Alıntıdır. Çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim;
Bundan birkaç yıl önceydi. The secret isimli kitabı elime aldığımda. Kitaptan önce bilinçsizce çok önemli hatta hayati birkaç olay çekmiştim üzerime. Yani ''şu fani dünyada hayatta olmaz'' diyebileceğim gibi çok önemli 3 şeyi hayatıma çekmiştim. Hatta üniversite için ek kontenjandan kalan binlerce kişinin başvurupta sadece 2 kişinin yerleşebileceği bölüme yerleşme olayına kadar.. Bu daha hiçbirşey değil bundan daha büyük ve yazılamayacak kadar önemli 2 tane olayım daha var. Bunları sadece hayal gücümle ve hemen hemen hergün hayal kurarak özellikle de yaşıyormuşum gibi çektim hayatıma. Birgün secret isimi kitabın varlığından söz etti arkadaşlarım. Hatta kitapçımda da kalmamış sipariş verdirtmiştim. Geldiği zaman sabırsızlıkla birkaç günde okudum kitabı. Kitapta şöyle bir bölüm vardı:
''Gözlerinizi kapatın ve alakasız birşey düşünün ilginç ve rastlanması zor birşey. Ona dokunun onu hissedin ve ellerinizle kavrayın''
(Tam anlamıyla yazamasam bile hatırladığım kadarını yazmaya çalıştım) O an gözlerimi kapattım ve aklıma ilk gelen şey küçük ve papatya şeklinde olan bir toka oldu. Ona dokundum onu hissettim sertliğine kadar. Ertesi gün, üniversite stajım için muhasebeci olarak yeni başladığım, patronu tanıdığım olan işime gidiyordum. Sabah saatleri ve eski işyerim evime yürüme mesafesindeydi. Normal şartlarda herzaman vitrinlerden gerek kendi yansımama
gerek ise kıyafetlere bakarak giden ben aniden gözüm yere çakıldı ve sizlere yemin ederim yerde hayalini kurup parmaklarımın arasına aldığım tokanın aynısı elimdeydi. O tokayı hala saklıyorum hatta özel bir kutuda saklıyorum. Aynı günün akşamını sabırsızlıkla bekliyordum çünkü başka bir hayal kuracaktım. Akşam olup yatma vakti geldiğinde yatağıma uzandım. Ve içimden şunları geçirdim. ''İçi dolarlarla dolu bir cüzdan buluyorum ve içerisinde hiçbir kimlik veya belge yok sadece dolarlar var.'' Baya bi düşündüm ama bi tarafım da komik olduğunu söylüyordu. Yani hayal ettim dokundum cüzdanın derisini bile kokladım ama gel gelelim ki toka kadar basit birşey değildi. Yani insanın kendisini inandırması çok daha zor. O hayalle uyuyakalmışım. Ertesi gün tekrar işyerime gittim ama yolda hiçbir cüzdanla karşılaşmadım. İşyerimde gerekli evrakları düzenledim. Faturaları ayırdım ve öğleden sonra gibi işim bitti. Can sıkıntısından kitaplıkta dizili olan birçok siyasi kitap vardı. Birkaçına bakayım dedim. Kitapları inceliyim derken bi tanesinin orta sayfası arasında birşeyler var diye açılıverdi. Bir baktım ki arasında nerden baksanız 14-15 tane 100 dolar.
şok içerisinde çok sevdiğim bir yakınımız olan patronumun odasında aldım soluğu. ''Muhammet abi kitaplara bakıyordum aralarından bir sürü dolar çıktı'' dedim. O da bana ''al senin olsun hepsi'' dedi güldü. ''Nasıl yani abi?'' dedim. ''Yavrum onlar sahte bana da arkadaşlar getirmişti öyle koymuşum kalmış'' dedi koptu gitti zaten. Bu anlattığım iki olayında gerçekliğine varlığım üzerine yemin edebilirim. O gün bu gündür hayatımda hep olumlu gelişmeler var. Bir bankanın genel müdürlüğünde binlerce kişi arasından performans birincisiyim. Motivasyon ödülleri sayesinde aldığım bilmem kaçıncı laptopumla yazıyorum hatta
Herşeyden önce hayatıma şans denilen olayı kattım. İşe ne zaman geç kalsam trafik hep açık oluyor
Ki işyerim de trafiğin herzaman en kapalı olan yerlerinden biri olan Maslak'ta
Çekim yasası sayesinde hayatıma şansı çektim ve bunun sadece ben değil herkes farkında. Sırf günü şanslı geçsin diye özellikle beni öpmeden işe başlamayan arkadaşlara sahibim
Belki bunları başkaösı yazsa bana inandırıcı gelmeyebilir ama inanın yaşamayan bilemez. Bir insanın can-ı gönülden isteyipte yapamayacağı hiçbirşey yok. Yeter ki düşünceleriniz evrene ulaşsın. Herkese pozitif günler..