mi kürtaj olduk düşük yaptık heeey gidi hey sen ne diyon topikte kaç taneyiz alayınızı döveriz ben 1 senedir hamile kalmadım incir mi yemedim adaçayı mı içmedim folik olsun diye ıspanak mı yemedim kocaya mı saldırmadım"
çok şükür neslicim allah sağlıkla tamamına erdirsin sanırım ben de şu 2 haftayı atlatırsam biraz daha rahat olcam gerçi korkular beklemeler hiç bitmiyo ama allaha emanet... ben zaten geçen yazdan beri 2 3 kilo almıştım sinir oluyodum veremedim diye, o kiloların üstüne hamile kaldık olsun yaaaa hiç önemli değil. şurda kızları sinirlendirmiyeyim hamile kalmışın ne kilosu leennnnnn demesinlerseni o kadar iyi anliyorum ki..bundan onceki randevum 8+4 teydi..ilk bebegimin kalbi 7+6 da durmus..ondan o kadar heyecanli gittim ki kontrole..o kontrolu atlatirsam rahatlarim diyordum simdi 2 hafta kaldi diger kontrole gene heyecanlar icindeyim.
benim mide bulantim ve tiksinmem var.(7. haftanin sonunda basladilar tam anlamiyla) hic kusmadim ama ogurup duruyorum. 1,5 kilo almisim. bir sey demedi doktor az ya da cok diye
hadi canım haberlerini bekliyoruzcnm yarın 6 günüm oluyo,tmm yarın ilk işim test yapmak ve size bildirmek,cimrileştim heralde bi teste kıyamıyım:))
bncede kiloyu pek sorun etme şimdilik,cnm korkularını anlıyom tabi ama sen rahat ol yinede,inşallah şu günlerin su gibi çabuk geçsinde sende rahat olursun,e tabi bizlerede
kız yavaş ye kuzu dikkat et doğuma giderken koltuktan vinçle mi kaldıralım seni
şaka şaka canım sağlıklı olmak şartıyla herşeyi ye ki kuzuya besin olsun
herşey olacağına varıyor hayırlısı neyse o olur hiç kafaya takma pıtpıtları duyucan
doktor ne zamandı senin haftaya mı?ben olsam şimdiye kadar çoktaaan gitmiştim doktora
hamileyken her hafta gittim,doktor yakın takip edicez demişti
önce gebelik kesesinin büyümesini takip ettik o güzeldi
de sonrası kısmet olmadı,hayırlısı
sabah yine test yaptım yine negatif yaa
canım çok gemiş olsun, biz de yaşadık maalesef atlatıcaksın inşallah...kaç haftalıktı senin?selam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?