Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Merhaba eeslem. Öncelikle çok geçmiş olsun.
Mağlesef bende 27 gün önce 7 haftalık hamileyken düşük yaptım. Kanama ve kasık ağrısıyla birlikte aynı gün düşük yaptım. Düşükten sonra azalmakla birlikte 10 gün kanamam oldu. Kendisi düştüğü için ve de daha küçük olduğundan dolayı ben kürtaj olmadım. Rahim kasıcı ilaç verdi doktor temizlenmesi için. Neyseki b-HCG değerim artık düştü.Eğer takip edersen, tuvalette düşürdüğün zamanı anlayabiliyorsun. Doktorum küçük bir doğum yaşadın dedi bana. kürtaj olmadığım için de beklemeden tekrardan hamile kalabilirmişim.
Hepimiz için hayırlısı olsun diyelim.

canım geçmiş olsun, bizden yaşayan olmaz mı, hepimiz aynı derdi paylaşıyoruz. benim de 9 haftalıktı düştüğünde. sebepsiz yere, ne olduğunu anlamadan bebeğim bana elveda dedi. Allah kimseye yaşatmasın, yaşayanlara da sabır versin.

Sheflera sana da Allah sabır versin. Mağlesef ben de aranıza katıldım. Gerçekten zor bir durum. Ben kalp atışını duymaya gittiğimde kesenin bozulduğunu gördük ve 1 gün sonra kanama ve kasık ağrısıyla düşük yaptım. Aslında denemek istiyorum tekrardan ama ya yine olursa diye de kaygılanmıyor değilim. Sanırım tüm düşük yapmış bayanlar bu kaygıyı yaşıyorlar....

Allah hepimize sabır versin kızlar...
Ben de 15 Ağustosta bebeğimi kaybettim, 9 haftalıktı benimki.
Benim kendiliğinde düşmedi, zor bir kürtaj geçirdim. Doktorlar 1-2 ay korunun dedi. O yüzden en az 2 ay korunacağım ben.
Ama yine de korkuyorum. Bu arada genetik araştırma yaptıracağım, tabi yaparlarsa...

Gercekten ne kadar zormus bu sekilde kaybetmek insan dagiliyor biranda.Allahdan sabir dilemekten baska birsey geriye kalmiyor. Ben amerikada yasiyorum burda kurtaj yapmiyorlar hemen.bebegin kendiliginden dusmesini bekliyorlar.su gunleri ins en kisa zamanda atlatirim. Benim bu bebegim rahim filminden sonra olmustu doktor ozaman soylemisti sag tupunde yapiciklik var sizce boyle bir hadise tuplere zarar verirmi.yani kafam cok karisik bi daha hamile kalamamakdan cok korkuyorum.

Geçmiş olsun canım. Senin ilk düşük müydü? Genelde doktorlar ilk düşükleri normal, olağan kabul edip, hemen böyle testlere başlamanın insanı manevi ve maddi olarak yoracağından pek önermiyorlar. Ama sen ben yaptıracağım diyorsan tabi senin bileceğin bir durum. İnsan ilk düşükten sonra illaki bir sebep arıyor, neden düştü diye. birçok sebebi olabiliyor tabiki. Örneğin vucut bebeği yabancı bir cisim olarak algılayıp atmaya çalışırmış,ya da genetik bozukluklar olabiliyormuş. Ben demekki sağlıklı bir bebek değilmiş ki düştü deyip kendimi avutuyorum. 2. denemeyi bu ayın sonunda yapmayı planlıyorum. Kötü düşünmeyeyim ama eğer yine başıma gelirse ben de yaptıracağım bazı testleri. şuan sadece folik asit içiyordum zaten bir de coraspirine başlayacağım pıhtılaşma için.

Sizede gecmis olsun.insan sebebini bilmeyince cok daha uzuluyor ama inaniyorumki rabbim bu kotu gunlerin mukafatini fazlasiyla bizlere vericek. Hepimize sabir diliyorum.

Benim bugun ucuncu gunum dun minicik bir et parcasi gelmisti.ama o degil sanirim.devamli sumuksu bir akinti geliyor simdide. Ins en kisa zamanda kurtulurum bu durumdan cabuk toparlanirim.yarin doktora gittigimde artik durumun ne oldugunu gorucem. Bir kac gunde isten izin almayi planliyorum. Allahm yardimcimiz olsun ins bundan sonraki surecte.

