• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse biraz da ciddiyete bürünerek bir şeyler yazmak istiyorum. Birkaç ay önce hayatımda çok büyük bir imtihan yaşadım. Bu imtihan hayata bakışımı olumlu manada çok değiştirdi. Burayla tanışmam filan ondan sonraki süreçte oldu. Aldığım her nefesin adeta kıymetini anladım. İnsan bazan çok büyük nimetleri gözünde sıradanlaştırıyor. Sanki güneş her sabah doğmak zorunda, sanki zaten doğacak o güneş her sabah... gerçi Allah Kuran'da defalarca insanoğlunun nankörlüğünden bahsediyor. Evet maalesef öyleyiz. Eskiden vara yoğa mızmızlanan ben, o imtihandan sonra adeta yeniden doğdum ve bir bebek gibi gelişim gösterdim. Eskiden olumsuz olarak tanımladığım pek çok şeyin aslında pek çok olumlu yönü olduğunu gördüğüm için eskisi gibi mızmızlanmıyorum ve hatta o olumluluklar olumsuz kısımların üzerini kapatıyor. Genel olarak bakın insanların şikayet ettikleri pek çok şey ellerinden alınsa feryat figan ederler bunu görürsünüz. bunun sebebini tam olarak çözmüş değilim. Her şey mükemmel olsun mu istiyoruz, gerçekten derdimiz mi yok da dert arıyoruz, yoksa işte insanoğlu nankör ya zaten... ondan mı neyden bilmiyorum... neyse işte ben o olaydan sonra farklı bakmaya başladım. Eğer mızmızlanmak istesem (burada hiçbir arkadaşıma böyle olduğunu söylemiyorum estağfurullah, ben sadece kendi kritiğimi yapıyorum) o kadar çok şey var ki. Ama hayır onlara odaklanmıyorum artık, çok daraldığımda gökyüzüne bakıyorum mesela, gökyüzü bir mucize, bir şaheser... ötelerin ötesine açılan bir kapı... tefekkür neden çok sevap bunu anlayabiliyorum sanırım. Allah gerçekten çok büyük bir zat... çok duygudan duyguya geçtim, tam ifade edemedim kusura bakmayın. Her şey için hamd olsun, hamd makamının lezzeti çok başka, inşallah doya doya tadarız...

"Bu Güneş Tutulması, bizi nicedir içinde bulunduğumuz ve artık vahim bir hale gelen ”Varlık Tutulması”nı fark etmek zorunda bırakacaktır.

• Gücün bencilce ve zalimce kullanıldığı,
  • Adalet kavramının gücü elinde tutanlarca eğilip büküldüğü,
  • Sağlıklı olmayan yeme, yaşama, çalışma modelleri nedeniyle doğanın ve doğamızın zarar gördüğü,
  • İnsanların yetenekleri doğrultusunda değil, sistemi sürdürecek bir otomat gibi eğitildiği ve köreltildiği,
  • Evrensel manevi öğretilerin dahi gücün aracı haline getirildiği ve çarpıtılarak aktarıldığı,
  • Dünyanın barındırdığı nimetlerin haksızca sömürüldüğü ve oransızca paylaşıldığı,
bir devreden geçiyoruz.

İnsanlık bu sorunları HEP yaşar… Ama bazen tıkanma ve çıkışsızlık şimdi olduğu gibi tavan yapar.

O zaman da üzerinde düşünmekten kaçındığımız işlevsiz ve zarar verici uygulamaların sonuçları ile yüzleşir ve tutum değişikliğine gitmek ZORUNDA kalırız. Yani evren işini yapacak yolu daima bulur, tıkalı kanalları DAİMA AÇAR :)"

"Bireysel yaşamlarımızda ise;

• Enerjimizi, yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı nasıl kullandığımız,
  • GÜÇLÜ OLMAK’tan ne anladığımız ve gücü elde ettiğimizi düşündüğümüz zaman, nasıl davrandığımız,
  • Güçsüz, çaresiz, kaybetmiş hissettiğimiz, haksızlığa uğramış olduğumuz durumlarda nasıl ayakta kalmaya çalıştığımız ve bu süreçten nasıl çıktığımız,
  • Engeller ve zorluklar karşısındaki tavrımız,
  • Görevlerimizi yerine getirmek, sorumluluklarımızın hakkını vermek konusunda nasıl davrandığımız,
  • İntikam alma, ödeşme, gururumuzu kurtarma eğilimimiz ve bunun sonuçları,
  • Onurlu, adil ve şefkatli olmaktan ne anladığımız,
  • Denge ve sınır bilincimiz,
  • Hizmet anlayışımız ve bize hizmet edenlere karşı tavrımız,
  • Sevgi anlayışımız, sevgimizi aktarma şeklimiz, sevgi beklentimizi doyurma yöntemlerimiz,
  • Farklılıklarımızı ortaya koyma, yararlı ve anlamlı kılma ve başkalarının farklı yanları ile barış içinde olma şeklimiz,
gibi konularda, bu güne dek benimsediğimiz tutumların sonuçlarını görecek ve işlevsiz ya da zararlı olan tutumlarımızı değiştirmek zorunda kalacağız.

