Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Bugün “14 Günlük Değişim Çalışma”mızın ilk günü.
Bugün, her gün yapılması gereken temel uygulamaları sizinle paylaşacağım.
(Yarın bir tane daha eklenecek :))
Uyanır uyanmaz iki bardak; gün içerisine yayarak en az iki litre su için.
Sabah işe giderken/ işten eve dönerken veya öğlende bir ara, en az 10 dakika yürüyüş yapın.
Mümkün olduğunca olumsuz sözler içeren şarkılardan uzak kalın. Onun yerine klasik müzik dinleyebilir, olumlu sözleri olan hareketli şarkılar dinleyebilirsiniz.
“Şükür Defteri”ni almak isteyenler bugün alsınlar. Almayanlar telefonun “Notlar” kısmına yazabilirler.
Bu gece “Şükür Defteri”ne başlayacağız.
Her gece uyumadan önce, minnet duyduğumuz, 10 nimeti sayacağız; nedenleriyle birlikte.
Örneğin:
“Sağlığım için teşekkür ederim (veya) şükürler olsun, çünkü işlerimi en iyi şekilde tamamlayabiliyorum/ çocuklarıma bakabiliyorum/ kendimi iyi hissediyorum.
İlişkim için teşekkür ederim (şükürler olsun); çünkü çok şey öğretiyor/ yaşamıma renk katıyor.”
En ufak şeylere bile şükredebilirsiniz.
Bugün yaptığım yürüyüş için şükürler olsun, çünkü vücuduma ve ruhuma çok iyi geldi.” gibi...
Bunlar 14 gün boyunca her gün yapılması gerekenler...
“Şükür Defteri”ni çok iyi açıklayan bir alıntı eklemek istiyorum:
“Minnet duymayı alışkanlık haline getirdikçe, hayatınızdaki belli başlı şeylerin neden yanlış gittiğini ve belirli şeylerin hayatınızda neden eksik olduğunu anlayacaksınız.
Minneti bir yaşam tarzı hâline getirdikçe, her sabah içinizde bir yaşam heyecanıyla uyanacaksınız.
Hayata tamamıyla aşık olacaksınız.
Her şey kolay görünecek. Kendinizi bir tüy kadar hafif ve öncekinden daha mutlu hissedeceksiniz. Karşınıza yine zorluklar çıkabilir, ama onların üstesinden gelmeyi ve onlardan ders almayı öğreneceksiniz. Her gününüz sihirli olacak...
Nimetlerinizi sayın...
"Elimdekilerin kıymetini bilmeye başladığımda, tüm hayatım değisti."
WILLIE NELSON
Hayatta size verilenler için şükretmeniz gerektiğini pek çok insandan duymuşsunuzdur ve minnet duyacağınız şeyleri düşündüğünüzde, tam olarak bunu yaparsınız. Ama elinizdekilere şükretmenin, onların kıymetini bilmenin yapabileceğiniz en güçlü alıştırmalardan biri olduğunu ve tüm hayatınızı değiştirebileceğini fark etmemiş olabilirsiniz!
Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, sahip olduklarınız için minnet duyduğunuzda, o şeylerin hemen artığını göreceksiniz. Ne kadar az olursa olsun, paranız için minnet duyarsanız, maddi durumunuz mucizevi bir şeilde iyiye gider.
Eğer bir ilişki için minnet duyarsanız, onun daha da güzelleştiğini görürsünüz.
Eğer işiniz için minnet duyarsanız, o hayallerinizdeki iş olmasa bile, bazı değişikliklerle daha çok zevk alabileceğiniz bir iş haline gelecek ve karşınıza birden kariyer firsatları bir bir çıkmaya başlayacak.
Aksi takdirde, eğer elimizdekilere şükretmiyorsak kazara hayatımızdaki olumsuzlukları saymak gibi bir tuzağa düşebiliriz.
Sahip olmadıklarımızdan söz ederken olumsuz şeyleri sayarız. Diğer insanları eleştirip yargılarken, trafikten, kuyruk beklemekten, gecikmelerden, devletten, yeterince paramız olmadığından ya da havadan yakınırken hep olumsuzlukları sayıyoruzdur.
Olumsuzlukları saydığımızda artarlar, ama bundan da önemlisi, saydığımız her olumsuzlukla birlikte, yolumuza çıkacak olumlu şeyleri de yok ederiz.”
Rhonda Byrne

