Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Kaç defa okusam aynı hisse sahip olacağım bir paylaşım,çoook teşekkür ederim tatlım tekrar:KK200::KK200::KK200: Hahahaa diğer paylaşımın için yazıyordum ama buna yazmışım olsun hepsi birbirinden güzel :)
Inan ki ben de bu paylasimi yazacaktim biraz once. Ama tam olarak aklima gelmedi nasil oldugu:) tesekkurler yanlislikla paylastigin icin :))) bu yazidan cok etkilenmistim ki hala etkileniyorum.

Merhaba hoşgeldin baştan okumanı tavsiye ederim roman gibi aynı ortadan başlayınca hiç bişe anlaşılmıyor kendimden biliyorum .
Son sayfaları da takip edebilirsin bir arkadaşımız öyle yapmıştı HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu kendi msjına gelene kadar okumuştu çok iyi oluyor öyle sindire sindire
Evet hatta ilk mesajimda cok derin duygularimi ifade ettim sanmistim. Peki neydi ilk mesajim,
"Takipteyim" :KK70:
Gercekten yeniden yeniden okumak istiyorsun.

Sandra Anna Taylor in kuantum basari kitabi benim basucu kitabim onu alin.Ama bence en iyi yontem topigin basindan baslayip okumak.Cunku defalarca bu sorular soruldu ve cevaplandi.Sizi cok iyi anliyorum, zamaniniz yok gibi geliyor.Ama ben sizin gectiginiz tum donemleri gecmis birisi olarak sinirsiz ihtimallerle dolu harika bir evrende lisansla,kpss ile ugrasacagima kendimle ugrasirdim.Gercekten ne istedigimi belirlemeye calisirdim. Yillar gecer kpss biter lisans biter ama o memnuniyetsizlik,doyumsuzluk hic bitmez.Cunku bizler kendi isteklerimizle degil toplumun norm isteklerini istiyoruz.Onlar da illuzyon gibi yaniltici.Karar sizin tabiki :)
Elimdekileri bitireyim ben de bu kitabi alacagim:)

Evrenden Torpilim Var yazarı Aykut Oğut paylaşmış, çok hoşuma gitti alıntılamak istedim.

"merhaba
ismim ******* *******. aykut ogut a yazdigim bir teskkur mesajim var. kendisine direk ulastirabilecegim bir yol bulamadigim size atiyorum mesaji. kendisine gonderebilirseniz cok mutlu olurum. tesekkurler simdiden.
not belki biraz uzun umarim sikilmazsiniz :)

