Evet öncelikle o soru işaretlerini gidermelisin; o soru işaretlerinin kaynağı içindeki sürekli konuşan kendini bir şey sanan ukala cüce cindir.Hepimizin içinde ondan vardır; özü ebeveynlerimizdir. Yapamazsın, edemezsin,.... gibi ailenin eğitim ve yaşam koşullarına göre daha da arttırılan eleştirileri de üstlenmiştir bu cin. Biz de içselleştirilmiş olumlamalarla bu cini değiştirip dönüştürmeye çalışıyoruz. İçimizdeki o sonsuz-sınırsız kaynağın sevgisini derinden hissedip bizi koruyan kollayan,her koşulda yanımızda duran bizi hep seven,sevdiğinden emin olduğumuz ebevynimize döndürüyoruz bu cini veeee içimizdeki çocuğa sahip çıkıyoruz

Eğer o içindeki ukala cin, kaynağını sınırsız kaynaktan öz sevgiden alan ebevyn e dönerse içinde hiçbir tutarsızlık olmaz,kargaşa olmaz.Dışarıda bir kargaşa olsa, her şey alt üst olsa başkası için mesela sen bunu asla kargaşa olarak nitelemezsin; sana anlattıkları bir şey olduğunu,sana bir hediyesi olduğunu varsayarsın. Kendimden bir anne olarak örnek vermek istiyorum; hem pedagojik anlamda hem de kişisel gelişim anlamda pek çok bilgiye sahibim; ama yeri geliyor çocuklarıma haketmedikleri ithamda bulunabiliyorum. Artık onlara anne,baba,öğretmenin,diğer büyüklerin söylediklerinin her zaman doğru olamayacağını,sinirli,gergin,üzgün oldukları anda aslında gerçek olmayan şeyler söyleyebileceğini bunları önemsememesi gerektiğini söyledim. Eğer ben söylersem zaten hemen farkedip düzeltiyorum, aslında seninle ilgili değil bu durum bu benim sabırsızlığımdan, aceleciliğimden kaynaklanıyor; ben senin yaşındayken senin kadar bile değildim diyorum. Hem mutlu oluyor, hem de hoşgörüyü ve affetmeyi öğreniyor diye seviniyorum işte kendimce
Kova burcuna gelinceeee...Ahhh kovalar, sizin için zaten bu evrende yaşamak çetrefilliyken bir de gelip ülkemizde yaşamak bu çetrefilliği katı katına çıkarıyor. Kişisel gelişim,nlp, kuantum,pozitif düşünce Amerika'da kütüphanelerde sıradan vatandaşa seminer olarak (katıldım da), üniversitede ders olarak anlatıldığını biliyorum ama gel gör ki bizim ülkede inanılmaz önyargıyla yaklaşılıyor,üzerine dalga geçiliyor filan. Bu tarz görüşler,inançlar toplumca mantıkdışı görüyorsa kovalar daha da mantıkdışı bakar.Çünkü doğruyu yanlışı,iyiyi kötüyü belirleyen toplum kurallarıdır. Mantıklı mantıkdışı da bu toplumsal kuralların çerçevesinde geliştiği aşikar. Ama tanıdığım bu pozitif düşünce,kuantumla ilgilenen kovaların ciddi anlamda kafa patlattığını, çok güzel işler çıkardığını biliyorum; çünkü işin mantığına,derinine inebiliyorlar isteyince. Sohbetlerimiz bile çok güzel,çok öğretici geçiyor çünkü farklı bakış açıları oluyor ben gibi su gruplarından.
Sorularını sormaya devam et; elimizden, dilimizden, bilgimizden geldiği kadar cevaplamaya çalışırız