- 24 Ağustos 2010
- 3.594
- 3.268
- 333
Merhaba,Körü körüne istenilen bir şeyden pek bir hayır gelmez bence de :) Hırs vardır icinde, ihtiras vardır.Negatif hisler uyandirdi bende.Pozitif düsüncelerin icinde istedigimiz sey ise tutkudur,azim vardır.Aslinda bir araçtır o bir sürü amaca giden.Hedef para olsun misal sadece cok para kazanmak yoktur,o parayla neler yapacağındir tutkun.Egitim alırsın kendini gelistirirsin,cocuklarin vardir onlari egitimine harcarsin.Yardim yapacaksindir 3 degil 10 yaparsın.Bunlarin her biri şükür sebebidir,güzelliklerin devamini saglar.Pozitiflige pozitiflik katar.
Hicbir sey icin bu bizim icin hayirsiz diyemeyiz.Sanirim daha onceki anlattiklarimi okumadiniz.Olsun,yine de acmak istiyorum simdi.Ister cok istedigimiz seyi yasarken olsun ister beklenmedik yasadiklarimiz milyonlarca ihtimalden rastgele cikmiyor karşımıza.Pozitif ya da negatif yanimiza ve bilincaltimiza gore cikiyor.Degerlendirme bize kaliyor.Sen dersin ki yasamaz olaydim bu kahrolasi olayi,nerden cikti bu insan ben derim ki ben olayi da bu insani da hayatima ben tasidim.Demek ki halletmem gereken ,affetmem gereken bir olay ya da bir kisi var.O olaya da o kisiye de pozitif duygularimi gonderirim.Korku bagini keserim, gerekirse o insanla gorusmem zaten :) Sonra zaten hem gecmis olayi hem de simdikini kokunden cozerim.
Bak simdi kendimden ornek vereyim.Burada yasayan bizim gibi bir dunya insan var,ama o körü körü isteyenlerden de.Su an diyorlar niye geldik bu lanet olasi yere.Ama olaylari yasamadan onceki hallerini ozetleyeyim.Cok istedikleri sey oldu ve artik cok siradanlasti.Şükür kelimesini agizlarinda duymadim bu essiz guzellikler icinde.Sükür ne, hatta ulastiginin nankoru olmak derler ya aynen oyle :) Sonra elestirmeler filan hat safhada,cevrelerine de oyle insanlari cektiler ve olaylar da.Hic de şasirtici olmayacak olaylar yasadilar.Bu olayin bilimsel aciklamasini yapayim kendimce.Istedigimiz seylerin enerjisi yüksektir,sahip olduklarimizdan.Enerjiyi yükseltir yükseltir ,kuantum sicramasi yapariz.Sicrama yaptigimiz yerin enerjisi yüksekte her zaman onceki bulundugumuz kademeye gore.Enerjimizi yükselttigimiz enerjide koruyup sabitlememiz lazim,aksi hale tepetaklak gideriz :) Nankörlük,degerbilmezlik ve diger negatif yönler sükür,degerbilirlik,memnuniyet,...gibi pozitif duygularin ustundeyse kacinilmaz son gelecek.Hic de bana uygun degilmis,kotuymus diyecegiz.Hayirlisi degilmis diyecegiz.Zaten hayirlisi degilmis demek baslibasina bir negatif dusunce bence.
"Körükörü istek" düşüncesi görecelidir aslinda,hatta baskasini elestirirken kullaniriz. Bak başina neler geldi... diye devam eder.Bence bakış açiniza reset atın tamamen :)
Körü körüne demekten kastım birşeyin olması için diretmek, illa o olacak demek, sonuçlarını ölçüp tartmadan istemek anlamında söylemiştim.
Ben olumlama yaparken yada dua ederken özellikle tek bir şey üzerine yoğunlaşıyorum. Mesela X şirkette çalışmak istiyorsun, orasının olması için sürekli dualar, olumlamalar vs... yapıyorsun. Dileğin gerçekleşiyor, o şirkette işe başlıyorsun diyelim. Ama oraya girdiğin an çokta hayal ettiğin gibi bir yer çıkmıyor karşına.. Bir sürü olumsuzluk vs..
O yüzden benim görüşüm dua ederken genel olarak dilekte bulunmak. İlla bu olsun diye değilde, beni en mutlu huzurlu yapacak neyse o olsun diye dua etmek:)