• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Yine çok güzel şeyler yazmışsınız @buttrfly :KK36:
Bu arada tv seyretme konusunda size kesinlikle katılıyorum :super:
Çok çok az izlerim.Bilinç altında çok kalıplar oluşturuyor tv.
Hele sizin iç dünyanızda karmaşa var ise daha da çok etkili oluyor.
Oradan etkilenip farkında olmadan aile ya da arkadaşlık ilişkilerinizi bozuyor bence.
İzlediğiniz programları da çok dikkatli seçmelisiniz:KK28:

Görebildiğim kadar uzağa gitmek,
Ruhumdaki coşkuya ulaşmak,
Bildiğim sınırları değiştirmek ve
Aklım ve ruhumun geliştiğini hissetmek istiyorum;
Yaşamak, var olmak, "olmak" istiyorum,
Ve içimdeki gerçekleri duymak. ALINTiDir

Evet bunlari istiyorum;gelistigimi hissetmeyi,"ben" olmayi istiyorum.
Iyi geceler.size danışmak istediğim bir şey var.
Burayı uzun zamandır okuyorum.
Evliligimde sikintilarim var.uzun zamandır her gun duzenli dua ediyorum, zikir çekiyorum. Bu evlilik cocuklarim esim benim için hayırlı olacaksa devam etsin,hayırlı olmayacaksa sen bilirsin yarabbim diye sonunu bağlıyorum.
Hayatım boyunca hep kararsiz birisi oldum. Su andada ikilem içindeyim.
Içimdeki his bu evlilik bitmeyecek ama istediğim huzur da olmayacak. Böyle kör topal gidecek.bu düşünceyle istersem 24 saat durup dinlenmeden olumlama yapayım, bir ise yaramaz.
Içimdenbu evliliği bitirmek geçiyor ama çocuklarımın psikolojisini düşününce kötünün iyisi deyip evli kalmayı seçiyorum.
Eşimle iyi donemlerimizi hatırlayıp imajinasyon yapsam ise yarar mi acaba.
Azıcık huzur istiyorum.

Oli
Evliligimde sikintilarim var.uzun zamandır her gun duzenli dua ediyorum, zikir çekiyorum. Bu evlilik cocuklarim esim benim için hayırlı olacaksa devam etsin,hayırlı olmayacaksa sen bilirsin yarabbim diye sonunu bağlıyorum.
Içimdeki his bu evlilik bitmeyecek ama istediğim huzur da olmayacak. Böyle kör topal gidecek.bu düşünceyle istersem 24 saat durup dinlenmeden olumlama yapayım, bir ise yaramaz.
Içimdenbu evliliği bitirmek geçiyor ama çocuklarımın psikolojisini düşününce kötünün iyisi deyip evli kalmayı seçiyorum.
Azıcık huzur istiyorum.
Olumlu düşünme,imajinasyonun en etkili oldugu alan bence evlill, ikiili iliskilerdir.Cumku surekli enerji akisi oluyor karsilikli.Ise once kendinizi degistirmekle baslayin bence.Daha dün esimle ilgili bir seye niyet ettim,soyle olsun boyle olsun diye inanir misiniz aksamina taa 6 yil oncekine döndük.Cunku niyet ederken o hisleri icime cektim,resmen o zamanki ben gibi hissettim : ))
Kendinizi degistirin derken icinize dönün.Beklentilerilerinizi yazin ve bunlari hak ettiginize dair olumlamalar yapin,degerleri kabul edin.Fark etmeden durusunuz bile degisecek,giyiminiz bile degisebilir.Esinize bilincaltindan sinyaller gidecek.Bu arada bir bakacaksiniz;endiselerinizden esinizle ilgili kaygilarinizdan bile kurtulmus olacaksiniz.Cunki o negatif enerji agini kesmiz olacaksiniz.Eger bunlar da ise yaramazsa ben esimden daha iyilere layigim deyip yeni ask olumlamalarina gecin :)
Hayat cok kisa ve cok cok sihirli.Lutfen kendi degerinizi bilin.Degerinizi bildikce her zaman degerinizi bilen insanlar ve olaylar girecek.Araya tuhaflar olacak ama onlardan bile kensi degerinizi bulacaksiiniz.Sevgi dolu,umut dolu,bol coskulu bir hayat diliyorum siz,cocuklariniza ve hepimizeeeee :)

