Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Dualar dedik arkadaşlar.Dualar vesilesiyle bu sonbahar mucize bir şekilde tam gönlüme göre bir işe girdim.Şu an çok severek yapıyorum işimi.Sadece maaş istediğim gibi değil.Onu da parayla ilgili olumsuz duygularımın tam anlamıyla değişmemesine bağlıyorum.Onun dışında gerek ortamıyla gerek çalıştığım insanlarla her şey gönlüme göre.Zaten daha önce çalışmak istediğim bir kurumdu.Allah işimi rast getirdi ve dualarıma karşılık verdi:) Yani arkadaşlar,hayat bir şekilde istediğim gibi akıp gidiyor.Hiç ummadığım şeyler,ummadığım anda gerçekleşiyor.O yüzden zaman konusunda Allah'a güven tam olmalı.Zamanı biz değil,o tayin etmeli:)

Benim kendimde keşfettiğim en önemli fark şu arkadaşlar.Benim değişimim ve kendime inanmam ancak Allah'a giden yollarla mümkün oluyor.Çok şey denedim,olumlamalar,pozitif düşünce,bir sürü kişisel gelişim kitapları,yazılar,enerji...neticede beni tam anlamıyla hiç biri tatmin etmedi.(Enerji olayını ayrı bir yere koyuyorum) Ben ne kadar Allah'la diyaloğu geliştirirsem,ona ne kadar çok yaklaşırsam hayatım o derece yoluna giriyor.İlk başta da yazdığım gibi,bu sadece bana ait tecrübeler:) Tabii ki bu zamana kadar okuduğum,araştırdığım her şeyin çok çok faydasını gördüm.Sonuçta beni bu noktaya getiren yaşadığım süreç ve tecrübeydi.

Şimdi yeni gelmişken ayağımın tozuyla size yeni bir kitap tavsiye edeyim:)

Hayat Cesurlara Torpil Geçer/ Bircan Yıldırım

Bircan Hanımı instagramda keşfettim.İnanılmaz pozitif ve insanların hayatına dokunan biri.Mutlaka kendisini takibe almanızı tavsiye ederim.

Kitap,Vaveyla,Dilhun ve son tahlilde Logos arasında geçen terapi niteliğinde bir konuşmayla geçiyor.Özellikle Dilhun hepinize çok tanıdık gelecek:) Yazarın bilinçaltı olayına yaklaşımı biraz farklı.Verdiği bilgiye göre bizi % 99 bilinçaltımız yönetir ama asıl karar verici olan %1'lik ön beynimizdir.Bilinçaltını değiştirmek çok zor olduğu için karar verici ön beyni güçlendirmenin çok daha etkili olduğundan bahsediyor.Bazı dua teknikleri var,bulutlara bakıp dua etmek gibi.Denedim ve olumlu bir şekilde sonucunu gördüm:)

Bizi yöneten çok temel duygular var,korku,değersizlik,utanma,özgüven eksikliği gibi.Bu duygulardan arınmanın tekniklerini vermiş.Gayet kolay ve uygulanılır teknikler.Kitabı bir kez okudum,şimdi ikince kez okuyup teknikleri tek tek hayatıma uygulayacağım.Bircan Hanım da dua etmenin ve kendimizi yaradanın sevgisiyle bütünleştirmenin muhteşem gücünden bahsediyor.Kitap bana çok bizden geldi.Sizler de okuyunca pek çok şeyin size ne kadar tanıdık geldiğini fark edeceksiniz.

Evet arkadaşlar,benden bugünlük bu kadar:) Aslında yazacak çok şey var ama inanın şu an çok yoruldum:))) Zamanla yazarım inşallah.
 
Çok güzel şeyler yaşamışsın maşallah canım :) hayırlı uğurlu olsun yeni işin çok sevindim.
Kitap önerin için çok teşekkürler intten inceleyeceğim sen beğendiysen güzeldir kesin merakımdan hemen bakacağım :)
 
O kadar guzel yaziyordun ki araya girmek istemedim
Cok guzel anlatmissin, cok guzel aciklamissin. Keske daha da anlatsan. Bazen boyle yazilar kitaplardan cok daha iyi geliyor
Herkese iyi gelen sey cok farkli olabiliyor...
Kitap tavsiyeni dikkate alacagim. Sanirim burda bir arkadas daha o kitabi tavsiye etmisti. Sahra- yanlis mi hatirliyorum?
 
Yaşadığın şeylere sevindim. yazacaklarını merakla bekliyorum. Güneş Tan'ı da sen tavsiye etmiştin diye hatırlıyorum. Videosunun bana çok yararı olmuştu.
 
