Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Mutlu huzurlu haftalar kızlar öncelikle ❤️ Teşekkür ederim herkese kitap önerileri için, bende almadan önce mutlaka yorum ve puanına bakıyorum 1000.kitap.com sitesinden hem kitabın puanı hem de okuyucuların sevdiği bölümlerden alıntıları ve yorumları oluyor ona göre fikir sahibi oluyorum. Tabiki kişisel gelişim kitabı ise önce size danışıyorum ilk karar merci sizlersiniz :KK5: kitap hakkında kimsenin fikri yoksa o site güzel yardımcı oluyor
Okuma aşıklarına tavsiye edilir :) öpüyorum güzel kalplerinizden
NOT ⭐️ Birde haftalık bir olumlama paylaşsak iyi olur ben eşimin ilaç saati düzgün beslenme spor programı derken girip yazamadım ama vakit bulursam yazarım. Ya da biri paylaşırsa mutlu olurum sevgiler...

Mutlu huzurlu haftalar kızlar öncelikle ❤ Teşekkür ederim herkese kitap önerileri için, bende almadan önce mutlaka yorum ve puanına bakıyorum 1000.kitap.com sitesinden hem kitabın puanı hem de okuyucuların sevdiği bölümlerden alıntıları ve yorumları oluyor ona göre fikir sahibi oluyorum. Tabiki kişisel gelişim kitabı ise önce size danışıyorum ilk karar merci sizlersiniz :KK5: kitap hakkında kimsenin fikri yoksa o site güzel yardımcı oluyor
Okuma aşıklarına tavsiye edilir :) öpüyorum güzel kalplerinizden
NOT ⭐ Birde haftalık bir olumlama paylaşsak iyi olur ben eşimin ilaç saati düzgün beslenme spor programı derken girip yazamadım ama vakit bulursam yazarım. Ya da biri paylaşırsa mutlu olurum sevgiler...
Çoook çok geçmiş olsun canım benim.Eşin için acil şifalar diliyorum.Hastalıklar aslında zaten içimizde olan sorunların çözülmesi için açığa çıkan enerjilerin sonucudur.Hastalığın kaynağı olan negatif durum pozitife döndüğünde sadece hastalık düzelmeyecek canım, onunla ilgili tüm genler düzelecek,açığa yepyeni taptaze enerjiler çıkacak ve bu yeni enerjiler belki de hayatta hiç farketmediğimiz harika yönlere yönlendirecek,kapıları açacak. Öncelikle hastalığı bir fırsat olarak görmelisin,bu hastalığın alanında sen de varsın; önce kendinden olumlamaya başlayabilirsin."Seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim" diyerek hastalığın özündeki enerjiye saf,pozitif enerjini gönderebilirsin.Hastalığa sorabilirsin içinden "senin bize hediyen ne olaki ?" Veee tabiki imajineler bu dönemde olmazsa olmaz; bol sağlıklı sohbetler, keyifli dr ziyaretleri filan:KK6:.Allahım acil şifalar versin, bol bol pozitif enerji katkılarıyla:KK200:

ooh harikasınn bebeğimm :)

ben de cumadan beri dualarıma başladım, en küçük bi kıpırtıda hemen yazacağım buraya
dualar olumlamalar sayesinde hayatımı düzelttim
ama bu ara biraz durgun gerginim inşallah atlatacağım
seviliyorsunn:KK68::KK68:

Canım benim her şey sadece bir bakışımıza bakar; iyiliği, güzelliği, kalitesi.Burada daha önce anlattığım Amerika hayatımdan çok farklı değil yaşadıklarım; ama bir başkası için zulüm olurdu,çile olurdu.Öyle güzel insanları, olayları çekiyorum ki hayatıma onların hiçbirinin farkı yok gözümde ordaki yaşantımdan, benim için o kadar değerliler, o kadar anlamlılar. Çünkü benim an' ım çok çok değerli; an' ıma eşlik edenler de :KK6: Önceki,eski hayatımdan insanlardan eser yok; ve ben bunun için hiçbir çaba harcamadım. İç huzurunu yüksek tut, hayatına gelen giden herkese bol bol şükür et;herbirinin kutsal görevi var hayatımızda:KK36:

Çoook çok geçmiş olsun canım benim.Eşin için acil şifalar diliyorum.Hastalıklar aslında zaten içimizde olan sorunların çözülmesi için açığa çıkan enerjilerin sonucudur.Hastalığın kaynağı olan negatif durum pozitife döndüğünde sadece hastalık düzelmeyecek canım, onunla ilgili tüm genler düzelecek,açığa yepyeni taptaze enerjiler çıkacak ve bu yeni enerjiler belki de hayatta hiç farketmediğimiz harika yönlere yönlendirecek,kapıları açacak. Öncelikle hastalığı bir fırsat olarak görmelisin,bu hastalığın alanında sen de varsın; önce kendinden olumlamaya başlayabilirsin."Seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim" diyerek hastalığın özündeki enerjiye saf,pozitif enerjini gönderebilirsin.Hastalığa sorabilirsin içinden "senin bize hediyen ne olaki ?" Veee tabiki imajineler bu dönemde olmazsa olmaz; bol sağlıklı sohbetler, keyifli dr ziyaretleri filan:KK6:.Allahım acil şifalar versin, bol bol pozitif enerji katkılarıyla:KK200:
Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için 🙏💜. Daha iyi şimdi şükür birkaç hafta önce kendi ailesi ile ilgili birşeye çok üzüldü ve kafaya taktı sonra bu çıktı. Dediğin gibi bizden çıkması gereken negatif bir enerji vardı ve değişmesi gerekti bende öyle bakıyorum artık. Bakalım bu güzel değişikler hayatımıza nasıl Harika şeyler getirecek.
İnanır mısın bir hafta önce oldu bu olay ve işte şunu şunu yapmalısınız diye öneriler falan derken bende bir haftadır uyumadan bilinçsizse ama "Seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim" diye içimden söylüyorum uyuyana dek.
Ve şimdi sen önerdin :) eş zamanlılık mı oldu şimdi :) çok sağol iyiki varsınız seviyorum sizi kızlar POZİTİF DÜŞÜNCE KARDEŞLİĞİ ❤️❤️❤️
Bu arada okumayan varsa Joe Vitale - Zero Limit(hopoonopoyu anlatıyor)ve Don Miguel Ruiz- Dört Anlaşma yı öneririm bu ara ikisinede açıp açıp bakıyorum

Canım benim her şey sadece bir bakışımıza bakar; iyiliği, güzelliği, kalitesi.Burada daha önce anlattığım Amerika hayatımdan çok farklı değil yaşadıklarım; ama bir başkası için zulüm olurdu,çile olurdu.Öyle güzel insanları, olayları çekiyorum ki hayatıma onların hiçbirinin farkı yok gözümde ordaki yaşantımdan, benim için o kadar değerliler, o kadar anlamlılar. Çünkü benim an' ım çok çok değerli; an' ıma eşlik edenler de :KK6: Önceki,eski hayatımdan insanlardan eser yok; ve ben bunun için hiçbir çaba harcamadım. İç huzurunu yüksek tut, hayatına gelen giden herkese bol bol şükür et;herbirinin kutsal görevi var hayatımızda:KK36:
kesinliklee her zaman inandığım şeydir bu " hayatımıza giren herkesin, iyi ya da kötü birey olsun fark etmez" bizim hayatımızda bi görevi var, o yüzden kimseye kızmak istemiyorum, çünkü diyorum onlar bana kötülük yapmasaydı ben iyiliklerin belki de farkında olamayacak kadar kör olacaktım...

