Düşünceleriniz benim için önemli kızlar..

Ay sorma ben Alevi arkadaşlarımdan hep kibarlık incelik gördüm ciddiyim. Hoşgörülüyüz diyen Müslümanlardan kendime karşı hiç hoşgörü görmedim. Şimdiki erkek arkadaşım olmadan önce bir çocukla date gibi bir şeye çıkmıştım. Boynumdaki haç kolyesini gördü, "Aaa sen Hristiyan mısın seni Müslüman yapmak çok sevap keşke seni Müslüman yapsam" dedi dangalak. Tuvalete gidiyorum diye masadan kalktım, hesabımı ödedim, onu orada bırakıp çıktım.

ahhaaa aferin sana

Hayır senin demenle alakası yok. Benim çevremde de içki içenler var ama adamın kafasında sen sosyal içici olsan bile sana alkolik gibi davranmış. Bunun da seninle ilgili kalıpyargısıyla alakası var. Sünniyim desen belki sorgulamayacaktı bile içki içmeni.

Mune Dinle ilgili konu açmak yasak değil miydi ? Hiç iyi bir yere doğru gitmez bu konu . Bir tarafı savunurken diğer tarafın değer yargılarını küçümsüyorsunuz . Evet müslüman içki içmez . Bunu size kocanız değil Allah söylüyor . Alevilik bir din değildir .

Ablacım her din gittiği bölgeye, kültüre, insanlara göre değişim gösterir.
Misal Güney Avrupa ülkelerinin kilisesi Katoliktir
İngiltere'nin milli kilisesi Protestan
Rusyada Ortodoks kilisesi var

Anadolunun İslam yorumu da Alevilik Bektaşiliktir

Bundan 400 yıl önce bu toprakta olsaydın, Sünniliğin Arap yaşantısı süren Saray ve çevresi İstanbulda olduğunu görürdün. Kaldı ki Sarayı koruyan yeniçeri ocağı da açıkça Bektaşidir ve bu gayet normaldi. Siz de ben de Emevi soyundan falan değiliz yani, hepimizin büyükbüyükbabaları bu mezheptendi.

Anormal olan, bu toprağın mezhebinin; bu topraktaki insanlarca bu kadar dışlanması, hor görülmesi. İnsanlarımız Arap sevdasına sebep pusulayı iyice şaşırdı artık, tarihi de yok sayıyorlar artık.

Sizin yazdıklarınızın da konuyla ayrıca alakası yok. Kimse burda içki+Allah kombinasyonundan bahsetmedi, siz alınmışsınız. Uyumsuz çiftler mutlu olamaz yazdık, burda kim küçümsenmiş oldu ki?

Arap sevdası diye küçümsediğiniz hak din olan İslamdır . Hak din de tektir . Şartları da ayet ve hadislerle açıktır . Sen hem Hz Ali yi seviyorum onun izinden gidiyırum diyeceksin hem de yanına bile yanaşmadığı her şeyi kendine mübah göreceksin . Kusuruma bakmayın büyük çelişki . Ha derse ki benim yaşantım bu bana karışamaz . Evet kesinlikle karışamaz . Ama ne dini ne mezhebi öne sürerek yaptığımızı mübah göstermeyelim .

Banlanmak istemiyorum o yüzden hiç polemiğe girmicem. Herkesin dini kendine. Yahudilere göre Hak dini kendilerininki, Hristiyanlara göre kendilerininki, Budistlere göre kurtuluş Buda'da....Dünyada ne kadar insan varsa o kadar doğru din var. Şunu da söyleyeyim yazdıklarınızın şu konuyla hiçbir alakası yok. Hak dini olarak kendinizinkini lanse etmek için atlamışsınız. Zaten halkımız Alevilere psikolojik baskı kurmak, dışlamak için gerçek din bizimki konseptinden yürüyor. Başkalarının inancına saygılı olmak diye bir şey bu ülkede olamıyor, hiç umutlu değilim bu konuda.

Son düzenleme:

Bende polemiğe girmek istemiyorum . Kalp kırmak da istemiyorum . İyi günler .

Hassas konu ve gruba uygun mu bilmiyorum ama yazmak istedim ...
Ben de aleviyim . Esimle toplam 4 yil cikma görüşme donemi oldu . Bu konu tek bi sefer konuşuldu aramızda ve oyle de kaldi . Esim gayet sosyal anlayışlı biridir özellikle saygı konusunda ... evlenmeye karar verdik aileme acildim . Babam kesinlikle ayrımcılık yapan biri degil ama insan kendini sormak zorunda hissediyor ki esimin ailesi baska memlekete aileyi hic tanımiyorum . Babam gelsin bi tanisalim dedi Baskici bir ailem yok iyi bir isim var vs vs . Tanisildi babam sevdi tabi esimle yine konustu . Ben bunu bilerek geldim ve kızınızi seviyorum evlenicem dedi . Isler aileye kaldi . Esim de ailesine acildi amcasi ile konuşmus cunku geçmişte onun oglu da bir alevi kizi almak istemiş ama baska sebeplerden dolayi olmamış vs . neyse ailesi geldi .Babam konuyu açtı kayinvalidem de biz bunu bilerek geldik konulasacak konu degil diye kestirip atti . 10 yillik evliyim . Bu konu sadece o gun konuşuldu daha hic acilmadi ima edilmedi . Sülalenin tek alevi gelini benim bana.karşı asiri saygı sevgi vardir . Onemli olan anlasabilmek . Kayinbabam sukur namazi kilmis bile . Esimin ailesi 'de hacilar bana geldiklerin de seccadenim yerini bilirler hic seslenmezler bile .ben halimden memnunum şükür ama ilk başta belli olur karsinin tutumu . Farkli kültür olunca ailenin dusuncesi de onemli .

Hatta benim nisan da kavga cikmis esimin amcasının karisi demis ki bir turk bulamadınız mi alevi aldiniz kayinbabam da kizmis kizima laf etmek sana düşmez diyeonunla pek karsilasmam sevmez beni ... bayram ziyaretine bile kayinvalidem gelm3 der o dengesiz diye

Bir sey daha anlatayim .
Yine ayni yenge oğlunu sozlucek tam yüzükler takilirken yüksek sesle gelin aldik ama alevi mi bunlar demis

Kayinvalidem de sinirlenmis
Senin basin seccade mi delindi demis

Demem o ki biraz dusunmen .. baski kotu biseydir . Bazı sorunlar zamanla aşılmıyor . Ailesin tutumu nasil . Bugün sorun eden yarin daha ciddi seylerle karsina cikar yine
Eger karşı taraf soze sen siz diye baslarsa isin sonu kotuye gidiyor . Ne kimse icin degis ne de değiştir . Tabi uyum icin fedakarlık yapilir ama bu kisinin kendi istegi ile olmalı baski ile degil . Kültürel fark yasam standardı hep farklidir ama herkesin ortak paydasi oluyor . hayırlısı olsun hakkinda

Aynen akşama güzel bi sofrayla sürprz yapamayacağım adamla evlenmezdim evlilik eğlenmektir de eğlenemeyeceğimiz adamla ne işimiz var :)

Yıllar öncenin kıskançlığı

Kendi fikrinizden zikrimizden biriyle evlenin. Mutlu olamazsınız ki şimdiden başlamış zaten. Sizi olduğunuz gibi kabul eden insanlarla evlenin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…