• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Çok çok özür dilerim stephania :(
Ben yanlış anlamışım..

Canım ben de bir düşük yaşadım, doktorum 40 güne kadar normal demişti.
O nedenle adetin olmadığı için telaş yapma, doktor bana 40 günü geçerse haberim olsun demişti.
Allah bir daha yaşatmasın güzelim.

Çok geçmiş olsun birperi, allah bir daha yaşatmasın.

Ben 16 Martta kaybettim bebeğimi 7 haftalıkken.. Doktorum en az iki kez adet gör, sonra korunmayı bırak demişti. Vücudun dinlensin, doğal haline dönsün dedi. Sen de lütfen acele etme canım, doktorların bir bildiği var ki bekleyin diyorlar.
Bu arada bazı testler, kontroller yapıldı.Onların sonuçlarını aldım.
Bir de canım sen de ihmal etme, doktorum bana mutlaka folic plus kullanmamı söylemişti, sen de başla, yeniden hamile kalmadan en az iki ay düzenli kullanmak düşükleri önemli ölçüde önlermiş canım.

Şimdi yeniden bebek düşünüyorum, bakalım hayırlısı canım hepimiz için:)

sanada gecmış olsun canım benım.inşallah hayırlısıyla hamıle kalırsın kısa zamanda.
benım doktorum hiçbir test yaptırmamı ıstemedı. 3 düşükten sonra istiyolarmıs genelde.anlamadım gıttı bende.ısrar etmem gerekıyo heralde buradakı herkes mutlaka kan testını yaptır dıyor hanı su kan pıhtılasması ıcın falan olanı.sen hangı testlerı yaptırdın. doktorunmu ıstedı yoksa senmı yaptırdın

dinamiss önemli değil canım,
benim bugün 31. gün . 40. güne kadar bekleyim o zaman, olmazsa doktora gidecem.
sen ne zaman yaptın düşük, sonra adet oldun mu .

Stephania canım ben 16 Martta düşük yaptım, 24 Nisan'da ilk adetimi oldum, ki benim düşükten sonra da pek kanamam olmamıştı, 2-3 gün az bi kahverengi akıntı gelip geçmişti.
Sonra bir adet daha bekledim gördüm şimdi de korunmayı bıraktım daha yeni.
Ama düşük sonrası ilk adet için doktorlar hep 40 güne kadar normal diyorlar canım, o nedenle stres yapma kendine.

Birpericim bana kan pıhtılaşması testleri yapıldı, ilk düşüğümdü ama çok ilgili önceden beri tanıdığım bir doktorum var. O yüzden kendisi zaten tüm testleri yaptırdı.
Maalesef pıhtılaşmaya sebep olabilecek bir değerim varmış, bu nedenle şimdilik bebe aspirin kullanıyorum hergün, hamile kalınca da iğneye geçeceğiz.
Sen de ısrarcı ol ve testleri yaptır canım, neticede elimizden geleni yapıp öyle yeniden hamile kalmak en doğrusu..

Umarım herşey gönlümüzce olsun:)

Stephania folic asit ya da ilacın adı ile folic plus bir çeşit vitamin.
Ve hamilelikten önce 2-3 ay öncesinden başlayarak kullanılması öneriliyor, günde 3 tane yazıyor içinde ama benim doktorum 2 tane alman yeterli, zaten besinlerden de bir miktar alıyorsundur demişti.
Bebekte oluşabilcek omurilik ve beyin hastalıkları ile düşükleri önemli ölçüde önlüyormuş.
Yani zararı yok faydası var canım:)

Şu bilgilere bir bak istersen http://www.doktornevra.com/gebelik_hamilelik_dogum/folik_asit_asid.asp

çok sağolun kızlarr tesellileriniz için.. amanedense bu ay fazla ümitlenmemiştim zaten.. oyüzden pek üzülmedim.. çok çlışmamız olmamıştı yani :))

bir peri...çok sağol cnm. artık ümiler önümüzdeki aya... kızz allahmı söyletti neoğlan diye.. amin cnmm.. ama öncelikle sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlatlar olsun lar da kız erkek farketmez.. bizde eşim der bunu.. bende öyle tabi de değişik olur inş. derimm..şimdi hamile kalamayınca takılıyo bana.. bak erkek diyosun da rabbim ondan vermiyo diye :))) önce sağlıklı tabi. ama duan için sağol..