Yani EVREN BİZİ SİLKELEYECEK ve KENDİMİZE GETİRECEK."

Hayır benim okuduğum bitmeyecek. 2018 şubata kadar insanlık kendine gelmesi için silkelenecek..,https://junoastrology.com/2017/08/1...lmasi-uzerine-tefekkur-etme-zamani/#more-2799

Benim ikizler burcu yorumu hemen hemen doğru...sizlerin burç yorumu doğru mu?

"BAŞAK veya Yükselen BAŞAK : Önümüzdeki altı ay boyunca, ”arkanızda bırakmanız gereken” bavulları toparlamakla uğraşacaksınız :) Hepimizin hayatında işlevini yitirmeye başlamış olan şeyler vardır. Bu tamamlanma ve kapanış dönemi, işinizde, ilişkilerinizde, yaşama biçiminizde, ya da hayat için de kendinize biçtiğimiz herhangi bir rolle ilişkili olarak ortaya çıkabilir. Önce kendinizi bir zemini kaybetme, yitirme endişesi içinde bulabilirsiniz. Ya da artık bitmesini istediğiniz bir durumun içine hapsolmuş ve çıkışı bulmakta zorlanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Fakat süreç içinde yollar kendiliğinden açılacak, suyun akacağı mecra görünür olacaktır. Bu dönemde sağlığınızla ilgili toparlamanız gereken konular da gündeme gelebilir. Sürece direnmeyin! Kendine acımak, korku, kaygı gibi duyguların sizi tüketmesine müsade etmeyin. Bu zaman dilimi en iyi ”bırakma, salıverme, teslim olma” enerjisi ile feraha çıkılacak bir süreç olacaktır. Mutlaka ”kötü” bir şeyler yaşanacakmış gibi de düşünmeyin :) Sadece hayatınız alıştığınız mecradan farklı bir zeminde yeniden yapılanmak üzere değişime uğrayacaktır. Psikolojik ve manevi olarak da derin çözümlemeler yapabileceğiniz, sonunda kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceğiniz bir dönem sizi beklemektedir."
Alintidir.

Bana da uydu gibi.

Sevgili basaklar nerdesiniz? Size de uydu mu? :)))

Son düzenleme:
"BAŞAK veya Yükselen BAŞAK : Önümüzdeki altı ay boyunca, ”arkanızda bırakmanız gereken” bavulları toparlamakla uğraşacaksınız :) Hepimizin hayatında işlevini yitirmeye başlamış olan şeyler vardır. Bu tamamlanma ve kapanış dönemi, işinizde, ilişkilerinizde, yaşama biçiminizde, ya da hayat için de kendinize biçtiğimiz herhangi bir rolle ilişkili olarak ortaya çıkabilir. Önce kendinizi bir zemini kaybetme, yitirme endişesi içinde bulabilirsiniz. Ya da artık bitmesini istediğiniz bir durumun içine hapsolmuş ve çıkışı bulmakta zorlanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Fakat süreç içinde yollar kendiliğinden açılacak, suyun akacağı mecra görünür olacaktır. Bu dönemde sağlığınızla ilgili toparlamanız gereken konular da gündeme gelebilir. Sürece direnmeyin! Kendine acımak, korku, kaygı gibi duyguların sizi tüketmesine müsade etmeyin. Bu zaman dilimi en iyi ”bırakma, salıverme, teslim olma” enerjisi ile feraha çıkılacak bir süreç olacaktır. Mutlaka ”kötü” bir şeyler yaşanacakmış gibi de düşünmeyin :) Sadece hayatınız alıştığınız mecradan farklı bir zeminde yeniden yapılanmak üzere değişime uğrayacaktır. Psikolojik ve manevi olarak da derin çözümlemeler yapabileceğiniz, sonunda kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceğiniz bir dönem sizi beklemektedir."
Alintidir.

Bana da uydu gibi.

