Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Herkesin cevap ve önerilerine açığım ve bekliyorum. evet biliyorum bu döngüye son vermek istiyorum. Hiç tanımadığım yada yeni tanıştığım insanlar dahi bunu bekliyor. Ne kadar ben kendimden ödün vermemeyeçalışsam da maalesef böyle.Haklısın değer vermiyormuşum bunu yakın zamanda anladım, olumlamalar ve his çalışmaları yapıyorum.
Bilincimizle bir şeyleri değiştirmek çoğu kez zor oluyor.Bu yüzden bilinçaltının değişmesi gerektiğini vurguluyoruz.Olumlamalar bunun için önemli.Ama ben şunu da tavsiye ediyorum.Çok basit şeyleri bile kendine değer verme eylemine dönüştürebilirsin.Mesela kendine bir kahve yap ve bu kahveyi kendine değer verdiğin için yaptığını tekrar et.Kendine küçük hediyeler al.Buna benzer eylemleri çoğaltabilirsin.Başta bilincin inanmayabilir ama bu eylemler devam ettikçe bilinçaltın elbette kabullenecektir.

Bilincimizle bir şeyleri değiştirmek çoğu kez zor oluyor.Bu yüzden bilinçaltının değişmesi gerektiğini vurguluyoruz.Olumlamalar bunun için önemli.Ama ben şunu da tavsiye ediyorum.Çok basit şeyleri bile kendine değer verme eylemine dönüştürebilirsin.Mesela kendine bir kahve yap ve bu kahveyi kendine değer verdiğin için yaptığını tekrar et.Kendine küçük hediyeler al.Buna benzer eylemleri çoğaltabilirsin.Başta bilincin inanmayabilir ama bu eylemler devam ettikçe bilinçaltın elbette kabullenecektir.
Önerilerin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Bir ay olmadı olumlama yapmaya ama faydalarını görmeye başladım bile, en azından kendimi daha mutlu hissediyorum, o sisli puslu hava kalktı üzerimden güneşli hava daha çok hakim. Bunları uygulayacağım. Bir de geçenlerde bir şey oldu. Bir yakınım bana fincan hediye getirmişti. Kardeşimle baktığımızda fincanların üzerindeki süslemelerde defo olduğunu gördük. Ben bunları hiç kullanmadım uzunca bir süre. Yer kaplıyor kullanayım bari diye çıkardığımda ne göreyim, o defolar yok artık.

Canım Teşekkür ederim cevabın için, çok güzel bir örnekti.
Diyelim ki çocukluğumuzda,gençliğimizde ailemiz bizim adımıza karar veriyor ve başkalarınada bu konuda izin veriyor. Sizin herkese anlayışlı olmanız gerekiyor bu kişiler sizden büyükte olsa küçükte. Yada babanız çok ısrarcıydı sürekli aynı şeyleri söylerdi :))). Ve bunlar şimdiki hayatınızı etkiliyor.Karşınıza çıkan insanlar ya sizin adınıza karar veriyor, ya çok ısrarcılar yada hep sizin anlayışlı olmanız gerekiyor sizin zor anlarınızda bile. Bunlara benzer konular. Bunlar için neler yapılabilir. BUrada İmajinasyon kullanılabilir mi, geçmişe giderek olayı istediğimiz şekilde yaşayarak çözebilir miyiz. yada başka şeyler yapılabilirmi. Bunlar için olumlamalar neler olabilir. Ne uzun sordum :))))
Rica ederim canım olumlama harici bişe yazamadım ama kızlar imdadıma yetişmiş :KK200: gulhilal gulhilal in dediği Güneş Tan ın Art tekniğini izle yapmaya çalış , HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu bilinç altı temizliği videoları önermiş onlara bakabilirsin hoşuna giden bişey çıkar ama en önemlisi burayı baştan okumaya başla sorularını cevaplarsın sırayla ;)

57E3B716-412C-4205-9E46-D980ADDB681A.webp

Huzurlu mutlu akşamlar arkadaşlar :KK200:

Mutluluğa ulaşmak için 11 basit öneri;

-Kalbinizi kin ve nefretten koruyun…
-Gereksiz endişeler üretmekten vazgeçin...
-Olaylara daima iyi tarafından bakmayı deneyin...
-Geçmişte yaşadıklarınızı olduğu gibi kabul edin..
-Basit yaşayın, içten sevin…
-Ama en çok kendinizi sevin...
-Tükettiğinizden daha fazlasını üretmeye çalışın
-Moralsiz ve karamsar olduğunuzda doğaya sığının, hayvanlar ve bitkiler en güzel terapidir...
-Hayattan her zaman daha az şey bekleyin…
-Hayal kurmaktan ve umut etmekten vazgeçmeyin...
-Sahip olduklarınız için şükretmeyi unutmayın...

Merih Keçe
Not: Manzaraya aşık oldum kızlar orda hayal ettim kendimi komik gelse de deneyin güzel hissettiriyor :KK37:

Evet yapmaya çalışıyorum. Affetme meditasyonları yapıyorum ara ara. :)))
Affet rahatla. Ben oyle yaptim. Bir gun aldim kalemi elime yazdim da yazdim yazdim da yazdim. Affedilecek kisileri, yaptiklarini. Agladim, guldum sonunda yaktim. Kardesim evde duman var neresi yaniyor diye bir panikledi. Burda da yazmistim. 10-15 sayfa once sanirim. Yaz yak kurtul

Affet rahatla. Ben oyle yaptim. Bir gun aldim kalemi elime yazdim da yazdim yazdim da yazdim. Affedilecek kisileri, yaptiklarini. Agladim, guldum sonunda yaktim. Kardesim evde duman var neresi yaniyor diye bir panikledi. Burda da yazmistim. 10-15 sayfa once sanirim. Yaz yak kurtul
Evet hatırlıyorum o yazını okumuştum. İlk affetme olayımda çok ağladım bende, ama o kadar rahatlamıştım ki anlatamam.Senin dediğin yöntemide uygulayacağım. Ben Sühan Akgünün affetme meditasyonunu yaptım. Balona koydum hepsini gönderdim. birinde o kadar kalabalıklardıkki 3 balon yapmama rağmen düşecekler diye korktum :)))))

Evet hatırlıyorum o yazını okumuştum. İlk affetme olayımda çok ağladım bende, ama o kadar rahatlamıştım ki anlatamam.Senin dediğin yöntemide uygulayacağım. Ben Sühan Akgünün affetme meditasyonunu yaptım. Balona koydum hepsini gönderdim. birinde o kadar kalabalıklardıkki 3 balon yapmama rağmen düşecekler diye korktum :)))))
Ben de bir balon meditasyonu yapmistim:)) simdi kendimi durdurabiliyorum. Genelde olaylara pozitif bakiyorum. Cok faydasi oldu bana buranin. Cok sukur diyorum. Srn de sifa bulmak icin burdasin. En yakin zamanda senden de huzur sozcuklerini alacagiz:)

Kızlar bu çok güzelmiş hayatimi degistiriyorum hayatimi degistiriyorum canım sana da bir seçenek daha ;)
629B8DD7-A21E-4B84-928B-25135E96CCA1.webp
İçinden bir şeyi derinlemesine bütün ve mutlak olarak doğruladığında o “gerçek” olmaya başlar…
İnsanlar bu yüzden fakirlik içindedirler. Çünkü yokluğu doğrularlar!
Şunu amaç edinin; Olumsuz olanı doğrulamayı bırakıp, olumlu olanı doğrulamaya başlayın.
Birkaç hafta içinde elinde nasıl bir sihirli değnek tuttuğuna şaşıracaksın!
Örneğin;
Kolay üzülen biriysen, gece uyumadan önce yirmi kere, kendi kendine sessiz ve derinden, ancak kendini duyabilecek kadar yüksek bir sesle;
Mutlu olduğunu, bunun gerçekleşeceğini yolda olduğunu doğrula…
Artık son üzüntüyü yaşadın,
Üzüntüye elveda…!
Bunu yirmi kere tekrar ederek uykuya dal,
Sabah uyandığını farkına vardığın anda, daha gözlerini açmadan yirmi kere tekrarla.
Gör bak, günün nasıl değişiyor,
Yedi gün içinde bir şeyi doğrulayıp onun sonucunu görmüş olacaksın!
Sonra yavaş yavaş olumsuz olan her şeyden sırayla kurtul.
Her hafta olumsuz bir şey seç ve ondan kurtul…
Bir tane de olumlu bir şey seç ve onu özümse.
Bu tamamen bir seçim meselesidir,
Cehennemi yaratan da kendi düşüncelerin,
Cenneti yaratan da… Osho