İyi akşamlar Herkese 🍀🍀🍀
Bu kitap biraz hafif gelsede ben seviyorum arada tekrar sayfalarında gezinmeyi :))

Robin Sharma’nın “Ferrari’sini Satan Bilge” kitabından alıntılar...
▫️Acı bile mükemmel bir öğretmendir. Acının üstesinden gelmek için önce onu yaşamak gerekir.Başka bir deyişle bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.
▫️ İyiden zevk almak için kötüyü tanımalısın. Sana olayları iyi ve kötü biçimde değerlendirmeyi bırakmanı öneririm. Bunun yerine basitçe onları kutla ve onlardan ders al. Her olay sana dersler verir. Bunlar olmadan ilerleme kaydedemez durumda bir düzlükte takılır kalırsın. Şimdi kendi yaşamını düşün. Çoğu kimse en büyük gelişimi karşılaştıkları büyük güçlüklerle kazamışlardır.
▫️Beklenmedik bir olayla karşılaşır ve biraz düş kırıklığı yaşarsan anımsa ki doğa yasaları bir kapıyı kaparken her zaman başkasını açar.
▫️Gülün Kalbi; Tüm gereken sessiz bir yer ve taze bir gül. Her gün ne kadar meşgul olursan ol ve ne kadar güçlükle karşılaşırsan karşılaş gülün kalbine dön.
Düşüncelerine disiplin katmaya yarar. Gülün renklerine,dokusuna ve şekline odaklanmayla birlikte tüm düşünceler zihninden uzaklaşır..
▫️21 Gün Kuralı; Bir eylemin alışkanlık haline gelmesi için aralıksız 21 gün tekrarlanması gerekir.
▫️Karşıt Düşünce; Zihininin odak noktasını istemediğin bir düşünce işgal ettiğinde hemen canlandırıcı bir başkasıyla değiştir.Neşeli ve enerjik olmaya yoğunlaş.
Dik otur,derin nefes al ve zihin gücünü pozitif düşünceler için eğit.
▫️Gölün Sırrı;
Bilgeler gölün durgun sularına bakarak düşlerinin gerçekleştiğini orada canladırırdı.
zihninin perdesine esin verici canlı resimler yansıtırsan yaşamında mükemmel şeyler olmaya başlar.
On Ritüel:
🔸Yalnızlık Ritüeli: Her gün aynı saatlerde yalnız kalarak ruhu dinlendirmek insana iç huzur, iç sessizlik, derin iyilik hali ve sınırsız enerji gibi faydalar sağlar, günün gerginliğinin atılmasına yardımcı olur.
🔸Fiziksel Ritüel: Bedenimizi egzersizlerle beslemek, vücudun kendi doğal canlılığına dönmesini sağlar.
🔸Yaşam Gıdası Ritüeli: Doğal gıdalarla, taze sebze, meyve ve tahıllarla beslenmek, vücudun sağlıklı ve dinç olmasını sağlar.
🔸Bereketli Bilgi Ritüeli: İnsan hayatı boyunca öğrenmeli ve öğrendiklerini kendisinin ve çevredekilerin iyiliğini esas alarak geliştirmelidir. Düzenli okumak bunun için en iyi yöntemdir.
🔸Kendin Hakkında Düşünme Ritüeli: Biten her günün sonunda tüm davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz.
🔸Erken Uyanma Ritüeli: Normal ve sağlıklı bir insan için altı saat uyku yeterlidir. Güneşin doğuşunu izlemek, kişinin yaşam enerjisini ortaya çıkarır. Duygusal ve fiziksel canlılığını tazeler. Uykunun süresinden ziyade kalitesi önemlidir. Kesintisiz altı saatlik uyku yeterlidir.
🔸Müzik Ritüeli: Müzik ruhun gıdasıdır. Her gün mutlaka müzik dinlemek için zaman ayırmalıyız. İnsanı motive eden en iyi araçlardan birisi müziktir.
Sözcükleri Tekrarlama Ritüeli: Kelimeler insan zihnî için güçlü etkilere sahiptirler.
🔸Sözcükleri tekrarlama Rirüeli: Bilgeler sabah, öğle, akşam tekrarladıkları bir dizi mantraya sahipti. Mantra pozitif etki yaratmak amacıyla birbirine eklenmiş kelimelerin oluşturduğu bir dizeden başka bir şey değil..
🔸Ahenkli Karakter Ritüeli: İnsanın her gün artan biçimde kendisini geliştirmesi gerekir. Yaptıklarımız alışkanlıklarımızı oluşturur. Alışkanlıklar ise hayatımızı yönlendirir.
🔸Sadelik Ritüeli: Hayatımızın önceliklerine, önemli ve anlamlı şeylere odaklanarak yaşamımızı sadeleştirmeliyiz.