Aslında yazdığınız çok doğru.
Eşimle tanıştığımız dönemde belirsiz bir donemimdeydim
. O dönemler büyük bir suçluluk duygusu yaşıyordum.
Çocukluğumdan beri kimse bana değerli hissettirmedi.ailem için söylüyorum. En sonunda yine kendimi çok değersiz hissettiğim bir aile ortamının içine soktum.
Aslında ilk gördüğüm anda eşimden negatif elektrik almıştım.
Ama o zaman maneviyatim pek kuvvetli degildi. Hislerimin bu kadsr guclu oldugunun fsrkinda degildim. Sonralari kendimi dinlemeye basladikca ic dunyamin cok guclu oldugunu fark etmeye basladim.
Çocuklarım için birazcık daha mücadele edicem,olmazsa herkes kendi yoluna.
Aslında esim sayesinde çok degistim. Sıkıntılı yonlerimi o bana gösterdi. Kendimi tanimami, eksiklerimi gormemi o sağladı. Kişisel gelişiminde böyle bir insanla yaşamak bana çok şey kattı. Bir zararını görmedim.
Benim temelden,aileden,genlerden, çocukluktan gelen çözülmemiş sıkıntılarım vardı. Esim bunlari ortaya cikardi.teshis koydu diyebilirim. Ben cogunun farkinda degildim. Hic kimse soylememisti.söylese bile ben anlayacak olgunlukta degildim.
Esimde degismemi istedi.
Çok degistim. Kendim bile inanamıyorum. Hepsi olumlu değişimler oldu .
Eşime bakarsan hiç degismemisim. Bir arpa boyu bile yol almamisiz.
Aslında yıllardır hep ertelediğim bir şeyi bir an önce yapmam lazım. Profesyonel yardim almak istiyorum.
Kendi kendime nasıl bir yol çizeceğim bilemiyorum

Dün gece çok yorgun olmama rağmen sabaha kadar uyuyamadım...geçmişimde beni üzen insanlar olaylar tek tek gözümün önünde belirledi...biliyorsunuz aftetme olumlaması yapıyorum...böyle olması normal mı ? Yoksa bişeyleri eksik mi yapıyorum?

Sizin önerdiğiniz rezonans kanunu kitabını bende okudum. Hatta saç için olumlama olsa keşke demiştim ki o sayfayı okumuştum. Ama bir daha nasıl toparlarda geri çıkar deyip inancımı kaybetmiş ve denememiştim. Teşekkür ederim cevabınız için biraz rahatladım. İnşallah düzelirde yazarım :)
Keske olumlama olsa demissiniz karsiniza ne güzel bu sayfa çıkmış; ben olsam şükrederdim hatta dilek kapimin acik oldugu sinyallerini alir,saclarimin simdideb canlandigina inanirdim.Nasil toparlar da cıkar demeyle umutsuzluk enerjisi gondermissiniz üstüne:KK12:.Saclariniz su an olması gerektigi malesef hic üźülmeyin,bakis acinizi degistirip inancinizi kuvvetlendirirseniz degisimi izlersiniz.

