Düşüncelerinize ihtiyacım var

incircekirdegi12

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2022
351
243
18
33
Herkese merhaba,
Hayatımın en buhranlı dönemindeyim sanırım zaten takıntısı tavan biri olarak acıkcası sağlıklı karar verememekten korkuyorum. Sizinde yönlendirmelerinizi bu anlamda merak ediyorum.
Evliyim ev sahibimiz bizi emsallere göre ?! Düşük kira verdiğimiz gerekçesiyle çıkarmanın peşinde bizde hukuk sürecini başlattık. Bu ayrı bir sorun,
Bir diğeri iş yerim ile ilgili. Tek başıma zor bir görevin başındayım. Yaptığım işle ilgili bilgi sahibi olan insan sayısı bir elin parmak sayısını geçmez bu benim için artısı olan bir durum olsada tek başıma çalışmak ekstra bir risk doğuruyor. Ek olarak firmada mevcut bir zarar açıklandığı için prim ve zam gibi durumlar askıya alınmış belki önümüzdeki günlerde bir şeyler olabilir şeklinde müdürler tarafından toplantı yapıldı. Enflasyona karşı oldukça ezildiğimiz bu günlerde mecbur olarak bir firma ile iş görüşmesi yaptım. bulunduğum yere göre maaş politikası oldukça iyi. Bir ekip var tek kişi gibi bir durum söz konusu değil. Bunlar artı kısımlar. Birazda olsa kafama takılan notlar ise şu Evime 1 saatlik bir mesafede toplu taşıma kullanacağım, burada cok karışan yok bana acıkcası ama orada durum ne bilmiyorum. İşi öğrenme sürecinden cok korkuyorum ya yapamazsam ya cok pişman olursam yada onları kararından dolayı pişman edersem diye hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. 1 sene Yıllık iznim olmayacak :) siz olsanız ne yapardınız her başlangıç bir risk almaya değer mi yoksa yerimde kalmaya devam mı etmeliyim

İki firma da kurumsal mı?
Yükselme, terfi şansınız nasıl?
Kaç yıldır bu firmada çalışıyorsunuz, tazmimatınızı yakmaya değecek mi?
Şu an çalıştığınız yerde toplu taşıma kullanmıyorsunuz diye anladım, doğru mu?
Maaş farklarının yaşamınıza katacağı artının boyutu ne olacak?

Ben muhasebeciyim ve çalıştığım birimde tek yetkiliyim. Buda ciddi bir sorumluluk yükü veriyor. Yardımcı personel var ama tek düzen hesap planına vakıf değil. Cari, banka, fatura gibi konularda destek alıyorum ondan.
Daha önce çalıştığım yerde muhasebe konusunda aynı bilgi düzeyine sahip bir ekiple çalışıyordum.
İş bölümü, sorumluluk ve iş yükü anlamında çok daha rahattım, bu artı yönüydü.
Şimdi tek yetkili olduğum firmada da muhasebenin her alanına vakıf şekilde, körelmeden taze bilgilerle çalışıyorum, buda buranın artısı. Mesleğinize göre benzer muhakemeyi yapmanız lazım.

Ben risk alan kesimde olurum heralde
Herkes için zor günlerden geçiyoruz
Hskınızda hayırlısı

Bu isten cikarken tazminatini,kullanmadigin izinlerini nakdi olarak alabilecek misin ?
Ayrica anladigim kadariyla burada sana bir mecburiyet var.Gittigin yerde rekabet daha yuksek olacaktir.Nispeten calistigin yerdeki denetim,kontrol ve ziyaretler yeni is yerinde daha agir olacaktir.
İyi dusun derim.

Her iki firmada kurumsal, yükselme terfi şansım son görüştüğüm firmada daha yüksek. Burada farklı bi bölüme geçmek istediğimde tek kişi olduğum için göndermiyorlar. Henüz 1 yıldır çalışıyorum tazminatımı diğer firma ile amorti edebiliyorum. Şuan evden çalışıyorum diğer firmada ise ofise gitmem gerekecek.

1 yıldır buradayım. Yıllık iznim içerde ama bi ihbar süresi tabii olursa yıllık iznim düşecek mi bunu bilmiyorum acıkcası.
Evet diğer firma cok daha kapsamlı. Kararsızım fazlasıyla

Sirket zarar açıkladı ise zam vermemek vs dışında da yaptirimlara baslayabilirler.
Yeni firsati değerlendirin.
Uzun sureli calisan olsaydiniz kalin derdim ama bu eski yerde de 1 yillik calisanmissiniz.

Tatil isini yeni sirketle konusun, bir cok sorket tatilde eksiye dusmeye izin veriyor, yazin tatil yapmak istediginizi soyleyin bakalim ne diyecekler.

1 yıl ise ciddi bir kaybınız yok, maaş artışıyla amorti edebiliyormuşsunuz bunu elediniz en azından. Terfi şansımın daha yüksek olduğu yeri tercih ederdim diye düşünüyorum.
Ayrıca ekiple çalışmak mesleğinizle ilgili yeni deneyimler, yeni fikirler demek.
Evden çalışmak benim günlük kapasitemi etkiliyor ve ofiste çalışmayı eve göre tercih ediyorum.
Ev düzeni için bir yerde el atmam gerekebiliyor.

Evet acıkcası Bu yaptırımlardan bende cok korkuyorum. her gün yeni bir veda mailine uyanıyoruz. Bilmiyorum kendi isteğiyle mi ayrılıyor personeller yoksa gönderildiler ama durum itibari ile sektöre göre oldukça kötü durumdayız ciddi anlamda ezildik.
Tatil işini soracağım evet önceden planlamış olduğumuz bi ydısı planımız var sormamda sakınca yoktur diye düşünüyorum değil mi

Hayir ben de is degistiriyorum,
Mayista baslicam, temmuzda 1 hafta izin isticem, hatta yüz bulursam 2 hafta

Evet 1 yıl. Mesela şöyle oluyor buradayken bırakın yıllık izni 1 günlük sağlık raporu aldığımda bile telefondan mailleri takip ediyorum yönlendiriyorum ertesi gün geldiğimde 2 günlük iş yapmak zorunda kalıyorum. Tek başıma bunun zorluğunu cok yaşadım. En azından birbirimizi tamamlayacağımız bi ekipte olmak beni huzurlu hissettirir diye düşünüyorum.

İş değişikliği gündemde değilken ücreti ödenmiş ve planlanmış bir tatil planınız olduğunu, bu yüzden bir hafta izin yapmak istediğinizi, gerekirse ücretsiz olabileceğini söylersiniz.
Kanuni izin hakkınız 1 yıldan sonra ama 6. ayda işyerinin insiyafitine göre izin kullanma şansınız var.

Yok ya, o cok istedigim yer olmadi.
Aslinda bunda kararsiz kaldim biraz ama ins iyi olur
Vardır bir hayır, diğerinde belki gıcık bir müdüre denk gelecektin çekilmez olacaktı.
Böyle düşünelim.
Şu anki durumun bir üstüyse senin için güzel bir gelişme demektir neticede.

Evet şansımı denemekte fayda var teşekkür ediyorum güzel yönlendirmeleriniz için :)

İstanbulda çalışıyorsunuz sanırım. İstanbul kalabalığı ve trafiğini düşünürsek günde en az iki saatiniz yolda geçecek. Seçim yapmada çok önemli bir durum bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…