Benimde iş yerimde sorunlar vardı, özellikle son aylarda zirveye ulaşmıştı :KK70:.En son kriz benim için bir fırsat oldu, olayların içindeyken çok bunalmıştım ama sonuç iyi oldu. Daha birkaç ay önce söylenilen şeylerin tam tersi güzel şeyler duyuyorum. Benimle de uğraşan, sebepsiz yere şikayet eden insanlar vardı ,kimin ne olduğu ortaya çıktı. Eskiye nazaran çok çok iyi şükürler olsun. :rolleyes:

İyi akşamlar Herkese 🍀🍀🍀
Bu kitap biraz hafif gelsede ben seviyorum arada tekrar sayfalarında gezinmeyi :))

Robin Sharma’nın “Ferrari’sini Satan Bilge” kitabından alıntılar...
▫Acı bile mükemmel bir öğretmendir. Acının üstesinden gelmek için önce onu yaşamak gerekir.Başka bir deyişle bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.
▫ İyiden zevk almak için kötüyü tanımalısın. Sana olayları iyi ve kötü biçimde değerlendirmeyi bırakmanı öneririm. Bunun yerine basitçe onları kutla ve onlardan ders al. Her olay sana dersler verir. Bunlar olmadan ilerleme kaydedemez durumda bir düzlükte takılır kalırsın. Şimdi kendi yaşamını düşün. Çoğu kimse en büyük gelişimi karşılaştıkları büyük güçlüklerle kazamışlardır.
▫Beklenmedik bir olayla karşılaşır ve biraz düş kırıklığı yaşarsan anımsa ki doğa yasaları bir kapıyı kaparken her zaman başkasını açar.
▫Gülün Kalbi; Tüm gereken sessiz bir yer ve taze bir gül. Her gün ne kadar meşgul olursan ol ve ne kadar güçlükle karşılaşırsan karşılaş gülün kalbine dön.
Düşüncelerine disiplin katmaya yarar. Gülün renklerine,dokusuna ve şekline odaklanmayla birlikte tüm düşünceler zihninden uzaklaşır..
▫21 Gün Kuralı; Bir eylemin alışkanlık haline gelmesi için aralıksız 21 gün tekrarlanması gerekir.
▫Karşıt Düşünce; Zihininin odak noktasını istemediğin bir düşünce işgal ettiğinde hemen canlandırıcı bir başkasıyla değiştir.Neşeli ve enerjik olmaya yoğunlaş.
Dik otur,derin nefes al ve zihin gücünü pozitif düşünceler için eğit.
▫Gölün Sırrı;
Bilgeler gölün durgun sularına bakarak düşlerinin gerçekleştiğini orada canladırırdı.
zihninin perdesine esin verici canlı resimler yansıtırsan yaşamında mükemmel şeyler olmaya başlar.
On Ritüel:
🔸Yalnızlık Ritüeli: Her gün aynı saatlerde yalnız kalarak ruhu dinlendirmek insana iç huzur, iç sessizlik, derin iyilik hali ve sınırsız enerji gibi faydalar sağlar, günün gerginliğinin atılmasına yardımcı olur.
🔸Fiziksel Ritüel: Bedenimizi egzersizlerle beslemek, vücudun kendi doğal canlılığına dönmesini sağlar.
🔸Yaşam Gıdası Ritüeli: Doğal gıdalarla, taze sebze, meyve ve tahıllarla beslenmek, vücudun sağlıklı ve dinç olmasını sağlar.
🔸Bereketli Bilgi Ritüeli: İnsan hayatı boyunca öğrenmeli ve öğrendiklerini kendisinin ve çevredekilerin iyiliğini esas alarak geliştirmelidir. Düzenli okumak bunun için en iyi yöntemdir.
🔸Kendin Hakkında Düşünme Ritüeli: Biten her günün sonunda tüm davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz.
🔸Erken Uyanma Ritüeli: Normal ve sağlıklı bir insan için altı saat uyku yeterlidir. Güneşin doğuşunu izlemek, kişinin yaşam enerjisini ortaya çıkarır. Duygusal ve fiziksel canlılığını tazeler. Uykunun süresinden ziyade kalitesi önemlidir. Kesintisiz altı saatlik uyku yeterlidir.
🔸Müzik Ritüeli: Müzik ruhun gıdasıdır. Her gün mutlaka müzik dinlemek için zaman ayırmalıyız. İnsanı motive eden en iyi araçlardan birisi müziktir.
Sözcükleri Tekrarlama Ritüeli: Kelimeler insan zihnî için güçlü etkilere sahiptirler.
🔸Sözcükleri tekrarlama Rirüeli: Bilgeler sabah, öğle, akşam tekrarladıkları bir dizi mantraya sahipti. Mantra pozitif etki yaratmak amacıyla birbirine eklenmiş kelimelerin oluşturduğu bir dizeden başka bir şey değil..
🔸Ahenkli Karakter Ritüeli: İnsanın her gün artan biçimde kendisini geliştirmesi gerekir. Yaptıklarımız alışkanlıklarımızı oluşturur. Alışkanlıklar ise hayatımızı yönlendirir.
🔸Sadelik Ritüeli: Hayatımızın önceliklerine, önemli ve anlamlı şeylere odaklanarak yaşamımızı sadeleştirmeliyiz.