kisaca aciklamasi o kadarda kolay olmayan bir sekilde hayatimi degistidiginiz icin tesekkurler aykut ve esra.
evrenden torpilim var kitabini ilk okudugumda (ki bu sanirim 2012 belkide 2013 yiliydi) ben kaybolmusluk, tek basinalik, ofke ve sevgisizlik icinde bir sekilde hayatta kalmaya calisan bir ruhtum. Kendi oz anne babamin sevgisini bile satin almaya calisan kendini herhangi iyi bir seye layik gormedigi icin hayatina herhangi iyi bir seyin girmedigi maddi manevi her anlamda dibi boylamis bir durumdaydim.
Simdi aradan gecen yillardan ve hayatimin aldigi sekilden bahsedeyim biraz.
kitabi ilk okudugum siralarda bir cok ego oyunumu, cocukluk kararlarimi fark etmeye basladim. bu farkindaliklar evrenden gelen goz kirpislarla (ek gelir imkanlari, yeni arkadasliklar vs) yanitlandi. ufaktilar belki belki benim hayatimi tamamen duzeltmediler ama kendi duygu ve enerji durumumun hayatimi nasil etkiledigine dair cok guzel birer ornektiler.
benim babam major depresif bir insan ozelliklede alkolizimle birlestiginde hayatinizi ve etrafinizdakilerin hayatini cehenneme cevirebilen bir hastalik. isin kotu tarafi teshis konulacak kadar doktora gidip tedavi olmaya gelince kesinlikle tedaviyi red etmesiydi. benim butun ergenlik ve genclik yillarim onun depresyonu intahar dusunceleri onu duzeltme cabalari yada onun depresyonu icin kendimi suclu hissetmekle gecti. ta ki bir gun onu ve onun yerinede enerji vampirligi yapabilen annemi hayatimdan cikartma karari alana kadar. bizim kulturumuzde ve toplumsal yasantimizda genc bir kadinin maddi ve manevi olarak ozgurlugunu ilan etmesi cok kolay bir durum degil bildiginiz uzere. benim icinde cok kolay olmadi ve evrenden torpilim var i alip okumaya basladigim donemde tam da o kolay olmayan donemdeydim.ve o donemi atlatmamda bana cok yardimi oldugunu soylemek istiyorum.
aradan bir iki yil gecti her ne kadar ailemden ayri yasiyor olsamda icimdeki anne ve babamla birlikte yasadigim gercegiyle yuzlesmeye basladim. benim ailemin en buyuk sorunlarindan biri hep borc icinde yuzmeleridir. ne kadar paralari oldugu hic onemli degildir her zaman borc icinde olurlar. benim onlardan ayrilip kurdugum yasamdaki ilerleyisim nasil oldu dersiniz? tabiki borc icinde yuzuyordum. aylik 4000 tl kazanabilecek bir duruma getirmistim(ki o donemde dolarin 2 liranin altinda oldugunu ve izmirde yasadiginizi dusunursek iyi bir gelir) kendimi isimde parmakla gosterilen biri olmustum sehirde kendi alanimda unlu bile olmaya baslamistim (bu arada zihinsel engelliler ogretmenligi yapiyordum) ama onemli degildi cunku ayda 4000 kazanip banka kredileri kredi kartlari kira vs ay sonunu zor getiriyordum.
yeni insanlarla tanisiyordum yeni erkek arkadaslarim oluyordu ama hic biri 6 aydan fazla surmuyordu. ve bilin bakalim evren bana ne tip insanlari servis ediyordu? dogru bildiniz tabiki babam gibi depresif sevmeyi ve sevilmeyi bilmeyen oldukca hizli agrasiflesebilen erkekler. bir sure ayni donguyu farkli insanlarla yasadiktan sonra vazgectim. ne kadar para kazanirsam kazanayim herzaman borclu olmaktanda vazgectim. aslinda bir gun herseyden vazgecebildigimi farkettim. gelecegi belirsiz gitgide yobazlasan turkiyede yasamaktan yasarken surekli sikayet etmekten, artik monotonlasmaya baslamis beni yormus olan isimden de vazgectim. butun o kisir donguleri yasamaktan vazgectigimde bir anda icimde hem bir korku hem heyecan olustu. bu yasami atip bir yenisini yaratabilecegimi anladigim icin olusan bir heyecandi. her seyi birakip yurt disina yerlesmeye karar verdim.
once kopegimle birlikte sorunsuz gidebilecegim ulkeleri arastirdim. Kambocyada karar kildim. yeni gelisen bir ulke yeni bir hayat kurmak icin sorunsuz kanunlarla beni bekliyordu. hemen bir liste yapmaya basladim. neleri hangi zamanda satabilirim, evi ne zaman bosaltmaliyim, acilen bir kurs bulup ingilizce ogrenmeye baslamaliyim,... hayatimin ilk yurtdisi seyehatiydi ve ben tasiniyordum. butun etrafimin beni vazgecirme cabalarini kulak ardi etmek kolay olmadi ama basardim herseyin cok daha iyi olacagina yonelik inancimi (aslinda inanc degilde bilgiydi bu bir sekilde biliyordum) kaybetmedim zedelenmedi bile. bunlari yasarken kitabini hatirladim. senin amerikaya yerlesme kismini ozelliklede. zaman yaklastikca mutlulugum artiyordu. ve bilin bakalim ne oldu? yeni bir erkek arkadas hemde oncekilere hic benzemeyen bir karakter. gittigim ingilizce kursunda tanistigim aslinda hocam olan amerikali genc bir erkek. benim icin bir suru ilki beraberinde getirdi ilk kez benden yasca kucuk, kendi anadilimi konusamadigim hatta onun soylediklerinin yuzde seksenini bile anlamadigim yinede sevgiyi, saygiyi, kadin olmamdan once birey oldugumun hissiyatini, sevisirken kendimi surekli yargilaniyormus gibi degilde rahatca birakabildigim bir aylik guzel iliski oldu. ardindan vakit geldi.