Eki Görüntüle 2062352

Huzurlu mutlu akşamlar arkadaşlar :KK200:

Mutluluğa ulaşmak için 11 basit öneri;

-Kalbinizi kin ve nefretten koruyun…
-Gereksiz endişeler üretmekten vazgeçin...
-Olaylara daima iyi tarafından bakmayı deneyin...
-Geçmişte yaşadıklarınızı olduğu gibi kabul edin..
-Basit yaşayın, içten sevin…
-Ama en çok kendinizi sevin...
-Tükettiğinizden daha fazlasını üretmeye çalışın
-Moralsiz ve karamsar olduğunuzda doğaya sığının, hayvanlar ve bitkiler en güzel terapidir...
-Hayattan her zaman daha az şey bekleyin…
-Hayal kurmaktan ve umut etmekten vazgeçmeyin...
-Sahip olduklarınız için şükretmeyi unutmayın...

Merih Keçe
Not: Manzaraya aşık oldum kızlar orda hayal ettim kendimi komik gelse de deneyin güzel hissettiriyor :KK37:

Not kısmında demişsin ya "komik gelse de" .Ego muzda aynen bizle böyle konuşuyor,iç sesimiz yani.Sürekli düşüncelerimizi yargılıyor, bu beni nerden bulur diyor,o kim sen kim diyor...sürekli geveze papağan gibi dırdır ediyor.Kapa çeneni demeyi öğretmek lazım, zamanla duyulmadığını anlayacak ve susacak.İşte orda benlik konuşmaya başlayacak,zaman zaman ayağınızı yerden kesecek,mutluluktan coşturacak egonun tam tersi... İmajinasyonlarınız artık rüya hayal olmaktan çıkacak,gerçeğiniz olacak...Hangısi gerçekmdiye düşüeneceksiniz hatta,sonra amaaaan ne önemi var ben duyguyu fazlasıyla tattım diyeceksiniz :KK200::KK200::KK200:

Kızlar bu çok güzelmiş hayatimi degistiriyorum hayatimi degistiriyorum canım sana da bir seçenek daha :KK66:
Eki Görüntüle 2062418
İçinden bir şeyi derinlemesine bütün ve mutlak olarak doğruladığında o “gerçek” olmaya başlar…
İnsanlar bu yüzden fakirlik içindedirler. Çünkü yokluğu doğrularlar!
Şunu amaç edinin; Olumsuz olanı doğrulamayı bırakıp, olumlu olanı doğrulamaya başlayın.
Birkaç hafta içinde elinde nasıl bir sihirli değnek tuttuğuna şaşıracaksın!
Örneğin;
Kolay üzülen biriysen, gece uyumadan önce yirmi kere, kendi kendine sessiz ve derinden, ancak kendini duyabilecek kadar yüksek bir sesle;
Mutlu olduğunu, bunun gerçekleşeceğini yolda olduğunu doğrula…
Artık son üzüntüyü yaşadın,
Üzüntüye elveda…!
Bunu yirmi kere tekrar ederek uykuya dal,
Sabah uyandığını farkına vardığın anda, daha gözlerini açmadan yirmi kere tekrarla.
Gör bak, günün nasıl değişiyor,
Yedi gün içinde bir şeyi doğrulayıp onun sonucunu görmüş olacaksın!
Sonra yavaş yavaş olumsuz olan her şeyden sırayla kurtul.
Her hafta olumsuz bir şey seç ve ondan kurtul…
Bir tane de olumlu bir şey seç ve onu özümse.
Bu tamamen bir seçim meselesidir,
Cehennemi yaratan da kendi düşüncelerin,
Cenneti yaratan da… Osho