Aslında yazdığınız çok doğru.
Eşimle tanıştığımız dönemde belirsiz bir donemimdeydim
. O dönemler büyük bir suçluluk duygusu yaşıyordum.
Çocukluğumdan beri kimse bana değerli hissettirmedi.ailem için söylüyorum. En sonunda yine kendimi çok değersiz hissettiğim bir aile ortamının içine soktum.
Aslında ilk gördüğüm anda eşimden negatif elektrik almıştım.
Ama o zaman maneviyatim pek kuvvetli degildi. Hislerimin bu kadsr guclu oldugunun fsrkinda degildim. Sonralari kendimi dinlemeye basladikca ic dunyamin cok guclu oldugunu fark etmeye basladim.
Çocuklarım için birazcık daha mücadele edicem,olmazsa herkes kendi yoluna.
Aslında esim sayesinde çok degistim. Sıkıntılı yonlerimi o bana gösterdi. Kendimi tanimami, eksiklerimi gormemi o sağladı. Kişisel gelişiminde böyle bir insanla yaşamak bana çok şey kattı. Bir zararını görmedim.
Benim temelden,aileden,genlerden, çocukluktan gelen çözülmemiş sıkıntılarım vardı. Esim bunlari ortaya cikardi.teshis koydu diyebilirim. Ben cogunun farkinda degildim. Hic kimse soylememisti.söylese bile ben anlayacak olgunlukta degildim.
Esimde degismemi istedi.
Çok degistim. Kendim bile inanamıyorum. Hepsi olumlu değişimler oldu .
Eşime bakarsan hiç degismemisim. Bir arpa boyu bile yol almamisiz.
Aslında yıllardır hep ertelediğim bir şeyi bir an önce yapmam lazım. Profesyonel yardim almak istiyorum.
Kendi kendime nasıl bir yol çizeceğim bilemiyorum
Negatif oldugumuz dönemlerde karsimiza cikan insanlar ,olaylar da negatif oluyor ama derslerimizi alirsak kömürden elmasa dönüşüyoruz.Siz esinize bakmayin;yazdiklarinizdan bile kendine deger veren,yasadiklarindan dolayi kendini kurban gibi gorup baskalarini suclayan biri olmadiginizi düşünüyorum.Daha net bir sekilde esinizin nasil davranmasini istediginize karar verip imajinasyon yapabilirsiniz.Ama imajinasyonu yaparken beklentiden uzak olun,denetleme yapmayin.Bu aksam nasil olacak diye.Sanki eglencesine yapin,sadece o hisleri yasamak icin.Sonunda o sukur hissini hissedin ve birakin.Kolay gelsinnnn

Dün gece çok yorgun olmama rağmen sabaha kadar uyuyamadım...geçmişimde beni üzen insanlar olaylar tek tek gözümün önünde belirledi...biliyorsunuz aftetme olumlaması yapıyorum...böyle olması normal mı ? Yoksa bişeyleri eksik mi yapıyorum?
Cok cok normal,benim de oyle olmustu.Hoponopono yaparken;seni seviyorum, ozur dilerim, beni affet, tesekkur ederim...Ruyama giriyorlardi.Bir tanesine bir buket cicek verdim ve o gunden itibaren bagi kestim.Digerleri daha saglam oldugundan hala tam anlamiyla kesemedim.Cunku onlar hem yakinlarim,paylasimlar cok oldu ve hem de onlar cok nefret dolular.
Cok etkilenmemek icin tavsiyem onlari suclama mesela.Gecmislerinde,cocukluklarinda yasadiklari olaylar onlari onlar yapti.Ruhlari sevgiden cok uzaktaydi,dolayisiyla özden cok uzakta.Buyuduklerinde de secimleri yine negatif yonde oldu malesef,onlarin kalkanlariydi onlar.Senin de alacagin derslerin vardir,belki de daha iyi bir evlat yetistirebilmen icin bir neden oldu.Iyi düşünmen lazim kisacasi,aradaki bagı keserken.Negatif baglar pozitif enerjiyle sevgiyle keseceksin veeee tamamn ozgurleseceksin.

Sevgili buttrfly buttrfly birikimini burada bizle paylaşıyorsun çok teşekkür ediyorum çok faydasını görüyorum yazdıklarının. Bir şey öğrenmek istiyorum, niyetlerini yada imajinasyonlarını nasıl yapıyorsun, ayrıntılı olarak anlatır mısın? Mesela gece mi gündüz mü yapıyorsun, öncesinde meditasyon falan yapıyor musun, nasıl başlayıp nasıl bitiriyorsun?