Sevgili basaklar nerdediniz? Size de uydu mu?
Uymami uydu valla:-)
Sanirim herkes olacak tutulmanin etkisinde:)
Yanliz degilmisim bende bir tuhafim bu aralar:))
Amaaa gececek gecmeli diyorum ve hic kendimi kasmiyorum cok sukur,onceden olsaydi off off ne senaryolar yazardim cizerdim oynardim pehh:-)
Cok sukur bu farkindaliga ve cok sukur ki bu topik degerli arkadaslarim sizler ufkumu actiniz benim cook seviyorum sizi bea:KK68:
Bide kafama takildi simdi basagin yorumunda bavullar falan diyor ya hani,nereye gidiyoruz ya biz yolculuk anlamindami ki :-)

"Tutulmalar kalbine yönelenler kalbini yok saymadan halen duyguyu ruhlarında barındıranlar için kontrolümüzün dışındaki şeylerle zaman harcamamız noktasında uyarıcı enerjileri barındırır.

TUTULMALAR Önemlidir. Dağılan kırılan kalbimizi hayatımızı toparlamamız uyanışa geçmemiz BİRLİK düzenine idrak etmek ben demekten uzaklaşıp BİZ olmak adına olgunluğa erişmek sevenin kıymetini bilip sevgi ile karşılık vermek emek çaba gösterip yanlışla doğruyu ayırt etmek egodan kinden nefretten kıskançlıktan uzaklaşıp ruhun özüne inmek sahip olduklarımız için şükretmek için PİN kodlarımızı çözmek için fırsattır aslında bu dünya tiyatrosunun oyuncuları olarak bizlere. İşte bu nedenlerle tedbirler alıp günlerimizi doğal bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz.

Sonuçta Gökyüzü Yüce ALLAHIN hizmetindedir. Bizlere düşen ise dikkatli olmaktır.

Tutulma enerjisi ile ruhumuzda ki iyi ve kötü yönlerimizi yaşadıklarımızı yaşattıklarımızı sorgulamalı ve yönümüzü yeniden tayin etmek için çabalamalı kendimize şu soruları sorma cesaretini ve itirafını yapabilmeliyiz.

Dostu düşmandan ayırabilmeyi sahiplenmeyi öğrenebildim mi?

Tek kaybedilen yarışın zamanla olduğunu fark edip nerede yavaşlamam nerede durmam gerektiğini belirleyebiliyor muyum?
Umduğunu değil bulduğuna şükredip var olabilmeyi anlayabildim mi?
Eğrinin Doğru olmayacağını kabullenebildim mi?
Egomun beni esaret çarmıhına gerdiğini yenemediğimde beni nasıl alt ettiğini görmek için kalbimin sesine kulak verip gerçek beni bulmak için değerlerime yöneldim mi?
Başkalaşmadan özümle tamamlanabilmeyi denedim mi?
Hayatını Taktikler ile yönetenlere aynı şekilde de değil de beni ben yapan Özelliklerim ile şahsına münhasır bir insan evladı olarak davranabiliyor muyum?
Bana benzerler ile mutlu olmaya çalıştım mı?
Aşkın gerçeğinin vazgeçmemekten geçtiğini verdikçe çoğaldığını anlayabiliyor hissedebiliyor muyum?
Son olarak dünümle kavga etmeyi bırakıp anda kalmayı şükredecek ne denli fazla değerimin olduğunu fark ederek mutlu olabildim mi?
Ha birde ölüp te dirilmeyi sabırla yoğrulup büyümeyi öğrenip öğretmeyi vazgeçmeyerek doğru yaptığım şeyleri yaşayarak öğrenmek için gönüllü müyüm?

İşte bu cevapları verdikten sonra Tutulmanın enerjisinin getireceği yansımaları Sağlıkla Aşk ile İnanç ile güzellikler aile ile sevgi ile sabır ile güzellikler dolu bir sürece daha şükürle HOŞGELDİN diyor minnet ile kucaklıyorum."

Unutmadan hemen bir şeyler paylaşmak istiyorum.Geçenlerde resmi bir kurumda işim vardı.Bir kaç kez gitmem gerekiyordu.Her defasında aynı kişi yapıyordu işlemi.Kadın asık suratlı çok ciddiydi.Sadece kayıt dememle kadın başladı şu şu şu demeye sıralamaya gıvık bir şekilde.Sonra araya girdim, ben daha ilk defa geliyorum geliyorum.Özür diledi, kayıt yenileme sanmış.Neyse sonra yine arıza çıkardı.Çıktım dışarı...aldım başıma bela dedim,tam bu milletten insanlar böyle mi diye kodlamaya başlarken hemen susturdum o içimdeki çenesizi : ))) Enerjinin ırkı,milleti,cinsiyeti yoktur dedim.Kadın sadece beni,içimdeki endişeyi,önyargıyı yansıtıyor dedim.Üçüncü gidişimde kendimi de kadını da olumladım.Sevgi enerjisi yolladım bildiğiniz.Veeee o kadın gitmiş sanki yerine bambaşka biri gelmişti.Güler yüzlü,nazik,ince,ilgili bambaşka bir kadın gelmişti.Evet ben değiştim o da değişti :)