Adamım Osho...Düşüncelerimizle dünyada da cenneti yaşıyoruz cehennemi de. Bir çocuk,bebek kahkası;çiçeklerin kokusu renkleri görüntüsü cenneti yaşatır; bir kişinin bir bakışı bir sözü cehennemi yaşatır kişisine göre.Nerden bakmayı seçersek tabi...

Önerilerin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Bir ay olmadı olumlama yapmaya ama faydalarını görmeye başladım bile, en azından kendimi daha mutlu hissediyorum, o sisli puslu hava kalktı üzerimden güneşli hava daha çok hakim. Bunları uygulayacağım. Bir de geçenlerde bir şey oldu. Bir yakınım bana fincan hediye getirmişti. Kardeşimle baktığımızda fincanların üzerindeki süslemelerde defo olduğunu gördük. Ben bunları hiç kullanmadım uzunca bir süre. Yer kaplıyor kullanayım bari diye çıkardığımda ne göreyim, o defolar yok artık.

Mesajda da sormuşsun canım burdan yazayım şimdi kesinlikle Artt yöntemi çok etkili.Nedenine kaynağına kadar inebiliyorsunuz.Mesela demişsin ptırtı,gürültü hep karşıma çıkıyor.Gürültü ile ilgili düşünceni değiştir.Kulaklarının iyi duyduğuna,hayatın normal düzende gittiğini gösterir.Seslere göre daha da detaylandırabilirsin,hayal gücüne kalmış.Daha sonra o sesler gürültü değil nimet diye bile düşünebilirsin,seçimler senin.

buttrfly buttrfly Sağol canım fark erttirdiğin için aslında ben hayal ederken komik gelmedi ama buraya atarken öyle yazmışım niyeyse bu topic hariç başka bir yerde böyle şeyleri konuşunca insanlar garipsiyor ya ondan açıklama mecburiyeti hissetmişim :KK22:
İşte o yüzden konuşmayacaksın canım benim. Bak ben konuşmadım konuşmadım,içimde enerjisini yüksek tuttum bu düşüncelerin.Şimdi hayatıma giren insanlar benden daha da uçuk kaçık, nele yapıyorlar nelee biliyorlar diyorum wooowwww diyorum.

Frekanslarımız sabitleşene,eşleşene kadar başkalarıyla eskilerde kalmaya devam; ama bu sürede frekansı korumak çok önemli,yoksa çevremizdekiler sayesinde eskilere devam.

Sorunun muhatabı ben değilim ama yine de cevap vermek istiyorum:)

Bana göre her şeyin başı kendine değer vermektir.Karşımızdaki insanlara değer vermekten,muhatap odaklı yaşamaktan dolayı hep kendimizi ihmal ediyoruz.Hep söylediğim bir şey var,yine tekrar edeyim.Toplum olarak kendimize değer vermeyi bencillikle,kibirle karıştırıyoruz.