delf.. cnm saolasın..önümüzdeki ay inş.. güzel haberlerle gelirim... rabbim seninde yavrunu sağlıkla doğurup koklamanı nasip etsin inş..

dinamisscimm. paylaşım için saol cnmm. pazartesi doktoruma tahlil sonuçlarımı göstermeye gittiğimde folic plus da yazmasını sölicem... hıı sgk karşılıyomu yadadışardan alsam da olur yani.. ona göre dr. bi sorayım da .. baksana bayaa faydası var.. dediğin gibi zararı yok..

bebeg83 merhabalar:)

Canım karşılıyordur sanırım, çünkü emekli sandığı karşılıyor.
Karşılamasa bile eczanelerde var canım bir kutuda 60 tane oluyor yanılmıyorsam folicplus da, 7-8 lira da bir fiyatı var bildiğim kadarı ile.

Hepimizin müjdeli haberleri bir an önce vermesi dileği ile:)

Canım ilk önce geçmiş olsun Ben de senin gibi geçen yıl eşimi bekledim pomem için sonra tayinimz çıktı burda denedik 4 ay sonra hamile olduğumu öğrendim ama 3 haftalık düşük yaptım eylülün 9unda. ondan sonra 1 ay korunduk hala olmadı ve tüm dr. gittim dr. lar bi sorun yok diyor eşim içinde ne yapacam bende bilmiyorum Allah istediği zaman verir. En kısa zamanda Allah'ım isteyen herkeze kalbine göre versin. Hayırlı günler herkeze.

Çok teşekkür ederim..Benim eşimin tayini de iki gün önce belli oldu kocaeli...Siz kocaeli'den memnun musunuz?Hangi muhitler iyidir acaba?Hiç bilmediğimiz bir yer nerde oturcaz bilmiyorum aslında Kastamonu çıkmıştı kocaeli'yle becaiş etti..Hastane imkanını düşünerek tercih ettik.İnşallah hakkımızda hayırlısı olur her ikimiz için de...

bebeg83 merhabalar:)

Canım karşılıyordur sanırım, çünkü emekli sandığı karşılıyor.
Karşılamasa bile eczanelerde var canım bir kutuda 60 tane oluyor yanılmıyorsam folicplus da, 7-8 lira da bir fiyatı var bildiğim kadarı ile.

Hepimizin müjdeli haberleri bir an önce vermesi dileği ile:)

hmmm iyiymiş o zaman cnımm yaa.. günde 2 tane içsem 1 ay yeter :)) günde 3 dese bile 20gün.. hahaha ne hesap yaptım ama kaydirigubbakcemile3 ama cidden ben pahalı bişeysediye dedim ama yazmazsa da kullanabilirsin faydası olur fln. derse eczaneden alırım ben ... saolbilgiiçin.. opuyorumnanaktan amiin bu arada.. inş.kısa zaman sonra hamiş haberimi alırım ... bu ay olma sada hayırlı olduğu zamandainşallah... :Saruboceq:

neyse kızlar kızımı hazırlayıp okula götürücem.. ben çıkıyorum şimdilik.. kendinize iyi bakın.. allaha emanet olun...

teşekkür ederim..biri kendiliğinden,diğeri de tedaviyle olmuştu..Nedeninin araştırılmasını istedim ama doktor gerek olmadığını üç düşükten sonra araştırma yapılabileceğini söyledi sonra önlem için(hamileliğimde vermemişlerdi)coraspin,progestan verdi artık onları da kullanıyorum..İnşallah hiçbirimiz bir daha bebeğimizi kaybetmeden kavuşuruz

Genelde iki düşükten sonra araştırma yapıldığını biliyordum bende.Geçmiş olsun canım Allah tekrarını yaşatmasın.Sağlıcakla çocuklarını kucağına almayı nasip etsin.Düşen bebeklerin kaçar haftalıktı peki?

Çok geçmiş olsun birperi, allah bir daha yaşatmasın.