Bir de geçen dedim ya bu güneş tutulması filan sanırım aklıma hep olumsuzu geliyor,iptal ediyorum yerine pozitifini koyuyorum.İşte o anlardan birinde kızımı bekleme odasında beklerken magazin dergisine bakıyordum orda duran.100 sayfalık bir şey,aradan sayfa seçeyim bakalım ne çıkacak dedim.23. sayfayı seçtim,arıyorum arıyoruö yok ama.21 22 var 25 26var.O sayfa yok,sadece o sayfayı yırtıp almışlar ve bende o sayfayı seçmişim : )))) İşte dedim yine müthiş zamanlama gidip en olmayanı bulmuştum.Tabi içim yine şükürlerle doldu,bşr onay hissiyle:halay::KK9:

Benim halletmem gereken bi işim var sıkıntılı bi iş yarından sonra mı gitsem acaba

Eger acil degilse yarindan sonra git istersen canim :). bende yarin diyete baslayacagim ya bakalim surer mi surmez mi :D. birde bir yerde okudum dusuncelerinize dikkat edin. neyse ina donusur diyordu kizlar :bicak:

Eger acil degilse yarindan sonra git istersen canim :). bende yarin diyete baslayacagim ya bakalim surer mi surmez mi :KK70:. birde bir yerde okudum dusuncelerinize dikkat edin. neyse ina donusur diyordu kizlar :bicak:
Bir haftadır beni uğraştıran önemli bir işim vardı.Bugün o işimi halletmeye gitmeden evvel sağlam bir olumlama yaptım.Yeşil bir iğne taktım, çünkü yeşil kalp çakrasının rengi.(Benim burcum da kalp çakrasını temsil ediyor.Kendimde gözlemledim,ne zaman üzerimde yeşil kullansam işim rast gidiyor) Sonra Abese suresinin "Sümmessebîle yesserah" ayetini okudum.Ayetin meali "Sonra yolu ona kolaylaştırdi. " Bu ayeti çok deneyimledim,gerçekten problem çözmede çok etkili bir ayet.Mutlaka hayatınızın bir parçası haline getirmenizi önemle tavsiye ederim. Neticede işim tereyağından kıl çeker gibi halloldu:)) Yani tutulma işime engel olmadı:)

Olumlu düşünün,her şey olumlu olsun:dua:

Bir haftadır beni uğraştıran önemli bir işim vardı.Bugün o işimi halletmeye gitmeden evvel sağlam bir olumlama yaptım.Yeşil bir iğne taktım, çünkü yeşil kalp çakrasının rengi.(Benim burcum da kalp çakrasını temsil ediyor.Kendimde gözlemledim,ne zaman üzerimde yeşil kullansam işim rast gidiyor) Sonra Abese suresinin "Sümmessebîle yesserah" ayetini okudum.Ayetin meali "Sonra yolu ona kolaylaştırdi. " Bu ayeti çok deneyimledim,gerçekten problem çözmede çok etkili bir ayet.Mutlaka hayatınızın bir parçası haline getirmenizi önemle tavsiye ederim. Neticede işim tereyağından kıl çeker gibi halloldu:)) Yani tutulma işime engel olmadı:)

isinizin kolayca hallolmasina sevindim :) cidden sizin bana ayet ile ilgili bilgi vermeniz. boyle birseye cok ihtiyacim vardii Hoppa bu sureyi de arastirdim. aynen artik cok daha fazla olumlu dusunuyorum ki olumlu seyler olsunn :KK36:

Yeşil bir iğne taktım, çünkü yeşil kalp çakrasının rengi.(Benim burcum da kalp çakrasını temsil ediyor.Kendimde gözlemledim,ne zaman üzerimde yeşil kullansam işim rast gidiyor)
Yeşil benim en sevdiğim renktir, özellikle haki yeşili çok sever ve kıyafetlerimde sık sık kullanırım. Yalnız yeşil iğneden neyi kast ettiğini tam anlayamadım? Açıklarsan sevinirim

renk durumunu nasıl anlayabilirim, herkeste yeşil geçerli midir acaba, bu arada çok sevindim işinizi halletmenize darısı başıma inşallah

Back
X