Sağol canım, hepimize geçmiş olsun.
Evet ilk bebeğim ve ilk düşüğümdü. Bebeğin kalbi durmuş ama kanama başlamıyordu, böyle olunca mecburen kürtaj yapılıyor. 4 doktor da aynısını söyledi. Ben de diyorum demek ki sağlıklı değilmiş hayırlı değilmiş ki Rabbim böyle uygun gördü. Ama hiç bişey yapmadan da elim kolum bağlı duramıyorum. Nedeninin ne olduğunu bilmek istiyorum, sürekli kafamda bu var. Yani önceden alınabilecek bir önlem varsa alabilmek istiyorum. Çünkü bebeğimi kaybetmenin manevi acısı bir yana, kürtajım da gerçekten çok zor oldu, çok acı çektim. Normal doğum yapar gibi, suni sancı verdiler, ilacın yan etkileri oldu fln. Çok kötüydü gerçekten. Ailem bile ölüyorum sandılar. Ben hastaneden çıkınca annem kurban kesti, o derece yani. BU bile benim için çok büyük bir travmaydı, tekrar tekrar yaşamak düşüncesi beni çok korkutuyor, o yüzden bişeyler yapmak istiyorum canım
Senin ne kadar zaman oldu?

tatlım nekadarlık tı bebegin? çok geçmil olsn allah beterinden saklasın, tekrarını yaşatmasın bizlere inş.
Bende 8 haftalıkken ölmüş ama ben 11 haftalıkken ögrendim kürtaj oldum geçen hafta dr. A gittim kontrol için 3 ay oldu , sadece smear yaptı ben rahime ve yumurtalıklarıma baksın istiyordum kontrol için, bakmadı, smear yaptı yarın ögrencez doktorlar hiç bişyi umursamıyor anlatmıyor , ben kendi çabamla araştırarak ögrendiklerimi bi şekilde tedbir amaçlı yaptırdım, toxoplazma testi yaptırdım ondan da ölebiliyormuş, 600 km yol gittim başka şehirde üni de hematolojiye gidip kan pıhtılaşması varmı yokmu diye tahlil yaptırdım sonuçlarım hala çıkmadı, ne gelirse allahtan tabiki ama tedbirimi de almak istedim yinede, kürtajda bişy çıkmadı ama zaten özel hastanelerde hep öle diyorlarmış , fakültelere bırakırsan cenini o zaman detaylı araştırıp neden öldüğünü söylüyorlarmış .rabbim bir daha yaşatmasın kimseyi evlat acısıyla denemesin mevlam, hayırlı evlatlar nasip eylesin ve saglıklı , kucaklarımızı boş koymasın allahım, zamanla sönmese de hafifliyor düşündükçe bunalıma giriyor insan aglama krizleri felan, allah bilir herşeyi, sabır dileyelim bol dua edelim.

çokk zor çokkk yaşamayan anlayamaz...
Allah kimseye yaşatmasın da.
sağ tüpünde yapışıklık olsa bile hamile kalabilmişsin canım, bu demek oluyor ki tekrar kalabilirsin, bence korkma
hayırlısıyla bu günleri atlatıp kendini toparla, inşallah ilerleyen zamanlarda sağlıklı gebeliklerimiz de olacak

Evet canım insan düşürmeye başladığına emin oluncada bir an önce düşsün diye bakıyor. Ne yazıkki birkaç gün öncesine kadar hcg değerim yükselsin diye bakarken bundan sonraki süreçte de değerinin düşmesini bekliyorsun.
Doktordan sonra durumunu yazarsan sevinirim. Çok geçmiş olsun.

benimki 9 haftalıktı canım, ama doktor geçen hafta ölmüş dedi. Ben de kalp atışını görmek için gittiğimde öğrendim. Toxoplazma testini hamile kalmadan önce yaptırdım ben, hatta bi sürü başka testler yaptırdım. Üniversiteye hematolojiye gittim, talasemi taşıyıcılığım var, hamile kaldığımda bebeğime zararı olurmu diye. bi sürü tahliller yaptırdım, tamam hamile kalabilirsin dendikten sonra hamile kaldım ben. Ama yetmedi işte. Pıhtılaşmaya bakılmadı bende. Onları yaptırıcam şimdi. Evet doktorlar çok ruhsuz, 2-3 düşük olmadan kürtaj materyalini genetik laboratuvarına göndermiyolrmış. Ya sizin cebinizden mi çıkıyor arkadaş, göndersenize, ben istiyorum göndermenizi.. ama yok.
Acaba kendileri böyle bişey yaşadıklarında da 2. veya 3. düşüğü bekliyorlar mı? hiç ama hiç sanmıyorum ben.
Sinir krizleri, ağlama nöbetleri çok zor günler geçiriyorum canım ben de.. Allahım bir daha yaşatmasın kimseye

sana tavsiyem bol sabır çek, eşine felanda sinir stresten çok çatarsın , kimse seni anlamıyor hissedersin, sanki sen abartıyormuşsun gibi davrananlardan nefret edersin haklısında, ama bence seni üzecek, senin acını anlamayacak ve her seferinde nasıl oldu ne oldu diye tekrar tekrar o anı yaşattıracak insanlarla muhattap olma, bişyler bul oyalancak felan, düşündükçe kafayı yiyor insan, rabbim zamanla hafifletiyor , silinmesede azalıyor en azından, ben de içim kan ağlarken ağlamaya korkuyordum büyük varmasın allaha diye, çok agladıgımda oldu ama acımı hep içimde yaşadım arada eşime çattım felan, ama onlarda çok üzülüyor bize güç vermek için dik durmaya çalışıyorlar, rabbim acılarını göstermesin en büyük desteğim annem, kuzenlerim , eşim ,sevdiklerimdi, rabbim acil şifa versin.