Oldukça yol katettim düşünce sistemin değişti, çok daha olumlu düşünüyorum, enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum, sürekli dualarımı ediyorum esmalarımı çekiyorum ama imajinasyonu tam beceremiyorum. Onu da başaracağım inşallah:)) Şimdiden teşekkür ediyorum...

Sevgili buttrfly buttrfly birikimini burada bizle paylaşıyorsun çok teşekkür ediyorum çok faydasını görüyorum yazdıklarının. Bir şey öğrenmek istiyorum, niyetlerini yada imajinasyonlarını nasıl yapıyorsun, ayrıntılı olarak anlatır mısın? Mesela gece mi gündüz mü yapıyorsun, öncesinde meditasyon falan yapıyor musun, nasıl başlayıp nasıl bitiriyorsun?

Oldukça yol katettim düşünce sistemin değişti, çok daha olumlu düşünüyorum, enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum, sürekli dualarımı ediyorum esmalarımı çekiyorum ama imajinasyonu tam beceremiyorum. Onu da başaracağım inşallah:)) Şimdiden teşekkür ediyorum...
Cok sevindim hem sizin hem kendi adıma.Oncelikle net oluyorum,bildigin elime kagit kalem aliyorum.Ne istiyorum ve nasil olsun istiyorum.Isteklerimin kalbimde kipirti olusturmasi gerek.Yoksa uzerine dua bile edesim gelmiyor.Oyle olunca uzerinde durmuyorum bu istegin.Istegimin kolaylikla,coskuyla,sevgiyle ve bütünün hayrina olacak sekilde olmasi esas.Mesela diyelim ki cok para kazanacagin bir işim olsun istiyorum,ama önceligim o işten cok zevk almak ve yaptigim hizmetin talep edenler tarafindan cok fayda gormesi. Kazandigim parayi da sadece kendim icin degil insanlara yardim amacli kullanmayi da hedefliyorum,onlarin mutlulklarini hissediyorum cocuuklara hediye gibi misal :) Bunlarin enerjisi cok fazladir,icinizi durduk yere ısıtır;iyiligin bedenlenmis hali olur kendinizi güzelliklere vesile hissedersiniz.Duygular cok onemli cooook.
Iste bir guzel maddeler cikarip duygulari harladıktan sonra meditasyonlarla sönmesinenizin vermiyoruz.Meditasyon dedigim sakin sessiz bir yerde imajinasyon yapmak benimkisi.Olduktan sonraki hissi simdiden yasayip sükretmek.Imajinasyonda da hayalinizi kokusuyla,dokusuyla,tadiyla,duyarak,görerek canlandiracaksiniz.Onu da zamanla gelistireceksiniz.Oyun gibi...

Cok sevindim hem sizin hem kendi adıma.Oncelikle net oluyorum,bildigin elime kagit kalem aliyorum.Ne istiyorum ve nasil olsun istiyorum.Isteklerimin kalbimde kipirti olusturmasi gerek.Yoksa uzerine dua bile edesim gelmiyor.Oyle olunca uzerinde durmuyorum bu istegin.Istegimin kolaylikla,coskuyla,sevgiyle ve bütünün hayrina olacak sekilde olmasi esas.Mesela diyelim ki cok para kazanacagin bir işim olsun istiyorum,ama önceligim o işten cok zevk almak ve yaptigim hizmetin talep edenler tarafindan cok fayda gormesi. Kazandigim parayi da sadece kendim icin degil insanlara yardim amacli kullanmayi da hedefliyorum,onlarin mutlulklarini hissediyorum cocuuklara hediye gibi misal :) Bunlarin enerjisi cok fazladir,icinizi durduk yere ısıtır;iyiligin bedenlenmis hali olur kendinizi güzelliklere vesile hissedersiniz.Duygular cok onemli cooook.
Iste bir guzel maddeler cikarip duygulari harladıktan sonra meditasyonlarla sönmesinenizin vermiyoruz.Meditasyon dedigim sakin sessiz bir yerde imajinasyon yapmak benimkisi.Olduktan sonraki hissi simdiden yasayip sükretmek.Imajinasyonda da hayalinizi kokusuyla,dokusuyla,tadiyla,duyarak,görerek canlandiracaksiniz.Onu da zamanla gelistireceksiniz.Oyun gibi...

