Merhaba
gucci
Mesajlarini dun okumustum. Burada konustugumuz konulara, yontemlere cok sicak bakmiyorsun sanirim:)
Ufakca fikrimi soylemek istiyorum. Olumlu dusunmenin ya da olmus gibi dusunmenin zarari yok gibi geliyor bana. Tabii cok basarili oldugum soylenemez

Psikologum soyle soylemisti henuz gerceklesmemis bir olay icin olumsuz dusunme. Olumlu sonuclanirsa bosuna kendini uzmus olursun. Olumsuz sonuclanirsa da onu o zaman dusunursun

Bilincaltinin gucu ve rezonans kanunu kitaplarindan sonra diger kisisel gelisim kitaplari benim de cok hosuma gitmedi. Daha dogrusu ara ara bolumleri guzel ama butununde aman ne cok yazmislar dedim

hatta en son hala en cok satanlarda olan "Ustalik gerektiren kafaya takmama sanati" kitabini aldim. Heralde alanlar birbirine kitabin iceriginden cok bahsetmedigi icin bu kadar satti diye dusundum

gelelim seninle ilgili dusundugum kisma. Dun basladigim kitapta icerik senin dusunce yapina benzer gibi geldi:) hemen buraya yazayim dedim. Belki okumak istersin. "Pembe Fili Dusunme" Zeynep Selvili Carmikli nin kitabi. Kisisel deneyimlerini aktariyor. Dusunceleri sana yakin gibi.
(Bana bakin 2 mesajindan tum dusuncelerini biliyormusum gibi davraniyorum

)
Simdi de benimle ilgili olan kismi. 2.bolum beni cok etkiledi. Bir seminere gidiyor. Orda kendileri ile ilgili kimsenin bilmedigi ve hosnut olmadiklari ozellikleri bir kagida yazmalari isteniyor. Sonra bu yazdiklari kagit vucutlarinda bir yere yapistirilip odanin icinde dolastiriliyorlar. Orda kusursuz gordugu insanlarin kendilerinde begenmedikleri, sevmedikleri ozellikleri gorunce cok sasiriyor.
Ben de biraz oyleyim. Karsimdakinin de benim gibi kusurlari olan bir insan olabilecegini dusunmeyip onu gozumde buyutup kendimi kucultuyorum... Sonrada yanlis dusunceler ve yanlis davranislar...
Kitabi okumaya devam ediyorum. Basit, anlasilir bir dili var. Sanirim cabuk bitecek. Tum topikcanlara tavsiye ediyorum. Belki birinin isine yarar:)