Seninki gerçekten zor bir süreç olmuş. İnşallah bundan sonraki süreci daha kolay atlatırsın. Ben 5 Ağustosta düşük yaptım. 27 gün falan oldu. Kanamam 10 gün sürdü ve bitti.Doktor küçük bir doğum yaptın dedi. İlk adetten sonra hamile kalabilirmişim. Dün test yaptırdım değerim 45e düşmüş. Buarada ben dün adet te oldum. Ama çok az kan geldi ve şimdi de kahverengi şekilde çok az geliyor. Benim gibi olan var mı bilmiyorum ama , çok fazla bir kanamam yok şuan. Kanama bittikten sonra doktora görüneceğim tamamen rahim temizlenmiş mi diye sonrasında bebek düşünüyorum eğer cesaret edebilirsem

Evet eşimle sürekli tartışıyorum, çok bunaldım. O da beni anlamıyor, hemen unuttum iyileştim sanıyor ama geçmiyor işte hemen pat diye. Elbette azalıyor ama geçmiyor Çok ağladığım zaman diyorum "Allah'ım isyan etmiyorum, herşeyin en güzelini sen bilirsin, senden gelene itirazım yok, sadece canım çok yanıyor diye ağlıyorum.." Biraz ağlayınca rahatlıyorum bir süre, biriken acıları akıtıyorum sanki. Kimse anlamıyor gibi hissediyorum beni, hep yalnızım sanki. İlk günler herkes yanımdaydı ama tabi zamanla herkez evine çekildi, eşim de sürekli çalışıyor, bense hep dört duvar arasında yalnızım. Düşünmek için bol bol vaktim oluyor yani. Çok sağol canım, Allah razı olsun senden. Allahım hepimize acil şifalar versin

Sağol canım, gerçekten çok zordu. Sana da çok geçmiş olsun. bana doktorum adetle ilgili hiç bişey söylemedi. Ama normali 30-40 gün içinde olmasıymış, bazen az olabiliyormuş ilk seferde, ama sürekli az olması veya hiç olmaması rahim ağzındaki tıkanıklıktan olabiliyormuş ve ufacık bir müdahale ile normale dönüyormuş. Bakalım ben ne zaman adet olacağım. İnşalah düzenimiz şaşmaz da bir de onlarla uğraşmayız:26: sen bitince bir kontrol ol, içerde parça kaldı mı rahim kendini toparladı mı diye bakıyorlar, benimki toparlanmış çok şükür. inşallah adetim de düzenli gelir.

saol cnm, bende kalp atışını duyamadım, DRun makineden ses gelmiyormuş. 2. kez gittiğimde yine bozuk mu makine sesini duyayım dedim, uzun uzun yüzüme baktı kalbi atmıyor ki sesini duyasın dedi.
tüm düşük yapanlarda acaba bir daha mı düşük olacak korkusu var, ama topiğin biraz gerilerini okursan düşük yapıpta şuan hamile olan arkadaşlarımız da var. onlar bizi çok mutlu ediyor bize umut oluyorlar...

Canım ilk düşükte yapmıyolar ben düşükten sonra farklı bir ;DR a gittim ve dediki her gebeliğin düşme şansı %60 dır.
bu nedenle yapmıyorlar. 3. düşükten sonra yapıyorlar.

Canım bir kere hamile kaldıysan emin ol bir daha kalırsın. umudunu asla yitirme, pozitif düşün.

Sizede gecmis olsun.insan sebebini bilmeyince cok daha uzuluyor ama inaniyorumki rabbim bu kotu gunlerin mukafatini fazlasiyla bizlere vericek. Hepimize sabir diliyorum.

canım, hepimiz üzüldük ağladık.
bende gebelikten önce DRa gittim gebelik isteyince problem çıkmasın falan diye. hamile kaldım ve düşük olunca herşeyden şüphelendim acaba neden oldu benim yüzümden mi falana filan bir sürü şey kurdum....
olmayınca olmuyor.
Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eylesin

yarin rahim filmi ile beraber septum alinacak dua edin ne olur saglicakla kurtulayim

Canım tabiki dualarımız seninle, inşallah herşey yolunda gider ve sonuçlar temiz çıkar.
tez zamanda yavruna kavuşursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…