Okurken bile heyecanlanıyorum çok güzel anlatıyorsunuz, kuru bilgi değil verdikleriniz içinize sindirdiğiniz o kadar belli ki, inşallah ben de bir gün böyle olabilirim. Çok teşekkür ediyorum...

Evet her şeyden önce ne istediğime karar vermem ve onu beynimde iyice şekillerdirmem lazım. Sanırım ben biraz aceleye getiriyorum aslında bildiğin mesai harcamalıyım ama uyumadan önce imajinasyon yapmaya çalışıyorum o zaman da düşüncelerim çok çabul dağılıyor ve hemen uyuyorum zaten:KK48:

Peki canım bir şey daha sorabilir miyim, belli bir süresi oluyor mu, olana kadar mı devam ettiriyorsun, her gün tekrarlıyor musun?

Okurken bile heyecanlanıyorum çok güzel anlatıyorsunuz, kuru bilgi değil verdikleriniz içinize sindirdiğiniz o kadar belli ki, inşallah ben de bir gün böyle olabilirim. Çok teşekkür ediyorum...

Evet her şeyden önce ne istediğime karar vermem ve onu beynimde iyice şekillerdirmem lazım. Sanırım ben biraz aceleye getiriyorum aslında bildiğin mesai harcamalıyım ama uyumadan önce imajinasyon yapmaya çalışıyorum o zaman da düşüncelerim çok çabul dağılıyor ve hemen uyuyorum zaten:KK48:

Peki canım bir şey daha sorabilir miyim, belli bir süresi oluyor mu, olana kadar mı devam ettiriyorsun, her gün tekrarlıyor musun?
Tesekkur ederim güzel dusuncenize.Yillarin birikimi,deneyimi...Bunlari baskasi yazsa icinizde ayni etkiyi uyamdirmaz cunku icinde samimiyet var,icten bir sekilde ben yaptim siz de yapabilirsiniz var.Cok guzel enerjiler var.O hisleri nerden biliyorum,okudugum kitalardan...Bazi kitaplari okurken her bir cumlesini icime alasim geliyor,cok cok sicaklar.Ruhum kanatlaniyor.Hemen hemen aynk seyleri yazan baska kitaplar ise buz gibi,donuk.Zaten mutlaka bir yerinde de ticark kaygisini belirtiyor,emek veriyoruz karsiligini almamiz lazim diyor.O an agzim acik kaliyor,karsiligi sadece para olarak düşünuyor;hala maddi dunyadan kurtulamamis : )))
Suresini sormussunjz olacagina emin bir sekilde yaklastigim icin suresini hic kontrol etmiyorum.Oldu mu olmadi mi diye denetim yapmiyorum.Niyetlerimde genel anlamda oldugundan sabirsjzlanacak bir sey olmuyor.Ama yakin zamanda bjr sey varsa cok imajinasyon yaparim aklima geldikce.O hissi pesin pesin hissederim,sozleri duyarim misal.Nasil yaptin ya gibi abarti sozlerine bayilirim hep bunlari dusunurum,hep de oyle derler gercekten de : ))
Hisse odaklanin,olsa ne olur?