2006 yılında okumuştum canım bu kitabı, arada böyle notlara karşılaşırsam es geçmiyorum yine okuyup bilgi tazeliyorum.Şimdi bakıyorum da hemen hemen tüm ritüel benim hayat tarzım; doğal beslenme için hala çalışıyorum :olamaz: .Sabahları saat 5.30 6.00 civarı düzenli olarak meditasyonumu yaparım; tütsülerimi doğal taşlarımı katıp detaylandırdıklarım bambaşka oluyor tabi.Yenilenip,tazeleniyorum resmen.O günüm rüya gibi geçiyor resmen :KK6:

"Hayatlarımız hiç kimse tarafından eleştirlmeden yaşasak ne kadar harika olurdu, öyle değil mi? Kendimizi kesinlikle çok daha hafif ve rahat hissederdik. Her sabah muhteşem, yepyeni bir gün olurdu çünkü herkes sizi sevip kabul eder ve hiç kimse sizi eleştirip yerden yere vurmazdı. Bu mutluluğu, sizi eşsiz ve özel yapan şeyleri kabul ederek kendinize verebilirsiniz.

Kendinizle birlikte yaşama tecrübesi, hayal edebileceğinizden çok daha muhteşem olabilir. Sabah uyanıp kendinizle bir gün daha geçirecek olmanın coşkusunu hissedebilirsiniz.

Kendinizi olduğunuz gibi severseniz, içinizdeki en iyi de otomatik olarak dışarı vurursunuz. Daha iyi bir insan olacaksınız demiyorum çünkü bu şu an yeterince iyi biri olmadığınız anlamına gelir. Ancak ihtiyaçlarınızı tamamlamak için daha pozitif şeyler bulacak ve gerçekte kim olduğunuzu daha çok ifade edebileceksiniz"

Louise L. Hay

Anıma eşlik eden çok beğendiğim cümleleri sizinle de paylaşmak istedim:KK36:

Benimde iş yerimde sorunlar vardı, özellikle son aylarda zirveye ulaşmıştı :KK70:.En son kriz benim için bir fırsat oldu, olayların içindeyken çok bunalmıştım ama sonuç iyi oldu. Daha birkaç ay önce söylenilen şeylerin tam tersi güzel şeyler duyuyorum. Benimle de uğraşan, sebepsiz yere şikayet eden insanlar vardı ,kimin ne olduğu ortaya çıktı. Eskiye nazaran çok çok iyi şükürler olsun. :rolleyes:

mavidelisiii mavidelisiii bak canım, benim sana kastettiğim aynen böylesiydi; bak bunlar bunlar olur diye :KK71: hayatimi degistiriyorum hayatimi degistiriyorum harikasın canım:KK200:

mavidelisiii mavidelisiii bak canım, benim sana kastettiğim aynen böylesiydi; bak bunlar bunlar olur diye :KK71: hayatimi degistiriyorum hayatimi degistiriyorum harikasın canım:KK200:
wawssss işte budur işle alakalı değil ama başka konuda bikaç gün önce beklediğim bi gelişme oldu. beklediğim dedim çünkü aylar önce içimden yani kalbimden geçirmiştim ve unutmuştum. ilahı adalet tecelli etti ve etmeye de devam ediyor buttrfly buttrfly . Bu arada sıkıntımı unutmamışsın ne mutlu bana.

wawssss işte budur işle alakalı değil ama başka konuda bikaç gün önce beklediğim bi gelişme oldu. beklediğim dedim çünkü aylar önce içimden yani kalbimden geçirmiştim ve unutmuştum. ilahı adalet tecelli etti ve etmeye de devam ediyor buttrfly buttrfly . Bu arada sıkıntımı unutmamışsın ne mutlu bana.

Rica ederim asıl o mutluluk bana; benim için çok değerli alan burası ve dolayısıyla sizler de öyle:KK200:

"Duygularımızın harekete geçmiş düşünceler olduğunu anımsayın. Hepsi birer amaca hizmet ediyorlar ve siz onların bedeninizden ve zihninizden çıkmasına izin verdiğinizde daha pozitif başka tecrübeler için içinizde yer açacaksınız."

Enerjiler kaybolmaz sadece yer değiştirir,dönüşür.Hadi artık baharı karşılarken harika çiçekler patır patır patlarken; biz de negatif düşüncelerimizi pozitife çevirerek başlayalım.O çok sevmediğiniz insanlar ve olaylar sadece halihazırda içerdeki negatif enerjiyi ortaya koymanız,görmeniz için varlar;bir teşekkür edin bakim onlara :KK5:

"Ne yaptığının bir önemi yoktur.Asıl önemli olan onu nasıl yaptığındır;kendi içinden geldiği gibi, kendi vizyonunla,sevginle.O zaman dokunduğun her şey altına dönüşür." OSHO

"Kendi vizyonumuz" demek imzamız demek , "sevgimizle" de titreşimimiz olarak alana,zamana mühürlemek demek :KK200:

"Ne yaptığının bir önemi yoktur.Asıl önemli olan onu nasıl yaptığındır;kendi içinden geldiği gibi, kendi vizyonunla,sevginle.O zaman dokunduğun her şey altına dönüşür." OSHO

"Kendi vizyonumuz" demek imzamız demek , "sevgimizle" de titreşimimiz olarak alana,zamana mühürlemek demek :KK200:
Teşekkürler canım paylaşımın için :KK19:Bana göre de yapılan her iş kutsaldır...
Bugün yapmam gereken bir işe kendimi zorlayarak gaz vererek başladım. Sıkıla sıkıla ama dedim yapacaksın başka yapacak kimse yok nefes al başla bitir rahatla .
Ece Temel Kuran ın bir kitabındaydı sanırım burda da paylaşmış olabilirim ... eksik fazla anlatım olabilir hatırladığım kadarıyla yazıyorum...

Bir belediye işçisi sokakları süpürüyor işinin zorluğu sorulduğunda cevap veriyor. ” Benim işim bu süpürgeyi elime alırım sokağa bakarım, hiç birşey düşünmeden bir süpürge, bir nefes, geri adım ,nefes, süpür, geri adım .. temizledikçe önünde pırıl pırıl bir sokak belirmeye başlar ve biter ne Harika tertemiz oldu “ ...

❤️❤️❤️
Ne yaptığının bir önemi yoktur.Asıl önemli olan onu nasıl yaptığındır;kendi içinden geldiği gibi, kendi vizyonunla,sevginle.O zaman dokunduğun her şey altına dönüşür." OSHO

Back
X