Okuduktan sonra geri bildirim yaparsanız çok iyi olur kızlar, olumlamalarımız gibi toplu yapınca güzel dönüşler alıyorduk hatırlatmak istedim
Görevler basit pozitif güzeller zaten biz bu düşünce tarzını hayatımıza dahil ettik çocuk oyuncağı bize
1. Sabah uyanır uyanmaz iki bardak su içemeyen bir bardak içebilir gün içinde 2 litre su
2. Günlük 10 dk yürüyüş
3. Pozitif cümleler müzikler
4. Gece yatmadan şükür defterine ya da telefonun notlar bölümüne 10 madde yazmak..
Bu kadar

Son düzenleme:
S Sahra -okudum ben varım kabul ederseniz eğer
Estağfirullah tabiki herkese açık topiğimiz ben kalabalık olalım bari en az 3-5 kişi olsun diye yazdım tek başıma yapmayayım diye ☺ ...
Birlikte eğleneceğiz eğlenirken de şifa bulacağız
Bu arada canım beni yanlış etiketlemişsin benim nickin sonunda boşluk olmadan kuyruk var. Yanlış etiketlenen arkadaş kusura bakmasın artık birkaç kere daha olmuştu galiba çokda bakmıyor kk ya ..

TAMAM CANIM BUGUNLERDE BENIM ÇOK İHTİYACIM VAR TEŞEKKÜR EDERİM

Günlük 3,5 lt suyumu içerim
yürüşlerimi yaparım
müzik olarak fenımen dinlerim yabancı müzik sıkıntı yok
ama pozitif cümlerde zayıfım
şükür defteri bugun başlıcam inş.

Süpersin pozitif cümle kurmak o da zamanla oturuyor insanın diline bu çalışmayla hergün yapacağız zaten 14 sonunda farkı görürsün. Hergün 10 madde şükür cümlesi yazacağız, şükür cümlesinin kendi pozitif zaten..
Örneğin; bugün yürüyüş yaparken ciğerlerime bol bol okjisen gittiği için şükürler olsun.
Bugün gökyüzü seyrederken çok güzel hayaller kurdum ve çok mutlu oldum bunun için minnettarım gibi gibi

Bende varim ama beni her gun durtuklemeniz lazim. Yillardir sukur listesi yapmaliyim derim ama bir iki sefer yazip birakirim.
Burda size hesap verecegim icin duzenli yaparim.
Cok heyecanlandim. Hemen defter ayarliyorum.
Ben dun kagit ararken planlama yapmisim deftere onu buldum haftalik yapmisim heralde uyguladiklarima tik atacaktim. Sayfada ne tik var ne arti var

Bensiz olmaz diye dusunuyorum
Her turlu etkinlige varim
Yardim istedigim konu turkce pozitif kelimeler olan sarkilar
Dun gece ve bu sabah surekli Nazan Oncel den Aşık Degilim Olabilirim sozler pek uymayabilir.
Sensiz olur mu ve tüm topikcanlar sizlersiz
şu yeni hamile şaşkın arkadaşınız bu çalışmayı günlük paylaşamadığı zamanlarda geçmişte olduğu gibi sen ve diğer kızlar kontrole ele alacaksınız sayfayı aktif tutacağız
Yoksa ben ne yapayım gibi tek başıma etkinlikleri (bu arada çok gülüyorum bu emojiye)

Son düzenleme:
Bende varim ama beni her gun durtuklemeniz lazim. Yillardir sukur listesi yapmaliyim derim ama bir iki sefer yazip birakirim.
Burda size hesap verecegim icin duzenli yaparim.
Cok heyecanlandim. Hemen defter ayarliyorum.
Ben dun kagit ararken planlama yapmisim deftere onu buldum haftalik yapmisim heralde uyguladiklarima tik atacaktim. Sayfada ne tik var ne arti var
Tamam işte kızlar süpersiniz hep birlikte birbirimizi dürtelim, yükseltelim yapalım çalışmayı ben de sayenizde şu halsiz zamanlarımı sizinle rahat keyifli atlatırım yataktan kalkmaya zorlar Kendime ve bebeğimize güzel enerjiler depolarım

Bensiz olmaz diye dusunuyorum
Her turlu etkinlige varim
Yardim istedigim konu turkce pozitif kelimeler olan sarkilar
Dun gece ve bu sabah surekli Nazan Oncel den Aşık Degilim Olabilirim sozler pek uymayabilir.
Pozitif kelimeleri olan Türkçe şarkı az evet Yabancı olur sözsüz olur ya da o sevdiğiniz şarkıları kendinize pozitif uyarlayabilirsiniz ben öyle yaparım arada