Tesekkur ederim güzel dusuncenize.Yillarin birikimi,deneyimi...Bunlari baskasi yazsa icinizde ayni etkiyi uyamdirmaz cunku icinde samimiyet var,icten bir sekilde ben yaptim siz de yapabilirsiniz var.Cok guzel enerjiler var.O hisleri nerden biliyorum,okudugum kitalardan...Bazi kitaplari okurken her bir cumlesini icime alasim geliyor,cok cok sicaklar.Ruhum kanatlaniyor.Hemen hemen aynk seyleri yazan baska kitaplar ise buz gibi,donuk.Zaten mutlaka bir yerinde de ticark kaygisini belirtiyor,emek veriyoruz karsiligini almamiz lazim diyor.O an agzim acik kaliyor,karsiligi sadece para olarak düşünuyor;hala maddi dunyadan kurtulamamis : )))
Suresini sormussunjz olacagina emin bir sekilde yaklastigim icin suresini hic kontrol etmiyorum.Oldu mu olmadi mi diye denetim yapmiyorum.Niyetlerimde genel anlamda oldugundan sabirsjzlanacak bir sey olmuyor.Ama yakin zamanda bjr sey varsa cok imajinasyon yaparim aklima geldikce.O hissi pesin pesin hissederim,sozleri duyarim misal.Nasil yaptin ya gibi abarti sozlerine bayilirim hep bunlari dusunurum,hep de oyle derler gercekten de : ))
Hisse odaklanin,olsa ne olur?
Çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarının çoğunu bilgisayarda kaydediyorum arada bir tekrar okuyorum motivem artıyor. Yaşamış birinin ağzından duymak daha da şevklendiriyor insani diğer arkadaşlara da tavsiye ederim çünkü onlarca kitabın özeti gibi anlattıkların :KK68:

Çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarının çoğunu bilgisayarda kaydediyorum arada bir tekrar okuyorum motivem artıyor. Yaşamış birinin ağzından duymak daha da şevklendiriyor insani diğer arkadaşlara da tavsiye ederim çünkü onlarca kitabın özeti gibi anlattıkların :KK68:
Tesekkur ederim valla cok motive oldum insallah ileride,genis kapsamli icerisi ani,yasanmislik dolu kalplerde kanat cirptiracak kitap yazarım ilham dolu.Cok sevjndim Allahim da sizleri sevindirsin :)

Azıcık huzur istiyorum.

Bunları okumanızda fayda var. Belkide eşiniz ve kendinizin sevgi dilini bilmiyorsunuzdur.Bunu anlamak için nette güzel testler var.

"SEVGİYLE DEĞİŞEN HAYATLAR
GARY CHAPMAN

EME Yayıncılık
Orjinal Adı: Love is a Verb
Çeviri: Özge Çağlar
Temmuz 2011, 1.Baskı
262 Sayfa

MRW:
Bilmeyenler varsa söylemekte yarar var, Dr. Gary Chapman kişisel gelişim kitapları yazan bir terapist. Yayınladığı kitaplarda da genel olarak terapiye gelen hastalarının yaşadıklarından ve hissettiklerinden örnekler veriyor. Kitapları genel olarak evli çiftler odaklı. Evliliklerde ve ikili ilişkilerde nasıl daha mutlu olabileceğimize ve karşımızdaki daha sağlıklı anlamamıza yardımcı olacak tüyolar vermeye çalışıyor.

Uzun zaman önce Gary Chapman’ın 5 Sevgi Dili adlı kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. İlk önce bu kitaptan bahsetmeden geçemeyeceğim. Beş Sevgi Dili; ikili ilişkilerde tam bir baş kaynak olacak nitelikte bir kitap. Yazara göre insanlar, sevgiyi farklı şekillerde ifade ederler ve algılarlar. Yazar bunları beş sevgi dili olarak belirlemiştir. Bunlar;
  1. Onay sözleri
  2. Nitelikli beraberlik
  3. Armağan alma
  4. Hizmet davranışları
  5. Fiziksel temas
İsimlerinden de anlaşılacağı gibi her biri farklı nitelikler içeriyor. Siz sözlü iltifatlar veya takdir sözlerinden hoşlanıyorsanız, sevecen sözlerin kullanılması, ricalar, tebrikler, onaylar, sırt sıvazlamalar sizin için her şeyden önemliyse; sizin sevgi diliniz onay sözleridir. Fakat siz bunlardan hoşlanırken, partnerinizin sevgi dili, nitelikli beraberlik olabilir. Nitelikli beraberlik ve onay sözleri farklıdır. Onay sözleri söylenenler üzerinde odaklanır. Oysa nitelikli sohbet işitilenler üzerinde odaklanmıştır. Nitelikli beraberlikte; konuşurken göz teması kurulması, dinlerken başka bir şeyle meşgul olunmaması, duyguların açığa çıkmasına özen gösterilmesi, vücut dilinin kullanılmasıdır. Nitelikli sohbette sadece karşıdakini dinlemek değil, kendini ifade etmeyi de gerektirir. Nitelikli faaliyetler kişilerin ilgi duyduğu her şeyi kapsayabilir. Amaç birlikte bir şey yaşamak ve bu yaşantıyı tamamlamaktır. Bu örnekten yola çıkarsak siz partnerinizin sevgi dilinin nitelikli beraberlik olduğunu bilmezseniz, ona onay sözleri söyleyip durursunuz ve bu hiçbir anlam ifade etmez. İlişkiniz bozulmaya başlayınca da yahu ben daha ne yapayım bu insan için kendimi parçaladım bunca zaman dersiniz.

