Merhabalar oncelikle Rabbim yolunuzu kolaylastirsin.
Cok sey yazmak isterim ama cok vaktim olmuyor yazacak kadar 2 kucuk cocugum var.Daha onceki yazilari okumanizi tavsiye ediyorum.
Ama su kadarini soylesem; icimizde neysek disimizda da oyuz.Yani siz kendinizi nasil hissidiyorsunuz.Dar kucuk karanlik bir oda gibi, yoksa genis ferah havadar renkli bir odada gibi ruh haliniz.Daha uc ornek vereyim.Sinirsiz boyutta bir oda ve bu odadan diger odalara acilan sinirsiz kapilar.Ve hicbiri de digerinin goruntusunu bozmuyor.Cok aydinliklar,her birinden sanki isiltilar cikiyor.
Iste kendimizi nasil konumlandiriyorsak hayatimizi da o sekilde kurguliyoruz.Secimlerimizi de kendimizinde daraltiyoruz.Secimlerinizi genis odadan yana kullanirsaniz ki bu artik haya bakis acinizi degisterecek.Ne mi olacak :) O harika arkadaslar,o harika ogretmenler,o harika kaynaklar cikacak hatta o harika sorularda.Kendinizi o sorularu defalarca cozmus gibi hissedeceksiniz.Ilk dil sinavina girdigimde aman Allahim demistim sanki ayni sorular, sonra gecmise baktim o hocalar,o arkdaslarim...iyiki varlardi.Bugun 4 yasindaki kizimin kitaplari artik hep ingilizce sukurler olsun,okuyorum anlamadigi yeri anlatiyorum misal.
Tabiki bunla sinirli degil.Eger yine genis odadaysaniz ve Rabbin sizin icin en guzel kadroyu ayirdigini dusunurseniz bir anda sizin icinmis gibi bir kurum acilir,kadrolar acilir sanki bizzat size ve sizin de halihazirda bulunan puanlarla girersiniz.Hatta imkansiz bile gozukse de :) Bizzat yasadim sukurler olsu,yasayan bir suru insan ornek gibi.Hatta kurumumdaki insanlarin cogu sanslilar topluluguydu : )))) Tesaduf mu asla.Hemen hemen ayni dusuncede insanlar zaten.
Yani demem o ki hayatinin sorumlulugunu al; secimlerini ve kendini olumla.Kendini layik gor ki o da kendini sana layik gorsun : )