Çocuklukta oluşan bilinçaltı kayıtların nedeniyle hep sana anlayışlı davranman gerektiğini söyleyen insanlarla muhatap olmuşsun.Eğer buna bir "dur" demezsen,muhtemelen bu döngü devam edecek. Önce kendine değer vermekle işe başlamalısın.İlk başlarda çevren tarafından yadırganacaksın,tepki alacaksın.Ama bir zaman Sonra herkes yeni halini kabullenecek ve ona göre hareket edecek.Kendine değer ver arkadaşım:)

Katılıyorummmm:halay:

Mesajda da sormuşsun canım burdan yazayım şimdi kesinlikle Artt yöntemi çok etkili.Nedenine kaynağına kadar inebiliyorsunuz.Mesela demişsin ptırtı,gürültü hep karşıma çıkıyor.Gürültü ile ilgili düşünceni değiştir.Kulaklarının iyi duyduğuna,hayatın normal düzende gittiğini gösterir.Seslere göre daha da detaylandırabilirsin,hayal gücüne kalmış.Daha sonra o sesler gürültü değil nimet diye bile düşünebilirsin,seçimler senin.
Evet düşünce şeklimi değiştirmem gerek. Çok şükür kulaklaım duyuyor, ama hemen hemen her gün,gece yarıları üstünden temizlik sesleri geliyorsa, elektrik süpürgesi sesiyle gece birde uyanıyorsan,sabahta işe gitmen gerekiyosa böyle düşünemiyorum. :))))

selemlar herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum,hava bir harika muhteşem içim kıpır kıpır ,güneş ne de güzel umutlar ekiyor yüreğimize ,coşku doluyum içim içime sığmıyor ayaklarım sanki yere basmıyor mutluyum şükürler olsun Allahım.
sayfayı 20 gündür keşfettim ve bu hiç de tesadüf deil.şu an 400.sayfadayım.ve heyecanla okumaya devam ediyorum ,2 kitap siparişi verdim bu arada ,onları bekliyorum ve burada yazılanlar ve birazda benm hislerimle olumlamaya başladım olumlamamın 10 günündeyim :) çok güzel şeyleri kendime çektiğimi biliyorum.Allahım hepimize herşeyin en güzelini en hayırlısını versin .ve çok hoşuma giden buttrfly buttrfly nin bi sayfa da paylaştığı sözle bitirmek istiyorum
"Gel gör mevlam neyler ,neylerse en güzelini eyler" (ayrıca deneyimlerinizi paylaşmlarınızı yazdıklarınızı heyecanla okuyorum siz muhteşemsiniz ) kısa zaman içinde buradan olumlamam oldu ve sonuç harika oldu diye yazacağım :)

"Hayatımızda süregelen anlamlı rastlantılar mevcuttur. Bu anlamlı rastlantılara eşzamanlılık denir. Kuantum fizikçisi Dr. Wolfgang Pauli ve ünlü psikolog Carl Jung’un bu fenomeni açıklamada büyük payları vardır.

Buna bir örnek olarak, bir sinema bileti aldığınızı varsayalım, ardından dönmek için bir otobüs bileti aldınız ve o gün yüksek miktarda para kazanmanızı sağlayacak bir piyango bileti aldınız. Ve hepsinde de ortak numara var. Bu gün içinde farklı yerlerden aldığınız şeyler arasında anlamlı bir rastlantı var. İşte bu eşzamanlılıktır yani sebep-sonuç yasasının bir tezahürüdür.

Maalesef günlük yaşantımızda fark etmek o kadar kolay değildir. İyi bir gözlemi ve analitik bir bakış açısını gerektirir. Bunu kullanmayı öğrenmek zaman alabilir. Ama fark etmeye başladıkça aradaki bağları kurmak kolaylaşacaktır."

Hemen bir örnek yapıştırmak istiyorum izninizle :) Geçen gün çocuklarımla dışarıda top oynarken, deli anneleri yani şahsım tüm gücümle toplarını çatıya fırlattım.Top geri dönmedi malesef :) Biraz üzülür gibi oldular amaaan dedim biri gider biri gelir,alırız dedim.Ertesi gün tamda aynı yerde başka yere taşınan aile toplarını benimkilere bıraktılar tamamen "tesadüfi" şekilde : ))) Veee gün içinde gerçekten bu tarz olaylar yaşıyoruz ki hepimiz ama ya dikkatimizi vermiyoruz ya da kendini ayan beyan edecek kadar görünür olmuyorlar işte.Ama durum aynen bu canlar.

Back
X