Yazar, bu kitapta ömür boyu mutlu bir beraberlik için gerekli olan sevgi dilinin keşfinden yola çıkarak uzun ömürlü ve sevgi dolu bir evliliğin anahtarlarını vermektedir. Bu yüzden en yakın arkadaşınız, anneniz, babanız, kardeşiniz, eşiniz, sevgiliniz… kim olursa olsun sevgi dilini bilmek çok önemli. Beş Sevgi Dili gerçekten çok güzel bir kişisel gelişim kitabıdır ve karşısındakine değer veren herkes okumalıdır diye düşünüyorum.

EME Yayıncılık’tan çıkan Sevgiyle Değişen Hayatlar, bizim çok önceden tanıdığımız Tavuk Suyuna Çorba kitapları tarzında 39 kısa hikayeden meydana gelen bir kitap. Yazar daha çok evliliklerinde sorun yaşayan çiftlerin hikayelerine ağırlık vermiş. Her hikayenin sonunda Gary Chapman’ın konu üzerine söyledikleri, bizlere bununla ilgili öğütleri..vb. oluşan iki üç paragraf var. Buda bize sanki bir danışmandan akıl alıyormuşsunuz gibi bir his veriyor."

Bir kere hic sacma degil; saclarimi cok cok severim ben mesela.Onlari sevgiyle beslerim resmen.Eger kotu hissedeyim saclarimla ilgili hemen bir tuhaf olurlar hisseder gibi valla.Ruyalarimda saclarimi kisacik gorsem kabus gormus gibi uyanirim;o kadar yani.
Kızımin saci icin de ornek vereyim.Ulkeye gitmeden once derdim kizimin saci cok fena kabarikti yazik dedim benim kucuklugum gibi.Sonra imajine ettim guzel guzel daha duz ama dalgali ve gur sekilde.Sonra ulkede saclarinin uclarindan kestirdik.Inanir misiniz saclari bir harika oldu.Her goren aaa nasil duzlesmis diyor bir de fonlu gibi en guzeli.Mutlaka deneyin siz de,bakim yapin yaparken de sihirli bir sey gibi dusunun surduklerinizi.Ben cam terebentin kullanirim her kullanisimda oyle dusunurum : ))) Bir de sizin icin sevdigim bir kitaptan alinti yapayim.Guzel donuslerinizi bekliyorum insallah
Bu hangi kitaptan?

Cok guzel bir paylasim canim.Cogu iliskilerin sonunu getiren durum bu kesinlikle.Esimle 16 mutlu yila istinaden katiliyorum.
Mesela hediyeler beni cok etkilemez,kimisinin ayaklarini yerden keser :) Ben mesela cok ovguye gelemem.Hele bir de ilk tanismis olsak ve cok guzelsin dese herhalde karsidaki kisi benim icin biterdi : )))) Ama vakit gecirmek,birlikte eglenmek ve keyif aldigini dile getirmesi,belirtmesi beni mest eder;arkadas iliskilerimde de boyledir bu.Basit yuzeysel gibi ama icine girince ince bir detay bence.

Son düzenleme:
Back
X