düşük yaptım bi sorum var

Esra3229

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
255
0
46
Ordu
kızlar 15gün önce düşük yaptım.5haftalık felandı.kese yoktu daha.2..3gün önceye kadar kanamam oldu.değeride zaten 300e kadar çıkmıştı şimdi 30felan.kızlar ben kendimi hazır hissediyorum.çocuk düşünsem değerim sıfırlanmadan olurmu.değerimin sıfırlanmasını beklemem gerekmi.
ya birde ben pkoslu olduğum için zor hamile kaldım.ilaç tedavisi gördüö.o yüzden beklemek istemiyorum.:59::59::59:

Canim, dusuk yaptigini farketmeyenler de oluyor. Bence oluruna birak, olacagi varsa olur. Sonucta kendiliginden dusmus, aksi bir durum olsa doktorun uyarirdi zaten.

doğru söylüyorsun canım.zaten benim istediğimde uzun süre çocuğum olmadı.korunmanın anlamı yok diye düşünüyorum.ben kendimi hazır hissediyorum.:58:

Bu arada PKO hastalarında düşük riski %60 civarındadır, bu nedenle eğer gördüğünüz tedavi metformin tedavisi ise (glokofen vb.) en az ilk 3 ay bu ilaca devam etmenizi önerir tıp literatürü, düşük riskini normal bir kadının seviyesinde tutabilmek için. Geçenlerde başka bir topikte de konuşuldu burada, bilginiz olsun, doktorunuza sorun bu durumu.

düşükten sonramı bu ilaca devam etmemiz gerekiyor.evet benimki metformin glucophage kullandım 6 ay.hamile kalınca doktorum bırak dedi.kafam karıştı şimdi.

düşükten sonramı bu ilaca devam etmemiz gerekiyor.evet benimki metformin glucophage kullandım 6 ay.hamile kalınca doktorum bırak dedi.kafam karıştı şimdi.

PKO'nun nedeni insülin direnci, metformin de bu problemi ortadan kaldırıyor, aslında özü itibati ile tip 2 diyabet ilacı bu biliyorsunuzdur. Gebe kaldıktan sonra insülin direnci ortadan kalkmıyor sonuçta, halen devam ediyor, ama gebe kaldım diye ilacı bırakınca geri dönen direnç düşüğe neden oluyor. Benim doktorum gebeliğin ilk 6 ayı kullandırdı, sonuna kadar kullananlar var. İlk üç ay düşüğü engellemesi, ikinci üç ay da gebelik şekerini engellemesi için. Bu arada ilaç B grubu yani literatürde bildirilen bir yan etkisi yok. Literatürde de PKOlu olup metformin kulllananların gebelik olduğunda en az 3 ay kullanmaya devam etmeleri öneriliyor, doktorunuz bu durumdan haberdadır umarım.

bende glucophage kullanıyordum, gebeikten sonra ılk 3 ay devam ettim. bende devam edilmeli diye biliyorum.

Back
X