Ben 16 Martta kaybettim bebeğimi 7 haftalıkken.. Doktorum en az iki kez adet gör, sonra korunmayı bırak demişti. Vücudun dinlensin, doğal haline dönsün dedi. Sen de lütfen acele etme canım, doktorların bir bildiği var ki bekleyin diyorlar.
Bu arada bazı testler, kontroller yapıldı.Onların sonuçlarını aldım.
Bir de canım sen de ihmal etme, doktorum bana mutlaka folic plus kullanmamı söylemişti, sen de başla, yeniden hamile kalmadan en az iki ay düzenli kullanmak düşükleri önemli ölçüde önlermiş canım.

Şimdi yeniden bebek düşünüyorum, bakalım hayırlısı canım hepimiz için:)

Bende nisanda 6-7 haftalıkken kaybettim bebeğimi ve hala regl olamadımçSen düşükten ne kadar sonra regl olmuştun.Bu arada kürtsj olmadın değilmi?Benimki kürtajsız düşüktü.

Genelde iki düşükten sonra araştırma yapıldığını biliyordum bende.Geçmiş olsun canım Allah tekrarını yaşatmasın.Sağlıcakla çocuklarını kucağına almayı nasip etsin.Düşen bebeklerin kaçar haftalıktı peki?

İlki bir muamma benim için düşünmek bile istemiyorum içim acıyo çünkü..üç aydır adet görmemiştim ilaçlardan sıkıldığımdan,eşimin sonuçları da çok kötü çıktığından,doktora gitmek hiç istemedim yani aklımın ucundan geçmedi..sonra kolumdan çok rahatsız olmuştum bir sürü kas gevşetici içtim ayrıca gene başka rahatsızlıklarım oldu onlar için de bir sürü ilaç içmiştim doktor yazarken gebelik şüphen var mı diye soruyor tabii ben de yok diyorum işte sonra kasık ağrısından kadındoğuma gidince öğrendim zaten iki gün içinde düştü kaç haftalıktı bilmiyorum bile..
İkincisi de 6 haftalıktı...Yani cahil biri değilim ama işte o an için öyle oldu bunda da bir hayır vardık dedik artık kendimi suçlarsam hiç dayanamam bu acıya Rabbim sabrını veriyo çok şükür

kızlar içim daralıyo bunalıyorum napıcagımı bılemıyorum zaman zaman....ya kendımde arıyorum sebebı ya eşime yüklenıyorum.neden böle bısey oldu dıye sorgulayıp duruyorum.kafayımı yıyorum ne...allahıma ısyan etmek te ıstemıyorum ...ki bu en kötüsü zaten.öle bısey aklımdan gecmıyo ama neden kötuyum hala.... herseyın allahtan oldugunu bıle bıle....

kızlar içim daralıyo bunalıyorum napıcagımı bılemıyorum zaman zaman....ya kendımde arıyorum sebebı ya eşime yüklenıyorum.neden böle bısey oldu dıye sorgulayıp duruyorum.kafayımı yıyorum ne...allahıma ısyan etmek te ıstemıyorum ...ki bu en kötüsü zaten.öle bısey aklımdan gecmıyo ama neden kötuyum hala.... herseyın allahtan oldugunu bıle bıle....

Çok iyi anlıyorum seni bu aşamaya gelecek durumları zaman zaman yaşamıştım ama "neden böyle oluyor?"sorusu insanı depresyona iten en önemli faktörmüş.hepimiz "Allah'tan gelecek" diyoruz ama gönlümüz buna ne kadar itminan olmuştur bunu sorgulamalı bence değilse nefsimizin aklımıza getirdiği o saçma sorulardan kendimizi kurtaramayız o da bizi iyice çıkmaza sürükler..Yukarıda okumuşsundur belki ben de doktorların bana "ilaç kullanmadan hamile kalman mümkün değil,eşinin değerleri doğal yol için imkansız"gibi laflarına kulak asmasaydım o acıyı yaşamayacaktım belki....Allah'a sığınıp sebeplere de yapışırsak ne kendimizi yıpratırız ne de sitresin olumsuz etkilerine maruz kalırız. "Teslimiyet" gerçekten çok önemli bir kilit nokta...

Back
X