Arada bir film önerisi yaparım kızlar bilirsiniz bu listeden çoğu filmi izlemişim bir film delisi olarak.. eksiklerim var bende tamamlayacağım bu listeden en aşık olduğum filmler şunlar sırası karışık...
• Şef
• İlk Aşk
• Kalbini Dinle
• Stajyer
• Amelie
• Zamanda Aşk (Not: Bu film enerjiler boyutlar, fizik içeriyor tam bizim konular bana enteresan gelmişti)
• Deha
Bu listeden farklı film önerilerim de var aklıma geldikçe yazarım sizlerdende önereceğiniz filmler varsa tavsiye alırım kızlar

Çalışmanın ilk günü nasıl gidiyor kızlar
* Benim bol su içmeye devam
* 10 dk lik yürüyüş ise cok dışarı çıkamadığım için midemden 10 dk lik yürüyüş için dikey süpürge ile evin yarısını sürdüm tamamlayınca 20 dk lik hareket etmis olurum o tamam
* hareketli müzik dinlemedim ama ağzıma sakız olan olumlamalarimi söylüyorum ara ara " Hayati akışına bırakıyorum, Herşey yolunda, Kendimi seviyorum ve seviliyorum" gibi ...
Akşam yatmadan şükürlerimi de yazdim mi O da tamamdır

Size dinleyince izleyince istemsizce gülümsedigim sarkinin müziğinde sanatçının sesinde dondurma reklamlarındaki neşeyi mutluluğu yaşatan bir şarkı paylaşıyorum. Negatif bir iki kelime varsa takılmayın genel hissiyat önemli ...
Siz o kadar değerli ve güzelsiniz ki Bu şarkıyı önce içinizdeki o harika kadına söyleyin sonra da şöyle HAYAL EDİN " Şimdiki ya da gelecekteki sevgiliniz, eşiniz size bu duygularla bu şarkıyı söylüyor "
Çünkü siz sevilmeye sevmeye layik Harika Bir Kadınsınız
Not: Bugünde çenem düşmüş alttan alın bu arkadaşınızı

Vallahi ben bu durumundan cooook memnunum hep boyle bol paylasimlar yap
1- Ben sabah bolca yuruyus yapmistim. O sayilir diye dusunuyorum
2- Su icmeye devam
3- Klasik muzik dinledim
4- Aksam eve gecince de sukurlerimi yazarimp

Ekşi sözlükte "Ruh eşini bulamamak" başlıgindan bir yorum. Cok hosuma gitti.

Mevlana der ki: "aradığın ancak sensin, sen"
"eğer sen, can konağını arıyorsan, bil ki sen cansın.
eğer bir lokma ekmek peşinde koşuyorsan, sen bir ekmeksin.
bu gizli, bu nükteli sözün manasına akıl erdirirsen, anlarsın ki
aradığın ancak sensin, sen.

madendeki inciyi aradıkça madensin.
ekmek lokmasına heves ettikçe ekmeksin.
şu kapalı sözü anlarsan, anlarsın her şeyi;
neyi arıyorsun, sen osun.

senin canın içinde bir can var, o canı ara!
beden dağının içinde mücevher var, o mücevherin madenini ara!
a yürüyüp giden sufi, gücün yeterse ara;
ama dışarıda değil, aradığını kendinde ara."

ruh eşi dediğimiz şey tanrı'nın bizzat kendisidir belki de. evet, tanrı da her insanın kendi içindedir. senin en mükemmel halin, tasavvur edebildiğin en kusursuz şeydir tanrı. seni her şeyinle bilen, seni tüm kusurlarınla kabul eden, direkt olarak yadırgamayan, anlayan, bağışlayan... herkesin, tanrı tasavvuru birbirinden farklıdır. kendini bilmeyenin ne ruhu vardır ne de ruh eşi, yani tanrı'sı. asıl yapayalnız olan kişi budur işte. şems de sensin mevlana da. içindeki bastırılmış sese kulak ver, duymaya çalış onu. duymanı engelleyen her şeyi it elinin tersiyle. ancak o zaman bulacaksın aradığını. bulduğunda ise duracak zaman, sabit kalmayacak mekan...

Çok çok çok Harikaymış yaaa ❤ Tasavvufçuların yorumlarına bayılıyorum...
Cemal Nur Sargut un tasavvuf sohbetlerine benziyor bir de ondan dinle Leyla ile Mecnun aşkını youtube vardi sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…