yola cikarken ki en buyuk sorunlardan biri yanimda goturebilecegim esya siniriydi. hayatim boyunca cok okudum kitaplarim benim en buyuk bagimdi yasama. yaklasik bin tane kitabin icinden kendime sadece 5 kitap goturme hakki tanidim. bu bes kitapdan biri senin yazdigin kitapti. gun geldi hazirliklar bitti. endiseler, kucaklasmalarla ve vedalasmalarla ucaga bindim (endise kismi arkadaslarima aitti ben sadece heyecanliydim aslinda). kopegimide dusunerek var olan en kisa sureli ucusu almistim en kisasi 18 saatlik ucustu. dusunmek icin bana verilen 18 saatti o aslinda. para sorunlarimi, iliski sorunlarimi tekrar asla ayni durumda olmak istemedigim butun sorunlari arkamda turkiyede birakmak istiyordum. buyuk bir kisminida biraktim.
kambocyaya tasindiktan 1 ay sonra ufak bir tayland seyehati yaptim. bir barda oturmus kendi kendime nasil bir iliski yasamak istedigimi yazarken icimden bir sey beni durttu ve donup arkama baktim. genc yakisikli bir adamla gozgoze geldim bir yarim saat bakistiktan sonra kalkip yanina oturdum. hayatimda ilk kez birinin yanina o sekilde gittim. ilk kez o klasik kadin erkege gitmez bu ucuz gosterir kadini tabusunu kirdim sanirim. o ispanyoldu. ikimizde cok az ingilizce biliyorduk ama bildigimiz 100 kelimeyle birbirimize butun hayatimizi anlattik, o yuz kelimeyle deliler gibi eglendik, o yuz kelimeyle asik olduk. onun 1 aylik tatili bitti ispanyaya geri dondu ama iliskimiz bitmedi. 2-3 ay internetten konustuktan sonra kambocyaya yanima tasindi. su anda 2,5 yildir birlikteyiz ve onunla inanilmaz mutluyum. muhtesem bir insan, sevgi dolu, durust, gerektiginde sorumluluk alabilen, eglenceli,... bir kac gun once anne ve babasi ziyaretimize geldiler. onlarda inanilmaz keyifli dogal insanlar. artik cocuk yapma planlarimiz olusmaya basladi :)
kambocyaya tasindiktan sonra once dort aylik bir dalis kursu aldim ve bunu bedava aldim artik dive masterim. sonrasinda hayati boyunca belki on kez otel gormus ben bir otelin manageri oldum ve oldukca iyi bir is cikardim. simdi kendime ve erkek arkadasima ait bir minimarketim ve ust katinda 7 odali ufak bir guesthousum var. su anda burada low sezon oldugu icin biraz para sikintisi yasiyor olsamda gayet iyi gidiyor hersey. aslinda bir kac hafta once para sikintisi ustune calismak icin yazmaya baslamistim ve yaziyi bitiremedim.(benim kendime uyguladigim tek egzersiz yazmak, ne istiyorum, nasil istiyorum gibi dusuncelerde netlik yada sorunu yaratan ego oyunlarini bulmak icin bende ise yarayan bir yontem) bir kac gun sonra bir ortaklik teklifi aldim toptancilik yapmak isteyen bir arkadasimdan. marketin deposunu kullanarak yapilacak ve iyi bir kazanci olacagindan eminim. onumuzdeki bir kac ay icinde odeyebilecegimden emin oldugum bir borcum disinda hic borc yapmadim kambocyada ve benimle ortak olmak isteyen kisiye oldugu icinde oldukca rahatim.
ister istemez bes yil onceki bana ve simdiki bana bakiyorum. bes yil once maddi manevi yikilmis biriyken simdi mutlu bir iliskisi olan kendi isyerinin sahibi olan kendimi saat kac olursa olsun sokakta yururken guvende hissettigim bir ulkede yasayan biriyim. mutluyum ve hayatimin bircok alaninda tatmin olmus hissediyorum.
butun bunlar olurken evrenden torpilim var kitabin hep yanimdaydi. benim icin bir rehber kitap oldu. ne zaman icinden cikamadigim bir sorun olsa ne zaman isler sarpa sarsa kitabinin ilgili bolumlerini tekrar okudum. bazen rasgele bir sayfa acip okudum ve her seferinde cevabi bulmami sagladi.
iyiki almisim o kitabi ve iyiki yazmissin o kitabi. hic bilmedigin bir cok hayata guzel bir dokunus yaptin yazarken. tesekkur ederim."
Cok guzel bir yazi:)