Olabilir canım hatırlayamadım ben kitabı okuyan arkadaşlar varsa yorum yapsınlar lütfen :))
 

peki bunu kötü durumlar için yapabiliyor muyuz henüz oralara gelemedim okuyorum ama fırsatım da olmuyor pek.

mesela bende bir kütüphaneye gitme fobisi var neden orada tanıdık göreceğim ve kendimi kötü hissedeceğim diye çekiniyorum. bunu yenmemi sağlamak için mesela imajinasyon işe yarar mı nası bişi yapmalı?

ya da mesela ex ile karşılaşma olsun? bu tip şeyler için imajinasyon nasıl yapılır?

ben genelde pozitif şeyler için yaparım ama böyle kötü durumlar için pek beceremiyorum içimdeki kötü olacak inancını kıramıyorum
 
Şimdiden teşekkür edeim. Tetikleyen olaylar ve kişiler nasıl ortaya çıktı, ne gibi sorular sordu
 
gulhilal canım çoook teşekkürler uzun uzun yazdığın için. bir ara Güneş Tan ben de dinlemiştim, yapmıştım söylediklerini, ama dediğin gibi hepsini yapmadım. tekrar bakayım olmazsa. benim de hayatımda güzellikler olduğu gibi, çözemediğim birtakım sorunlarım da var. belki dediğin gibi kendimi tam okarak temizleyip arındıramadığım için. inşallah ben de en kısa zamanda arınıp, enerji dolu, mutlu, hayallerine kavuşmuş biri okurum ve de bunu sizlerle burda paylaşırım. bütünün hayrına olsun inşallah.
sayfaya gelen tüm herkese hayallerindeki hayatları yaşamalarını diliyorum. Rabbim tez zamanda kavuştursun inşallah.
ha bir de esmalar paylaşmışsın, birgünde kaç esma okuyorsun, yani 21 günlük olarak yaptıklarım var d3mişsin, mümkünse bşraz daha açar mısın? aynı anda birkaç esma okumak ağır gelebilir diye biliyorum. benim de hayatımda en çok çektiğim esma Ya latif, dönem dönem bıraktığım zamanlar da olsa, genellikle çektim. ya şekür bolluk bereket için, ya fettah. bunları çektiğim zaman gerçekten faydalarını gördüm.
 
Şimdiden teşekkür edeim. Tetikleyen olaylar ve kişiler nasıl ortaya çıktı, ne gibi sorular sordu
Yogun bir seansti hatirlamam cok zor. Yoruluyorum biraz. Bir olay anlatiyorum. Ne hissettin diyor? Duyguyu buldurmaya çalışıyor. Sonra bu duyguyu ilk hangi olayla yasadin deyip gecmise yoneltiyor. Boyle boyle gidiyor...
 

o kadar karıştırmayın. bitkiler de ilaç sonuçta doğal diye herşeyi birlikte yememiz doğru değil.
 

Tabiki işe yarar.O kişiyi gördüğünüzde hissetmek istediğin duyguyu daha önce yaşarsan karşılaştığında aynen o hisleri hissedersin. Önemli olan, imajinasyonu ne kadar canlı yaşadığın. Başarılı imajinasyonun kanıtı şudur; sıradan bir zamanda aklına karşılaşma anı gelse, o kişinin sıradan bir insan gibi gelmesi...

Aslında bu konular daha detaylıdır, nasıl ayrıldığınızda önemlidir. Önce ayrılıkla ilgili hislerinizi değiştirmelisiniz. Topiğimizin özü zaten, olaylarla ilgili bakış açıyı değiştirip hisleri değiştirmek. Sonra zaten her şey değişiyor
 
"İçinde kendisine karşı berrak ve net bir sevgi besleyen bir insan için her şey tam zamanında gerçekleşmektedir ve hatta dünyanın bu karmaşası, her şeyin görünürdeki isyankar ve birlik oluşturmaktan kaçınan o anarşik hali bile onun gözünde daha yüksek bir bütünlük seviyesine doğru ilerleyen bir birleşme hareketi olarak belirir." Stefano D'anna

Tam olarak düşüncem
 

o kısmı değiştirdim aslında ayrılıkla ilgili bi sıkıntım yok. ben sadece hani benden uzak olsunlar kafasındayım ama bu tabi günümüzde mümkün değil aşmam lazım bunu. bir gün denk gelebilirim. genelde bu tarz denk gelmeler hep lehime sonlandı benim. bana zamanında kötülük yapmış olanlarla hep karşımda onlar küçük düşecek aciz kalacak şekillerde karşılaştım ilk seferinde belki şansıma belki benim o zamanki özgüvenim ve düşünce gücümle oldu. bu sefer onu hissedemiyorum ama istediğim duyguyu imajinasyon için düşünüp çalışıcam çok teşekkür ederim cevap için
 
bakın bir çalışmaya denk geldim :)

 
bakın bir çalışmaya denk geldim :)

canımmm çok teşekkürler ne kadar iyi geldi anlatamam

bu imajinasyon aslında psikoterapi tekniklerine çok benziyor. bi dönem doktorumla yapmıştık psikodramalar. çok benzettim onlara tarzlarını o yüzden çok hoşuma gidiyor böyle uygulamalar.

ben sayfalarda baya gerideyim hazmederek okuyayım derken ne zaman biter bilinmez.
 
Hiiic acele etmeyin tavsiyem
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…