Pozitif Gücün Büyüsü kitabinin meditasyon kisimlarina geldim. Bu da cok guzel bir kitapti ama yine de favorilerim Bilincaltinin Gucu ve Rezonans Kanunu:)

Cok hosuma giden cumlelerin altini cizdim. Unutmayayim, sizinle paylasayim diye:)

Bulasıcı sadece bir fikirdir ve fikirler bulasıcıdır( hastaliklarla ilgili)

Bir sürü insan hastalığın kalıtsal bir sey oldugunu soyluyor. Bana gore, bizim ailemizden aldigimiz sey onlari zihinsel kaliplari.

Icsel huzuru olusturarak, dunyada bizimle hemfikir tum huzurlu insanlarla bag kurdugumuzu hatirlayin.

Her "yapamam" deyisinizle onunuze bir dur tabelasi koyuyorsunuz.

Sinirlandirmalar tamamen zihinde, gerceklikle bir ilgisi yok.

"Yapamam, ise yaramaz, yeterince param yok, komsular ne dusunur?" gibi seyler soyleyince sınırlanmıs oluruz.

En sevdigim:)
Zamanin baslangicindan bu yana size benzeyen baska bir insan daha olmamistir, o halde neyle rekabet edebilir ya da kiyaslanabilirsiniz?

Sukretmek isteriz ki daha cok iyiligi kendimize cekelim. Fakat eksik seylere odaklanirsak, onlari cekecegimizi unutmayalim.

Eger tersi giden her seyin suclusu olarak durmadan kendinizi azarliyor ve her zaman kurban gibi hissediyorsaniz, o zaman bu inanclarinizi destekleyecek tipte iliskileri cekersiniz.

Bir de olumlama,
Kendimi gecmisten kurtarip ozgur birakmaya niyetliyim. Bana zarar vermis herkesi affetmeye niyetliyim ve digerlerinden zarar gordugum icin kendimi affediyorum.

Ozgurlesmek icin kendinizce hakli buldugunuz guceniklerinizden ve acima kosenizden cikmalisiniz.

Simdilik bu kadar. Sevgiyle kalin...

Allahım esirgesin; ne kadar muazzam,ne kadar dolu dolu,harika bir topiğimiz var.Işıl ışıl enerjilerle dolu her zaman olduğu gibi.Enfes ilhamlar,paylaşımlar o harika enerjileriyle kalbimizi coşturuyor ve evrenin en güzel yerlerine ulaşıp tekrar tekrar bize geliyor.Hem geçmişimize hem de geleceğimize şifa oluyorlar,tertemiz yapmakla kalmıyor ışıldatıyor adeta;özümüze götürüyor bizi :KK200::KK200::KK200:
Aynen öyle canım, şükürler olsun. Ben de aldım onun kitabını ama burda sanki bir ara onunla ilgili olumsuz bir duyum almıştım diye hatırlıyorum, inançla imanla ilgili. Kitaba da başladım ama birkaç yeri beni rahatsız etti. Akşam sizinle de paylaşırım yine.

Bilincaltinin Gucu, Rezonans Kanunu, Pozitif Gucun Buyusu kitaplarini nerden buldunuz?
Ben yazin eski - yeni butun kitapcilara sordum.Yok.
Aykut Ogut vardi. Siz yazinca merak ettim, okuyacagim.

İlk sayfalarda, burası biraz rahatsız etti beni.

Eklentiler

• 15088534485061749755334.webp
    15088534485061749755334.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 61
  • 1508853478794840748307.webp
    1508853478794840748307.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 60
Pozitif Gücün Büyüsü kitabinin meditasyon kisimlarina geldim. Bu da cok guzel bir kitapti ama yine de favorilerim Bilincaltinin Gucu ve Rezonans Kanunu:)

Cok hosuma giden cumlelerin altini cizdim. Unutmayayim, sizinle paylasayim diye:)

Bir sürü insan hastalığın kalıtsal bir sey oldugunu soyluyor. Bana gore, bizim ailemizden aldigimiz sey onlari zihinsel kaliplari.

Icsel huzuru olusturarak, dunyada bizimle hemfikir tum huzurlu insanlarla bag kurdugumuzu hatirlayin.

"Yapamam, ise yaramaz, yeterince param yok, komsular ne dusunur?" gibi seyler soyleyince sınırlanmıs oluruz.

Zamanin baslangicindan bu yana size benzeyen baska bir insan daha olmamistir, o halde neyle rekabet edebilir ya da kiyaslanabilirsiniz?

Sukretmek isteriz ki daha cok iyiligi kendimize cekelim. Fakat eksik seylere odaklanirsak, onlari cekecegimizi unutmayalim.

Eger tersi giden her seyin suclusu olarak durmadan kendinizi azarliyor ve her zaman kurban gibi hissediyorsaniz, o zaman bu inanclarinizi destekleyecek tipte iliskileri cekersiniz.

Bir de olumlama,
Kendimi gecmisten kurtarip ozgur birakmaya niyetliyim. Bana zarar vermis herkesi affetmeye niyetliyim ve digerlerinden zarar gordugum icin kendimi affediyorum.

Ozgurlesmek icin kendinizce hakli buldugunuz guceniklerinizden ve acima kosenizden cikmalisiniz.

çok güzel canım, teşekkür ederim. maşallah çok güzel ilerliyorsun, Allah yolunu açık etsn inşllah.

Bir de olumlama,

Ellerine yüreğine sağlık canım paylaşım için ben pozitif gücün büyüsünü merak ediyorum Evren'den Torpilim var ı tekrar okuyacam bir de elim de Eckhart Tolle Şimdinin Gücü kitabı var bir bitiremedim bunları bitirince almak istiyorum.

Back
X